Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A.

Opinie o Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 Łódź

Nie przegap nowości o Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A.!

Adr

18.04.2026 21:11

Pracował ktoś jako kierowca? Jest oferta pracy jakie warunki i jaka płaca

15.04.2026 13:59

Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 1 S.A. podpisały pierwsze umowy wykonawcze z Lockheed Martin związane z obsługą, naprawą i eksploatacją(MRO) floty śmigłowców bojowych AH-64E Apache. Ten wyjątkowy kontrakt jest kamieniem milowym w rozwoju Firmy, przekłada się na potrzebę tworzenia wysokospecjalistycznych miejsc pracy oraz  transfer nowoczesnych technologii. Realizacja podpisanego kontraktu wiąże się z potrzebą rozwijania potencjału kadrowego WZL Nr 1. W chwili obecnej poszukujemy kandydatów do obszaru handlowego na stanowiska menedżerskie i specjalistyczne.

Menedżer w obszarze handlowym produkcja & lotnictwo

Szukamy managerów z zapleczem technicznym, którzy poprowadzą zespoły handlowe w środowisku:

• produkcji przemysłowej,

• wysokich wymagań jakościowych,

• długich cykli ofertowych i kontraktowych.

Oczekujemy:

• wykształcenia wyższego (preferowane techniczne),

• znajomości specyfiki rynku obronnego, w tym procedur przetargowych,

• doświadczenie w sprzedaży B2B oraz B2G na rynkach o wysokich wymaganiach regulacyjnych,

• bardzo dobrej znajomości języka angielskiego w mowie i piśmie,

• umiejętności negocjacyjnych i zarządczych,

• doświadczenia w zarządzaniu / kierowaniu obszarem handlowym przynajmniej 5 lat,

• ze względu na charakter projektów realizowanych przez spółkę, proces zatrudnienia obejmuje spełnienie wymogów formalnych wynikających z Ustawy z dnia 13 czerwca 2019 r. dotyczącej działalności w obszarze wyrobów i technologii o przeznaczeniu wojskowym lub policyjnym.

Zakres pracy:

• współtworzenie i realizacja strategii handlowej (sprzedaż i zakupy),

• budowanie relacji z kluczowymi klientami takimi jak agencja uzbrojenia, rejonowe bazy logistyczne, agencje rządowe oraz partnerskie firmy zbrojeniowe,

• prowadzenie negocjacji handlowych,

• nadzorowanie i rozwój zespołu sprzedażowego, zakupowego, współpracy zagranicznej i zespołu gospodarki magazynowej (zarządzanie ryzykiem, optymalizację kosztów, dbanie o rozwój technologiczny, automatyzację procesów oraz adaptację do zmian prawnych i regulacyjnych).

PRZEJDŹ DO OGŁOSZENIA

Stanowiska specjalistyczne produkcja & lotnictwo

Jeżeli:

• masz doświadczenie w sprzedaży lub zakupach technicznych,

• potrafisz czytać dokumentację, przygotować ofertę i negocjować warunki,

• bardzo dobrej znajomości języka angielskiego w mowie i piśmie,

• cenisz stabilne środowisko produkcyjne zamiast „szybkiej sprzedaży”, to ta rola jest dla Ciebie.

Oczekujemy:

•  wykształcenie wyższe, specjalizacja: logistyka, ekonomia, handel, informatyka;

• znajomość języka angielskiego na poziomie B2 (w mowie i w piśmie) – wymagana umiejętność prowadzenia korespondencji email i telefonicznej;

• doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku w zakupach krajowych i zagranicznych;

• bardzo dobra znajomość środowiska Windows oraz MS Ofice;

• umiejętność analizowania danych, budowania zestawień, tworzenia raportów;

• zdolności komunikacyjne i interpersonalne, umiejętność pracy w zespole, sumienność, terminowość, dokładność, pro aktywność;

Zakres pracy:

• przygotowanie ofert handlowych i zakupowych,

• kontakt z klientami i dostawcami (B2B),

• współpraca z działami technicznymi.

PRZEJDŹ DO OGŁOSZENIA

📩 Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu bezpośrednio lub poprzez ogłoszenia.

Bolo99

24.11.2025 19:39

Witam, czy spawacze mają odprowadzane składki za pracę w warunkach szczególnych? Ewentualnie są tu jakieś stanowiska gdzie za które płacą składki epom?

Jacek

22.10.2024 15:14

Dzień dobry czy jest możliwość podjęcia pracy u Państwa w firmie na stanowisku ślusarz-spawacz posiadam wieloletnie doświadczenie w spawaniu metodami 135/141 Fm1 Fm3 Fm5 oraz aluminium
    Kto pyta nie błądzi

30.09.2024 18:19

Dzień dobry, w jakim czasie spodziewać można się odpowiedzi na wysłane CV i list motywacyjny? Czy każdemu rekrutującemu się udzielana jest odpowiedź bez względu na wynik?
    Pytający

23.09.2024 20:19

Dzień dobry, po jakim czasie spodziewać można się odpowiedzi na aplikację złożoną w ramach ogłoszenia o pracę?
    Maruder

16.06.2024 21:04

Pojawiły sie ogłoszenia na elektromontera i montera ktoś wie jakie zarobki proponuje firma?

17.06.2024 10:13

Dzień dobry Zapraszamy do złożenia dokumentów aplikacyjnych - wówczas przedstawimy szczegóły kooperacji z naszym zakładem
    Mam pytanie.

06.06.2024 21:59

@Pracodawca Witam. Czy zdarzają się oferty pracy na magazyniera? Wózki widłowe itp?

07.06.2024 12:41

Dzień dobry, Aktualne oferty pracy są zamieszone na stronie https://wzl1.mil.pl/kariera/kariera-lodz/ oraz w zakładce Oferty Pracy na Gowork.
    Jacek

31.05.2024 14:57

Dzień dobry Jestem mechanikiem samochodowym z kilkunastoletnim stażem pracy Mam też ukończony kurs spawalniczy Czy z takim doświadczeniem jest szansa na jakieś stanowisko u Państwa w firmie?

04.06.2024 09:59

Dzień dobry, Aktualne informacje dotyczące rekrutacji są zamieszczone w panelu oferty pracy. Proszę zerknąć w to miejsce lub na stronę https://wzl1.mil.pl/kariera/kariera-lodz/
    @Paw

16.05.2024 08:46

Dzień dobry, jestem dojrzałym mężczyzną z kilkunastoletnim doświadczeniem na stanowisku dyspozytora w dużej jednostce budżetowej z ogromnym parkiem maszynowym oraz kilkuletnim doświadczeniem na stanowisku kontrolera jakości. Czy teraz lub w najbliższym czasie przewidywana jest możliwość zatrudnienia w WZL?

16.05.2024 12:38

Dzień dobry Aktualne oferty pracy znajdują się w zakładce Kariera https://wzl1.mil.pl/kariera/ Proszę sprawdzić oferty

11.12.2023 10:03

Jak dużo osób pracuje w Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A.?

11.12.2023 12:24

Wojskowe Zakłady Lotnicze nr 1 są jedną z większych Spółek działających w Łodzi oferujących wiele specjalistycznych stanowisk pracy
    Kornelia

30.11.2023 11:49

Mąż również jest zainteresowany pracą jako mechanik pojazdów, naszą uwagę przykuły właśnie stałe godziny pracy i stabilność zatrudnienia. Rozumiem, że szczegóły są zdradzane na rozmowie rekrutacyjnej. Natomiast jak z jej przebiegiem? Ile etapów ma taka rekrutacja i czy zawsze można liczyć na informacje zwrotną? Znajomość angielskiego będzie dodatkowym atutem?

30.11.2023 14:26

Aktualne oferty pracy proszę sprawdzać na naszej stronie https://wzl1.mil.pl/kariera/kariera-lodz/. Aktualnie nie mamy otwartych ofert na stanowisko o które Pani pyta.

15.11.2023 17:53

Witam, wracam z ich strony internetowej gdzie mają ofertę dla mechanika pojazdów. Wspominają tam o stabilnych warunkach pracy i wynagrodzenia. Jak się to przekłada na wypłatę, kwoty są satysfakcjonujące? I czy rotacja pracowników jest częsta w tym zakładzie?

16.11.2023 09:39

Dzień dobry W naszej firmie są stabilne warunki pracy i wynagrodzenia a dotyczą m.in: stałych godzin pracy - praca w systemie jednozmianowym, wynagrodzenie płatne stale w określonym czasie. Jeśli występuje zainteresowanie ofertą zapraszamy do składania aplikacji, wówczas udzielimy szczegółowych informacji dotyczących organizacji pracy.

Oferty pracy - Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A.

Elektromonter lotniczy (K/M)

Łódź

MECHANIK LOTNICZY (K/M)

Łódź

16.10.2023 19:34

Szukając pracy , znalazłem ofertę pracy na stanowisko pracownika gospodarczego . Zainteresowała mnie ona . Firma proponuje pracę w systemie jednozmianowym . Dacie znać w jakich godzinach ? :-) Na jakie pakiety świadczeń socjalnych można liczyć ? :-) Bo o tym wspomniano też w ogłoszeniu .

13.11.2023 08:24

Dzień dobry Praca na oferowanym stanowisku jest jednozmianowa od 6.30 do 14.30. Informacje o benefitach można znaleźć pod linkiem https://www.gowork.pl/wojskowe-zaklady-lotnicze-nr-1-s.a.,21476634/kariera

13.11.2023 08:32

Praca w WZL nr 1 S.A. odbywa się w dwóch systemach: pracownicy produkcyjni - 6.30 - 14.30, pozostała kadra nie produkcyjna 7.00-15.00. W ramach ofert pracy na naszym zakładzie pracy nie potrzebne są "tzw. do wylatania", u nas przy zatrudnieniu nie jest to wymagane
    P

09.11.2023 19:05

Witam czy poszukujecie kogoś na stanowisko operatora maszyn cnc lub w niedalekiej przyszłości planujecie. Pracowałem w 2 firmach z branży lotniczej w Kaliszu i poszukuje w Łodzi podobnej pracy .

13.11.2023 07:55

Dzień dobry Aktualnie wszystkie oferty pracy na jakie poszukujemy pracowników są zamieszczone na naszej stronie https://wzl1.mil.pl/kariera/ - zapraszamy do monitorowania tej zakładki

03.11.2023 08:14

WZL1 na Targach Pracy

W ostatnich dniach przedstawiciele Wojskowych Zakładów Lotniczych Nr 1 S.A. zaprezentowali Spółkę podczas Targów Pracy na Uniwersytecie Łódzkim oraz Targów Pracy Przemysłu Obronnego organizowanych podczas Konferencji: "Bliższa Współpraca Europejskiego Przemysłu Obronnego Szansą dla Młodych Inżynierów" w Poznaniu.

Profil działalności Zakładów oraz możliwość rozwoju w WZL1 przyciągnęły do naszego stoiska szeroką grupę absolwentów i studentów zainteresowanych zarówno działalnością firmy jak i perspektywą pracy w Zakładzie o ugruntowanej pozycji na rynku.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1

31.08.2023 08:16

DZIEŃ OTWARTY W WZL1
    29 lipca 2023 roku umożliwiliśmy zwiedzanie Wojskowych Zakładów Lotniczych Nr 1 S.A. Odwiedziło nas prawie 600 osób. Pogoda dopisała. Zaangażowanie pracowników w przygotowanie Dnia Otwartego oraz ich aktywny udział w zorganizowanym wydarzeniu niejednokrotnie nagradzany był przez zwiedzających gromkimi brawami.
    News image

25.08.2023 10:45

Czy firma Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A. udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?

29.08.2023 14:12

WZL Nr 1 S.A. ma rozbudowany pakiet świadczeń socjalnych; informacje o dodatkowych świadczeniach dedykowanych dla pracowników można znaleźć w zakładce kariera https://www.gowork.pl/wojskowe-zaklady-lotnicze-nr-1-s.a.,21476634/kariera

30.08.2023 10:51

Aktualnie nie prowadzimy procesu rekrutacyjnego go Spółki. Prosimy śledzić ogłoszenia na naszej stronie https://wzl1.mil.pl/kariera/kariera-lodz/
    Weronika

20.03.2023 00:09

O, na stronie pojawiło się ogłoszenie. Na specjalistę ds. Księgowości konkretnie. Napisali, że oferują „umowę o pracę wraz z pakietem świadczeń socjalnych i pozapłacowych”, można wiedzieć jakie to są dokładnie dodatki oferowane przez pracodawcę?

17.04.2023 10:37

Prosimy wejść na stronę na GoWork na zakładkę Kariera: https://www.gowork.pl/wojskowe-zaklady-lotnicze-nr-1-s.a.,21476634/kariera
    Ww

28.02.2023 14:38

Na kiedy planowane jest otwarcie nowego Centrum Badań i Rozwoju?

01.03.2023 12:29

Dzień dobry Centrum B+R już działa od pewnego czasu. W sprawie ofert pracy prosimy monitorować naszą stronę z ofertami pracy https://wzl1.mil.pl/kariera/
    Ww

03.03.2023 16:01

Chodzi mi o otwarcie centrum badań nieniszczących

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1?

Rob

16.01.2023 17:13

Witam czy planowane są przyjęcia na stanowisko lakiernik??:-)

18.01.2023 11:56

Dzień dobry Prosimy monitorować nasze ogłoszenia o pracę na stronie https://wzl1.mil.pl/kariera/

08.01.2023 13:13

Czy w Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A. poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?

09.01.2023 11:13

WZL nr 1 mają rozbudowany pakiet benefitów płacowy i pozapłacowych. W zakładce kariera zostały wskazane dodatki jakie mają nasi pracownicy - prosimy o zapoznanie się z informacjami zamieszczonymi w tej właśnie zakładce :)
    monty

03.11.2022 15:20

Na jakie zarobki może liczyć specjalista ds. informatyki?

02.12.2022 07:26

Wysokość wynagrodzenia jest wypadkową wielu zmiennych reprezentowanych przez kandydata, np. doświadczenie, kwalifikacje, kompetencje itp.

29.09.2022 18:41

Czym w Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A. zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?

24.10.2022 11:31

Proszę zerknąć klikając poniży link https://www.gowork.pl/wojskowe-zaklady-lotnicze-nr-1-s.a.,21476634/kariera; Benefity: pakiet socjalny, Karta Multisport, dofinansowanie pakietu zdrowotnego, wczasy pod gruszą itp.

04.11.2022 08:22

Benefity oferowane przez Spółkę dedykowane są do wszystkich pracowników i obowiązują od początku zatrudnienia.

07.07.2022 01:57

Witam Kiedy będą ogłoszenia o pracę do WZL1 w Łodzi ?

07.07.2022 10:58

Dzień dobry Prosimy monitorować stronę z ogłoszeniami.
    Witek

15.05.2022 22:29

Jak wygląda praca kontrolera jakości w WZL Dęblin? Ile jest zmian? W jakich godzinach się pracuje? Czy pojawianie się co jakiś czas tego ogłoszenia jest związane z dużą rotacją pracowników na tym stanowisku? A może jest to związane z niskimi zarobkami? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

18.05.2022 08:36

Proszę zwrócić uwagę, że WZL nr 1 publikuje ogłoszenia o pracę zarówno do Oddziału w Dęblinie jak i Jednostki Macierzystej w Łodzi. Zatem ogłoszenia na stanowiska mogą dotyczyć obu lokalizacji.

25.05.2022 14:27

Prosimy monitorować pojawiające się ogłoszenia i wówczas składać dokumenty aplikacyjne.

Kontakt - Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A.

Dubois 119 93-465 Łódź

Branża główna: Transport lotniczy

19.05.2022 02:30

Kiedy będą nowe ogłoszenia o pracę do wzl 1 w Łodzi ?

19.05.2022 08:12

Prosimy monitorować ogłoszenia na naszej stronie internetowej w zakładce kariera

08.02.2022 15:56

Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem zespołu Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A.?

21.03.2022 07:33

Prosimy monitorować ogłoszenia o pracę. Jeśli kandydat spełnia wymagania prosimy o składanie dokumentów aplikacyjnych w formie elektronicznej na adres [email protected]

29.10.2021 10:26

Jak szefostwo w Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A. traktuje ludzi?

04.11.2021 11:14

Kadra kierownicza WZL nr 1 wykazuje pełen profesjonalizm w podejściu do pracowników, procesu pracy wyrażający się: szacunkiem, otwartością na nowe pomysły, prowadzeniem merytorycznych dyskusji angażujących pracowników
    Miki Maus

21.05.2019 20:50

Opinie co do niskich zarobków chyba przesadzone , sprawdzający się fachowiec a o takich ostatnio trudno gdyż większość zgłaszających się ludzi kończy karierę po 3 miesiącach ze względu na brak umiejętności w swoim fachu , pensja po roku pracy to 3400 z premią ( która jest obligatoryjna i trzeba nieźle nawywijać aby jej nie otrzymać ) na rękę , do tego niezły socjal , wczasy pod gruszą , pieniądze na święta ( karta sodexo) , pakiety sportowe dla pracownika i rodziny , trzynasta pensja , dodatkowa premia raz w roku zależna od wypracowanego zysku całej firmy. Co do ilości pracy hmmm.. skończyły się czasy płacenia za leżenie lub raczej modne w obecnych czasach wielogodzinne fejsowanie :) . Dobry fachowiec nie będzie narzekał , pracy jest tyle że może dorobić niezłe pieniądze nadgodzinami.
    ?

04.07.2021 11:40

No rzeczywiście 3400 co za kokosy! Duża poważna firma wstydziłaby się oferować specjalistom takie pieniądze. Bóg wie jakie wymagania od kandydata o oferta żenująca!
    Ktos

04.10.2021 14:40

No wiadomo wiadomo

04.10.2021 14:34

Ktos

Przebieg rekrutacji Fatalne nie zapytali co z dalszym zyciem zarzad nie pozwala nie potrafi Pytania Jak dlugo

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#RozmowaKwalifikacyjna

21.06.2021 11:22

Jak wygląda sprawa grafiku w Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A.. Czy pracodawca idzie na rękę?

22.06.2021 08:01

W WZL nie ma pracy zmianowej; czas pracy mieści się w godzinach: 6.30 - 14.30 lub 7.00 - 15.00. Jedynie w Służbie Ochrony praca realizowana jest w systemie zmianowym.

12.03.2021 09:54

Czy rozmowa rekrutacyjna w Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A. odbywa się również w języku angielskim?

24.04.2021 18:20

Kiedy będą nowe ogłoszenia o pracę ?

27.04.2021 10:05

W najbliższym okresie pojawią się oferty pracy - prosimy obserwować naszą stronę :)

04.02.2021 17:40

Ile można zarobić na start jako galwanizer w wzl 1 ?
    Per

02.12.2020 18:03

Ilu zmianowa jest praca w Wojskowych Zakładach Lotniczych NR 1 w Łodzi.
    ----

02.02.2021 09:26

A na jakie stanowisko miał Pan rozmowę? I jeżeli mogę zapytać co zaproponowali jaką pensje?
    MI 6

02.02.2021 10:13

Jedna zmiana
    Antek

11.07.2020 17:13

Jak nastroje i atmosfera w firmie? Mam zamiar aplikować dlatego podpytuję żeby wiedzieć możliwie jak najwięcej a zależy mi na pracy w firmie.
    RVJKFJ

25.09.2020 05:20

W firmie atmosfera jest nerwowa, a spory między działami są na porządku dziennym głównie przez spychologię stosowaną przez niektóre niekompetentne, roszczeniowe i leniwe osoby. Niestety nie ponoszą one konsekwencji swojej nieudolności, gdyż posiadają one mocne plecy.
    ----

31.10.2020 11:45

A jak wygląda egzamin po okresie próbnym 3 miesiącach pracy? Dużo osób obława?
    zbyszko

24.02.2019 22:41

Dobrze w tym zakładzie to jak to mówią "już było". Pensja bardzo mizerna i na tle wszystkich pracodawców w okolicy łodzi wzl zajmuje raczej miejsca na samym końcu. Na początek można liczyć jedynie na przedział płacowy ok 2500 brutto + premia. System rozliczania czasu pracy to farsa i kabaret. Oczywiście wszędzie zamontowane kamery służą jedynie do obserwowania czy pracownicy pracują - jeśli usiądzie się na chwile bryg. otrzymuje tel. Co do samych zadań w pracy przy śmigłowcach każdy musi mieć świadomość że jest to praca bardzo niebezpieczna - na wysokości pow. 3m bez zabezpieczeń, często w bardzo ciasnych elementach maszyn, w lukach, z żrącymi chemikaliami, podnoszenie ciężarów, itp. Firma zajęła się wdrażaniem LEAN pod koordynatem pana S. słynnego (w negatywnym tego słowa znaczeniu) z innego zakładu w Pabianicach. Serio P&G Bosch itp. oferują lepsze warunki od WZL w łodzi.
    Johann

08.10.2020 21:37

Witam podzielam opinie rozmowa kwalifikacyjna słaba obietnice zarobków bez komentarza natomiast wymagania to już inna historia... Pracodawco pracownik wykwalifikowany bez odpowiedniego wynagrodzenia nie będzie zainteresowany taką oferta pracy...
    Poszukująca pracy

29.06.2020 09:05

Właśnie pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Koordynatora HR. Czy ktoś ma jakieś informację odnośnie tego stanowiska? Jak duży jest dział HR? Może ktoś pracował w HR w tej firmie i będzie w stanie udzielić jakichś informacji?
    dzik

02.07.2019 11:26

Witam , czy ktoś z państwa pracuje w ochronie w firmie Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A. czy ochrona jest wewnętrzna czy to firma zewnętrza ochrania ???

10.12.2019 19:16

Ochrona jest wewnętrzna
    Rook

11.10.2019 09:19

Witam. Ile może zarobić elektromonter(elektryk) ? Obecnie w innej firmie (państwowej) mam 3600 netto i zastanawiam się czy na dzień dobry dostałbym chociaż tą trójkę? U mnie w robocie panuje kolesiostwo i nepotyzm. Czy ta firma też ma z tym problem?

10.12.2019 19:14

Tak, tu też panuje kolesiostwo. Mierni, bierni, ale wierni są promowani, a ich niekompetencja zamiatana jest pod dywan.

Zostaw merytoryczną opinię o Wojskowe Zakłady Lotnicze NR 1 S.A.