Uważam, że ocena 1/5 to zdecydowanie za dużo dla tego serwisu. Banda niekompetentnych amatorów oraz osób aroganckich obrażających klienta w jego własnym domu. Telewizor na gwarancje trafił ze zrywającym obrazem. Wymiana kompletna matrycy na podstawie rozmowy, brak sprawdzania sprzętu czy konsultacji. Termin realizacji oraz dostawy to żart. Panowie przetrzymywali telewizor ponad 10 dni nie przyjeżdżając na umówiony termin, aż w końcu odbiór telewizora odbył się na własny koszt. Okazało się, że usterka powróciła, a nowa matryca jest zabrudzona od środka. Ekspertyza w bardzo nieprzyjemnych okolicznościach. Technik obrażał nas i stwierdził, że jak chcemy idealny tv to mamy sobie kupić droższy. Daty naprawy/wydania sfałszowane, a na prośbę o korektę i uzupełnienie karty gwarancyjnej krzyki , że nic nie podpiszą i do niczego ich nie zmuszę. Decyzją LG wymiana płyty głównej i czyszczenie matrycy. Terminy znowu porażka. Po 1,5 miesiąca walki, dziesiątek skarg na serwis, przyjeżdża telewizor w stanie krytycznym. Matryca pełna rys, paprochów, artefaktów. Serwis został wyrzucony z domu , a sprawa zgłoszona do rzecznika praw konsumenta. Dopiero na tym etapie LG zareagowało i ich decyzja wymiana tv na nowy. Panowie zasługują jedynie na to, żeby zamknąć ich serwis bo to jest obraza dla klienta i szarganie marki, która daje im autoryzacje. W trakcie przebiegu tych 1,5 miesiąca każda rozmowa z serwisem kończyła się awanturą oraz skargą do działu reklamacji LG. Skorzystanie z usług tych Panów prywatnie jest jak zapłata za testowanie naszej cierpliwości i tolerancji na (usunięte przez administratora) i partactwo w każdym aspekcie usługi serwisowej. Mam nadzieję, że dzięki tej opinii chociaż jedna osoba uchroni się przed rażącą niekompetencją tego miejsca.