Oetiker Polska

• Ogonowice
  • Koskowice
  • Taczalin

3. Opinie o pracodawcach Legnickie Pole
  5. Opinie o Oetiker Polska Sp. z o.o.

Opinie o Oetiker Polska Legnickie Pole

Nie przegap nowości o Oetiker Polska Sp. z o.o.!

17.06.2021 11:44

Szanowni Państwo,

Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą i liczne opinie. Czytamy je wszystkie z dużym zainteresowaniem i cenimy każdy głos. Chcemy włączyć się w prowadzoną tutaj komunikację i pokazywać, jaką jesteśmy organizacją.

Tym, którzy już z nami pracują – dziękujemy! A tych którzy chcą do nas dołączyć – zapraszamy do kontaktu. Wszelkie niezbędne informacje znajdziecie w zakładce kontaktowej.

Aby móc udzielić rzetelnych odpowiedzi na pojawiające się uwagi i pytania dotyczące naszej firmy, liczymy na zachowanie kultury wypowiedzi i merytoryczne komentarze - tylko do takich możemy się odnieść. Swoboda wypowiedzi nie oznacza, że można publikować informacje nieprawdziwe, pomówienia i oszczerstwa znieważające pracowników.

Komentarze zawierające treści niezgodne z prawem oraz naruszające regulamin serwisu gowork.pl będą archiwizowane przez Administratora portalu.
    Nowa

25.01.2024 14:48

Bo jak powie to zaraz wyleci . Wszytko zamiata się pod dywan a tam (usunięte przez administratora)goni - niestety
    Jacek P.

18.02.2026 22:04

Jakie są opinie na temat pracy biurowej w tej firmie?

To już koniec

01.03.2026 17:17

Pracuję w tej firmie od kilku dobrych lat. Piszę tę opinię, bo uważam, że ludzie zasługują na prawdę, zwłaszcza w kontekście nadchodzących miesięcy. Wszyscy musicie wiedzieć, że to jest firma o dwóch twarzach: Jasna strona Oetikera: na poziomie lokalnym, znajdziecie tu fantastycznych ludzi, którzy naprawdę się starają. Atmosfera w zespołach jest często bardzo dobra, a możliwości zdobycia unikalnego, praktycznego doświadczenia są ogromne. Jeśli jesteście ambitni i proaktywni, nauczycie się tu więcej niż w niejednej korporacji. Mroczna strona Oetikera: firma jest zarządzana przez globalną, scentralizowaną politykę finansową, która jest całkowicie oderwana od lokalnej rzeczywistości. Wynagrodzenia są systemowo zaniżane. Firma osiąga doskonałe wyniki finansowe, ale polityka płacowa jest sztywna i nie nagradza za realny wkład ani zaangażowanie. Nie liczcie na to, że Wasza wybitna praca przełoży się na wybitne zarobki. Będziecie zachęcani do brania na siebie ogromnej odpowiedzialności oraz zdobędziecie bezcenne doświadczenie, ale nie oczekujcie, że Wasze wynagrodzenie wzrośnie proporcjonalnie do Waszych nowych kompetencji i obowiązków. Drodzy obecni pracownicy Oetikera! Niektórzy z Was wciąż mają nadzieję, że nadchodzące podwyżki w kwietniu będą odzwierciedleniem świetnych wyników zakładu i Waszego ogromnego wysiłku. Z przykrością muszę Was ostrzec: nie będą. Globalna polityka jest nieugięta. Przygotujcie się mentalnie na głębokie rozczarowanie. Proszę, wykorzystajcie ten czas, który pozostał do kwietnia na przygotowanie planu B: zaktualizujcie swoje CV, rozejrzyjcie się po rynku, poznajcie realną wartość waszych umiejętności. Proszę Was, nie dajcie się zaskoczyć, bądźcie przygotowani. Podsumowując: Firma z ogromnym potencjałem ludzkim, całkowicie zmarnowanym i zaprzepaszczonym przez krótkowzroczną i chciwą politykę korporacyjną.

BI

03.03.2026 12:42

Z tym unikalnym doświadczeniem to przesadziłeś, tak samo jak z tym ze nauczysz się tu więcej niż w innej korpo. To jest zwykła firma, jak inne w regionie - wymaga duzo, placi mało i do tego nie ma szkoleń, przynajmniej w moim dziale. Reszta sie zgadza.

Wójcik

28.02.2026 20:35

Witam. Nie polecam tej firmy . Na rozmowie o pracę. Zadaja głupie i wręcz beznadziejne pytania o wszystko , robią tzw castingi i szukają głubszych od siebie , także nie polecam i odradzam szkoda czasu na firmę rodzinna Traktuje ludzi jak głupków świeżo po szkole. Zachowuje się jakby miała problem do facetów. Jeszcze raz nie polecam.

27.11.2025 15:15

Kiedyś usłyszałem w tej firmie od Ewy, że muszę szanować tą pracę, bo lepszej w okolicach nie znajdę . 3 zmiany, 4 k/miesiąc i zero perspektyw na rozwój. Wy tam wszyscy na łeb spadliście. Dzisiaj zarabiam 2,5x więcej i mam spokojną, jednozmianową pracę. Szanujcie się, a nie Oetikera, uciekajcie stamtąd i rozwijajcie się. Pozdro.
    Gładys

14.10.2025 18:58

Nie polecam tego miejsca pracy. Zarządzanie jest na bardzo niskim poziomie – brak jasnej komunikacji, chaos organizacyjny i ciągle zmieniające się decyzje przełożonych sprawiają, że trudno tu normalnie funkcjonować. Kierownictwo zamiast wspierać pracowników, wywiera presję i nie docenia zaangażowania. Atmosfera w firmie jest napięta, a możliwości rozwoju praktycznie nie istnieje,chyba ze sie ma plecy.Dodatkowo firma lubi się chwalić, że oferuje bardzo dobre zarobki, ale w rzeczywistości inne firmy w tej samej branży płacą znacznie więcej.
    Janusz

05.08.2025 08:20

Witam. Nie polecam tej firmy . Na samej rozmowie (usunięte przez administratora) jakaś głupkowata udaje mondrale i wszechwiedzącą. Traktuje ludzi jak głupków świeżo po szkole. Zachowuje się jakby miała problem do facetów. Jeszcze raz nie polecam.
    Ania

14.05.2025 15:14

Witam po rekrutacji dzwonią czy jest się przyjętym czy nie jaki jest maxymalny czas oczekiwania na decyzję

15.05.2025 14:01

Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Kandydaci biorący udział w procesach rekrutacyjnych otrzymują informację zwrotną po zakończeniu procesu rekrutacyjnego.
    Adrian91

07.11.2024 04:27

Witam czy można uzyskać tutaj bardziej szczegółowe informacje na temat pracy jako ustawiacz wysłałem CV ale patrząc na stronie nie została moja aplikacja jeszcze sprawdzona . Może jest jakiś numer pod którym można się kontaktować pozdrawiam serdecznie

08.11.2024 05:07

Na stronce Oetiker pewnie jest jakiś nr do dyrektora albo hr i tam bym dzwonił. Fajny zakład, przyjaźni ludzie, praca lekka i nawet ok kasa. Na lodzie cię nikt nie zostawi. Możliwości awansu i rozwoju są. Praca bardzo bezpieczna, dużo szkoleń bhp itp. Jak masz jakiś pomysł to cie wysłuchają. Spoko benefity smart lunch itp.

16.10.2024 08:35

Czy mógłby ktoś skomentować, jak wygląda praca ustawiacza procesu w tej firmie ?
    Ustawiacz

07.11.2024 21:06

Spoko. Dobrze szkolą, wiesz co robić. Proces stabilny. Jak robisz swoje jest tak jak być powinno.
    Aktualny pracownik

04.10.2024 14:47

Niestety SCS rządzi się swoimi prawami. Pani kierowniczka stoi murem za swoimi koleżankami. Jest to strasznie żenujące na początku kobieta sprawia wrażenie pomocnej i że wszystko można z nią załatwić, lecz gdy zadrzemy z jej bandą z SCS i coś się któremuś z nich nie spodoba to zmienia się to kompletnie tylko i wyłącznie ty jesteś winny. Przykładowo potrafi wziąć Cię na rozmowę na temat danej sytuacji kilka razy i do skutku obracać kota ogonem że to przecież jest tylko i wyłączenie twoja wina gdy chodzi o kogoś z ekipy SCS. Jestem dosyć świeżym pracownikiem i na pierwszy rzut oka widać kto ma tu wieksze prawa. Kobieta przegina już do granicy możliwości czepiając się pracownika o jego wygląda np kolor ubrania, fryzurę czy ktoś ma tatuaże. Wiem że brzmi to nieprawdopodobne w tych czasach. Tak to niestety wygląda (usunięte przez administratora) totalna. Mam nadzieję że PIP jak najszybciej zareaguje. Jeżeli ktoś został potraktowany w podobny sposób proszę niech się te osoby udzielą.
    Bielgrom.

04.10.2023 21:52

Firma Oetiker to niestety śmiech na sali Zostałem wysłany na badania wstępne ..a po badaniach nie zostałem zatrudniony. Straciłem tylko czas bo czekałem miesiąc czasu na skierownie z firmy aa badania. Plus koszty za paliwo bo badania odbywały się w Chojnowie. Uwaga na ta firmę.

12.10.2023 07:49

Drogi Użytkowniku, Pracodawca zgodnie z art. 229 Kodeksu Pracy ma obowiązek ponosić koszt za badania wstępne, okresowe i kontrolne. Życzymy dobrego dnia.
    Bielgrom

30.08.2024 23:29

Nie zdałem jednego..testu na psychotestach....ustawianie trzech lini..w jednym rządzie. Z bardzo dużej odległości. Pani która prowadziła ten test..powidziała że nie mogę być operatorem suwnicy. Zabawne..ja nawet nie miałem uprawnien ma suwnice. To po co zakład wysyła mnie ma.takie badania.? Oni nawet chyba nie mają tam suwnicy ???? Dalej lekarz wystawia opinie że jestem zdolny do pracy...w systemie zmianowym Ale przez tą suwnice..nie mogę pracować..w śród maszyn w ruchu. I to jest absurd..jak mogę być nie zdolny do pracy ...skoro idę na produkcję gdzie są maszyny...w ruchu.hahahaha. Oczywiście po powrocie..z wynikiem badania..zostałem chłodno pożegnany... Umowy nie dostałem. Chociaż mówiłem że mogę powtórzyć ten test..nawet ma swój koszt. Niestey zero dyskusji..tak powiedziała pani z HR. Podejrzana sprawa. I co zabawne pani z psychotestów na moją uwagę...że zakład mnie nie przyjmie...bez tego kwitu ma suwnice. Pani powiedziała..niech się pan nie martwi..oni z tego Oetikera..każdemu daja te badania na suwnice. Psychotesty zdane....tylko jeden test nie zdany...mimo że prosiłem o powtórek to oczywiście nie. I za daleko siedziałem od monitora. Dziwna sprawa.

24.08.2023 18:02

(usunięte przez administratora) to jakaś kpina . Na produkcji jedni mają większe prawa od drugich. Panie z scs przejęły stanowiska i są nie do ruszenia . Na jednej(usunięte przez administratora). chyba tam jest z przypadku bo nie ma pojęcia jak być liderem . Sama nie przestrzega BHP , nie można jeść na hali ale ona z koleżankami się objada ciasteczkami co chwilę . Wprowadza zakaz rozmów i już nawet uśmiechnąć się nie można ale jej i jej koleżanka można . Zakład nowy a wprowadzają komunę i karteczki jak w scs gdzie powinno to iść ku nowoczesności . Nie polecam zakładu dla pracownika na produkcji . (usunięte przez administratora) nie reaguje na wszelkie skargi bo do kierowników nie ma co iść i tak nic z tym nie zrobią .
    Zwolniony pracownik

31.01.2024 13:51

Dokładnie możesz być bardzo dobrym pracownikiem i wykonywać swoją pracę idealnie ale niestety prawda jest taka ,że problem tej firmy to (usunięte przez administratora) i są to osoby nieodpowiednie na nieodpowiednich stanowiskach nie liczący się z przynależnymi do nich pracownikami. Możesz być fachowcem a i tak mogą ci podziękować w każdym momencie jeżeli się im nie spodobasz.
    Prawdziwa opinia

03.07.2024 21:46

Nie jest prawdą to, co piszesz. Dział HR, czyli w zasadzie 2 kobiety o złotym sercu, prawdziwie troszczą się o pracowników. Tutaj HR to nie tylko tzw. "kadry i płace", ale również doradztwo i mentoring. Dzięki temu, że dyrekcja rozsądnie zarządza budżetem socjalnym, mamy szereg benefitów, m.in. wczasy pod gruszą i dofinansowanie do Świąt wypłacane w gotówce (w zależności od progu finansowego może być powyżej 2000 PLN), ale również dofinansowanie do posiłków w wysokości 300 PLN miesięcznie dla każdego pracownika. To tak, jakbyś w skali roku otrzymywał 3600 PLN dodatku, bo przecież jeść trzeba. Co do Pani, o której napisałeś niepochlebną opinię, to również mijasz się z prawdą. Ta kobieta pracuje z Nami od ok. 3 lat i zaczynała od stanowiska operatora. Następnie dostała awans na lidera/ustawiacza, a później już na lidera obszaru w jawnej rekrutacji wewnętrznej. Pracuję z nią codziennie i wszystko, co tutaj osiągnęła, to tylko dzięki swojej ciężkiej pracy, determinacji i wytrwałości. Jak z resztą wielu innych Naszych pracowników. Faktem jest, że na ok. 150 zatrudnionych u Nas osób, prawie 40% awansowało. O czym to świadczy? Ano o tym, że każdy, bez względu na wiek, płeć i osobowość, może rozwijać tutaj swoją karierę, o ile dobrze robi to, co do niego należy, ma pewne aspiracje oraz wpisuje się w kulturę firmy. Co do Twojego ostatniego zdania - pracownicy, którzy wcześniej pracowali w innych fabrykach na LSSE mówią, że tak dobrze jak w Oetikerze, to nie ma nigdzie indziej. Że tutaj są wysłuchani, praca jest lekka, zarobki są OK, mają tutaj kolegów i koleżanki... Po prostu czują się u Nas dobrze. A dla mnie to jest jak do tej pory jedyna praca, z powodu której nie mam ścisku w żołądku w niedzielę wieczór. Pozdrawiam.

06.12.2023 10:18

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Oetiker Polska Sp. z o.o.?
    Magdalena była pracownica

09.02.2024 16:30

Jest dwóch panów którzy są liderami i ci panowie nie szanują ludzi i bardzo lubią skarżyć do dyrektora o wszystko .Oprócz tego pracowało mi się bardzo dobrze, jednak gdzie indziej lepiej płacą :)
    Były

27.02.2024 19:34

Karma wraca z podwójną siłą. Zawsze jest tak że prędzej czy później ktoś tych panów też potraktuje jak oni ludzi którzy się starają a , że czasami coś się nie uda zrobić jak trzeba to nic dziwnego każdy jest człowiekiem i popełnia błędy, odczuwa zmęczenie itp. Skoro taki pan lider tego nie rozumie lub ma to gdzieś to niestety nie nadaję się na takie stanowisko.(usunięte przez administratora)

25.01.2024 21:02

W internecie znalazłem ofertę pracy na stanowisko Production Controller EMEA. Firma wymaga od kandydata gotowości do odbywania podróży służbowych. Jak często się odbywają? I jak długo trwają? W tym miejscu zapewniona jest elastyczność, co do godzin pracy i lokalizacji. Czy to oznacza, że kandydat może zdecydować w jakich godzinach konkretnie będzie pracować? I rozumiem, że jest możliwość pracy zdalnej?

29.01.2024 09:15

Drogi Użytkowniku, Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. W celu poznania szczegółów oferty, proszę o kontakt telefoniczny. Na stronie GoWork podany jest do nas numer kontaktowy w zakladce - Kontakt.

27.12.2023 21:40

Czy rekrutacja na kierownika sprzedaży jest nadal otwarta?
    Kot

25.10.2023 09:21

Na jednym dziale wieczna rotacja pracowników . Ciężko jest się podpasowac liderowi. Człowiek ciężki i nierozumiejący innych. Trzeba chodzić jak w zegarku. Rozmowy między pracownikami także niewskazane bo zaraz straszenie notatka służbowa . Było tylu dobrych pracowników, ale niestety przez ww osobę się pozwalniali . Wymagania jak z kosmosu.
    pies

21.11.2023 23:40

@EW firma cierpi na braki kadrowe. Więcej osób się zwalnia niż jest przyjmowanych. Są działy, które powinny robić na 3 zmiany a robią na 2 bo nie ma obsady. Przychodzą tylko ludzie z polecenia innych pracowników. Dopóki 2 liderów będzie postępować jak do tej pory a szefostwo wciąż będzie ich tolerować, to ludzi do pracy nie będzie.
    Kot

23.11.2023 17:46

Np.zakaz rozmów między pracownikami , broń Boże wyciągnąć chociaż swój telefon z kieszeni. Na rozmowie wszystko ładnie pięknie ale tylko na rozmowie . Motto firmy one Oetiker ale niestety jednym wolno więcej od innych a jeszcze innym nie wolno nic
    Ewa

26.10.2023 06:58

Firma chciała sprawiać wrażenie elitarnej, rodzinnej itp., a jest taka sama, jak cała reszta tego śmietnika na strefie ekonomicznej. Ciągła rotacja pracowników: słabych się zwalnia, bo są słabi; dobrzy odchodzą, bo tylko dokłada się im obowiązków i nie docenia się ich starania i zaangażowania. A cwaniaczki wszędzie się odnajdą. Będą kombinować, żeby nie pracować. Druga zmiana i nocka to totalny brak jakiejkolwiek dyscypliny. Jedzenie na hali, słuchanie muzyki, krzyki, śpiewy, praca bez środków ochrony osobistej. Te cwaniaczki z nudów w pracy uprzykrzają życie innym. Naśmiewają się z zaangażowanych pracowników publicznie, ale też obgadują ich za plecami. Logistycy wewnętrzni, ustawiacze, mechanicy. Ciągle kombinują jak tu robić, żeby się nie narobić. Otrzymaliśmy certyfikat Great Place To Work. Świetnie. (usunięte przez administratora) zachłyśnięty sukcesem. Szkoda tylko, że klapki na oczach się zamknęły. I tym bardziej nie wysłucha tej części wykorzystywanych pracowników, którzy po prostu mają dość wyzysku i dokładania im roboty, podczas gdy pozostali mają robotę w (usunięte przez administratora) No bo przecież jesteśmy świetnym miejscem do pracy. Pieniądze też są na przeciętnym poziomie w odniesieniu do pozostałych zakładów. Nic nadzwyczajnego. Powiem więcej. Konkurencja nawet płaci lepiej, czego się dowiedziałam dzięki szczegółowym raportów płacowym i opiniom znajomych... Jeszcze tutaj pracuję. Ale pewnego dnia odejdę po cichu, bez żalu i wstydu. To nieprawda, że wszędzie dobrze, gdzie Nas nie ma. Należy słuchać głosu serca, badać rynek i gdy już się w człowieku przeleje cały ten żal, niesprawiedliwość, to poczucie bycia wykorzystanym, to w odpowiedniej i bezpiecznej, nienaruszającej życia osobistego sytuacji, należy zmienić pracę. Szkoda, bo spędziłam tutaj ponad 2 lata. I bardzo mi zależało, bardzo się starałam. Ale nigdy nie byłam wysłuchana. Nie polecam pracy tutaj.

18.09.2023 10:42

Czy pracował tu ktoś może w biurze? Znalazłam ciekawą ofertę na stanowisko księgowej, ale opinie o firmie są mieszane, mnie ciekawi jak w ostatnim czasie wygląda atmosfera w dziale kadr i księgowości... w ogłoszeniu firma pisze o szkoleniach, jak to wygląda w rzeczywistości? Co z benefitami, podobno nawet jest dofinansowanie do odpoczynku?

19.09.2023 13:06

Szanowny Użytkowniku, dziękujemy za zainteresowanie firmą i ofertą pracy. Nasi Pracownicy korzystają z następujących benefitów: • dofinasowania zajęć sportowych • prywatnej opieki medycznej • dofinansowania szkoleń i kursów • ubezpieczenia na życie • parkingu dla Pracowników • dodatkowych świadczeń socjalnych, w tym dofinansowania do wypoczynku • programu rekomendacji Pracowników • dofinansowania do posiłków w pracy • kawy, herbaty Szczegółowych informacji dot. ofert pracy, może Pan/i uzyskać dzwoniąc pod nr tel. 538 550 263

11.10.2023 09:05

Szanowny Użytkowniku, Dziękujemy za uznanie dla naszego benefitu- program poleceń pracowników. Szczegóły dotyczące benefitów przedstawiane są na rozmowach rekrutacyjnych. Życzymy dobrego dnia.

04.10.2023 20:59

Umi

05.10.2023 16:27

Wydaje mi się że nie ma czego żałować bo ustawiacz wcale tam nie ma lekkiej pracy bo z tego co mi wiadomo to nie jest tak, że osoba na tym stanowisku tylko i wyłącznie ustawia proces i wsio. Ustawiacz normalnie stoi przy maszynie tak jak operator musi wykonywać normy dbać o jakość zmieniać materiał i przezbrajać maszynę. Także to się tylko wydaje takie kolorowe a w rzeczywistości tak naprawdę jeden człowiek robi pracę za minimum dwie osoby. Pozdrawiam.
    Ustawiacz

06.10.2023 06:57

To zależy, na jakim obszarze. Na(usunięte przez administratora) faktycznie, mamy pełne ręce roboty. Ale np. na prasach (usunięte przez administratora) lub(usunięte przez administratora) często jest tak, że jak już się wszystkie maszyny przezbroi i wykona testy jakościowe, to nie ma co robić, a ja przecież jestem ustawiaczem, a nie jakimś tam operatorem, nie mam tego w umowie i na maszynę nigdy nie pójdę pracować. No i jak mamy czas dla siebie to możemy np. siedzieć na telefonie, surfować po necie albo rozmawiać ze sobą. I jeśli na bieżąco reagujemy na awarie i przezbrojenia czy testy, to nikt nic do nas nie ma. Super fucha, tylko trzeba umieć kombinować.
    Niunia

19.04.2023 06:58

Widziałam że rekrutują na operatora produkcij można więcej info jak wygląda rekrutacja jak zarobki i czy polecacie firmę ?
    Grymas

18.03.2023 10:08

Kazdy dział traktowany inaczej. Jednym wolno pic i jeść przy maszynach innym nie. Chłopaki z jednego działu co godzinę na fajce gdy innym wylicza się przerwy co do minuty. Poza tym praca nie jest zła . Tylko tak jak ktoś napisał wcześniej scs przejął kontrole . Niektóre panie z ww firmy wyżej (usunięte przez administratora)… niż …

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Oetiker Polska?

Kontakt - Oetiker Polska Sp. z o.o.

Św. Mikołaja 19 50-128 Legnickie Pole

Branża główna: Wyroby metalowe

pracownik do zwolnienia

26.03.2022 12:46

Dla nowych pracowników praca jak w każdym zakładzie gonitwa i dużo do pracy, zarobki te co oferuje zakład to tak jak pisali wcześniej 3800 do 4000brutto bez żadnej premii. Tyle dają już inne zakłady. Wcześniejsze wypowiedzi jak najbardziej prawdziwe pisanie o tym że nowi są oceniani przez jedną osobę z działu i gdy ta mówi że nie nadajesz się to tylko jej opinia jest brana pod uwagę nie twoja ty tylko dowiadujesz się że mają wobec ciebie wątpliwości. Dużo dobrych pracowników przez to odeszło nawet ostatnio jeden dobry ustawiacz z działu zgrzewarek co długo pracował zrezygnował z pracy przez takie pomówienia. Nikt z nim tak naprawdę nie rozmawiał tylko na podstawie jednej opinii stwierdzili że się nie wyrabia choć został sam na zmianie gdy na innych robili po dwóch. Obiecują dużo ale na długim kiju zawieszają marchewkę by wysoko skakać ale z drugiej strony kijem poganiają. Jak ktoś nie spełni ich oczekiwań to doprowadzają do jego zwolnienia. Pani z HR najlepsza osoba jak wcześniej pisano ale nie odpowiada za atmosferę na produkcji. Ogólnie ludzie w porządku ale nie na stanowiskach bo oni maja za zadanie donosić o wszystkim więc jak im podpadniesz to masz krótki czas na inną pracę bo już nie chcą ciebie. Co do inżynierów czytajcie wypowiedz Inżyniera na dole opinii bo jest dużo w niej prawdy.
    Nuck

06.06.2022 23:13

SCS rzadzi. Może ktoś zrobi z tym porządek. Bo każdy mówi po katach. A nie ma nikogo żeby to ukrócił.

14.12.2022 20:26

Prawda SCS rządzi . (usunięte przez administratora)jeden wielki . Ręka ,rękę myje
    Oni

28.05.2022 12:25

W firmie można znaleźć swoją drugą polowke i ułożyć sobie życie. Ustawiacz i pracownica praca laczy ludzi. Jak sie chce to nawet na produkcji mozna znalezc pravownice zeby wszystko dobrze ustawic. Mimo norm do wykonania czas się zawsze znajdzie. A przeciwności ostatnich lat nie mają znaczenia..
    Ona

30.05.2022 18:27

Zazdrość z Ciebie wychodzi. Bo ciebie nikt nie chce

02.12.2021 09:19

Cóż... Zatrudnienie w tej firmie może sie wydawać obiecująco i zawsze to dodatkowo zdobyte doświadczenie .Pieniądze są okej , ATMOSFERA ... tutaj zostaje wiele do życzenia , możesz być dobrym pracownikiem , dobrze i sumiennie wykonywać swoje obowiązki, ale na dziale (usunięte przez administratora) obeznany co do maszyn,niestety podejście do ludzi okropne, nie panuje nad emocjami,za plecami obgaduje jaki to każdy jest beznadziejny i do niczego się nie nadaje. (usunięte przez administratora) przymyka na to oko, ręka rękę myje. Jeśli chodzi o dział gdzie (usunięte przez administratora) to sytuacja jest fatalna,jako(usunięte przez administratora) obgaduje A nawet wyzywa pracownika do innej pracownicy (koleżanki z dawnej pracy) . Praca w tej firmie nie jest ciężka,warunki są bardzo dobre. Niestety największy minus tej firmy to Kierownicy ,którzy stanowisko dostali po znajomości lub z tego powodu że byli pierwsi ,pracują najdłużej . Na wszystko przyjdzie czas i oby (usunięte przez administratora) lub w sądzie ze Swoimi Wspaniałymi kierownikami działu :)

27.02.2022 15:28

Nie zgożkniali i byli pracownicy wielu a nawet większość pracowników jest rozczarowana tym że Dyrektor słucha kilu osób i ufa im bezgranicznie to się skończy źle dla tej firmy
    Hallo

28.02.2022 08:55

Dobrze że Pani nie słucha ;)

15.04.2021 10:45

Jak szefostwo w Oetiker Polska Sp. z o.o.? Spoko traktują ludzi?
    Zwolniona

22.06.2021 05:11

Pani Ewa wspaniała kobieta wysłucha każdego i rozwiąże problem

27.02.2022 15:49

Zgadzam się z opinią

22.12.2021 20:46

Witam pracowałem bardzo długo w tej firmie i mogę się w powiedzieć że wszystko jest tak samo jak na całej strefie są 3 osoby które słucha dyrektor i nie zwraca uwagi ze te osoby sa bezwiedzy ważne że dobrze mu opowiadają na kolanach i jest super jak ktoś jest mądry to szybko tam nie popracuje bo zostanie zwolniony

22.02.2022 18:53

Zgadzam się tak jest naprawdę

27.02.2022 15:44

Wymiana przedstawicieli pracowników oni nie są za pracownikami wręcz przeciwko nim
    Filip

22.12.2021 21:03

Haha dobrze napisane te 3 osoby to(usunięte przez administratora) pozdrawiam tak fałszywe osoby ze nie ma słów
    Pracował

14.12.2021 10:16

Na początku"obiecanki cacanki" Potem szara rzeczywistość problemy z urlopami i z płacą za nadgodziny. (usunięte przez administratora) jak na całej strefie i do tego zarobki średnie
    Krystian 1995

28.09.2021 18:26

Czy w oetiker jest możliwość stabilnego zatrudnienia ??? proszę o szybką odpowiedź będę wdzięczny pozdrawiam serdecznie
    Zainteresowana

15.09.2021 07:02

Witam .Czy w tej chwili są przyjęcia do firmy i na jakie stanowiska ??

01.08.2021 10:46

Czy pracodawca Oetiker Polska Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

26.08.2021 14:20

@Pytanie. Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. W Oetiker Pracownicy mogą liczyć na: - dodatkową prywatną opiekę medyczną - ubezpieczenie na życie - Kartę MultiSport - wsparcie z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych - indywidualne miejsce parkingowe - pracę z najnowocześniejszymi technologiami, w fabryce która gwarantuje tzw. „czystą pracę” – bez zanieczyszczeń i hałasu - szereg szkoleń wewnętrznych i zewnętrznych
    Nie

29.08.2021 07:51

Marchewka za którą pracownik ma gonić jest motywacją. Kilka miesięcy lub dłużej bez odpowiedniego stanowiska czy nawet dodatku to standard. Nie ma systemu premiowego.
    MT-M

27.08.2021 15:08

Byłam na rozmowie o pracę, Dyrektor przedstawił mi warunki pracy i płacy uczciwie i bardzo mi się to podobało. Co prawda nie zostałam zatrudniona ale Dyrektor zadzwonił i poinformował mnie o tym, tak jak obiecał. Wg mnie jest ok.
    Nikus

15.03.2021 15:56

Jaki tam jest system pracy, jest 4 brygadówka ?

26.08.2021 14:19

@NIKLUS W naszej firmie jest system 3-zmianowy. Nie zamierzamy wprowadzać systemu 4-brygadowego, ponieważ słuchamy naszych Pracowników i wiemy , że ten system pracy nie jest preferowany. Dodatkowo cenimy work - life balance (osiąganie równowagi w pracy i życiu) u naszch Pracowników.
    Kryk

31.07.2021 13:31

Praca nie najgorsza. Na zarobki tez nie ma co narzekać. Szkoda tylko ze brakuje w tej firmie premii. Atmosfera zależna na jaka zmianę się trafi. Ogólnie jest dobrze
    Kryk

19.08.2021 19:06

Nie jest żadna tajemnicą ile pracodawca oferuje na początek, gdyż stawka podawana jest w ogłoszeniach. Startujesz od 3800 brutto . A co do tego jak to wyglada później to proponuje złożyć CV a na pewno dowiesz się więcej .

26.08.2021 14:18

@KRYK Dziękujemy za Twoją opinię. Mamy nadzieję, że Twoja satysfakcja z pracy będzie tylko rosła. Temat dotyczący premii był wielokrotnie komunikowany wewnątrz firmy. Aktualnie przyjęliśmy system, w którym chcemy zapewnić wszystkim pracownikom stabilne warunki płacy. Dzięki temu bazujemy na rozwiązaniu, w ramach którego gwarantujemy stałą pensję miesiąc w miesiąc. Finalnie śmiało możemy konkurować z innymi pracodawcami pod kątem wysokości wynagrodzenia, gdyż już w ramach podstawowego wynagrodzenia możemy zapewnić stawkę, które często jest dostępna dopiero po wypracowaniu premii. Jeżeli potrzebujesz o coś dopytać, zwróć się do bezpośredniego przełożonego lub do działu personalnego. Z naszej strony możemy zapewnić, że robimy wszystko co w naszej mocy, aby zagwarantować każdemu pracownikowi rozwój i komfort pracy
    Zadowolony

20.08.2021 21:15

Firma przyjazna pracownikom. Wynagrodzenie zależne od doświadczenia i zajmowanego stanowiska - wg mnie atrakcyjne. Praca zazwyczaj zmianowa, w bezpiecznych warunkach - żadnej chemii, smrodu, dużego hałasu.
    Niezadowolony

26.08.2021 11:48

Na początek max na reke 3k i podwyżki się nie spodziewaj. Z wielkimi bólami dodatek 500 brutto przy przejściu na ustawiacza. Atmosfera słaba, nie polecam.
    Niezadowolony

26.08.2021 11:50

No i zero premi i innych dodatków nadgodziny też tylko do odbioru. Tylko gola pensja.
    Men

25.02.2021 21:10

Jedna osoba na ur na zmiane więc proszę się od pimpac od utrzymania ruchu a ze zatrudniają piekarzy , budowlańców lub ludzi bez doświadczenia chcociaz minimalnego na stanowisku operatora i później dla tego są problemy ktos jak przyjdzie z wiedzą będzie zadowolony z pracy
    Ktoś

06.05.2021 05:12

Ooo właśnie poniżanie pracownika ,piekarz sprzedawca ,czy jak tam nazwałeś na większą wiedzę niż Ty po szkole gastronomicznej haha
    Jan

04.03.2021 19:49

Gryzoń szykuj się bo w firmie szykuje się deratyzacja i nie dlugo twoje nie poważne komentarze zginą
    pracownik produkcji

24.02.2021 22:13

Popieram wpisy Gryzonia i kolegów atmosfera w firmie na bardzo niskim poziomie, morale jeśli było kiedykolwiek dobre to chyba nie w tej firmie. Zasada donoszenia na nowych pracowników jest tolerowana w firmie a nawet zalecana. Ale najgorzej jest to że nowy nie może się bronić tylko słyszy utartą opinie dyrektora. Zero logistyki na produkcji pracownik odpowiada za wszystko od kontroli po logistykę czy utrzymanie ruchu. Bałagan i zero czegokolwiek maszyny psujące się czy brak narzędzi pracy. Doświadczenia z innych zakładów są lepsze od tego co jest tu. Na rozmowie obiecują dużo ale praktyka pokazuje że nie ma co liczyć.
    Malfred

26.02.2021 10:12

Bardzo polecam firmę OETIKER zapraszam młode dziewczyny do pracy jak i osoby w różnym wieku one oetiker
    Kolega Gryzonia

13.02.2021 10:00

Uwaga Uwaga, inżynierowie, specjaliści, którzy macie pojęcie o swojej pracy i jesteście w czymś dobrzy, omijajcie szerokim łukiem tą firmę. Dyrektor zarządzający tym zakładem to wykwalifikowany mobbingowiec, który na swoich pseudo szkolenio-spotkaniach będzie Cię poniżał.Dla niego będziesz fachowcem jak on tak zdecyduje, inaczej jesteś zwykłym robolem od wszystkiego i od niczego. Absolutnie nie polecam tej firmy nikomu kto zna się na swojej pracy. Wieksze wynagrodzenie o kilka stówek nie zrekompensuje Twojej późniejszej frustracji.Jak raz powiesz że się z czymś nie zgadzasz od razu jesteś złym pracownikiem, zaczyna się proces mobbingu przez wszystkie podręcznikowe etapy (kierownik utrzymania ruchu kumpel dyrektora nie ukrywał że zna metody żeby niewygodny pracownik sam się zwolnił i kilka osób się zwolniło). Nowa firma a odeszło już z niej lub zostało zwolnionych kilkanaście osób co nie jest normalne w firmie, która zaczyna swoją dzialalnosc. Zmieni się dyrektor i jego kolesie z Toyoty to zmieni się firma.

19.02.2021 10:20

Jeśli chodzi o wynagrodzenie wcale nie jest większe od innych zakładów szczycą się tym że podstawę dają dużą ,w innych zakładach może mniejsza podstawa ale dochodzą dodatki i nadgodziny gdzie człowiek może dorobić duuuużoooo więcej niż tu!

03.10.2020 19:44

Witam,mam pytanie kiedy będzie rekrutacja na stanowisko operator maszyn?
    produkcja

25.10.2020 15:18

rekrutacja niedługo ale na operatora maszyn nie polecam przychodzić

02.10.2020 11:58

Mam pytanie ,kiedy będą rekrutacje w firmie na stanowisko operator maszyn?

Zostaw merytoryczną opinię o Oetiker Polska Sp. z o.o.