21.07.2025 10:55
Serdecznie witamy wszystkich użytkowników GoWork!
Dziękujemy, że zechcieliście się zapoznać z opiniami na temat naszej firmy.
Jesteśmy wiodącą firmą produkującą specjalistyczne konstrukcje stalowe obsługujące ruch pasażersko-towarowy w relacji nabrzeże – statek.
Posiadamy wieloletnie doświadczenie w zakresie produkcji pokryw lukowych, wyposażenia statków Ro-Ro i konstrukcji offshore.
Firma Vogen powstała w 1999 roku. Jej początki związane były z produkcją pokryw lukowych, których wyprodukowaliśmy 140 sztuk o łącznej wadze 4500 ton. W następnych latach realizowaliśmy kompletne dostawy ramp i pokładów samochodowych na statki RoRo oraz konstrukcje offshore. W roku 2022 nastąpiła zmiana Kadry Zarządzającej. Możemy się pochwalić stabilną i doświadczoną kadrą wysoko wykwalifikowanych specjalistów w branży montażu konstrukcji stalowych, instalacji hydraulicznych, mechanicznych i elektrycznych.
Jesteśmy firmą otwartą na opinie zarówno obecnych jak i byłych pracowników. Na bieżąco śledzimy treści pojawiające się na forum i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki. Pragniemy, aby było to miejsce do merytorycznej dyskusji i przestrzeń do pozyskiwania wiarygodnej informacji o naszej firmie.
Bardzo dziękujemy za wszystkie Państwa opinie - pozytywne jak i negatywne, które wskazują nam obszary wymagające naszej uwagi czy poprawy warunków pracy. Każdą z nich uważnie analizujemy i w miarę możliwości wprowadzamy zmiany, aby nasza firma była organizacją przyjazną każdemu.
Będziemy jednak wdzięczni, za pozostawianie prawdziwych opinii.
Szlifierz
20.01.2026 14:02
Pracowałem tam 3 tygodnie w tamtym roku i powiedzieli dziękuję no projektów mało.
Mateusz
04.09.2025 22:26
Ludzie pracujący tam są przemili.
Spawacz
15.08.2025 11:38
A ja widziałem ze szukaliście spawacza Up121. Ale chyba ogłoszenie wygasło?
Janek Serce
22.08.2025 07:49
Czy to prawda że brygadzista Sławomir jest jednym z rekruterów,osobą decyzyjną jeżeli chodzi o zatrudnianie spawaczy???
22.08.2025 10:39
Proces rekrutacyjny w naszej firmie jest złożony i kwestia decyzji o zatrudnieniu nie zależy tylko od jednej osoby. Tak na przykładzie stanowiska Spawacza.
Pierwszym etapem rekrutacji oczywiście po złożeniu aplikacji, kontakcie i umówieniu się na spotkanie, jest sprawdzenie umiejętności i uprawnień spawacza.
W tym przypadku najbardziej kompetentną osobą (posiadającą wiedzę, doświadczenie) do przeprowadzenia prób jest osoba bezpośrednio nadzorująca spawaczy , a więc Brygadzista lub osoba przez nią wyznaczona, które w porozumieniu z Inżynierem Spawalnikiem określającym zakres prób zgodnych z posiadanymi przez spawacza uprawnieniami , przeprowadza próby. Po sprawdzeniu umiejętności przez Brygadzistę, weryfikację uprawnień przez Inżyniera Spawalnika informacja o wyniku prób przekazywana jest do Szefa produkcji, który przeprowadza rozmowę precyzującą formę zatrudnienia, wymagania/ofertę firmy oraz Spawacza. Jeżeli wynik prób jest pozytywny i spełnione są wymagania i oczekiwania obu stron , podejmowana jest decyzja o zatrudnieniu.
Widzę,że na pracuj.pl prowadzona jest rekrutacja na montera konstrukcji stalowych. Czy wymagane jest duże doświadczenie? Jest umowa o prace? Jaka jest atmosfera w firmie? Czy to typowy "stoczniowy (usunięte przez administratora)? Jak ze stawkami? Zastanawiam sie czy wogóle składać CV. Podpowie ktoś coś?? Opinii tu nie za wiele...
zainteresowany
29.07.2025 11:21
Witam czy firma również prowadzi rekrutację w dziale spawalnictwa ? Metoda 135/136/138
Jeśli tak jakiej stawki można się u was spodziewać ?
29.07.2025 11:30
Tak prowadzimy rekrutację na stanowisko spawacz w metodzie 136/138.
Stawki za roboczo godzinę są ustalane indywidualnie na rozmowie o prace, bądź po odbytej próbie roboczej, pokazującej umiejętności i doświadczenie w wykonywanej pracy, zależne także od typu umowy. Zachęcamy do złożenia aplikacji na portalu z ogłoszeniami o pracę lub bezpośrednio przez stronę vogen.pl lub w siedzibie firmy.
Młody
29.01.2025 22:36
Witam. Za niedługo kończy mi się umowa w mojej obecnej pracy, w której jestem zatrudniony od dwóch lat i uznałem że pora na zmiany, i mam na celowniku firmę Vogen. Mam jedynie doświadczenie ze spawania drutem litym a ze spawania drutem proszkowym mam doświadczenia tyle co z kursu na uzyskanie certyfikatu. Jak firma patrzy na młodych ludzi chcących nabrać doświadczenia przy innej metodzie i na jaką stawkę można liczyć w takiej sytuacji, albo w jakim czasie można spodziewać się ewentualnej podwyżki?
21.07.2025 13:25
Witam Serdecznie. Firma Vogen generalnie otwarta jest na młodych i ambitnych pracowników. W zależności od prac aktualnie wykonywanych na hali produkcyjnej możliwe jest także zatrudnienie osób z mniejszym doświadczeniem. Zatrudnienie odbywa się po przeprowadzeniu testu produkcyjnego, który weryfikuje aktualne umiejętności i jeżeli jest w danym momencie przestrzeń (mniej odpowiedzialne konstrukcje, pozycje niewymuszone) możliwe jest zatrudnienie takiego pracownika. Stawki oraz podwyżki uzależnione są od aktualnych umiejętności oraz rozwoju już w trakcie zatrudnienia. Zachęcamy do składania aplikacji (CV)
21.07.2025 13:36
Konstrukcje spawane są we wszystkich pozycjach.
Oczywiście wszędzie tam gdzie jest to możliwe konstrukcje są obracane do pozycji niewymuszonych (PA,PB).
Niestety często niejednokrotnie przez gabaryty konieczne jest wykonanie spawania w pozycjach PC,PF, PE.
Grubości spawanych elementów 3-120mm
12.08.2020 13:27
Czy w obrębie jednego działu w Vogen Sp. z o.o. są wewnętrzne rekrutacje na liderów?
08.10.2019 10:38
Na jakie benefity można liczyć w Vogen Sp. z o.o.?
Zostaw merytoryczną opinię o Vogen Sp. z o.o.