Droga Patrycjo oraz pozostałe inne osoby, które starały się u nas o pracę jednak jej nie otrzymały, bo jak widzę tylko takie się tutaj wypowiadają.
Rozumiem rozgoryczenie, natomiast nie rozumiem jak można pisać takie bzdury nie mając żadnych podstaw w postaci zatrudnienia w naszej firmie!
Owszem mamy wysokie wymagania ale podyktowane są one troską o naszych stałych klientów i profesjonalizmem jakim chcemy ich otaczać świadcząc usługę turystyczną i spełniając ich podróżnicze marzenia. Nie wymagamy nie wiadomo czego a tylko chęci, pasji i uczciwego podejścia do pracy oraz ambicji, uśmiechu, życzliwości i empatii czyli cech niezwykle ważnych w tej branży. Nie wymagamy doświadczenia i znajomości branży bo tego świetnie możemy nauczyć – mamy wieloletnich pracowników, którzy są skarbnicą wiedzy trzeba tylko CHCIEĆ z niej skorzystać. Niestety większość z kandydatek nie spełniła podstawowych kryteriów/cech osobowości i dlatego tak długo trwała rekrutacja - wymagania, często bardzo wygórowane, wobec pracodawcy mają wszyscy ale żeby coś z siebie dać to już niekoniecznie. Sytuacja jednak trochę się zmienia jeśli ktoś mówi, że ma jakiekolwiek doświadczenie i pracował już wcześniej w tej branży. Proszę wybaczyć ale mamy wtedy prawo wymagać od takich osób choćby podstawowej wiedzy geograficznej, obsługi systemów rezerwacyjnych oraz znajomości sprzedawanego produktu turystycznego, na kierunkach na których był osobiście a także komunikatywnej znajomości chociaż jednego języka obcego (angielskiego/niemieckiego) - powyższe kandydatki, które chwaliły się owym doświadczeniem nawet w podstawowym zakresie nie potrafiły spełnić powyżej wymienionych wymagań. Proszę się więc nie dziwić, że odmówiono im pracy. Nieuczciwe jest więc wypisywanie w internecie pod przeróżnymi pseudonimami zmyślonych rzeczy, które nie miały miejsca - takie osoby na pewno nie znajdą pracy w turystyce z takim podejściem i z takimi cechami charakteru. Jesteśmy wymagający ale zawsze szczerze i uczciwie