Pracowałem w HD 8 miesięcy. System pracy 2/1 w rzeczywistości minimum 16 dni w pracy około 5 dni w domu. Prezes ciągle nalega żeby pracować 3-4 tyg. Też tak trzeba robić. Na święta zjeżdża się tylko Boże Narodzenie. Dojazdy do ciężarówki busem w 3-4 kierowców po całej UE lecz przeważnie zachodnie Niemcy. Trzeba się liczyć, że może to być Francja a po drodze Węgry, Austria. Mój rekord to 24h w busie zanim dostałem się do ciężarówki. Nie rzadko oczekuję się od razu jazdę ciężarówką po przyjeździe. Spedycja układa bardzo ciasno pracę. Bardzo dużo wymagają od kierowcy pisania statusów np. pauza 30min, korek, załadunek,oczekiwanie na...,odprawa, pociąg ,tankowanie itp. około 14 pozycji. Duża kontrola. Sprzęt relatywnie nowy lecz bardzo zniszczony ,zaniedbany, nie naprawia się
drobnych usterek . Wielki minus auta nie mają klimy postojowej więc latem nie gasimy silników (nie ma normy paliwowej)Duża rotacja pracowników jak na 8 zestawów. Kierowca ma tylko DKV od firmy nie dostaję gotówki
więc jak przyjdzie parkować na płatnym to trzeba płacić z swoich . Wypłata 335zl na dzień lecz nie wiedząc czemu zawszę 1-2 dniówki Prezes Paweł F. kradnie. Nie mówiąc o zwrocie kasy za parkingi .Praca jest ciężka więc należą się te pieniądze. Z tego złodziejskiego tytuły można liczyć dniówkę około max do 300zl.
Uwaga nie dostajesz ekwiwalentu, diet ani urlopowki do podpisania. Ta firmą liczy po Chińsku. Więc prezes dysponuje twoim czasem urlopowym a ty nawet nie wiesz kiedy go masz i czy zapłacił gdyż rozliczenia za pracę też NIGDY nie otrzymasz oprócz 2-3 starych pracowników bo tu są równiejsi. Sam właściciel firmy jest tak chciwy że gówn... zje z (usunięte przez administratora) dla 1 euro. Gdyż nie ma tu żadnej premi!!!! Kierowcy dostają gołą pensję (minus wspomniane dniówki) Wymagają również jeżdżenia w zakazy czy bez karty. Można wyrobić sobie duże doświadczenie w takiej firmie. Polecam
Każdy może się tu dostać,bez doświadczenia czy Ukrainiec.