Czy istnieje możliwość rozwoju w Furnico Sp. z o.o.?
30.03.2026 10:59
Pisząc o prostych pracach mam na uwadze fakt, że pracownik może łatwo i szybko przyswoić sobie wymagane umiejętności na nowym stanowisku pracy. Oczywiście wydajność pracownika pracującego np. tydzień na danym stanowisku będzie pewnie mniejsza niż osoby, która wykonuje te same czynności od kilku miesięcy lub lat . PRAWDĄ JEST, że "im ktoś lepiej robi tym więcej zarobi". Uważamy, że jest to uczciwe podejście do naszych pracowników.
Jeżeli nasi pracownicy poprawiają swoją jakość i wydajność to ich pensja automatycznie rośnie.
W końcu po co robić więcej skoro nie miałoby to przełożenia na pensję ???
Ilona
20.04.2026 02:30
Skoro „im ktoś lepiej robi, tym więcej zarobi”, to jak to wygląda w praktyce? Macie jakieś konkretne widełki za poziom wydajności, czy wszystko zależy od uznaniowości kierownika🤔
XXX
27.03.2026 11:20
Nie polecam z całego serca. Osoba ucząca się od dłuższego czasu na brygadziste to jakaś porażka. Jest chamski, arogancki, bezczelny, leniwy a dostaje większe wypłaty nie robiąc kompletnie nic. Zgłaszanie i skargi nie przyniosły rezultatu. Osoby z predyspozycjami na tego typu stanowiska nagle są zwalniane lub rzekomo się zwalniają. Pracy ogrom i ciągłe straty.
Tak obiektywnie = OCZYWIŚCIE ŻE SIĘ NIE ZGADZA !
U nas można bardzo dobrze zarobić ale trzeba mieć umiejętności oraz pilnować jakości produkowanych elementów!
Zarobki w naszej firmie rosną wraz z umiejętnościami oraz zaangażowaniem danego pracownika.
Traktujemy to jako system motywacji do tego by nasi ludzie chcieli się rozwijać w zakresie którego potrzebujemy.
27.03.2026 20:36
"Nie polecam z całego serca" pisania obraźliwych treści pod adresem żadnego z naszych pracowników bo na to nie zasługują walcząc każdego dnia bo mają "pracy ogrom".
Rozumiem, że można być rozczarowanym, że "zgłoszenia i skargi nie przyniosły rezultatu" i okazały się "porażką".
Nie reaguję na zgłoszenia, których celem jest osobista niechęć i nieudolna próba zdyskredytowania czyjejś osoby bez realnych podstaw wyłącznie w celu osiągnięcia osobistych korzyści.
Naszych pracowników oceniamy za ich pracę i zaangażowanie oraz to czy robią postępy nawet gdy się uczą.
Oceny pracowników dokonuję na podstawie "matrycy kompetencji", która określa ich umiejętnościami i potencjał.
NIEPRAWDĄ JEST, że "osoby z predyspozycjami na tego typu stanowiska nagle są zwalniane lub rzekomo się zwalniają".
Ale PRAWDĄ JEST, że osoby, które mimo osobistych aspiracji "pracy ogrom" przerasta, a ich niedopatrzenia powodują "ciągłe straty" nie mają możliwości pracy na stanowisku "brygadzisty".
Głównie dlatego, że od pracy brygadzisty zależy komfort pracy i bezpieczeństwo pracowników oraz całego procesu produkcji.
Łatwo jest oceniać czyjąś pracę ale dużo trudniej własną !!!
Zwłaszcza gdy robi się to anonimowo.
ciacho
21.02.2026 08:55
nie kumam czemu nikt nie chcial odpisać na proste pytanie na czym polega praca na produkcji 👀 zakres zadań jest jakiś niejasny albo każdy robi co chce?
27.03.2026 17:58
Praca na produkcji w naszej firmie polega na przygotowaniu i konfekcji elementów z których produkujemy ramki meblowe, a na ich bazie których w kolejnym etapie wykonujemy panele klejone w lekkiej technologii płyty komórkowej.
Są to proste prace ale wymagają umiejętności manualnych oraz dbałości o jakość wykonywanych elementów.
Praca dla każdego kto posiada powyższe cechy bez względu na płeć.
np.
-ciecie listew na klocki
-klejenie ramek
-wypełnianie ramek wypełnieniem papierowym
-klejenie paneli na prasie
-układanie towaru na palecie i przygotowanie go do wysyłki
Ktoś wie ile proponuje firma za godzinę na umowę zlecenie ? I czy jest szansa że po miesiącu przejdzie się na normalną umowę ?
22.11.2024 10:14
Droga KANDYDATKO / KANDYDACIE
Postaram się uzupełnić informację i wyjaśnić szczegółowo jak przebiega rekrutacja pracowników do naszej firmy. Pozwoli to unikną nieporozumień i niedomówień w tym zakresie.
W chwili zamieszczenia oferty pracy przez FURNICO w ogłoszeniu jest podana informacja:
-CV PROSIMY PRZESYŁAĆ POPRZEZ OLX
-NIE PROWADZIMY REKRUTACJI ONLINE I NIE UDZIELAMY INFORMACJI TELEFONICZNIE
-ODEZWIEMY SIĘ TYLKO DO WYBRANYCH KANDYDATÓW
1_Po wpłynięciu CV od KANDYDATKI / KANDYDATA trafia ono do naszej bazy.
2_Każde CV jest przeczytane i dokonujemy wstępnej selekcji pod kątem naszych potrzeb (zwykle trwa to 2-3 dni).
3_Do wybranych OSÓB wysyłamy SMS z zaproszenie na spotkanie w celu szczegółowego omówienia naszej oferty pracy.
Kiedyś dzwoniliśmy do wybranych OSÓB ale napotykaliśmy na wiele problemów w takim sposobie komunikacji. Dlatego stosujemy SMS bo wierzymy, że OSOBA, do której się odezwiemy, a która będzie zainteresowania spotkaniem, to odpisze zwrotnie podając dogodny dla siebie termin takiego spotkania.
4_Każdej OSOBIE, która przychodzi na spotkanie poświęcamy około 1 godziny podczas, której szczegółowo przedstawiamy naszą ofertę, nasze oczekiwania, omawiamy system wynagrodzenia oraz szczegóły pracy na poszczególnych stanowiskach.
5_Po takim spotkaniu każda OSOBA ma jeden dzień na podjęcie decyzji czy chce przyjść ponownie na drugie spotkanie, którego celem jest już fizycznie zobaczenie tego co robimy.
KANDYDATKA / KANDYDATA mają okazję wziąć do reki elementy, zobaczyć stanowisko pracy, ocenić stopień trudności pod kątem swoich umiejętności (tego nie da się zrobić telefonicznie).
6_KANDYDATKA / KANDYDATA podejmują świadomą decyzję o podjęciu współpracy z FURNICO, a FURNICO podejmuje świadomą decyzję o podjęciu współpracy z daną OSOBĄ.
7_Ustalamy ostateczne warunki i dzień rozpoczęci współpracy.
Zawsze kiedy zatrudniamy nową OSOBĘ robimy to w "dobrej wierze" zakładając, że obie strony będą zadowolone z podjętej decyzji o współpracy.
Zawsze postępujemy zgodnie z opisaną procedurą.
Zawsze to KANDYDATKA / KANDYDATA samodzielnie podejmują decyzję o wysłaniu swojego CV.
Zawsze zgodnie z powyższą informacją będziemy prosić by przeczytać ze zrozumieniem informację zawarte w ogłoszeniu.
Zakładamy, że poszukiwanie pracy i sama rekrutacja może być stresującym procesem dlatego staramy się by ten proces był możliwie prosty i możliwie przyjazny dla obu stron.
Przepraszam, że nie odzywamy się do wszystkich.
Jednocześnie dziękuję wszystkim osobą, które przesyłają do nas swoje CV.
Raz jeszcze prosimy o postępowanie zgodnie z instrukcją zawartą w ofercie pracy.
Mam nadzieję, do zobaczenia.
Tomek
Znalazłam ofertę pracy na jednym z portali, jednak przed wysłaniem cv chciałam się dowiedzieć czegoś więcej na temat pracy, czy jest ciężka, chciałam oszacować czy dam radę. Zadzwoniłam pod podany w ogłoszeniu numer niestety nikt nie odbierał. Dziś ponownie wykonałam telefon, usłyszałam:"SŁUCHAM!" niemalże rzucone arogancko męskim głosem .
Mój rozmówca nie dał mi dojść do słowa, w połowie mojego pytania rozkazał(!!!), abym wysłała cv.
Całość jego wypowiedzi odbyła się w nieprzyjaznej formie, zniechęcającej do dalszej konwersacji, a już na pewno nie do przekazywania swoich danych osobowych w postaci CV chociażby.
Rozumiem, że można mieć gorszy nastrój, ale nie przenosi się go do pracy, a już na pewno nie wyładowuje na innych osobach.
Nawet nie chcę wiedzieć jaką atmosferę tworzy ta osoba w firmie.
Nie przekona mnie ani wynagrodzenie, które oferują w ogłoszeniu, ani sensowne i merytoryczne odpowiedzi właściciela na negatywne komentarze zamieszczone tu na forum.
Joanna
21.05.2024 11:15
Czy z firmą jest możliwy kontakt mailowy?
Nie można się dodzwonić na podany nr telefonu w internecie.
Killer
18.02.2024 11:55
Zarobisz dużo jak kleisz ramki i wtedy robisz tylko 8h,a inne stanowiska to już nie jest tak kolorowo zarabiasz dużo mniej za dużo więcej godzin spędzonych w robocie, więc jest bardzo nie równe ocenianie finansowe pracowników.Wymagania co chwilę większe a kasy więcej nie ma.Ukraińcy lepiej traktowani od Polaków.A do tego umowy robione tak ,że najniższa krajowa a reszta w formie premii czyli zawsze mogą cię (usunięte przez administratora)na kasie i wypłacić tylko najniższą a ty nie masz nic do gadania.
23.02.2024 15:23
Drogi Killerze zakładam, że jednak nie byłeś nigdy naszym Pracownikiem.
Dlatego postaram się dokładnie opisać jak wygląda praca w naszej firmie.
Każde stanowisko różni się poziomem trudności i z tego wynikają różnice w zarobkach.
Traktujemy to po prostu jako uczciwe podejście do Pracownika.
Pracownik, który wykonuje bardziej odpowiedzialną pracę np. wymagającą dużej dokładności zarabia lepiej niż osoba, która wykonuje coś prostszego.
Pracownik który nie znika i angażuje się w swoją pracę zarabia zawsze lepiej od osób, które maja inne priorytety.
Doceniamy finansowo każdego kto dobrze pracuje dla naszej firmy.
Jednocześnie staramy się motywować wszystkie pozostałe osoby do tego by chciały się uczyć od najlepszych i podnosić swoje umiejętności, bo wraz z tym rosną pensje pracowników i potencjał firmy.
Wierzymy, że FIRMA JEST TAK DOBRA JAK LUDZIE KTÓRYCH ZATRUDNIA !
Pracownik jest najważniejszy bo to Pracownicy swoją ciężką pracą decydują o jakości naszych wyrobów.
Dlatego im szybciej Pracownik nauczy się swoich zadań, tym szybciej zarabia lepsze pieniądze.
U nas na każdym stanowisku pracuje się normalnie po 8 godzin.
Dodatkowo w czasie tych 8 godzin, każdy z naszych pracowników ma DWIE PŁATNE PRZERWY (długa=30min + krótka=15min) czyli łącznie jest to 45min (PŁATNE 100%).
Każda nadgodzina jest dodatkowo płatna +50% lub +100% (tylko osoby, które chcą – nic na siłę).
Urlop jest płatny 100%, a im lepiej zarabia Pracownik tym lepsze pieniądze dostaje za swój urlop.
Każda sobota jest płatna +100% (tylko osoby, które chcą – nic na siłę).
Ale wolimy by nasi Pracownicy w weekend odpoczywali.
Wierzymy, że wypoczęci Pracownicy pracują znacznie lepiej od poniedziałku do piątku.
Generalnie na każdym stanowisku można zarobić podobne pieniądze za 8 godzin pracy.
Warunkiem jest wykonanie normy dla danego stanowiska (w pracy pracujemy, a bawimy się po pracy bo jest za co).
Normy są jak najbardziej realna do zrobienia (ale zawsze można zrobić więcej i zarobić więcej).
Mamy osoby, które przekraczają założone normy dla danego stanowiska i te osoby po prostu zarabiają jeszcze lepiej niż osoby, które pracują wolniej i takiej normy nie robią.
Stąd biorą się różnice w pensji i dlatego można zarobić u nas od 3.500 – 7.000zł netto lub więcej bo nie ma górnej granicy.
Mamy system oceny liczbowej co jest uczciwe dla obu stron (pracownika i firmy).
Pracownik wie ile zrobił elementów i wie dokładnie ile ma dostać na konto za dany miesiąc.
Naszych pracowników nie jesteśmy w stanie oszukać bo każdy wie skąd bierze się jego pensja.
Każdy z Pracowników zna stawki na danych stanowiskach i może zdecydować czy chce się uczyć nowych rzeczy by móc zarobić więcej pieniędzy zgodnie ze swoimi potrzebami.
Nasza firma żyje z pracy naszych Pracowników i sprzedaży naszych wyrobów, a nie z oszukiwania ludzi.
Również nie dyskryminujemy nikogo z racji na jego narodowość, wyznanie, czy poglądy polityczne.
Pensja wypłacana jest wyłącznie na konto (nie używamy kopert i innych form rozliczeń).
Od kwoty przelanej Pracownikowi są odprowadzane pełne składki ZUS itd.
Dlatego mamy stałą załogę , która potrafi produkować wyroby w bardzo dobre jakości.
OKREŚLA NAS JAKOŚĆ: naszych Pracowników, naszej pracy i naszych wyrobów.
Dlatego szukamy najlepszych pracowników oferując uczciwe warunki i dobre pieniądze.
Bo tylko dzięki temu możemy sprostać oczekiwaniom naszych klientów.
09.12.2023 11:24
Czy urlop w Furnico Sp. z o.o. jest płatny 100%?
21.02.2024 15:57
Oczywiście że urlop jest płatny 100%.
Każda przepracowana nadgodzina czy sobota również jest płatna dodatkowo.
Ale zasada w firmie jest taka by każdy pracował wydajnie 8 godzin od poniedziałku do piątku.
Weekend ma być dla RODZINY !!!
Gacek
26.01.2021 15:22
Kurde czytam te opinie i nie wiem o kim mowa. Ja już po 2 miesiącach dostałem to co mi obiecali ale ręce chwilę bolały. Owszem trzeba robić ale do póki dają mi zarobić to jest ok. Wolę pocisnąć i dostać premię niż oglądać się na innych.
Gacek
28.01.2021 19:07
nie każdy się chwali ile ma tak naprawde wypłaty
ale 2500 do 3500 można wyciagnac
jak robisz normy to masz zaplacone
Xxx
06.03.2020 18:08
A więc szczerze nie polecam. Obiecanki cacanki umowa zlecenie na Start stawka 17 zł a człowiek po pracy jest tak zmęczony ze nie ma siły na nic. W firmie z tego co zauważyłem daje się zarobić tylko Ukraińców reszta 8 godzin i do domu... Brygadzista spoko chociaż ma gorsze dni ale za to gość który tam zarządza to jakiś kosmos biega wydaje 6 poleceń na raz człowiek nie wie gdzie ręce włożyć... Podsumowując chcesz pracować za 17 zł brutto to zapraszam.
D.M
25.07.2018 17:15
Masakra. Brygadzista (usunięte przez administratora) Lata jak poparzony. Ludzi traktuje jak szmaty . Obiecuję hajs a daje grosze.. Nie polecam!
Gal anonim.
07.02.2020 14:08
Tz co obiecuję?? ILE DOSTAŁEŚ NA START A ILE CI OBIECANO?? bo ja właśnie za czołem tu pracę i jakoś mi się to nie widzi wszystko.
Zostaw merytoryczną opinię o Furnico Sp. z o.o.