Wywiadu udzielił/aPlus Raty
04.07.2023 09:04
Czym zajmuje się Państwa firma?
Jesteśmy autoryzowanym partnerem firmy Inbank - banku, który specjalizuje się w sprzedaży ratalnej. Umożliwiamy sprzedawcom sprzedaż produktów i usług na raty. Nasza siedziba mieści się w Poznaniu, natomiast obsługujemy sklepy i firmy na terenie całej Polski.
Na czym polega Państwa działalność?
Posiadamy wieloletnie doświadczenie w branży kredytów ratalnych. Mając zagwarantowane finansowanie bezpiecznej firmy, jaką jest Inbank, stworzyliśmy szereg produktów, dzięki którym sprzedawcy mogą w prosty sposób uatrakcyjnić swoją ofertę i przyciągnąć klientów wygodnym finansowaniem zakupów - kredytem ratalnym. Działamy w obszarze kompleksowej obsługi sprzedaży kredytów ratalnych w placówkach handlowych oraz poza nimi, w ramach sprzedaży zdalnej i bezpośredniej.
Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?
Nasze otoczenie biznesowe to przede wszystkim przedsiębiorcy z bardzo różnorodnych branż (w tym fotowoltaiki), którzy działają stacjonarnie, online, bezpośrednio (prezentacje grupowe, sprzedaż w domu klienta) lub mobilnie - na terenie całej Polski. Nas natomiast reprezentują przedstawiciele ratalni, działający w imieniu Inbanku na terenie całego kraju.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
Jedyna siedziba naszej firmy mieści się w Poznaniu. Naszą firmę budują pracownicy biura oraz infolinii. Biuro podzielone jest na kilka podstawowych obszarów – wszystkie są równie ważne. Pracownicy infolinii zajmują się przede wszystkim przyjmowaniem wniosków oraz szeroko pojętą obsługą klientów.
Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?
Rekrutację przeprowadzamy trzyetapowo, wyłącznie w formie stacjonarnej. W pierwszym etapie przeprowadzamy wstępną selekcję na podstawie przesłanych CV. Wyodrębniamy grupę osób, która w największym stopniu pasuje do profilu poszukiwanego przez nas kandydata. W drugim etapie opiekun spotyka się z wybranymi kandydatami i przeprowadza z nimi rozmowy kwalifikacyjne. W trzecim – ostatnim już etapie – kandydat spotyka się na rozmowę z osobą decyzyjną i uzgadniają wspólnie warunki zatrudnienia.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?
Każdy nowy pracownik jest wdrażany przez swojego opiekuna. Wdrożenie składa z dwóch części. Pierwsza część to część teoretyczna (szkolenie z zakresów BHP i RODO). Druga część szkolenia ma już charakter praktyczny- prezentujemy jak wygląda praca na konkretnym stanowisku. Co ważne, pracownik może liczyć na wsparcie wszystkich współpracowników, nie tylko opiekuna.
W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?
Nasi pracownicy zawsze mogą liczyć na wsparcie bezpośrednich przełożonych oraz na pomoc ze strony całego zespołu. Organizujemy szkolenia i kursy w zależności od potrzeb rozwojowych pracowników oraz oczekiwań firmy.
21.02.2024 11:43
06.05.2026 18:25