Nie polecam. Szefowa nie przyjmuje odpowiedzi "nie" i naciska aż się pracownik zgodzi by zrobić coś czego nie chce. Dodatkowo zatrudnia osoby bez doświadczenia a wymaga pełnego profesjonalizmu bez zapewnienia odpowiednich szkoleń, jeśli coś Ci nie wyjdzie, dostaniesz srogi(usunięte przez administratora) i szefowa będzie obrażona. Żeby pokazać jak mało(usunięte przez administratora) zależy żeby osoby wykwalifikowane pracowały w szkole, wystarczy jej dowód, że studiujesz angielski. Rozmowa o pracę była przeprowadzana przez nią (osobę, która nie zna angielskiego) całkowicie w języku polskim.
Atmosfera kiedy ja pracowałam była okropna, nie tylko przez szefową ale też przez nauczycieli którzy uważali się za lepszych i że im się coś należy ze względu na to że pracowali dłużej w szkole. Jak trzeba było im zrobić przysługę i ich zastąpić kiedy byli chorzy to podkładali kłody pod nogi i nie mówili co uczniowie już przerabiali, co chciałaby żebym z nimi przerobiła, nie dzieliła się swoimi materiałami przygotowanymi na kolejną lekcję. Teraz nie wiem jak jest, bo kadra się całkowicie zmienia co rok, co zapewne pokazuje samo w sobie, że warunki nie są odpowiednie.
Chciałabym dodać, że uczniowie również narzekali na malutką salkę (tak właściwie magazynek) w której mieliśmy lekcje. Miejsca tam jest tyle że nie da się usiąść wygodnie ani rozłożyć materiałów na ławce, a dodatkowo inni nauczyciele wchodzili mi podczas lekcji do sali by coś skopiować, ponieważ ksero stało w tym samym pomieszczeniu. Ludzie płacą i wymagają profesjonalizmu a ja musiałam się wstydzić za to, gdzie ich przyjmuję.
I tak jak ktoś wspomniał, p(usunięte przez administratora) wykorzystuje ludzi, nie obchodzi ją czy coś chcecie robić, czy czujecie się komfortowo z jakimś zadaniem. Na szczęście często jej w szkole nie było kiedy ja pracowałam, mogłam za to kontaktować się z przemiłymi metodyczkami (usunięte przez administratora)
W skrócie odradzam pracę w szkole ABC. Uczniowie zasługują na lepsze warunki, nauczyciele również, a p. Kasia mam nadzieję że się kiedyś nauczy, że manipulacją i brakiem szacunku do ludzi daleko nie zajdzie.