TES sp. z o.o.

Niwki Daleszyckie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 83 ocen.

TES sp. z o.o.
2 83

Opinie o TES sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TES sp. z o.o.

Karol

Idealnych firm nie ma ale pracowników również.

   
Warszawa
@Karol 18.06.2018 12:25

Tutaj się zgodzę tylko ja z szacunkiem do nich podszedłem, oni do mnie jak do psa

   
Warszawa

Właśnie złożyłem wypowiedzenie po niecałych dwóch miesiącach. Nawet nie chcieli mnie do Kielc na busa podwieczorek tylko kazali iść w deszcz przez las w krótkiej koszulce żebym szukał transportu ( złapałem stopa ),Krzysiu szczyt chamstwa. Jak jechałem karta flotowa zablokowana zapłaciłem za swoje pieniędzy nie chcieli oddać wiedząc,że mam odlozone na bilet ( szczyt impertynencji ). Macie przykład jak traktują ludzi Samochód dostałem wręcz usyfiony nawet nie brudny,zamienię płacisz,za spryskiwacze płacisz. Chcesz cenę Pan Marek kierownik i tak powiedz dzwoń do Krzyśka bo On nic nie może ( chociaż widać,że by chciał i stara się być fair wobec ludzi ).Premie dostaniesz po spływów pieniędzy z FV czy po około 3/4 miesiącach. Żałuję,że chciałem być uczciwy bo mogłem jak kolega zrobić i powiedzieć żeby sami przyjechali po samochód,a tak wywalili jak.psa dosłownie do lasu ponieważ firma mieści się w lesie. Nikt nie chce handlować z nimi ponieważ towar mają jaki mają każdy to wie. Jeśli brakuje Ci do planu dają Ci FV na jedno wiaderko i sprzedać pisząc że jest sprzedane ( to nie żart ubaw w hotelu mieliśmy)....można byłoby wymieniać aha ja podstawy miałem 3000 podstawa 1000 uznania i premia po spływów. Na Warszawę odebrałem wypłatę bez premii około 2900 co i tak jest malutki ale gdzieś indziej dostaniecie 2tys moze2,2 tys...jeśli masz chorobowe nie dostajesz pierwszej premii więc lepiej brać urlop ( to też nie żart)...aha księgowa musiała mi przelew robić drugi bo wysłała za mało pieniędzy dobrze,ze sprawdziłem. Nawet Ona nie wiedziała ile ja zarabiam. Odradzam PS. Każdy wie kim jestem PPS.Krzysztofie uwierz napewno się spotkamy

   
Administrator

Co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia w TES sp. z o.o.? Jakie są zalety tego pracodawcy? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne.

   
Agata

@NWTeS, @Były PH jak długo związani byliście z firmą TES sp. z o.o.? Czy firma zapewniała swoim przedstawicielom handlowym samochody służbowe, czy musieliście korzystać ze swoich prywatnych aut? @mario_05, rozumiem, że zrezygnowałeś z dalszego udziału w procesie rekrutacyjnym? Co mogłoby zmienić Twoją decyzję?Czy rozważasz jeszcze kiedyś ponowną aplikację do pracy w tym miejscu?

   
gosc
@buziaczek 13.03.2018 22:50

popieram w 100%. zawsze bedzie malo, malo i malo. i tylko patrza, zeby prowizji nie wyplacic.

   
Zol(a)

Kto chce pracować to pracuje, nieudacznikom zawsze będzie źle. Leżeć i pachnieć każdy lubi nawet w pracy, ale trochę dać z siebie, to co za ciężko? Proponuję zamiast trochę się wysilić w pracy zagrać w totka, może się uda.

   
NWTeS
@Zol(a) 25.02.2017 07:58

W tej firmie nie pracujesz tylko tyrasz !!! ale co z tego skoro i tak cię okradną i twoją dolę dadzą swoim pupilom, a ty dalej będziesz wypruwał sobie żyły żeby zrobić plany i żeby nie patrzyli na ciebie krzywo, że jak to tylko tyle sprzedałeś. Nie wiem jak teraz, ale za moich czasów było kilku DOBRYCH ludzi, ale szczególnie pewna fałszywa dwójka ostro mąciła i znając życie nadal mącą. Wzbogacać się na kimś hmm takie pieniądze nie cieszą. Ogólnie NIE POLECAM !!!

   
Były PH

Dziś się dowiedziałem, że pokazali się nowo zatrudnieni PH w regionie. Nie ma na najlepszym terenie, widocznie tam mieszkają mądrzy ludzie. Panowie, jak to pisał Były handlowiec w dniu 02.05.2017 , jak będziecie odchodzić za chwilkę oszukani i wykorzystani przez firmę, napiszcie kilka słów, żeby pomóc innym naiwniakom. Daro2 masz rację, dodaj jeszcze, że np. za płyn do spryskiwaczy płacisz sam itd., Tomek ani 4 tys nie dostaniesz ani co ważniejszej, żadnej swobody działania, dzień biurowy polegający na dzwonieniu do klientów i wciskaniu (a wręcz żebraniu) a nie na sprzedaży - żenada, itd. Oczywiście życzę Wam tych obiecanych zarobków w ogłoszeniu.

   
Oktawia
@Były PH 13.02.2018 15:03

Był raz marynarz Mario Co pap sie uczył w tesie Sprzedał szybko się Francuzom A pożalił tu się Hej ha kolejke nalej...

   
mario_05

dzisiaj byłem na pierwszej rozmowie w sprawie pracy, mam trochę mieszane uczucia, nie wiem czy dalej w to wchodzić, proszę o radę...

   
mario_05
@Andrzej 09.02.2018 11:56

rezygnacja

   
DARO2

jest kilka ogłoszeń na ph w Polsce ale jeśli to tylko 2000 oraz skoda city go to jak na producenta śmieszne warunki i pewnie rotacja będzie duża

   
krzysiek

dlaczego wylewacie takie pomyje, nie możecie napisać normalnie???? jakie warunki pracy, wynagrodzenie, szkolenia produktowe i inne takie, to sa ważne wiadomości i o tym piszcie

   
Tomek
@krzysiek 18.11.2017 10:49

Krzysiu W. ja pamiętam że jak papa szła i ludzie się cieszyli ze zarobią więcej bo prowizja to co się stało trzeba było sprzedać miesięcznie 3 tony mas asfaltowych bo inaczej zero prowizji czyli zarobkowo wychodziło ze 2000 do 2200 jeżeli coś się zmieniło i teraz te zarobki sa jak w ogłoszeniu i zaczynają się od 3tys do 6tys to normalnie pale wrotki i wracam pod warunkiem że będę miał gwarantowane 4tys minimum i swobodę działania pozdrawiam

   
Marcel

Jakie auta mają do dyspozycji przedstawiciele handlowi ? I jaka tam panuje atmosfera ? Bo z tego co widzę nie jest tam "ok"

   
Tomek
@Marcel 26.01.2018 22:07

Ja jak pracowałem byly skody city go i widzę że nadal sa

   
Tomek

Wiem wszystkich. Widzę że sytuacja w firmie niezmienna od mojego rozstania minęło już pond 2 lata a opinie dalej prawdziwe i życiowe.Fakt faktem dziewczyny robią robotę sam byłem przedstawicielem w tej firmie i na samą myśl że w tygodniu jest jeden dzień biurowy i polega on głównie na dzwonieniu do klientów to aż mnie do dzisiaj trzęsie.Błędy często popelniane to przyjeżdżasz do klienta a on od wejścia Ci mówi po co Pan przyjechał przed chwila dzwonili z ofertą no ale jak to mówią masz łeb i (usunięte przez administratora) to kombinuj przedstawiasz ofertę klient nic no to myślisz może promocja go skusi a on z uśmiechem na ustsch Ci mówi że przez telefon dostał lepszą ofertę to co nie pozostaje mi nic innego jak zostawić kilka długopisów karteczek do notowania itp.Osobiście uważam i miałem taki pomysł żeby zająć się marketingiem firmy no ale cóż mój pomysł nie został odebrany pozytywnie wiec zostało mi złożyć wypowiedzenie i w pokoju rozstać się z firmą chociaż ekipa była spoko pozdrawiam serdecznie

   
Nowy

Witam Ktoś powie jakie zarobki na stanowisku przedstawiciel Handlowy ?? proszę o odpowiedź

   
Mrcel

Witam Jak tam wygląda sytuacja jako przedstawiciel handlowy ? Warto się w to pchać czy raczej Nie? Widzę że opinie same negatywne.

   
Były ph
@Mrcel 12.01.2018 12:18

Wszystkie negatywy to prawda. Oszustwo od samego początku. Sprzedają dziewczynki, a ph nic nie robią. Nie rób życiowego błędu. Ja ponad rok temu z tego amoku się wyrwałem.

   
Były pracownik

Ważna drogi Krzysku jest tez atmosfera w pracy. Nie tylko szkolenia produktowe lub inne które nijak się miały do sytuacji kiedy brakowało np 10 palet do załadunku. Wtedy szefostwo nie pamiętało o szkoleniach, tylko zaczynało się wydzwanianie po raz kolejny tego samego dnia do tych samych klientów i błaganie żeby kupili troche eeee e papyyyyyyy.to jest sprzedaż? ?!! Nie wspomnę o ciągłym mobbingu i ciągłej kontroli. Wszystkie negatywne opinie, które są na tym portalu są jak najbardziej PRAWDZIWE!! Codzienny brak szacunku do pracownika.

   
anonymous
@Były pracownik 07.12.2017 13:55

Świat jest mały, o dzisiejszym wydarzeniu wiemy, pomimo że to ok. 400 km od nas. Szkoda, że pozbywacie się człowieka, który tak się dla Was poświęcał. Co będzie dalej, nie wiem. Pozdrawiam - WASZ DOBRY GRACZ

   
były handlowiec (na szczęście były)

Optymistyczne opinie mogą pisać jedynie przypupasy albo "same właściciele". Ilość komentarzy z reguły negatywnych daje wystarczający obraz tego bagna. Jeżeli lubisz żyć w ciągłym stresie , być poniżanym, lubisz żebrać a nie handlować , bo produkt mizerny a w obliczu konkurencji jesteś "Żaden" to idealne miejsce dla Ciebie. Najlepiej idź, zobacz tylko wróć tutaj i napisz co przeżyłeś , żeby kolejny naiwniak nie marnował sobie życia. Zrobisz tym dobry uczynek.

   
bywalec

Witam jak tam wyglada na dziale CNC ? Jakie maszyny maja ? jak z zarobkami jako frezer cnc ? atmosfera itp

   
Agnes

Tam się nie pracuje i nie da się pracować w tej firmie jesteś traktowany jak śmieć czy sprzedajesz czy nie i tak każdy z zarządzających maja Cię za nic.Pracownicy sympatyczni życzliwi ludzie.Oczywiscie jak w każdej firmie zdarzają się wyjątki trzeba uwazać na pseudo kolegów przedewszystkim na takich tam hand... , na czele ktòrych stoi "Pan i władca" (ciekawe czy ćwiczy z Chodakowską ) zgubił moze z 2kg niestety jednym pisana jest uroda drugim podły charakter po trupach do Celu. Karma powraca POZDRAWIAM.

   
Agnes

Tam się nie pracuje i nie da się pracować w tej firmie jesteś traktowany jak śmieć czy sprzedajesz czy nie i tak każdy z zarządzających maja Cię za nic.Pracownicy sympatyczni życzliwi ludzie.Oczywiscie jak w każdej firmie zdarzają się wyjątki trzeba uwazać na pseudo kolegów przedewszystkim na takich tam hand... , na czele ktòrych stoi "Pan i władca" (ciekawe czy ćwiczy z Chodakowską ) zgubił moze z 2kg niestety jednym pisana jest uroda drugim podły charakter po trupach do Celu. Karma powraca POZDRAWIAM.

   
Vani

Ta praca to jednym słowem żal która nie ma prawa bycia, osoby jak osoby są z którymi się pogada ale konfidentow również nie brakuje, starej to nawet tajfun nie ruszy a jej tekst doprowadza do szału '' prezes będzie załamany" szkoda ze się nie zalanie jak niektóre osoby tam pracujące zawsze tylko mało i mało... Szefostwo nie ma pojęcia o potrzebach klientów... Nie polecam nawet wysłania CV a co dopiero tam podjąć pracę. Góruje brak szacunku czy wyjedzie 2 auta czy 6 to dziewczynki i tak nie sprzedały nic... Nie polecam szkoda zdrowia wszyscy są zniesmaczeni począwszy od 1 dnia pracy po rozmowy z klientami. Nigdy w życiu nawet godziny...

   
Klemens

Do: Eskobarpablo. Nie Krzyśku byłeś złym kierownikiem i pewnie jesteś nadal.Próba dowartościowania się przez własny wpis absolutnie nieudana. Do: innych chętnych na posadę handlowca. Polecam bo nie trzeba się przepracowywać jak pisałem wyżej ale atmosfera to już inna historia.

   
Eskobarpablo

Dlaczego on? Pracowałem nie długo ale uważam, że kiero nie jest zły. Dziewczyny mają niezłych klientów i dużo, tylko ileż można dzwonić po tych samych ? Bez względu na wszystko? To ludzie tworzą firmę! Jedyne co prezesom wychodzi w stosunku do pracowników jest to że wybierają fajnych ludzi. Ekipa z którą przyszło mi pracować to naprawdę fajna grupa była. Reszta jak powyżej, może gdyby prezeska ogarnęła sobie inne zajęcie byłoby lepiej?

   
DLACZEGO ON?

Klemens piszesz w 100% prawde. Dziewczyny sprzedają, szukają nowych klientów a pochwały od "Prezeski" i tak zbierają wielcy przedstawiciele , a dziewczyny ze i tak nic nie robią to panowie sprzedaja. A największą poraŻką jest kierownik przedstawicieli , który chodzi opowiada i podpuszcza swoich współpracowników na Pania Prezes a później króciutkimi krzywmi nóżkami leci do niej i opowiada glupoty a sam nic nie robi siedzi na facebooku w pracy i pali fajki w służbowym samochodzie.

   
Klemens

A ja polecam pracę jako handlowiec. Pensja bardzo dobra i na czas.Telefon,auto.Plany duże ale i tak nie trzeba wyrobić bo dziewczyny sprzedają więc nawet nie bardzo trzeba jeździć.Piszę że pojechałem i rozmawiałem a nie byłem tylko dzwoniłem,nikt nie sprawdzi a jak klient zamówi to i tak pochwała.A jak kierownik się zorientuje to pogada a i tak zatuszuje bo by miał większe problemy niż ja.

   
klio

Pewnie, że zawsze warto próbowąć, ale nie wydaje mi się, żeby ostatnio pokazało się jakieś ogłoszenie.

   
joker11156

Jak wyglądają u was zarobki?

   
joker11156

Jak wyglądają u was zarobki?

   
Krys.

Wszystkie.negatywne opinie sa jak.najbardziej prawdziwe. Firma to porazka a praca tam to codzienny stres, mobing. Wyzwiska i obrazanie pracownikow sa na porzadku dziennyn. Zeby sprzedac trzeba blagac klientow przez telefon, a tak jak wspomniano powyzej sama firma i produkt sa bardzo zle kojarzone na rynku...na szarym koncu. Nie ma juz kto.tam.pracowac, ludzie sami odchOdza albo nie chca przedluzac umow. Nabory sa ciagle, bo nie ma tu stalych pracownikow. O prowizji mozna tylko pomarzyc.Osoby zarzadzajace nie maja pojecia o zarzadzaniu zasobami ludzkimi. To oni psuja atmosfere bo pracownicy staraja sie w tym bagnie trzymac razem bo inaczej nikt by nawet tygodnia nie wytrzymal.

   
były pracownik

to największe ...."i tutaj z uwagi na dobre wychowanie nie napiszę" jakie świat widział . Brak szacunku do pracowników , mobbing co krok, jak pracowałem to żałuję , ze tego nie zgłosiłem , ale teraz są od tego odpowiednie narzędzia i przepisy. Żebranie u klientów na siłę wciskanie towaru uznawanego na rynku za jeden z najgorszych produktów! chcecie się zatrudnić to się zatrudnijcie a sami napiszecie identyczną opinię. Odradzam i nie poleca, są Łąki czy Izolmat tam szukajcie zatrudnienia a nie u pazernych i chciwych ludzi kompletnie nie szanujących ludzi.

   
frik

Toy od 7.30 do "nie wyjdziecie dopóki nie sprzedacie!!!!!"

   
toy
@frik 27.07.2016 19:53

Hehe dobre

   
Vita

A zatrudniają w firmie osoby z orzeczeniem?

   

Zostaw opinię o TES sp. z o.o. - Niwki Daleszyckie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TES sp. z o.o.