Przestrzegam wszystkich mających zamiar w ogóle brać pod uwagę pracę w tej firmie, jak i wszelką współpracę z tym „panem zza Buga". Spędziłem w tej pracy blisko 10 lat i tylko, dlatego że ciężko było o inną pracę ze względu na małe miasto, ale też dlatego, że człowiek zwyczajnie bał się zmian. Kwestia przyzwyczajenia oraz bliskość miejsca zamieszkania miały tutaj również istotne znaczenie. Ów pracodawca traktuje pracowników jak służbę, zresztą nie tylko pracowników. Ogólnie rzecz biorąc, wszystkich ludzi traktuje jak z gorszej kategorii. Niejednokrotnie prosił o dziwne pomoce w prywatnych sprawach. Jak mu się odmówiło, to zaraz otrzymywało się zwrotnie różnego rodzaju złośliwości.
Praca w tej firmie dobiegła końca m.in. (mógłbym tu całą książkę napisać), gdy zarzucił mi oraz jeszcze jednej osobie, że brakuje 17 tys. zł w kasie firmy, podczas gdy sam poukrywał faktury zakupowe, gotówkowe, na które sam tracił pieniądze lub zatrudniał swoich rodaków, którzy za pieniądze z kasy robili zakupy. Nie mam pojęcia, co chciał tym ruchem uzyskać, może to, żebyśmy sami zrezygnowali z tej pracy, bo zaczęliśmy być bardziej asertywni albo wręcz przeciwnie, abyśmy robili do końca życia za sługusów, bo inaczej pójdzie z tym do sądu (w rozmowie dał to do zrozumienia pewnego dnia). Ogólnie dziwny człowiek „człowiek zagadka".
Poszedłem na zwolnienie lekarskie i po tygodniu otrzymałem wypowiedzenie z pracy :) na chorobowym! Aktualnie sprawa idzie do sądu pracy.
Ogólnie nie można w tej firmie niczego mu odmówić, a już zachorować to w ogóle! dodam, że poprzedniego pracownika zwolnił przez Skypa (był jako samozatrudniony). Zmienia wszystko i wszystkich jak rękawiczki jeden WIELKI zamęt wprowadza. Ponadto nic sam nie umie koło siebie zrobić.
Zniszczyłem sobie tylko zdrowie i tyle więc przestrzegam wszystkich przed tą firmą "KRZAK" i przed tym panem co udaje, że kocha Polaków, a tak naprawdę to chce ich wydoić, jak tylko można. Mógłbym te historie jeszcze mnożyć, ale i to powinno dać do myślenia potencjalnym przyszłym pracownikom.
Omijać szerokim łukiem tą firmę!
Pozdrawiam!