Skoracki Transport

• Ponin
  • Glińsko
  • Pelikan

3. Opinie o pracodawcach Krzan
  5. Opinie o Skoracki Transport Sp. z o.o.

Opinie o Skoracki Transport Krzan

Nie przegap nowości o Skoracki Transport Sp. z o.o.!

Andrzej

31.07.2026 10:30

Pracuję w MI-Trans z siedziba w Krzanie (woj. wielkopolskie) od roku i z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że jest to jeden z lepszych pracodawców w branży transportowej. Przez ten czas przekonałem się, że firma jest bardzo dobrze zorganizowana, a wszystkie wyjazdy i kwestie związane z pracą są planowane sprawnie i z wyprzedzeniem. Dzięki temu można skupić się na swojej pracy, bez niepotrzebnego stresu. Ogromnym atutem jest świetna atmosfera i szacunek do pracownika. Każdy jest traktowany po partnersku, można liczyć na zrozumienie i normalną rozmowę. Widać, że firma naprawdę dba o swoich kierowców i zależy jej na długofalowej współpracy. Na szczególne wyróżnienie zasługuje Pani Joanna, która zajmuje się organizacją pracy i kontaktem z kierowcami. Jest zawsze pomocna, życzliwa i profesjonalna. W razie jakichkolwiek pytań lub problemów można na nią liczyć – wszystko załatwia sprawnie i z dużym zaangażowaniem. Dużym plusem jest również atrakcyjne wynagrodzenie, które zawsze wpływa na konto terminowo. To pokazuje, że firma jest rzetelna i wywiązuje się ze swoich zobowiązań wobec pracowników. Na uznanie zasługuje także flota pojazdów, która jest utrzymana w bardzo dobrym stanie technicznym. Samochody są regularnie serwisowane, co przekłada się na bezpieczeństwo i komfort pracy kierowców. Wszystkie umowy, formalności oraz kwestie socjalne są prowadzone zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Firma uczciwie podchodzi do swoich obowiązków i zapewnia pracownikom poczucie stabilności oraz bezpieczeństwa. Po roku pracy mogę śmiało powiedzieć, że MI-Trans to uczciwy, solidny i godny zaufania pracodawca. Cieszę się, że pracuję właśnie tutaj i mam nadzieję na dalszą współpracę. Z czystym sumieniem polecam tę firmę każdemu kierowcy zawodowemu, który szuka stabilnego zatrudnienia, dobrej atmosfery, terminowych wypłat i wzajemnego szacunku.

Paweł

29.07.2026 15:54

Wszystko tak jak ustalone przed wyjazdem. Świetny kontakt, miła atmosfera. Polecam .

29.07.2026 01:16

Byłem zatrudniony jako ,,skoczek,,. Nie spodziewałem się, że w Polsce, w tej branży można jeszcze spotkać tak życzliwych ludzi. Pomocni w kazdym względzie, wszystko zgodnie z umową.

Gall Anonim

16.07.2026 08:09

Miałem przyjemność jeździć na zastępstwie w okresie letnim i mogę z pełnym przekonaniem polecić, firma jakich mało. Sympatyczne, młode szefostwo, które podchodzi do pracowników z szacunkiem, są elastyczni, pomocni i przede wszystkim potrafią docenić człowieka

09.07.2026 16:31

Polecam w 100% pracując tutaj 2 lata. Wszystko jak było dogadane na rozmowie tak jest po dzień dzisiejszy. Szef każdego z Nas traktuje z odpowiednim szacunkiem i nigdy nie zostawi bez pomocy. Kasa zawsze na czas. Chcesz wolne masz wolne i nigdy nie ma problemu a gdy już jest cokolwiek to Sławek pomoże. A i to mój pierwszy pracodawca który nawet przyniesie rękawiczki do auta gdy ich potrzebuje 👏👌
    Skoczek

08.07.2026 14:01

Miałem okazję jechać jako skoczek w tej firmie pod prime. Super pracodawca jak się umówiliśmy tak było. Pani Joanna od spedycji super babka wszystko załatwi i pomoże. 550 dniówki było 5 dni w trasie. Ja tam będę wracał w sierpniu na pewno znowu pojadę o ile będzie jeszcze miejsce
    #KierowcaCe

Oferty pracy - Skoracki Transport Sp. z o.o.

Kierowca Międzynarodowy C+E (k/m/n)

Skoracki Transport Sp. z o.o.

Grodzisk Wielkopolski

WalletIcon

12500 - 12500 PLN / m

22.05.2026 14:14

Pracowałem Tu gdy były 3 auta, serce sie raduje jak sie rozrośli. Zawsze byłem zadowolony. Jak komuś nie odpowiada to niech kładzie wypowiedzenie. Dziś macie miód i złoto pod kątem tego jakie robicie roboty, wiem co mówię! Choć pewnie był by to sposob by sie kilku orłów pozbyć z firmy, dać mu na miesiąc szmate i pogonić po giełdzie, tartak, dachówka, kurierka i znowu budowlanka, papier w belach na pion, moze jakieś betony albo Chempark Dormagen. Max 3dni i odciski na wykremowanych rączkach i depresja transportowa murowana. Gdybym mogl, to pierwszy na plocie wiszę do przyjęcia! Pozdrawiam serdecznie. Adam.
    Starszy Pan

04.03.2026 14:46

Doszły mnie słuchy że gówniarzeria bzdury jakieś tutaj wypisuje więc jako starszy już człowiek nie mogę pozostać bierny w tej sytuacji i coś od siebie dorzucę: PRACA: lekka i przyjemna, 95% to rampa-rampa, dużo nocek, WYNAGRODZENIE: 450 + premia za zaangażowanie, ROZLICZENIE: legalne, zgodnie z obowiązującymi przepisami, WYPŁATA: zawsze na czas lub przed, przelewem na konto, PREMIA ŚWIATECZNO/ROCZNA: nawet 1000zł, PODEJŚCIE DO PRACOWNIKA: indywidualne i elastyczne, każdy jest traktowany jak człowiek z imienia i nazwiska a nie jak (usunięte przez administratora) po numerze, wszystko załatwione, ogarnięte i podstawione pod... twarz! KONTAKT Z SZEFOSTWEM: 24h, nikt nikogo nie zostawia bez pomocy, nawet jak prądu nie potrafisz upilnować, trasy zaplanować albo winiety kupić, TACHOGRAF: zadania planowane w większości bezpośrednio z kierowcą, efektywnie i co najważniejsze - bez żadnego przymusu, SPRZĘT: zawsze ogarnięty i w pełni sprawny, bez druciarstwa i dziadostwa, odmładzany na bieżąco, w ostatnim czasie nowe ciągniki i naczepy doszły, ZAPLECZE: własny duży plac, utwardzony, ogrodzony, oświetlony, monitorowany, zaplecze sanitarne, rampa do odśnieżania, KADRA: 100% POLSCY KIEROWCY NA 20 CIĘŻARÓWKACH! (nawet na 30 jeśli ktoś wie ocb), ROTACJA: nie istnieje. Kierowca przychodzi i zostaje na długo, nawet ten margines co wszędzie opowiada jak to mu źle i wiecznie się zwalnia. Jeśli jest wolny etat to tylko dlatego że ktoś odszedł jak człowiek z powodów osobistych i zawsze może wrócić lub dlatego że firma się rozwija i dokupuje kolejne auta. CZEGO chcieć więcej w dzisiejszych czasach? No pewnie większej stawki ale i do tego dojdziemy jak tylko ściemniacze, naciągacze i inne chwasty się ogarną albo WRESZCIE odejdą. Sławek, Joanna i Michał - młodzi i prężni przedsiębiorcy z odpowiedzialnym podejściem do zarządzania i dużym doświadczeniem w branży. POLECAM i to BARDZO!
    ReviewModeratorIcon
    Amelka

19.05.2026 10:29

Nie no jak dla mnie same plusy :D A ta premia za zaangażowanie to często wam wpada? Jakie to są tak mniej więcej kwoty? :)
    Zadowolony.

19.05.2026 17:07

Premia jest uznaniowa więc dostajesz tyle ile szef uzna za odpowiednie. Nie trzeba wiele aby premię dostać.
    Elemelex

13.05.2026 10:19

Pracuję tutaj już ponad dwa lata , firma z pozoru od początku była znakomita i konkurencyjna , zarówno na poziomie wysokości płac jak i standardów jakie reprezentowały ciężarówki . Na chwilę obecną dość sporo się pogorszyło , premia która z początku jeszcze była tylko taką kiełbasą wyborczą aby wszystkim na jakiś czas zatkać buzię , na chwilę obecną jest tak rozegrana , że kierowca trzy tygodnie szarpie po prawie 3 tys.km a w ostatnim tygodniu dostaje takie ochłapy pracy żeby tylko nie udało się zdobyć tej obiecanej premii . Praca z reguły w nocy za którą fajnie jak było by jeszcze coś dorzucone , a jest wręcz przeciwnie , będzie teraz jeszcze mniej opłacalna , w związku z wprowadzonym nowym systemem rozliczenia . Kontakt z spedycją jest jak loteria , prędzej zadzwonią do Ciebie z RMF , niż dostaniesz konkretną odpowiedź jak będzie wyglądał grafik pracy .
    Chłop w temacie.

18.05.2026 15:27

Ja Ci powiem bo tego z megi kiedyś poznałem. Opowiadał jaki z niego fachura, jak to szefa do pionu ustawia i rządzi w firmie i że szef go zapamięta na zawsze bo to on szefa nauczy jak się jeździ i kierowcę traktuje. Smark śmierdzący którego żadna spedycja nie chciała. Na szczęście został pogoniony.
    Kierowca Czarnego

18.05.2026 15:33

Pracujesz już ponad dwa lata, uprawnienia masz JUŻ od trzech lat, wcześniej nie pracowałeś nigdzie i myślisz że będziesz opiniotwórczy i porwiesz tłumy do buntu. Prawda jest taka że masz trzy klasy, dwa korytarze i prawko z UP bo się nasłuchałeś że włączysz tempomat, giry wywalisz na deske a nawigacja pojedzie za ciebie. Dostaniesz do kabiny mechanika, księgową, sprzątaczkę i kurtyzanę a szef będzie smarował do Częstochowy po kolanach w podziękowaniu za to żeś łaskawie go zaszczycił swą obecnością. No i oczywiście dycha do łapy za patrzenie przez szybę. Rzeczywistość jest taka że tylko ta dycha się zgadza choć w ogóle na nią nie zasługujesz więc się ogarnij bo w tej branży nie ma nic za darmo. Przestań beczeć, wytrzyj mleko spod nosa i weź się do roboty bo nie masz pojęcia o ciężkiej pracy. Aha, 3kkm to żaden wyczyn więc przestań się ośmieszać a najlepiej zwolnij się bo jedyne do czego się nadajesz to tarcie chrzanu. Nikt nie będzie płakał ani po tobie, ani po twoich funflach co JUZ dwa lata jeżdżą a z każdą bzdurą dzwonią do szefa albo po spedytorach. Skąd Sławek bierze cierpliwość do was to ja chciałbym wiedzieć.
    Kierowca czarneeego

04.03.2026 21:35

Firma spoko szef spoko kasa normalna a nawet dobra jak na taką lekka pracę minusem że dużo w nocy. Czwarty rok leci nie zamierzam się zwalniać pozdro dla Michała i Slawka
    ReviewModeratorIcon
    Matylda

06.05.2026 11:17

Ile wychodzi nocek w miesiącu i czy są one pod rząd? Za pracę w nocy pewnie macie jakieś dodatki 😉
    Johny Bravo

03.03.2026 12:25

Firma godna polecenia na 100% Pracuje od dwóch lat i jeśli nic się nie zmieni to mam zamiar się w niej zestarzeć! Totalnie łeb trzeba zryty mieć żeby bruźdźić w takiej firmie. Jak wam się nie podoba to wypad bo takiej hołoty u nas nie potrzeba.
    Kierowca Czarnego

02.03.2026 15:56

Pracuję i nie mam zamiaru tego zmieniać bo wreszcie trafiłem do porządnej firmy! Trzeba być bezmózgim yeti albo mieć imię na G żeby wypowiadać się źle na temat Asi, Sławka i Michała! Trzymam za Was kciuki!

Kontakt - Skoracki Transport Sp. z o.o.

5 64-000 Krzan

Branża główna: Transport i spedycja
    Kierowca Prime

02.03.2026 15:05

Jako kierowca mogę powiedzieć jedno – współpracę ze Skoracki Transport i Mitrans bardzo sobie cenię. Tak dobrze jak z Joanną nie współpracowało mi się nigdzie indziej. Zawsze można normalnie porozmawiać, każdy problem da się poruszyć i spróbować wspólnie rozwiązać. Jeśli coś nie pasuje z trasą, grafik się nie spina albo jest jakiś inny temat, to Joanna naprawdę stara się coś ogarnąć i znaleźć rozwiązanie. Nie rozumiem całego oburzenia niektórych osób. Przecież to proste – jeśli komuś warunki w pracy nie odpowiadają, to się zwalnia i szuka czegoś, co będzie mu pasowało, zamiast wylewać żale. Premia świąteczna rzędu 1000 zł za lata pracy dla jednych może być w porządku, dla innych za mało – ale to nadal dobra wola pracodawcy, a nie obowiązek. Mam wrażenie, że część negatywnych komentarzy wynika zwyczajnie z zazdrości. Normalnych, ludzkich pracodawców ze świecą szukać, a tutaj naprawdę można się dogadać i pracować w normalnej atmosferze. Wiadomo, kto jeździ na Prime, ten ma trochę inne obowiązki ale to też kwestia ustaleń i zaangażowania. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że jestem zadowolony i nie zamieniłbym tej współpracy na byle co. Pozdrawiam A.
    Chłop w temacie.

02.03.2026 14:32

Pracowałem kilka lat temu ale niestety musiałem odejść z powodów osobistych. Za moich czasów wszystko było jak należy. Stawka rynkowa+, rozliczenie legalne, wypłata zawsze na czas lub wcześniej i premia uznaniowa na którą wystarczyło uczciwie pracować i nie robić problemów z dooopy. Flota nie była nowa ale zawsze w największych kabinach, zawsze sprawna na 100% i sukcesywnie odświeżana. Tachograf był po to aby optymalnie zaplanować i wykonać zadania w bezpośrednim uzgodnieniu z Joanną która robiła zayebista robotę lub ze spedycją dla której się jeździło. Nigdy nie było tak że napyerdalalo się na chama dzień w dzień no chyba że ktoś chciał i tak się układał ze spedziami. Pozdro J. Jak jest dzisiaj? Mogę się wypowiedzieć bo cały masz mam kontakt z jednym kierowcą i info z pierwszej ręki. Wszystko wygląda tak samo tylko że firma bardzo się rozwinęła. Problemem zawsze byli ludzie a dokładnie pojedyncze elementy które Sławek niestety latami toleruje. P.S. Środkowym palcem pozdrawiam G. który ma duży problem ze sobą i frustrację przelewa na firmę. Weź się wreszcie zwolnij a nie tylko opowiadasz i w weekendy smsy wypisujesz a na bazie uciekasz jak szczur przed szefem. Reasumując - firmę zawsze polecałem, polecam i będę polecać!

26.02.2026 21:51

Pracuję w firmie od kilku lat. System wynagrodzenia jest zależny od tego ile jesteś w pracy tzw: dniówka i dodatkowo jeżeli wyjeździsz nadliczbową ilość km to jest dodatek. Kasa zawsze jest na czas. Jeżeli pracujesz normalnie i nie wydzwaniasz do dyspozytora, żeby dał lepszą trasę to ciężko jest tą premię wyrobić, gdyż nie jest ona zależna od kierowcy tylko od spedycji. Ten pochlebny komentarz zapewne jest od specjalisty co nie chciał jechać na Belgię bo nie potrafił wykupić urządzenia i stwierdził że nie pojedzie. Sławek jako pracodawca w stosunku do mojej osoby jest wporzadku, a atmosferę w firmie psuje tylko jedna osoba, która potrafi skrócić pauzę, żeby lepiej zakończyć miesiąc i nadbić kilometry będąc w domu 25h na weekend. Wcześniej nie było takiego zamieszania, każdy robił swoje i było dobrze.

26.02.2026 15:46

Pracuję od roku i polecam każdemu kto chce zarobić. Kasa zawsze na czas, auta też są wymieniane kiedy jest taka potrzeba więc nawet jeśli któreś ma milion przebiegu jak ktoś wyżej napisał to jest w dobrym stanie. Dniówka jest taka jak wszędzie obecnie czyli 450 zł i faktycznie jest dzielona ale większość firm która rozlicza się na dniówki robi coś takiego. Do tego dochodzi jeszcze premia za kilometry więc jak chcesz zarobić i się postarasz to można. Z tym tachografem to też nie prawda. Są kierowcy którzy pojadą każdą trasę i przegną tacho a są tacy którzy kategorycznie tego nie zrobią i dostają inne trasy więc wszystko jest dopasowane do tego czego oczekujesz. Szef nadal podchodzi do pracownika jak do człowieka a nie jak narzędzia i jak coś potrzeba to wszystko idzie z nim dogadać załatwić itd. Firma ma stabilną pozycję na rynku i porządne zaplecze więc napewno nie upadnie przy pierwszym lepszym przestoju a co za tym idzie jest to pewne i stabilne zatrudnienie na lata a negatywne opinie piszą sami kierowcy którzy nie potrafią się odezwać i są to kierowcy którym zawsze będzie źle także polecam zmienić zawód a nie oczerniać świetnego pracodawce w naprawdę ciężkiej branży jaką jest transport. Poza tym jakoś nie widzę żeby miały być jakieś ruchy że ktoś chce się zwolnić. Rozmawiam z wieloma kolegami z tej firmy i wszyscy zadowoleni i pracują tu niektórzy po kilka lat także jak ktoś ma wątpliwości czy warto to odpowiadam że warto. Podejrzewam że obojętnie który kierowca od nas przeczytał by opinie wyżej (negatywna) to odrazu będzie wiedział kto ją napisał także pozdro kolego 😉
    kiero

25.01.2026 13:38

warunki pracy mocno sie pogorszyly w ostatnim czasie. dniówka jak wszedzie marne 450zl jak u kazdego pracodawcy, a jak zjazd do 12 albo po 12 to polowa z tego, czysta kpina i smiech na sali. auta coraz gorsze, stare graty z przebiegami blisko miliona albo i wiecej, zero komfortu, zero myslenia o kierowcy, byle jechalo i km sie zgadzaly. (usunięte przez administratora) umowa oczywiscie od najnizszej krajowej, (usunięte przez administratora) premia na swieta byla ale taka ze az wstyd, serio lepiej bylo nie dawac nic. (usunięte przez administratora)przestal liczyc sie z pracownikiem, cisnie spedycje zeby robic jak najwiecej km, robota w wiekszosci same nocki. (usunięte przez administratora) nic dziwnego ze duza czesc ekipy juz rozglada sie za inna praca. kazdy niech sie dobrze zastanowi zanim tu przyjdzie. oszczedzanie na każdym kroku, dziadostwo.
    Mmm

29.03.2021 23:11

Najlepszy szef jakiego miałem w jakiejkolwiek branzy. Bez ściemy, wszystko uzgadniane z kierowcami, szacunek dla pracownika z jakim nigdzie się nie spotkałem. Szef traktuje pracowników jak wspolnikow a nie narzędzie do zarabiania kasy jak to w większości firm. Polecam w stu procentach.

Zostaw merytoryczną opinię o Skoracki Transport Sp. z o.o.