Wywiadu udzielił/aSadco Grupa Sp. z o.o.
Firma
06.06.2023 11:02
Czym zajmuje się Państwa firma?
Jesteśmy Organizacją Producentów Owoców, której historia obejmuje kilka pokoleń. Sprzedajemy najwyższej jakości jabłka, a także gruszki i śliwki, które uprawiamy na Kujawach - dokładniej w miejscowości Śmiłowice. Obecnie nasz zespół liczy około 60 osób.
Od jak dawna działacie Państwo na rynku?
Firma powstała w 2009 roku.
Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?
Nasze owoce trafiają nie tylko do konsumentów w kraju, ale również za granicą. Współpracujemy z wiodącymi sieciami handlowymi na terenie całej Europy.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
Obecnie firma składa się z 5 działów. Są to: dział administracji, logistyki, produkcji, utrzymania ruchu i magazynu. Najwięcej pracowników - z racji zapotrzebowania - zatrudniamy na produkcji.
Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?
Nie planujemy w 2023 roku żadnych rekrutacji.
Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?
Rekrutacja w naszej firmie składa się z 4 etapów i odpowiada za nią bezpośredni przełożony. Pierwszym etapem jest selekcja nadesłanych CV, listów motywacyjnych i innych dokumentów aplikacyjnych. Następnie kontaktujemy się z wybranymi kandydatami i zapraszamy ich na rozmowę. Finalny punkt rekrutacji to informacja zwrotna - jeśli jest to pozytywna decyzja, wtedy następuje złożenie oferty i (w przypadku akceptacji ze strony kandydata) podpisanie umowy.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?
Proces wdrożenia w naszej firmie przebiega w bardzo miłej atmosferze. Zależy nam na tym, aby nowy pracownik czuł się komfortowo i szybko stał się częścią zespołu. Podczas pierwszego dnia pracy, nowym pracownikiem opiekuje się bezpośredni przełożony. Wdrożenie możemy podzielić na 4 etapy. Pierwszy z nich to zapoznanie pracownika z misją organizacji, jej celami i planami długofalowymi. Kolejnym krokiem jest zapoznanie pracownika z zespołem organizacji – z kim pracujemy, jaka jest struktura firmy oraz zależności między poszczególnymi osobami. Następnie wprowadzamy taką osobę w regulaminy, praktyki i zasady funkcjonowania organizacji. Ostatnim punktem jest szczegółowe zapoznanie pracownika z obowiązkami (jakie zadania ma wykonać nowa osoba i jakich rezultatów się spodziewamy), systemem komunikacji i sprawozdawczości, a także wyposażeniem miejsca pracy.
31.03.2024 20:05
24.10.2023 10:31