Zdecydowanie nie polecam tej kancelarii!
Powierzyłam kancelarii prowadzenie sprawy upadłości, przekazałam komplet wymaganych dokumentów oraz uiściłam w połowie wynagrodzenie. Oczekiwałam profesjonalnej pomocy i reprezentacji, jednak przebieg współpracy był dla mnie ogromnym rozczarowaniem.
W trakcie postępowania okazało się, że nie została odebrana korespondencja z sądu pomimo zapewnień, że ktoś z kancelarii ją odebrał, a złożony wniosek zawierał braki formalne, które nie zostały uzupełnione w wyznaczonym terminie. Mimo przekazania przeze mnie wszystkich niezbędnych dokumentów i raportów, zostałam pozostawiona bez rzetelnej informacji o stanie sprawy i podejmowanych działaniach.
Począwszy od sygnatury sprawy, którą musiałam ustalić sama, po założenie w systemie KRZ konta, by później samej uzupełniać braki formalne wniosku. Rzekoma asystentka Pana Dalhke, Pani Anna najwidoczniej przekłada dobra swoje i zyski niż dobro klientów. wniosek który przez nią został wysłany pocztą (nie mają jako kancelaria systemu KRZ) zawierał braki najistotniejszych informacji, począwszy od miejsca zamieszkania, który był błędny, braku pełnomocnictwa po zle rozpisanie wierzycieli (pomylone tabele). Wyszło na to że to wierzyciele są mi winni pieniądze.
Zamiast profesjonalnego wsparcia musiałam samodzielnie ustalać, co dzieje się w postępowaniu i podejmować działania mające na celu ratowanie własnej sprawy. W rezultacie utraciłam całkowite zaufanie do kancelarii i byłam zmuszona wypowiedzieć umowę oraz odwołać pełnomocnictwo.
W piśmie rozwiązującym umowę wezwałam kancelarię do zwrotu części pobranego wynagrodzenia. Kancelaria potwierdziła otrzymanie tego pisma, jednak mimo upływu wyznaczonego terminu środki nie zostały zwrócone. Pani Anna przy potwierdzeniu odczytania mojego pisma określiła mnie mianem prostaka - więc klasa poszanowania do klienta.
Od kancelarii prawnej oczekuje się przede wszystkim rzetelności, terminowości, komunikacji i należytej staranności. Niestety moje doświadczenia były dokładnym przeciwieństwem tych standardów. Sprawa, którą powierzyłam profesjonalistom, wymaga obecnie naprawiania błędów i dalszych działań prawnych z mojej strony.
To moja osobista opinia oparta na rzeczywistym przebiegu współpracy i posiadanej dokumentacji. Sprawę skierowałam do Rzecznika Dyscyplinarnego Okręgowej Izby Radców Prawnych. Nie dajcie się omamić fałszywymi opiniami i pseudo profesjonalna gadka.