Majster Budowlane ABC

• Wikaryjskie

3. Opinie o pracodawcach Włocławek
  5. Opinie o Majster Budowlane ABC

Opinie o Majster Budowlane ABC Włocławek

Nie przegap nowości o Majster Budowlane ABC!

Już niedługo

26.04.2026 10:10

Szacunek do twojego czasu. Szacunek do drugiego człowieka. Szacunek do kodeksu pracy. Szacunek do twojego zakresu obowiązków. Tego wszystkiego tu nie doświadczysz, szczerze nie polecam.

Cóż

11.04.2026 10:42

Pełen nadziei i chęci rozwoju przyszedłem do tej firmy, wytrzymałem 3 miesiące, co i tak jest podobno dobrym wynikiem, bo rotacja w moim i nie tylko moim dziale jest ogromna do dziś. Nie bez powodu. Wdrażania praktycznie nie było, koleżanka obok wpatrzona w szefa niezbyt pomocna robiła pod górę, dostałem błędy, maile i syf po byłym pracowniku - wszystko do zrobienia na JUŻ, a kompletnie nie znałem kontekstu, bo wiecznie wywierający presję i poniżający innych bez powodu człowiek uważający się za guru, gnębił gdy tylko nie odpisałem w ciągu kilku minut na 1 meila mając ich dziennie 200 większość zaniedbania ponaglenia i pretensje od różnych firm. Wszyscy wokół właściwie szukali pracy (mam nadzieję że już znaleźli), każdy był wykończony sfrustrowany i zmęczony to widać i czuć. To co wyniosłem z tej firmy to zniszczenie psychiczne, zero nowych umiejętności, zwątpienie w dobre zarządzanie, nie życzę nikomu, nie rozumiem jak ktoś tam może wytrzymywać kilka lat, wszedzie będzie lepiej wystarczy się rozejrzeć.
    #SpecjalistaDsZakupow

Nn

08.04.2026 16:10

Moja opinia po rozmowie rekrutacyjnej negatywna. Osoba rekrutująca nie miała czasu przyjść na umówioną rozmowę. Rozmowa odbyła się z innym pracownikiem, mimo braku przygotowania była rzeczowa, po czym był czas długiego i niezręcznego oczekiwania na przyjście kolejnej osoby (teoretycznie decydującej). Pan z poczuciem wyższości, po krótkiej i niewiele wnoszącej rozmowie powiedział, że bez względu na decyzję zadzwonią do końca przyszłego tygodnia. Dodatkowa moja prośba o poinformowanie o wyniku rekrutacji była ponownie potwierdzona, że zadzwonią. No i tak mija już kilka tygodni. Brak szacunku do drugiego człowieka. Podejście lekceważące na każdym kroku. Chyba sami niezorientowani kogo właściwie potrzebują i wydawało się jakby źle sformułowano treść oferty pracy i oczekiwania na rozmowie odbiegały od wymagań w ogłoszeniu.

Zix

09.03.2026 15:39

Zostałem poproszony o opinię po spotk w terenie, więc postaram się być szczery i nie naruszać zasad goworku. Współpracuje z tą firmą od paru lat i bardziej to relacja niż plusy wynikające z współpracy jak z dostawca. Z mojego punktu widzenia a mam ciągły kontakt z działem handlowym to ludziom nie pracuje się tam dobrze, pracownicy nie są traktowani poważnie, czują się zastraszeni i nie zasługują nawet na świąteczne upominki które do nich wysłaliśmy , ludziom dorzucane są obowiązki, a zwolnione wakaty nie sa zapelniane, zakupy chyba już wcale nie istnieja, a targi nie miały miejsca. Nie poleciłbym nikomu znajomemu pracy w tym miejscu bo każdy chce jednak czuć szacunek w miejscu pracy.
    #Dostawca
    Ktoś

20.01.2026 19:34

Jeśli ktoś zastanawia się nad pracą w tej firmie, warto dobrze się zastanowić. Organizacja pracy kuleje, zarządzanie jest niespójne, a atmosfera daleka od profesjonalnej. Zamiast zespołu jest rywalizacja i napięcia. Firma skupia się na wynikach kosztem ludzi.
    PS

13.01.2026 14:55

Praca tutaj to dla mnie ogromna satysfakcja. Firma stawia na nowoczesność i pozwala pracownikom na realny wpływ na realizowane projekty. Doceniam fakt, że moje pomysły są słuchane i wdrażane, co daje silne poczucie sprawstwa. Zarobki są adekwatne do posiadanych umiejętności i zaangażowania, a przelewy zawsze trafiają na konto na czas. To daje duże poczucie stabilizacji finansowej.
    ALFA

15.01.2026 18:05

Jeśli „PS” to inicjały, to moim zdaniem może chodzić o brata prezesa, więc taka opinia raczej nie dziwi.
    ffe

20.01.2026 12:16

Realny wpływ na projekty ? chyba dokładaniem kolejnych tabelek na teamsach, nie spotkałem gorszego miejsca tak wykańczającego psychicznie.. Nie polecam tego miejsca pracy, naprawdę ludzie szkoda czasu na "przygodę " z Majstrem, która będzie trwać może miesiąc , w najlepszym przypadku może 2.... Szefowie , ogarnijcie się, tak ludźmi jak w Majstrze się nie zarządza. Z (usunięte przez administratora) co nie ma nic do powiedzenia nie ma pracownika... Czemu nikt nie otworzy oczu z szefostwa ?
    CZARO

13.01.2026 15:17

SZANOWNI PAŃSTWO Dzisiaj rano przez przypadek wszedłem na profil MBAC i ze zdumienia przecierałem oczy. Ludzie? Czy Wy na głowę upadliście? Za dużo macie czasu, a może nudzicie się? Zatem posłuchajcie: Codziennie spotyka nas wiele trudnych i spornych sytuacji, musimy niejednokrotnie podejmować ważne decyzje...i wciąż dalej żyć. Dlaczego o tym mówię właśnie w ten sposób? Wyrzucacie swoje frustracje, macie o wszystko pretensje - a Grupa MBABC - jest dla Was złem całego świata. Mam wrażenie, iż nikt z Was nie pracował jeszcze w firmie gdzie trzeba wylewać hektolitry potu, w atmosferze ciśnienia i totalnej presji przez 24 h (tutaj jest spokojnie)! Pytanie nasuwa się jedno? Jaki jest cel tej ciągłej mowy nienawiści? Ku czemu ma to służyć? Przecież każde zdarzenie w życiu dzieję się po coś… Decydując się na pracę w takiej czy nie innej firmie bierzemy na siebie, w pewnym sensie ryzyko trudnych wyzwań, pracy wymagającej od nas wysiłku intelektualnego i niekiedy fizycznego (owszem, trzeba się najeździć w Majstrze). Nie jest tajemnicą, że pracowałem w tej organizacji - nawet dwa razy. Jakiś czas temu po pierwszej przygodzie z Grupą napisałem komentarz. Dzisiaj po raz kolejny mam zamiar nakreślić kilka słów. Raz jeszcze (zdania nie zmieniam) będę bardzo dziękował za „pierwszą przygodę” (usunięte przez administratora) oraz mojemu wiernemu druhowi w tworzeniu punktów Majstra w całej Polsce (usunięte przez administratora) Nauka, którą wyniosłem z tamtych działań jest bezcenna w moich dzisiejszych wyzwaniach zawodowych. Po kilku latach przerwy i pracy na niwie samorządowej pojawiła się opcja powrotu do Grupy. Pomysł na nowe wyzwanie zachęcił by (usunięte przez administratora)zacząć konkretne działania. Wymienionemu (usunięte przez administratora) wielkie dzięki za dobrą współpracę, wyrozumiałość i pozytywną relację. Ważne! Żebym nie zapomniał. Wielkie dziękuje kieruje (usunięte przez administratora) - mojej opiekunce! Wspaniała osoba, z wielką cierpliwością, niebagatelna wiedza, sumienność, uczciwość! (usunięte przez administratora) WIELKIE DZIĘKI! W ślad za kolejnym wyzwaniem pojawił się na horyzoncie nowy szef (usunięte przez administratora)(jak media wszystkie donosiły przeszedł z Grupy Orlen). Od samego początku łatwo nie było bowiem Majster zaczął nabierać kierunku pt. korporacja (a jak pamiętam zamysłem właściciela (usunięte przez administratora), którego pozdrawiam z tego miejsca) było stworzenie firmy przyjaznej drugiemu człowiekowi, takie może trochę rodzinnej! Popracowałem parę miesięcy (usunięte przez administratora), a potem sam odszedłem - możliwości współpracy, delikatnie mówiąc wyczerpały się, nie mieliśmy obaj pomysłu na dalsze wspólne działania. Nie jest tajemnicą, iż nasze spojrzenie być może było podobne ale mnie nie bardzo odpowiadał model relacji interpersonalnych i dobór zadań do umiejętności. Pełen spokoju, bez niepotrzebnego zgiełku podałem na pożegnanie rękę (usunięte przez administratora) życząc samych sukcesów w nowej koncepcji rozwoju Grupy MBABC. Dlatego zachęcam wszystkich obrażonych na cały świat do szukania w życiu pozytywów, zgody i pokoju. Kto wie czy niektóre drogi znowu się gdzieś nie skrzyżują w życiu, czy ktoś od kogoś nie będzie potrzebował pomocy? Pamiętajcie - sami godziliście się (podobnie jak ja) na warunki pracy i wyznaczone zadania w Majstrze. Dlatego tym bardziej pretensje nie mają w tym miejscu racji bytu. LUDZIE! NIENAWIŚĆ NISZCZY RELACJE, IZOLUJE, PROWADZI DO AGRESJI, KONFLIKTÓW – JEST EMOCJĄ DESTRUKCYJNĄ, KTÓRA GENERUJE STRES! Szkoda zdrowia i czasu na ślęczenie przed komputerem, czy siedzenie w telefonie i ubliżanie innym ludziom, w tym przypadku byłej firmie. Co to daje? Satysfakcję z dokopania komuś? Nawet jeśli już – PODPISUJCIE SIĘ POD POSTAMI – ZACHĘCAM DO ODWAGI! (może ktoś z Was potrzebuje pomocy w problemach, trudnościach życiowych - raz jeszcze odwagi) ANONIMOWE OPLUWANIE INNYCH - jest obrzydliwe, tchórzliwe, mało eleganckie i nie na miejscu REASUMUJĄC: Pozdrawiam wszystkich bardzo, życząc – WSPANIAŁEGO ROKU 2026 – samych sukcesów zawodowych, spokoju, optymizmu oraz życiowej prawdy! Teraz najważniejsze CEZARY JANKOWSKI – były pracownik Grupy MBABC
    #DoradcaKlienta
    CZARO

14.01.2026 10:59

"Uderzysz w stół, a nożyce się otworzą". Proszę, kilka pozytywnych słów o Grupie i od razu reakcja, nawet ciekawa. Szanowny Ktosiu, to nie destrukcja, ani płaszczyk tzw. empatii. Wprost przeciwnie konsekwentna troska, jakkolwiek chcesz to rozumieć i interpretować. Jedna rzecz to aktywne działanie, gdzie w takowej branży bywały różne sytuacje, a osąd kuluarowy między nami facetami posiadał wielokrotnie zabarwienie męskiej retoryki. Nie ma nic do rzeczy jakaś jedna czy druga hipotetyczna sytuacja w kontekście odejścia każdego z nas w taki czy nie inny sposób. Ponowne budowanie fejkowej retoryki na temat tego, co kto komu powiedział nie ma nic do rzeczy. Owszem i nic do ukrycia z personalizacją w tle! Nikt nikogo nie edukuje - to tylko krótka dyskusja. A jeśli istnieje lęk przed środowiskiem to proszę w ogóle nie pisać. Prawda zawsze obroni się sama, a konstruktywna krytyka w prawdzie nikomu nie szkodzi, staje się dobrą lekcją poglądową dając dobrą perspektywę na spojrzenie w przyszłość oraz nowe horyzonty (może w nowej pracy). Najważniejsze, że pensja była zawsze na czas i wszystkie świadczenia! Wystarczyło tylko minimum wysiłku by poukładać sobie robotę aby z satysfakcją wykonywać powierzone zadania. Coraz więcej informacji! Ktoś z naszego grona i nawet wszystkich wypowiedzi pamięta - gratuluję! Oczywiście, że padały różne słowa, w różnych sytuacjach (jak to w robocie i wśród różnych ludzi) i wcale się od nich nie uchylam - tak jak się podpisałem. Lecz to każdego prywatna sprawa. Finał dobrej roboty już znamy w związku z czym szkoda wciąż mielić to samo po razy kilka. Dzięki za ciekawą dywagację! Zaczyna się dobrze dziać, pisze się nawet pozytywnie. Pozdrawiam Ciebie Ktosiu!

14.01.2026 22:22

Pańska odpowiedź nie wnosi nic nowego poza kolejną próbą relatywizowania własnych słów i deprecjonowania rozmówcy. To nie jest dialog, tylko konsekwentne unikanie odpowiedzialności pod osłoną fraz o „męskiej retoryce”, „kuluarach” i rzekomej trosce. Szczególnie wymowne jest stwierdzenie, że „jeśli istnieje lęk przed środowiskiem, to proszę w ogóle nie pisać”. To nie odwaga ani konstruktywność — to sugestia, że prawo do krytyki mają wyłącznie ci, którzy mogą pozwolić sobie na podpis nazwiskiem bez konsekwencji. Właśnie dlatego anonimowość bywa koniecznością, a nie tchórzostwem. Nieprzypadkowo zresztą sam portal dopuszcza anonimowe opinie — zapewne z bardzo konkretnych powodów, które wielu pracowników doskonale rozumie. Argument o „pensji na czas” i „minimum wysiłku” jest natomiast całkowitym chybieniem. Terminowa wypłata nie jest żadnym osiągnięciem ani dowodem jakości relacji — to ustawowy obowiązek pracodawcy. Używanie tego jako tarczy przeciwko krytyce tylko potwierdza, jak bardzo bagatelizuje Pan doświadczenia innych. Na koniec: niech Pan nie opowiada o „konstruktywnej krytyce” i „prawdzie, która się sama obroni”, skoro pierwszą reakcją na krytykę jest podważanie motywów, odwagi i kondycji psychicznej rozmówców. To dokładnie ta sama retoryka, którą wcześniej Pan potępiał. Na tym kończę — bez dalszych pouczeń, bez pozornej troski i bez kolejnych prób odwracania kota ogonem z Pana strony. Pozdrawiam i życzę wszystkim wymarzonej pracy.
    ABC

14.01.2026 13:30

Atmosfera pracy w Majster Budowlane ABC jest skrajnie zła. Wymagania stawiane pracownikom są kompletnie nieadekwatne do zarobków. Zakres obowiązków jest stale rozszerzany bez rozmowy i bez zgody – na zasadzie „masz to zrobić”. Zero wdzięczności, zero szacunku, za to ciągła presja i dokładanie kolejnych zadań. Pracownicy są zwyczajnie wykorzystywani. Jeśli raz pokażesz, że coś jesteś w stanie zrobić i nie odmówisz – staje się to normą i od tej pory jesteś obciążany coraz bardziej. Odmowa kończy się presją, nieprzyjemnymi komentarzami albo konsekwencjami. Codzienne spotkania bardzo często wiążą się z publicznym krytykowaniem, wyzwiskami, ubliżaniem i poniżaniem pracowników. Takie zachowanie to tutaj porządek dzienny. Brakuje jakichkolwiek standardów kultury pracy i elementarnego szacunku do ludzi. Efektem jest wypalenie, frustracja i rotacja pracowników. Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie.
    Było - minęło

04.12.2025 18:54

Dobrze, że mam tę "przygodę" już za sobą... ciągły bieg, ciągła presja... Wyniki, nigdy wystarczająco dobre. Wieczne pretensje, toksyczne sytuacje, krzyki i manipulacje. Nie polecam tego miejsca.

13.01.2026 16:50

Przecież w tej firmie jest rodzinna atmosfera, szkoda że nie mówią,że to rodzina patologiczna.

04.12.2025 10:45

nie polecam pracy w tej firmie - ciągła rotacja pracowników zwolnienia następowały jedno po drugim co wprowadzało chaos i poczucie niepewności, firma nie raz postawiła pracowników w sytuacji w której albo zgadzamy się na zmianę stanowiska lub dołożenie obowiązków albo już czekało na nas wypowiedzenie. Tutaj pracownik traktowany jest jak człowiek gorszej kategorii.
    Ciekawy

28.11.2025 11:10

Który kolejny dział się rozpadnie?
    Ciekawy

28.11.2025 11:00

Który następny dział się wykruszy?

26.11.2025 12:46

Firma nie godna polecenia, stracone 5 lat patrząc z perspektywy obecnego pracodawcy. Właściciele niby chcą stworzyć dużą sieć DIY ale otaczają się ludźmi, którym nie koniecznie zależy na rozwoju. Ciagłe zwolnienia , dużo spotkań z których nic nie wynikało , stawiane cele nierealne często wyssane z palca, nie poparte żadnymi analizami. Praca po godzinach, zero możliwości na premię, wyzysk pracowników. Szkoda…bo mogła we Włocławku powstać fajnie funkcjonująca centrala sieci ale tyle razy zawiedli że to już się raczej nie uda. Pomimo tego życzę wytrwałości tym, którzy zostali.
    #SpecjalistaDsZakupow

26.11.2025 10:03

Moje doświadczenia z tą firmą są bardzo negatywne. Atmosfera pracy jest wyjątkowo trudna i obciążająca psychicznie. Zauważyłam, że wiele osób zmaga się z dużym stresem i wypaleniem, co budzi poważne wątpliwości co do podejścia firmy do dobrostanu pracowników. Warunki zatrudnienia pozostawiają wiele do życzenia – brak realnego wsparcia socjalnego oraz ciągłe odkładanie rozmów o podwyżkach. Jednocześnie oczekuje się dyspozycyjności po godzinach oraz pracy w domu, bez dodatkowego wynagrodzenia, co uważam za niedopuszczalne. Po licznych zwolnieniach, obowiązki zlikwidowanych stanowisk zostały przeniesione na pozostałych pracowników, bez adekwatnej rekompensaty. Prowadzi to do przeciążenia i jeszcze większej frustracji. Nie polecam pracy w tej firmie. Osobiście uważam, że każda inna praca będzie lepszym wyborem.

24.11.2025 13:54

To jak tu traktuje się pracowników, to jedna wielka porażka. (usunięte przez administratora) sieje "cichy" terror wśród pracowników, którzy próbują nadążyć za jego rosnącymi i nierealnymi wymaganiami. Pretensje i szydzenie to codzinność w tej firmie. Milion spotkań, z których jedyne co się wynosi to opierdziel. Obowiązków coraz więcej - zero słowa pochwały. Jeśli interesuje Cię praca w toksycznym środowisku i chcesz zmarnować swoje zdrowie psychiczne - zapraszam do Majstra!

13.10.2025 19:59

Majster to taka firma dla ludzi którzy szukaǰą doświadczenia, na krótką droge, bo jesli mowimy o dlugoletniej karierze to jest to prawie niemozliwe. Nie ma tam stabilnosci, ciagle jakieś roszady, zmiany w zarzadzie a tym samym kadry pracowniczej. A nawet jesli sie tam utrzymasz po tych zmianach to i tak nikt cie nie doceni, pracownicy to takie szaraki od roboty. Zero benefitow, nic nowego sie nie dzieje, raz lepiej, pozniej znow gorzej i stale ta sama pogadanka na spotkaniach świątecznych. "Poprawmy wynik, jesteśmy jednościa" a gdzie coś motywacyjnego dla pracownikow ? Nie jest to tak duza firma a szefostwo tylko czasami spojrzy na praownika i go tylko kojarzy z widzenia, bo nawet nie wie dokladnie jaki ma zakres obowiazkow, ale przeciez majster to rodzina.... i pracownicy sa tak wazni. Liczy sie tylko obrot ze sprzedazy i zysk, nie ludzie.

09.10.2025 14:22

Niesprecyzowana lista obowiązków, która ciągle rośnie, więc lepiej wynegocjować odpowiednią podstawę, bo jest to kluczowy i jedyny składnik wynagrodzenia. Gumowy system premiowy, elastycznie pozwala nie wypłacić żadnej premii. Za to ilość pracy bez siedzenia za darmo po godzinach jest nie do okiełznania. Szczerze nie polecam ze względu na złą atmosferę, stosunek obowiązków do wysokości wynagrodzenia i złe traktowanie pracownika.

05.03.2025 09:36

Nie polecam tej firmy , zatrudniają a za chwilę dają wypowiedzenie, nie wiadomo z jakiego powodu , zwolnili ok 25 osób w krótkim okresie czasu .. inni odeszli sami .. zmiana dyrektora = równa się zmiana personelu .. bardzo nie stabilnie a zarobki najniższą krajową
    koko

23.03.2025 22:11

dokładnie tak, roszady masakryczne , brak stabilizacji, ciągła zmiana dyrektora, wystarczy porozmawiać z firmami co handlują z Majstrem ,nie polecam , szkoda zdrowia psychicznego
    INFORMATYK

06.03.2025 19:19

Jakie zarobki na stanowisku administratora IT? Praca tylko w trasach czy też pomoc zdalna?
    Zainteresowany

21.02.2025 18:27

Pojawiło się ogłoszenie na PH czy ktoś może coś napisać więcej? Jaka grupa klientów? Jakie auto ? Ile wizyt dziennie? Co z noclegami czy firma płaci za noclegi ? Proszę o merytoryczną odpowiedź. Dziękuję

28.02.2025 12:29

citroen c3, tak firma płaci za noclegi, tylko tyle wiem.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Majster Budowlane ABC?

Kontakt - Majster Budowlane ABC

ul. Duninowska 9 87-800 Włocławek

Abc firma

01.03.2024 11:09

Czy ktoś poleca pracę w tej firmie? wynagrodzenie odpowiednie?

26.04.2024 10:00

tak, pracuje 5 lat i jestem zadowolona.
    Roksana

18.09.2023 05:56

Widziałam przed chwilą komentarz jakoś z marca, gdzie było napisane, że pracę można stracić nawet po 3 latach ( ogólnie, że są zwolnienia). To zwolnienia to czym były spowodowane? Firma szukała oszczędności czy pracownicy byli mało wydajni? Na chwilę obecną też są jakieś zwolnienia czy raczej stabilnie?
    ooo

28.09.2023 11:49

Pracownica mało wydajna. Jest stabilnie. Na chwile obecna nie ma zwolnien.

29.01.2024 18:53

Można stracić, w tej firmie jest jak w kalejdoskopie. Raz lepiej raz gorzej. Z racji tego było gorzej, pozwalniali osoby. Teraz jest stabilnie.

29.09.2023 10:21

Jaka atmosfera jest między działami w Majster Budowlane ABC?
    ooo

29.09.2023 11:52

Raczej każdy jest pomocny, nie ma rywalizacji.

02.03.2023 21:20

Pracowałam tam jakiś czas. W sumie praca jak praca. Wszystko ok. Jednak nie wszyscy są w porządku. Są przypadki że jednak ktoś Cię nie fajnie potraktuje. Dziwnie Ci odp, czy nawet wcale nie pomoże a powinien/powinna. Jest mało osób, które faktycznie robią bo chcą. Prezesowi powinni bardziej wejść w środowisko osób które pracują tam dłużej i zobaczyć co mówią na ich temat- duże rozczarowanie byłoby gdyby wiedzieli kto mówi źle o nich. Znajomości muszą być skoro tam nadal pracują- a i tak na prezesów marudzą, oczerniają. Jest mi przykro, że już tam mnie nie ma. Ale cóż, będzie lepiej, jak nie tu to gdzie indziej. Było miło, ale się skończyło. Prace wspominam neutralne. Nie świadczy o tym wykształcenie ale jednak to co się ma w głowie. Jak wszędzie są + czy -. Praca, wynagrodzenie prawie ok. Inflacja rośnie a i tak na dzień dzisiejszy najniższa. Będzie wielkie bum, bo jednak życie oddaje co się źle zrobiło. Karma jest matką sprawiedliwą. Oj, szkoda. Możecie próbować, ale jednak są zwolnienia. Nawet po 3 latach a dostaniecie wypowiedzenie. Życie.

16.03.2023 18:39

Tak to tak jakbym komuś (usunięte przez administratora) ale powiedział, że użyłem mniejszej siły żeby być miłym. No pośmialiśmy się, a teraz do rzeczy. Praca składa się na to jakie masz obowiązki, a jeżeli twoje obowiązki ograniczają się od dłuższego czasu tylko do tego samego i jeszcze zmniejszają to wiadome jest to, że w firmie jest zbędne ogniwo i kolokwialnie mówią ci "nara".

16.03.2023 18:49

Przede wszystkim to należy dorosnąć w tym wieku jaki masz na karku. Wpisz sobie lepiej w "wujka" Google co znaczy definicja słowa "rozwój". Plus pisanie komentarzy przez tą samą osobę 20 min po następnym wcale nie podejrzane.

16.03.2023 18:30

Może zamiast wylewać swoje żale, trzeba pomyśleć nad swoim postępowaniem? Tak się niektórzy chcą rozwijać w Majstrze, że co godzinę chodzą na fajki lub zajmują się plotami w firmie zamiast skupić się na tym co do nich należy. Niektórzy chcą się rozwijać a od roku klepią to samo do komputera i nic więcej. Podstawowych pojęć nie rozumieją z obszaru w którym pracują. Byle dzień zaliczyć. Inni przez ten sam okres czasu robią 3x tyle i dają radę. I to jest właśnie ta różnica na której "prezesowi " powinni się skupić, kto jaki ma zakres obowiązków i jak się z tego wywiązuje żeby później nie było takiego rozrzutu między płacami jak jest obecnie. Bo jedni faktycznie są pokrzywdzeni, a drudzy mają jeszcze jakieś żale ze zostali zwolnieni.
    D.

12.07.2022 14:26

Niestety jeżeli aplikujesz na handlowca w tej firmie podwójnie się zastanów, wymagają kilkuletniego doświadczenia, a oferują pensję za którą obecnie ciężko przeżyć, ucinanie dodatków, podwyższanie progów premiowych gdy Ci się już uda ją zdobyć, auto do użytku firmowego więc o czym tu gadać? To chyba nie są normalne standardy. Firma na pracowniku, który jest jej wizytówką oszczędza parę złotych, a potem zdziwienie, że handlowcy co pół roku odchodzą. Nie polecam.
    Willenhall

01.12.2020 12:54

Jako były pracownik mogę zdecydowanie polecić pracę w Majster ABC osobom ambitnym, nastawionym na cel. Zarobki są adekwatne do stanowiska z możliwością premiowania. Nie słyszałem nigdy o bezpłatnych nadgodzinach, czy mobingu. Dla niezdecydowanych - polecam sprawdzić samemu i przekonać się.
    Magdalena

20.04.2022 19:58

Podstawa wynagrodzenia kształtuje się powyżej mediany ph w branży budowlanej. Do tego dochodzi premia kwartalna zależna od realizacji planu. Auta kompaktowe wysokiej klasy plus firmowa karta płatnicza, z której opłacasz hotel, bądź lunch z klientami, rozliczając się miesięcznie fakturami. To jest praca na pewno dla ludzi ambitnych, lubiących się wykazywać, ponieważ plany i założenia szefów są na wysokim poziomie.
    Magdalena

22.04.2022 21:53

Firma jest na etapie zmian strukturalnych, jak i personalnych. W rynku pracujemy bardzo mocno i świadomie nad wizerunkiem firmy, wcielając wysokie standardy obsługi klienta. Kontaktujemy się z przedstawicielami naszych dostawców, wszystko po to, aby poprawić sprzedaż. To jest proces. Ze strony bezpośredniego przełożonego wsparcie jest i to pod kątem merytorycznym, sprzedażowym, jak i mentalnym, co jest bezcenne.

09.12.2021 10:47

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Majster Budowlane ABC?
    Zz

14.02.2022 19:56

Umowa o pracę
    Kum

20.01.2022 10:54

Czy przedstawiciel ma 7-8 tyś czy poniżej? I jaka podstawa?
    Zz

14.02.2022 18:35

Tyle gdzieś wychodzi miesięcznie na rękę
    Benek

11.12.2021 23:52

Zdecydowanie nie polecam
    Ukryta prawda

04.02.2022 18:24

Tak
    Ukryta prawda

04.02.2022 18:23

Sieć najlepiej omijać szerokim łukiem !
    Paulina

21.12.2020 09:39

Pracuję w firmie od kilku miesięcy i nie mam większych zastrzeżeń. Praca wymagająca, rozwojowa, firma cały czas się rozwija. Nie wiem jak wyglądają wynagrodzenia w każdym z działow, ale ja jestem zadowolona.
    Kontrachent

13.09.2021 21:42

"Firma sie rozwija" powtarzacie to co słyszycie na zebraniach od przełożonych jedyne co sie rozwija to absolutne postępujące długi u dostawców i brak szacunku do ludzi ,oj żeby tak właściciel sie wkoncu o wszystkim dowiedział.
    xxx

24.01.2022 10:37

Rozmowa nic nie daje.
    Handlowiec

10.12.2020 14:02

Niedawno odbyłem rozmowę rekrutacyjną - zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, Jasno sprecyzowane zadania i zadowalające zarobki - czekam na wyniki rekrutacji.
    Przedstawiciel handlowy

20.11.2020 06:39

Przedstawiciel handlowy - kierownik operacyjny Szkoda waszego czasu na aplikowanie... I dojazdu do siedziby na pierwszą rozmowę... 2500zl netto podstawy - kierownik???? Codzienne raporty, tabelki. Praca min. 8 godzin w terenie plus 1-2 godziny na raporty. Oczywiście odpowiedź w ciągu 2 tygodni... I nic. Jak zwykle.

30.11.2020 16:40

Podobno szukają ambitnych którzy pracuja po 12h
    Nowy

04.08.2020 22:47

Witam moje pytanie brzmi jakie samochody daja i czy święta spedze w domu z rodziną i czy praca np 9 godzin wystarczy dziennie ?
    Rzecznik MAJSTER BUDOWLANE ABC

17.04.2019 12:39

Wobec negatywnych opinii na portalu GOWORK głos postanowił zabrać rzecznik firmy MAJSTER BUDOWLANE ABC Sp. z o.o. Szanowni Państwo, Internet jest potężnym narzędziem zdobywania wiedzy w dzisiejszych czasach. Informacja to jedna z najcenniejszych wartości, dlatego szanujemy wszelkie szczere i merytoryczne wpisy na Portalu. Szanując wolność wypowiedzi do tej pory nie podejmowaliśmy żadnych działań odnoszących się do negatywnych anonimowych opinii. Nie możemy jednak przyglądać się bez reakcji poważnym zarzutom, które zostały wytyczone w stronę Naszej Firmy. Firma jest w fazie intensywnego rozwoju i stawia na ambitnych i pełnych pasji Pracowników. Wielu z nich ma ponad dwudziestoletni staż i doskonale realizuje się w naszej organizacji. Oczywiście nie wszystkim podoba się wysoko postawiona poprzeczka. Wszelkie konflikty i spory staramy się rozwiązywać w najprostszy ale zarazem najskuteczniejszy sposób- poprzez rozmowę. Niestety, po raz kolejny możemy obserwować w mediach tzw. "mowę nienawiści"- zwykły hejt nie poparty przykładami ani żadnymi dowodami. O rozmowie w tym przypadku nie ma mowy, gdyż mamy do czynienia z anonimowymi wpisami. Niniejszym informujemy, iż każdy następny przejaw kłamliwej opinii godzącej w nasze dobre imię nie będzie przez nas tolerowany, a wobec osób szerzących takie opinie wyciągniemy prawne konsekwencje i będziemy je zgłaszać odpowiednim organom ścigania. Z poważaniem Rzecznik MAJSTER BUDOWLANE ABC Sp. z o.o.
    Alfred North Whitehead

08.05.2019 22:19

Prawda nie obroni się sama, trzeba stworzyć mechanizm i właśnie jesteśmy w trakcie tworzenia takiej machiny, która będzie broniła tej prawdy – powiada prezes Jarek
    Współpracownik 19/20

19.05.2020 16:59

A literat Paulo Coelho oczywiście sięga do rzeczowych argumentów, powołuje się przecież na znane i sprawdzone informacje- co słychać na mieście, a może na ryneczku?!. I nie ma w tym krzty jadu sączonego z własnych rozczarowań? Zawsze można podjąć się wyzwania stworzenia firmy idealnej, bo tacy mądrale wiedzą najlepiej, co trzeba zrobić u kogoś, tylko na ogół sami... zostają bez pomysłu na siebie i wolą zarządzać u innych. Powodzenia w poszukiwaniach!
    Lidia

26.03.2020 17:27

Wszystkich poszukujacych pracy ostrzegam przed ta firmą wszelkie pozytywne komentarze pisane przez ludzi z marketingu,Ogólnie firma całkowity brak profesjonalizmu.Pracownika mają za nic,traktowanie niewolnicze jezeli ktos poszukuje stabilnej pracy gdzie ludzie sa doceniani dostaja gratyfikacje,bony swiadczenia socialne TO ZDECYDOWANIE NIE TAM.
    PRACOWNIK

09.01.2020 11:53

Jak to w każdej firmie - wyjątki się zdarzają, ale ogólnie ludzie w poszczególnych działach się lubią a nawet przyjaźnią;)
    marco

25.11.2019 09:12

Witam, pracowałem w tej firmie i jak najbardziej polecam. Atmosfera ok, płaca ok. Pozdrawiam pracowników.
    Plotno

29.10.2019 16:54

Panie dyrektorze czy bal sie Pan tego ze wyjda machlojki z bylej firmy ze zwolnil pan czlowieka po tygodniu?
    Plotno

29.10.2019 16:58