Z pełną odpowiedzialnością odradzam pracę w tej firmie. Moje doświadczenia jako pracownika pokazują, że podstawowe standardy organizacyjne i podejście do ludzi są tu na bardzo niskim poziomie.
Na co dzień panuje chaos organizacyjny – brak jasnych zasad, brak spójnej komunikacji i ciągłe zmiany ustaleń bez uprzedzenia. Pracownik często nie ma realnej możliwości wykonywania swoich obowiązków w sposób uporządkowany, bo warunki i oczekiwania zmieniają się w trakcie pracy. W praktyce prowadzi to do sytuacji, w których odpowiedzialność za błędy systemowe i organizacyjne przerzucana jest na pracowników.
Podejście do pracownika jest jednym z największych problemów tej firmy. Zgłaszanie problemów czy nieprawidłowości w wielu przypadkach nie przynosi żadnego efektu. Zamiast rozwiązywania problemów pojawia się ich ignorowanie lub odsuwanie w czasie. Trudno mówić o realnym wsparciu – pracownik zostaje sam z problemem, który często nie wynika z jego winy.
Bardzo poważne zastrzeżenia budzi podejście do BHP. W mojej ocenie kwestie bezpieczeństwa nie są traktowane jako realny priorytet, a raczej jako obowiązek „na papierze”. Zdarzają się sytuacje, w których brakuje jasnych zasad, nadzoru lub odpowiedniej reakcji na potencjalne zagrożenia. Taki sposób działania budzi uzasadnione obawy o bezpieczeństwo pracy i pokazuje brak odpowiedzialnego podejścia do tego tematu.
Dodatkowo sposób prowadzenia spraw formalnych i rozliczeniowych jest daleki od standardów, jakich można oczekiwać. Brakuje przejrzystości, a pracownik musi wielokrotnie upominać się o podstawowe kwestie. Opóźnienia, brak jasnych informacji i konieczność ciągłego „pilnowania się” ze strony pracownika powodują niepotrzebny stres i poczucie lekceważenia.
Podsumowując – jest to miejsce, w którym pracownik nie ma poczucia stabilności, wsparcia ani bezpieczeństwa. Brak organizacji, słaba komunikacja i ignorowanie istotnych problemów sprawiają, że trudno traktować tę firmę jako rzetelnego pracodawcę. Osobom, które szanują swój czas, zdrowie i nerwy, zdecydowanie radzę omijać to miejsce.