Szef pozostawia wiele do życzenia prosisz się o wszystko daje z wielką łaską a płaca chyba najgorsza w powiece jedziesz na montaż wyliczone elektrody i jeszcze braknie zimno na hali stołówce w szatniach zero szacunku dla pracownika
#młody
22.10.2024 12:53
Dzięki za opinie. Ze swej strony komentarz (znam Szefa od dawna, pracuje tu więc wiem co mówię)
1. Tak, czasem trzeba się naprosić o różne rzeczy ale suma sumarum ale pracownicy dostają to, co jest akurat potrzebne i niezbędne, czy to narzędzia czy inne materiały. Zdarzają się przypadki, gdy zabraknie czegoś na montażu ( w 97% montaży jednak nie brakuje) , wówczas montażyści jadą i dokupują, co potrzebne.
2. Płaca jest adekwatna do zaangażowania i umiejętności, zawsze na czas, za wszystko, co pracownicy dla firmy robią, to Szef płaci.
3. Ponieważ obiekt jest duży, w zimie często otwarty (spawalnia, hale robocze) na czas zimy pracownicy dostają dodatkową odzież ochronną, natomiast grzane do odpowiednich temperatur są socjale i niezbędne części zakładu.
4. Zero szacunku dla pracownika - znów wybiórcza i jednostronna opinia. Firma działa 32 lata, i pracują z powodzeniem tu pracownicy, po 10, 15, 20 lat, co przeczy tej opinii. Firma co roku ma zlecenia, stopniowo się unowocześnia i rozwija, co roku też ulepszany jest zakład, więc widać potencjał.
Pozdrawiam!
Pampasowiec
27.05.2024 19:34
Szanowny miły pan z wąsem.
Oszczędza na wszystkim co się da, szczególnie na pracownikach. Praktykanci muszą po robić po kilka godzin dziennie i prawie w ogóle nie mają z tego pieniędzy. Pracowników wykorzystuje jak się da.
Na jego stołówce myszy jedzą z pracownikami, nie boją się ludzi. Budynki grożą zawaleniu. Osy wlatują do maszyn a szef sobie z tego nic nie robi. Najchętniej wykorzystał by je w celach zarobkowych. Jest bardzo dużo skarg od pracowników i praktykantów. Firmowe pojazdy mają na pewno przekupiony przegląd bo ich stan jest bardzo kiepski. W zimie nie jest ciepło a w lato można dostać przegrzania organizmu.
Polecam bardzo tą firmę.
#młody
22.10.2024 12:34
Ciekawa opinia choć w wielu miejscach nie do końca prawdziwa. Uściślijmy więc fakty:
1. Szef ogólnie oszczędza - to normalne (który szef tego nie robi). Na pracownikach? To bardzo pojemne pojęcie, tak można o każdym powiedzieć i będzie się miało rację. Idźmy dalej zatem.
2. Praktykanci (uściślijmy : uczniowie w szkole zawodowej) robią tyle, ile jest przewidziane dla danego roku nauki i danego zawodu. Wynagradzani są zgodnie z stawkami dla uczniów szkół zawodowych obowiązującymi w całym kraju. Co więcej, za rzetelne wykonanie obowiązków i brak problemów wychowawczych są premiowani.
3. Pracownicy są "wykorzystywani" przez szefa do zadań związanych ze stanowiskiem pracy. Za każdą nadgodzinę i wszystkie prace na rzecz firmy są wynagradzani adekwatnie do umiejętności. Szef ma to do siebie, że rozlicza się rzetelnie i na czas lecz nie toleruje braku zaangażowania i marnotrawienia czasu w pracy, co jest zrozumiałe. I zazwyczaj pretensje o to mają ci pracownicy, którzy robią najmniej.
4. Zakład to duży budynek, nienajnowszy, ok 40-letni, lecz co roku po trochu remontowany, wedle możliwości i potrzeb. I kłamstwem jest, że grozi zawaleniu. Ponieważ jest w ciągu dnia otwarty, to zdarza się (szczególnie jesienią) że myszy wlecą, ale są wyłapywane na bieżąco ( chyba autor mieszka w mieszkaniu a nie np. domu jednorodzinnym z ogrodem i problemu takiego nigdy nie miał ;) Podobnie z osami - były przypadki, że osy się pojawiły, lecz zostały po niedługim czasie usunięte. Tak wygląda pełny i prawdziwy ogląd sytuacji.
5. "Bardzo dużo skarg od pracowników i praktykantów" - to znów bardzo pojemne zdanie nijak oddające stan rzeczy. - Przyznaje, że szef jest człowiekiem, który słucha pracowników i reaguje na problemy, może nie zawsze szybko ale reaguje i jeżeli narzekania są zasadne - podejmuje działania.
6. O firmowych pojazdach to już w ogóle zarzut bezpodstawny. Auta nie są najnowsze, ale 90% było kupionych jako nowych. Wszystkie są na bieżąco serwisowane i przechodzą przeglądy jak każde auto. Niektóre są nowsze, niektóre starsze, i mają typowe dla swoich lat i przebiegów bolączki lecz nie ma opcji, by niesprawne były użytkowane.
7. Ponieważ obiekt jest duży, w zimie często otwarty (spawalnia, hale robocze) więc na czas zimy pracownicy dostają dodatkową odzież ochronną, grzane do odpowiednich temperatur są socjale i niezbędne części zakładu. Natomiast w lecie pomieszczenia socjalne są klimatyzowane, zimnej wody itp itd więc znów podane w opini słowa są chybione.
Mam nadzieję, że pomogłem poprzez uzupełnienie istotnych informacji
28.08.2011 02:11
szef daje wiele do życzenia.
smiech
28.08.2011 01:59
tak z wlaszcza szef jest ciekawy trzeba sie prosic o głupie wierlo sruby nakretki elektrody farbe wylicza co do sztuki paliwo co do litra kierowcy kat. c. jeden plus wyplata na czas i wiele innych
pozdrawiam
Zostaw merytoryczną opinię o Cezary Sztuder Przedsiębiorstwo Wielofunkcyjne Agrounima