Były pracownik VS/Handlowiec. 18.09.2022 15:05
Czytam i czytam te komentarze i widzę jaki ból pośladków się tutaj wylewa.
Pracowałem w tej firmie(własna dg jak wszyscy) jakiś czas temu i jest coś, czego nie rozumiem.
Zarabiałem wtedy trzykrotność minimalnej krajowej, zatem jeżeli niektórzy piszą że musisz być
* magazynierem
*kasjerem
*księgowym i to wszystko prawda, chcesz zarabiać więcej = pracujesz więcej(lub masz więcej na głowie)
Trasę miałem ogarniętą, klientów którzy byli problematyczni wyrzuciłem(ha! jak wiesz jak, to sie dało...) i faktycznie od wyjazdu do powrotu pracowałem te 9 godzin(od uruchomienia silnika w domu, do wyłączenia go w domu) ---> Jak normalna osoba czyli 8h pracy+30 min na dojazd w każdą stronę, prócz dnia towarowania, tam było 1h+(kwestia odciążenia dnia towarowania i czas był nawet aby pogadać z innymi na luzie, nikt Cie nie gonił)
Co do "opóźnień w płatnościach" to tutaj ktoś totalnie odleciał. Jedyną sytuacją gdy miałem przelew później niż powinien, było to gdy ja pomyliłem się wypisując fakturę, przy kolejnym towarowaniu wypisałem poprawną i przelew dotarł 7 dni później. Kramel płacił zawsze w terminie i rzetelnie, nie było sytuacji gdzie czekałbym 3 tygodnie na przelew(jak niektórzy tutaj sugerują)
Fakt, ceny są wyższe niż u konkurencji, jednak jest co sprzedawać i gdy chociaż trochę pomyślimy, ustawimy trasę, i wiemy jak dorobić sobie do wypłaty, naprawdę źle nie jest/nie było. Nie twierdzę że jest to firma idealna, bo takiej nie ma. Chcesz taką? Stwórz własną firmę i zatrudnij ludzi, pokaż że się da.
Podsumowanie: Praca ciężka, towar ręcznie odbierasz, pakujesz do samochodu, zawozisz do klientów układasz na półce i częściowo odbierasz za to kasę z której się rozliczasz, jednak nie ma nic za darmo. Chcesz małej odpowiedzialności? Weź miotłę i zamiataj ulicę z grupą z zusu, lub jako (usunięte przez administratora) Tutaj zarobisz więcej ale i ogarnięty być musisz ---> Nie każdy się nadaje i takie mam wrażenie, że spora ilość komentarzy to właśnie te osoby które "myślały że praca handlowca to inaczej wygląda". Mnie praca tutaj, nauczyła podstawy "DA SIĘ".