Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Adetronik Sp. z o.o.

Opinie o Adetronik Łódź

ReviewUserIconObcy

18.03.2026 08:05

Pracowałem w tej firmie przez pewien czas i ogólnie mam mieszane ale raczej pozytywne odczucia. Zespół jest w spoko można liczyć na pomoc, atmosfera na co dzień jest raczej spokojna. Zakres obowiązków bywa różny – wiekszosx czasu jest intensywnie ale zdarzają się też spokojniejsze okresy. Na plus na pewno stabilność zatrudnienia i terminowe wynagrodzenie. Minusem może być momentami brak jasnej komunikacji co potrafi wprowadzać niepotrzebny chaos.
    #Serwisant

#WarunkiPracy

#KulturaOrganizacyjna

ReviewUserIconRadek

05.12.2025 13:49

Praca stabilna, płacą na czas. Pracowałem u nich przy kilku fajnych projektach więc jest pole do poszerzenia umiejętności.
    #Monter

ReviewModeratorIconHenryk

18.12.2025 10:02

Ta na 3 miesiące to tak standardowo. Ale trochę zaskakują z umową na stałe od razu po okresie próbnym 😉

ReviewUserIconRadek

05.01.2026 13:37

Firmie zależy raczej na ludziach na stałe ale kumatych. Nie mają problemu żeby po okresie próbnym dać UoP :)

ReviewUserIconJake

23.12.2025 15:00

A jak wygląda temat premii? Dostajecie czasami miesięczne, lub roczne / świąteczne?
    ReviewUserIconDementro

15.12.2025 16:01

Pracodawca goni ludzi (usunięte przez administratora) ciągłe krzyki i pretensje , praca jak na akordzie. Nie polecam.
    #Monter
    ReviewUserIconZarząd Adetronik

26.10.2025 12:41

Witam. Jako Właściciel cieszę się, że pojawiły się również komentarze krytyczne. To właśnie dzięki nim mogłem przeanalizować sytuację i wyciągnąć konkretne wnioski. W efekcie wprowadziliśmy zmiany w strukturze firmy oraz znaczące zmiany w procesach rekrutacyjnych. Negatywne opinie w dużej mierze pojawiły się w okresie, gdy w związku z realizacją wielu dużych projektów musieliśmy bardzo szybko powiększyć zespół. To spowodowało, że trafiły do nas również osoby, które nie zamierzały utożsamić się z zespołem tylko maksymalnie wykorzystać sytuację. Rozbieżności z wartościami i standardami obowiązującymi w naszej firmie wykluczają współprace. Dziś z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że wyciągnęliśmy wnioski z tamtych doświadczeń. Szukamy osób które szukają współpracy na stałe. Doświadczonych specjalistów chcących się rozwijać. Szalenie istotna jest szczerość, bo kłamstwa wychodzą na jaw w najmniej oczekiwanych sytuacjach. Jeśli masz satysfakcję z dobrze wykonanego zadania aplikuj. Z pewnością to docenimy. Adam Zimny
    ReviewModeratorIconŻaklina

28.10.2025 13:18

O jakich zmianach w strukturze mowa ciekawe. Czy będą jakieś awanse, czy wręcz przeciwnie, trzeba się liczyć ze zwolnieniami? Na dwoje babka wróżyła.

29.10.2025 09:30

Nie do końca rozumiemy, skąd pojawiły się takie wątpliwości, dlatego będziemy wdzięczni za doprecyzowanie, o co dokładnie chodzi. Zachęcamy również do obserwowania profilu naszej firmy w mediach społecznościowych, gdzie można znaleźć wiele informacji o naszej działalności, a także zobaczyć, jak wygląda np. proces awansu na stanowisko montera.
    ReviewModeratorIconGabriela

22.10.2025 13:02

Montera HVAC na Łódź szukaja i może powiecie o dokładnie oznacza praca mobilna i elastyczny grafik, że niby jeździ się tylko po Łodzi i okolicach, czy te okazjonalne wyjazdy służbowe to standard co tydzień na drugi koniec Polski?
    ReviewModeratorIconKlara

25.10.2025 11:09

W ogłoszeniu podane jest, że do wynagrodzenia dochodzi jeszcze premia stała oraz świąteczna i ciekawa jestem ile tego razem wychodzi. Ktoś tu jeszcze pisał o pracy ponad standardowe godziny, czy za nadgodziny też jest tu płacone?

26.10.2025 10:36

Na to pytanie można uzyskać konkretną odpowiedź podczas rozmowy rekrutacyjnej, ponieważ wchodzimy tu mocno w szczegóły. Zapraszamy więc do przesłania CV. Możemy jednak ogólnie wskazać, że średnie roczne wynagrodzenie montera na umowie o pracę wynosi od ok. 60 do 150 tys. zł „na rękę”, a jego wysokość zależy od umiejętności, zaangażowania i odpowiedzialności za wykonywaną pracę. W przypadku współpracy w modelu B2B wynagrodzenie roczne jest uzależnione od większej liczby czynników i zazwyczaj mieści się w przedziale 100–250 tys. zł. Nadgodziny rozliczane są zgodnie ze stawką godzinową.
    ReviewUserIconanonim

19.07.2025 11:54

ReviewModeratorIconEryk

13.10.2025 22:12

Zresztą z tego, co się orentuję, za nieprzestrzeganie BHP oraz KP jest odpowiedzialność. Takie problemy, jeśli są realne, a nie wymyślone, zgłasza się do odpowiednich organów. Jak rozumiem żadna instytucja państwowa niczego Państwu nie zarzuciła?

14.10.2025 11:36

W naszej sytuacji żadna instytucja państwowa nie zgłosiła nam żadnych zarzutów ani zastrzeżeń, co potwierdza, że przestrzegamy obowiązujących przepisów i standardów.
    Regula

01.10.2025 20:48

Asystent AI

Firma szukała pomocnika technika serwisu HVAC na umowę o pracę z wynagrodzeniem od 5300 do 8300 zł brutto. Praca była mobilna, wymagane aktywne prawo jazdy i znajomość czytania rysunku technicznego. Oferowali szkolenia i realną ścieżkę kariery oraz benefity (karta sportowa, opieka medyczna). Jak ocenialiście te widełki – było realnie dostać więcej na start? Czy szkolenia faktycznie podnosiły kwalifikacje i można było awansować?
    #TechnikSerwisu

06.10.2025 15:10

Może wypowiemy się bezpośrednio 😊 Na stanowisku pomocnika technika wynagrodzenie jest adekwatne do poziomu wiedzy i doświadczenia. Jeśli jednak ktoś pokaże się z bardziej zaradnej strony i wykaże inicjatywą, to oczywiście zawsze istnieje możliwość negocjacji na które jesteśmy otwarci. Jako firma inwestujemy też w podnoszenie kwalifikacji, bo zależy nam na pracownikach samodzielnych. Doceniamy rozwój, dlatego wraz z awansem na stanowisko samodzielnego serwisanta rosną również widełki finansowe. Cały czas, ze względu na rozwój firmy, szukamy także osób na stanowisko samodzielnego serwisanta. Jeśli posiada Pan doświadczenie oraz odpowiednie kompetencje, zapraszamy do aplikowania: mailowo na adres: [email protected] przez formularz na stronie: https://adetronik.pl/formularz-kontaktowy-praca-kariera/
    ReviewUserIconJust

26.09.2025 06:34

Warto pamiętać, że każda firma ma swoje plusy i minusy, a komentarze w internecie to tylko fragment rzeczywistości. Część osób, które zostawiają negatywne opinie, pracowała tu bardzo krótko i nie zdążyła ani poznać firmy, ani ludzi. Łatwo wtedy wyrobić sobie jednostronne zdanie. W praktyce sporo zależy od podejścia pracownika – rzetelność, punktualność i dokładne wykonywanie zadań przekładają się na późniejszy komfort pracy. Jasne, wymagania bywają wysokie, ale kandydaci, którzy podczas rozmów mówią, że sa specjalistami a na budowie czy w terenie praca bardzo szybko weryfikuje stan faktyczny. Pamiętajmy,że każdy kij ma dwa końce – oczekiwania wobec pracowników są spore, ale jednocześnie daje to szansę na zdobycie doświadczenia przy ciekawych projektach. Jeśli ktoś zastanawia się nad aplikacją, najlepiej samemu sprawdzić atmosferę i warunki zamiast polegać wyłącznie na anonimowych komentarzach. To pozwoli wyrobić własną, obiektywną opinię.
    ReviewUserIconŚwieży

30.09.2025 11:32

„W praktyce sporo zależy od podejścia pracownika – rzetelność, punktualność i dokładne wykonywanie zadań przekładają się na późniejszy komfort pracy.” Czyli jak uznacie że nie posiadam jakiejś z tych cech to dajecie sobie prawo do ubliżania mi? Bo tak to zrozumiałem. Miałem aplikować ale po opiniach które przeczytałem podziękuję.
    ReviewUserIconnick

30.09.2025 12:57

Według powyższej wypowiedzi, jeśli nie posiadałbyś którejś z tych cech, nie zostałbyś zatrudniony. A w momencie, gdy wyszłoby na jaw, że jednak ich nie posiadasz i jesteś zatrudniony, oznaczałoby to kłamstwo podczas rozmowy kwalifikacyjnej. To nie znaczy, że ktoś ma prawo Ci ubliżać, bo takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Ale jak było napisane, każdy kij ma dwa końce. Fajnie poczytać opinie byłych pracowników i wyrobić sobie zdanie. Tylko pytanie, czy są byli bo sami odeszli, czy to kwestia zemsty na pracodawcy bo zostali zwolnieni za swoja głupotę. Nie da się pracować rzetelnie, nie wiedząc, co się robi, a z tego, co wywnioskowałam po wszystkich opiniach, tutaj także jest problem. Dużo mówienia, mało praktyki. 😊 Sama zatrudniałam ludzi i wiem, że praktyka szybko weryfikuje umiejętności. U mnie dało się to zrobić dość sprawnie. Ktoś przychodzi, mówi że potrafi obsługiwać komputer, a później okazuje się, że nie wie nawet jak go włączyć albo co to Excel.
    ReviewUserIconDawid

24.09.2025 12:38

Pracodawca zmotywował mnie do napisania tej opinii, grożąc mi ale po kolei. Zatrudniłem się na początku września i pracowałem 3 tygodnie. Jeżeli chodzi o warunki pracy to były takie jak na rozmowie o pracę , mówili mi że będę pracował dłużej niż 8 godzin i się na to zgodziłem ale tu kończą się plusy. Jeden z przełożonych nieustannie mobbinguje i wyżywa się na ludziach , atmosfera w firmie jest mega toksyczna, zawsze robisz coś źle zawsze robisz za mało i zawsze za wolno, praktycznie od rana słyszysz na swój temat same obelgi, i niemiłe słowa. Przełożony potrafi powiedzieć do pracownika teksty typu „ (usunięte przez administratora) Ci na łeb „ bo pracownik zgubił bit bodajże 7mm (potem się okazało,że oddał go szefowi ale ten o tym zapomniał ) nieustanne jechanie po ludziach i ich rodzinach przełożony potrafi bez zastanowienia zmieszać z błotem twoja dziewczynę/ żonę i dzieci tylko dlatego że ma zły humor. Po moim odejściu zadzwonił do mnie z samego rana mówiąc że mam usunąć opinie na tym portalu (której nawet nie napisałem ) bo inaczej „Przyjedzie do mnie i pomoże mi ją usunąć”. Czym zmotywował mnie do napisania tutaj paru słów prawdy.Szczerze nigdy nie spotkałem się z tak przesiąknięta jadem osobom. Na końcu chciałbym dodać coś dla „zespołu Adetronik” zanim odpiszecie mi oświadczenie wygenerowanym przez sztuczna inteligencję mówiące o tym, że mówię nieprawdę a Wy pracujecie i szkolicie się w tym by atmosfera w firmie była przyjazna i miła . Zastanówcie się dlaczego tak dużo osób odchodzi z tej firmy.
    ReviewUserIconPaolo

25.09.2025 17:29

Całkowicie zgadzam się z przedmówcą. Pracodawca poniża pracowników podczas pracy ale na forum generuje odpowiedzi za pomocą Chat GPT. Pełen profesjonalizm. Dobrze że ktoś zaczął mówić o atmosferze w tej firmie a pracodawca powinien ponieść odpowiedzialność za to jak traktuje ludzi.

29.09.2025 11:24

Na wiadomość nie odpowiada Prezes, lecz Dział Marketingu, który serdecznie dziękuje za podzielenie się opinią. Cieszymy się, że nasze przygotowane materiały odbierane są tak, jakby były tworzone przez sztuczną inteligencję 😊 Odnosząc się do kwestii atmosfery w firmie, informujemy, że wkrótce zostanie wystosowany osobny komunikat.

Kontakt - Adetronik Sp. z o.o.

Kaczeńcowa 10 91-214 Łódź

NIP:9471985460

Branże: Instalacje budowlane

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon

ReviewUserIconObecny pracownik

25.09.2025 21:21

Praca w tej firmie z pewnością nie należy do najlżejszych jak to bywa w branży instalacyjnej, ale zdecydowanie warto sprawdzić tutaj swoje siły . Przełożony bywa bezpośredni, jednak sposób, w jaki przedstawiono to w niektórych opiniach, jest mocno przesadzony i wyolbrzymiony. Rozumiem również wymagania przełożonego dotyczące samodzielności i umiejętności prowadzenia robót. Często zdarza się, że kandydaci podczas rozmów kwalifikacyjnych składają obietnice bez pokrycia, a rzeczywistość szybko weryfikuje ich kompetencje gdyż nie potrafią dobrze zorganizować nawet własnej pracy, a co dopiero kierować zespołem. Podsumowując, to nie jest miejsce, gdzie spędza się czas na wielogodzinnych przerwach na kawę czy rozmowach przy papierosie. To praca dla osób odpowiedzialnych, rzetelnych i chcących się rozwijać, a zdobyte doświadczenie faktycznie przekłada się na zarobki. Sam coś o tym wiem :)) Na koniec dodam tylko, że warto czasem spojrzeć na sytuację obiektywnie i zastanowić się, czy część winy nie leży również po naszej stronie. Pozdrawiam ;))

#Rozwój

#KulturaOrganizacyjna

ReviewUserIconNick

24.09.2025 12:09

Toksyczna atmosfera, nie wypłacanie nadgodzin, nie szanuje się pracowników. Omijać z daleka
    ReviewUserIconKolejorz

21.09.2025 10:47

Atmosfera w firmie słaba , przełożony krzyczy na wszystkich , wie wszystko najlepiej każdy jest debilem tylko nie on. Rotacja w firmie ogromna, ludzie pracują tam maksymalnie parę miesięcy i mają dość , szczerze nie spotkałem pracownika ze starzem dłuższym niż rok , jeżeli robisz coś w inny sposób niż przełożony to automatycznie się nie nadajesz do niczego , serio jak ktoś potrzebuje kasy to fajnie jest się zaczepić na miesiąc lub dwa bo dłużej niż pół roku nikt nie wytrzyma , nie polecam pracy w tej firmie chyba że lubicie być wyzyskiwani pracować w zespole który zmienia się z tygodnia na tydzień i słuchać od rana że jesteście najgorsi a was przełożony to chodzący ideał

23.09.2025 17:45

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Zależy nam na tym, aby każdy pracownik czuł się komfortowo w naszym zespole, dlatego regularnie inwestujemy w szkolenia kadry kierowniczej oraz organizujemy wyjazdy integracyjne. W firmie pracują również osoby z kilkuletnim stażem, co pokazuje, że stabilna współpraca jest jak najbardziej możliwa. Oczywiście rozumiemy, że każdy może mieć inne doświadczenia i dlatego cenimy każdy głos – pozwala nam to stale udoskonalać środowisko pracy.
    ReviewUserIconcwaniak

27.07.2025 08:33

ok po ostatnim wpisie widzę ze z organizacja pracy trochę kuleja ale kasa ma być kuszaca. jeśli braknie już całkiem chetncyh do pracy to na pewno zaczną coś poprawiać w warunkach i wtedy może warto aplikować 🧐

19.09.2025 10:29

Dziękujemy za opinię. Chcielibyśmy podkreślić, że oferowane przez nas wynagrodzenie jest powiązane przede wszystkim z poziomem samodzielności i doświadczenia w pracy serwisowej. W branży HVAC wiele zadań wymaga odpowiedzialności, specjalistycznych uprawnień oraz umiejętności podejmowania decyzji w terenie — to właśnie za tę wiedzę i niezależność cenimy naszych pracowników. Jednocześnie stale pracujemy nad udoskonalaniem organizacji, aby wspierać zespoły w codziennych obowiązkach. Każda uwaga, także krytyczna, pomaga nam sprawdzać, gdzie możemy działać jeszcze lepiej.
    ReviewUserIconKtoś

08.08.2025 08:08

Nie polecam tam pracy jest taki jeden koleś który myśli że umie robić wszystko najlepiej i najszybciej mówi ci jak masz pracować co i jak robic i twierdzi że wszyscy pracownicy się nie nadają i tu nie chodzi o doświadczenie tak porostu ciężki toksyczny(usunięte przez administratora)

19.09.2025 10:28

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Z przykrością czytamy, że Twoje doświadczenia związane były z negatywną oceną atmosfery w zespole. W naszej firmie dużą wagę przykładamy do współpracy, wzajemnego szacunku i kultury komunikacji. Nie akceptujemy zachowań toksycznych i systematycznie prowadzimy szkolenia oraz działania, które mają na celu wspierać dobrą atmosferę pracy. Każda krytyczna uwaga jest dla nas sygnałem, aby jeszcze lepiej przyglądać się relacjom w zespołach i dbać o jak najwyższy standard środowiska pracy.
    Quaestio

08.08.2025 17:06

Asystent AI

Była oferta na Serwisanta Urządzeń Klimatyzacyjnych i Wentylacyjnych (HVAC). Wynagrodzenie wahało się od 6800 do 15000 PLN brutto na umowie o pracę. Najmocniej podkreślano konieczność posiadania uprawnień FGAZ oraz SEP i minimum 2-letniego doświadczenia w branży HVAC. Z benefitów najbardziej przyciągała prywatna opieka medyczna z dofinansowaniem. Czy według Was to były duże wymagania jak na te widełki i czy firma rzeczywiście płaciła zbliżone kwoty?
    #Serwisant

19.09.2025 10:27

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Widełki wynagrodzeń, które podajemy w ogłoszeniach, odpowiadają realnym stawkom w naszej firmie i są uzależnione od doświadczenia, posiadanych uprawnień (F-GAZ, SEP) oraz samodzielności w pracy przy instalacjach HVAC. Podane wymagania wynikają z charakteru zadań serwisowych, które często wiążą się z odpowiedzialnością za bezpieczeństwo i jakość pracy w obiektach komercyjnych. Prywatna opieka medyczna z dofinansowaniem to tylko jeden z benefitów — staramy się, aby pakiet warunków pracy był atrakcyjny i przejrzysty. Cieszy nas, że temat budzi zainteresowanie, bo transparentność wynagrodzeń traktujemy jako ważny element komunikacji z kandydatami.
    ReviewUserIconMarek

23.07.2020 10:11

Cześć! Znalazłem na pracuj.pl ofertę pracy jako serwisant ktoś może coś więcej powiedzieć? Nie mam doświadczenia i nie wiem czy jest sens w ogóle aplikować.??
    ReviewUserIconKarol

24.06.2020 10:29

@anka jaki przedział wiekowy w tej ekipie ?
    ReviewUserIconMarcin

09.07.2020 11:26

30-40 większość mieści się w tym przedziale
    ReviewUserIconAnka

29.04.2020 13:42

Młody i sympatyczny zespół. Szefowie elastyczni, słuchają pracowników. Bardzo fajne podejście zarówno do pracownika jak i rozwoju firmy.
    ReviewUserIconMaciej

21.02.2020 17:43

Firma rzetelna, otwarta na pomysły pracowników, bardzo dobry sprzęt i wyposażenie polecam pracę w firmie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Adetronik?

Zostaw merytoryczną opinię o Adetronik Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Adetronik Sp. z o.o.!