TES sp. z o.o.

Niwki Daleszyckie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 85 ocen.

TES sp. z o.o.
2 85 6 1

Opinie o TES sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

GB Kielce

Witam, Mój okres pracy wynosił aż 9 miesięcy. Pierwsza umowa na okres próbny 3 miesiąca po okresie 3 miesięcy kwota na umowie o 100 zł niższa niż było ustalane na rozmowie. Na umowie czas pracy 8h dziennie, w rzeczywistości od 9 do 12h w trasie plus praca biurowa w domu. Za jazdę z "niebezpiecznymi" prędkościami w granicach 120-140 km/h dostałem samochód "wysłużony" w firmie bez klimatyzacji przy upałach w granicach 27-30 stopni C mimo tego że na placu stały nie używane samochody spełniające dzisiejsze podstawowe wymogi. Ja byłem z Kielc a miałem region prawa strona Warszawy, województwo mazowieckie i lubelskie więc w ciągu dnia pokonywałem trasy z rzędy 400-600 km. Mycie samochodu na własną rękę, karta flotowa Routex na BP tylko do paliwa i LPG zbieranie paragonów i zapisywanie wszystkie na kartę i rozliczanie km,zużytego paliwa, spalania na 100km itp itp. Zdarzało się że było trzeba dostarczyć do klienta parę rolek papy albo wiaderek z masa i dostarczał to przedstawiciel gdzie przy załadowaniu do kompaktowego samochodu powodowało to że ledwo jechał i hamował. Konkursy do ostatniego dnia nie było wiadomo jak zostaną rozliczone, ponieważ w firmie pracują osoby bardzo blisko spokrewnione o relacjach rodzinnych i wszystko było rozliczane pod te osoby więc nie raz zostałem oszukany na pieniądze. Sprzedaż papy polegała bardziej na codziennym proszeniu się kontrahentów typu" Niech Pan weźmie 6 palet ,no chociaż 3 palety bo brakuje do pełnego auta aby wyjechało z firmy. Dziewczyny z biura dzwonią do PH a następnie do klientów z regionów danego PH który przed chwilą do nich sam dzwonił(nie ma się co dziwić na dziewczyną z działu handlowego ponieważ na sali sprzedażowej razem z nimi siedzi Pani V-ce Prezes oraz jej blisko spokrewniona osoba która pracuję w firmie do tej pory nie wiem na jakim stanowisku i za co jest odpowiedzialna) . Papa znacznie odbiega od standardów rynkowych, obsługa, opinie na rynku na temat produktów bardzo negatywny. Nie które wizyty u klientów bywały bardzo nie miłe ze względów dawnej współpracy klienta z firmą. Prowizje sprzedażowe wypłacają po 3-4-5 msc od miesiąca danej sprzedaży po realizacji oczywiście planów, i jeżeli klient opłacił fakturę w terminie bo jeśli było bardzo duże opóźnienie to nie zobaczymy nawet złotówki. Mało przedstawicieli dostawało prowizję sprzedażowe ponieważ nie dotrwali okresu 3-5 msc pracy w firmie (zwolnienie albo wypowiedzenie umowy). Jako nowy PH wchodząc do klienta usłyszysz dosłownie " O nowy przedstawiciel w TES ciekawe jak długo popracujesz ". Przedstawiciel największy stażem w chwili obecnej to chyba staż 1,5 roku około. Bardzo duża rotacja przedstawicieli. W obecnej firmie której pracuje są osoby które mają staż powyżej 20 lat jako PH ,więc świadczy to również o firmie. To co piszą tutaj inni to potwierdzam prawda że po rozwiązaniu umowy przedstawiciel zostaje zostawiony na pastwę losu sam w środku lasu gdzie znajduje się firma. Mnie osobiście to nie spotkało ale nie których PH jak najbardziej. Radzę nie popełniać moich błędów i nawet nie próbować/spróbować swoje kariery w tej firmie , szkoda zdrowia. Nie którzy śledzący ten portal wiedzą kim jestem wcale nie zamierzam się ukrywać wszystko napisałem tak jak było naprawdę. Jeżeli chodzi o plusy to: -samochód do użytku prywatnego(ale dalsze wyjazdy nie wchodzą w grę ponieważ tutaj musi wyrazić zgodę Prezes/V-ce Prezes ani razu się nie udało -pkt payback na BP można nabijać na swoją kartę(śmieszne ale trzeba jakieś plusy wypisać) -umowa o pracę chodź nie do końca tak jak było ustalane na rozmowie -dział marketingu działał na plus -z kierownikiem krajowej sprzedaży żyłem osobiście dobrze chciał wiele ale chyba problem z wieloma tematami był wyżej Pozdrawiam Pozdrawiam

Warszawa

Właśnie złożyłem wypowiedzenie po niecałych dwóch miesiącach. Nawet nie chcieli mnie do Kielc na busa podwieczorek tylko kazali iść w deszcz przez las w krótkiej koszulce żebym szukał transportu ( złapałem stopa ),Krzysiu szczyt chamstwa. Jak jechałem karta flotowa zablokowana zapłaciłem za swoje pieniędzy nie chcieli oddać wiedząc,że mam odlozone na bilet ( szczyt impertynencji ). Macie przykład jak traktują ludzi Samochód dostałem wręcz usyfiony nawet nie brudny,zamienię płacisz,za spryskiwacze płacisz. Chcesz cenę Pan Marek kierownik i tak powiedz dzwoń do Krzyśka bo On nic nie może ( chociaż widać,że by chciał i stara się być fair wobec ludzi ).Premie dostaniesz po spływów pieniędzy z FV czy po około 3/4 miesiącach. Żałuję,że chciałem być uczciwy bo mogłem jak kolega zrobić i powiedzieć żeby sami przyjechali po samochód,a tak wywalili jak.psa dosłownie do lasu ponieważ firma mieści się w lesie. Nikt nie chce handlować z nimi ponieważ towar mają jaki mają każdy to wie. Jeśli brakuje Ci do planu dają Ci FV na jedno wiaderko i sprzedać pisząc że jest sprzedane ( to nie żart ubaw w hotelu mieliśmy)....można byłoby wymieniać aha ja podstawy miałem 3000 podstawa 1000 uznania i premia po spływów. Na Warszawę odebrałem wypłatę bez premii około 2900 co i tak jest malutki ale gdzieś indziej dostaniecie 2tys moze2,2 tys...jeśli masz chorobowe nie dostajesz pierwszej premii więc lepiej brać urlop ( to też nie żart)...aha księgowa musiała mi przelew robić drugi bo wysłała za mało pieniędzy dobrze,ze sprawdziłem. Nawet Ona nie wiedziała ile ja zarabiam. Odradzam PS. Każdy wie kim jestem PPS.Krzysztofie uwierz napewno się spotkamy

Olala
@Warszawa 18.06.2018 09:58

Człowiek żenada

Były PH
@Olala 01.07.2018 10:30

kim piszesz że żenada?

Karol

Idealnych firm nie ma ale pracowników również.

Warszawa
@Karol 18.06.2018 12:25

Tutaj się zgodzę tylko ja z szacunkiem do nich podszedłem, oni do mnie jak do psa

Administrator

Co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia w TES sp. z o.o.? Jakie są zalety tego pracodawcy? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne.

Agata

@NWTeS, @Były PH jak długo związani byliście z firmą TES sp. z o.o.? Czy firma zapewniała swoim przedstawicielom handlowym samochody służbowe, czy musieliście korzystać ze swoich prywatnych aut? @mario_05, rozumiem, że zrezygnowałeś z dalszego udziału w procesie rekrutacyjnym? Co mogłoby zmienić Twoją decyzję?Czy rozważasz jeszcze kiedyś ponowną aplikację do pracy w tym miejscu?

buziaczek
@Agata 11.03.2018 22:24

uciekajcie uciekajcie szkoda zdrowia i nerwów życie jest zbyt krótkie żeby tracić czas na takie poniewieranie

gosc
@buziaczek 13.03.2018 22:50

popieram w 100%. zawsze bedzie malo, malo i malo. i tylko patrza, zeby prowizji nie wyplacic.

Zol(a)

Kto chce pracować to pracuje, nieudacznikom zawsze będzie źle. Leżeć i pachnieć każdy lubi nawet w pracy, ale trochę dać z siebie, to co za ciężko? Proponuję zamiast trochę się wysilić w pracy zagrać w totka, może się uda.

NWTeS
@Zol(a) 25.02.2017 07:58

W tej firmie nie pracujesz tylko tyrasz !!! ale co z tego skoro i tak cię okradną i twoją dolę dadzą swoim pupilom, a ty dalej będziesz wypruwał sobie żyły żeby zrobić plany i żeby nie patrzyli na ciebie krzywo, że jak to tylko tyle sprzedałeś. Nie wiem jak teraz, ale za moich czasów było kilku DOBRYCH ludzi, ale szczególnie pewna fałszywa dwójka ostro mąciła i znając życie nadal mącą. Wzbogacać się na kimś hmm takie pieniądze nie cieszą. Ogólnie NIE POLECAM !!!

Były PH

Dziś się dowiedziałem, że pokazali się nowo zatrudnieni PH w regionie. Nie ma na najlepszym terenie, widocznie tam mieszkają mądrzy ludzie. Panowie, jak to pisał Były handlowiec w dniu 02.05.2017 , jak będziecie odchodzić za chwilkę oszukani i wykorzystani przez firmę, napiszcie kilka słów, żeby pomóc innym naiwniakom. Daro2 masz rację, dodaj jeszcze, że np. za płyn do spryskiwaczy płacisz sam itd., Tomek ani 4 tys nie dostaniesz ani co ważniejszej, żadnej swobody działania, dzień biurowy polegający na dzwonieniu do klientów i wciskaniu (a wręcz żebraniu) a nie na sprzedaży - żenada, itd. Oczywiście życzę Wam tych obiecanych zarobków w ogłoszeniu.

Oktawia
@Były PH 13.02.2018 15:03

Był raz marynarz Mario Co pap sie uczył w tesie Sprzedał szybko się Francuzom A pożalił tu się Hej ha kolejke nalej...

mario_05

dzisiaj byłem na pierwszej rozmowie w sprawie pracy, mam trochę mieszane uczucia, nie wiem czy dalej w to wchodzić, proszę o radę...

DARO2
@mario_05 31.01.2018 22:39

na ph? jakie warunki zaproponowali i jak duży teren

mario_05
@DARO2 01.02.2018 08:44

dawne warszawskie i północne mazowsze

DARO2
@mario_05 01.02.2018 11:31

a zarobki i auto jakie , i dlaczego masz mieszane uczucia

Tomek
@mario_05 31.01.2018 22:39

Ciężki teren ja mialem mazowieckie i lubelskie miodu nie było a dwa dowiedz się która dziewczyna w biurze ma ten teren bo to też ważne

Andrzej
@mario_05 31.01.2018 22:39

mario, jaka decyzja została podjęta z twojej strony??

Jobi
@mario_05 31.01.2018 22:39

Nie radzę. Lepiej swoja energię nakierowac na cos innego. Szkoda nerwow. Na rozmowie wszystko pieknie ale pozniej rozliczanie z kazdej sprzedazy no i z niskiej ceny... Premii brak. Dopiero po 3 miesiacach jak będą terminowe splywy...Kontrola trasy... gdzie i dlaczego... o ktorej wyjechane... o ktorej powrot do domu.... i nic nie sprzedane itd itd...

anonymous
@Andrzej 09.02.2018 11:56

rezygnacja

mario_05
@Andrzej 09.02.2018 11:56

rezygnacja

DARO2

jest kilka ogłoszeń na ph w Polsce ale jeśli to tylko 2000 oraz skoda city go to jak na producenta śmieszne warunki i pewnie rotacja będzie duża

krzysiek

dlaczego wylewacie takie pomyje, nie możecie napisać normalnie???? jakie warunki pracy, wynagrodzenie, szkolenia produktowe i inne takie, to sa ważne wiadomości i o tym piszcie

xyz
@krzysiek 18.11.2017 10:49

Wszystko za przeproszeniem chu*owe,nie da się tu nic drogi Krzysztofie po za pomyjami wypisać. Pozdrawiam cieplutko.

Tomek
@krzysiek 18.11.2017 10:49

Krzysiu W. ja pamiętam że jak papa szła i ludzie się cieszyli ze zarobią więcej bo prowizja to co się stało trzeba było sprzedać miesięcznie 3 tony mas asfaltowych bo inaczej zero prowizji czyli zarobkowo wychodziło ze 2000 do 2200 jeżeli coś się zmieniło i teraz te zarobki sa jak w ogłoszeniu i zaczynają się od 3tys do 6tys to normalnie pale wrotki i wracam pod warunkiem że będę miał gwarantowane 4tys minimum i swobodę działania pozdrawiam

Marcel

Jakie auta mają do dyspozycji przedstawiciele handlowi ? I jaka tam panuje atmosfera ? Bo z tego co widzę nie jest tam "ok"

Tomek
@Marcel 26.01.2018 22:07

Ja jak pracowałem byly skody city go i widzę że nadal sa

Tomek

Wiem wszystkich. Widzę że sytuacja w firmie niezmienna od mojego rozstania minęło już pond 2 lata a opinie dalej prawdziwe i życiowe.Fakt faktem dziewczyny robią robotę sam byłem przedstawicielem w tej firmie i na samą myśl że w tygodniu jest jeden dzień biurowy i polega on głównie na dzwonieniu do klientów to aż mnie do dzisiaj trzęsie.Błędy często popelniane to przyjeżdżasz do klienta a on od wejścia Ci mówi po co Pan przyjechał przed chwila dzwonili z ofertą no ale jak to mówią masz łeb i (usunięte przez administratora) to kombinuj przedstawiasz ofertę klient nic no to myślisz może promocja go skusi a on z uśmiechem na ustsch Ci mówi że przez telefon dostał lepszą ofertę to co nie pozostaje mi nic innego jak zostawić kilka długopisów karteczek do notowania itp.Osobiście uważam i miałem taki pomysł żeby zająć się marketingiem firmy no ale cóż mój pomysł nie został odebrany pozytywnie wiec zostało mi złożyć wypowiedzenie i w pokoju rozstać się z firmą chociaż ekipa była spoko pozdrawiam serdecznie

Nowy

Witam Ktoś powie jakie zarobki na stanowisku przedstawiciel Handlowy ?? proszę o odpowiedź

Mrcel

Witam Jak tam wygląda sytuacja jako przedstawiciel handlowy ? Warto się w to pchać czy raczej Nie? Widzę że opinie same negatywne.

handlowiec
@Mrcel 12.01.2018 12:18

witaj, czemu pytasz? zostałeś zaproszony na rozmowę kwalifikacyjna?

Były ph
@Mrcel 12.01.2018 12:18

Wszystkie negatywy to prawda. Oszustwo od samego początku. Sprzedają dziewczynki, a ph nic nie robią. Nie rób życiowego błędu. Ja ponad rok temu z tego amoku się wyrwałem.

Były pracownik

Ważna drogi Krzysku jest tez atmosfera w pracy. Nie tylko szkolenia produktowe lub inne które nijak się miały do sytuacji kiedy brakowało np 10 palet do załadunku. Wtedy szefostwo nie pamiętało o szkoleniach, tylko zaczynało się wydzwanianie po raz kolejny tego samego dnia do tych samych klientów i błaganie żeby kupili troche eeee e papyyyyyyy.to jest sprzedaż? ?!! Nie wspomnę o ciągłym mobbingu i ciągłej kontroli. Wszystkie negatywne opinie, które są na tym portalu są jak najbardziej PRAWDZIWE!! Codzienny brak szacunku do pracownika.

anonymous
@Były pracownik 07.12.2017 13:55

Świat jest mały, o dzisiejszym wydarzeniu wiemy, pomimo że to ok. 400 km od nas. Szkoda, że pozbywacie się człowieka, który tak się dla Was poświęcał. Co będzie dalej, nie wiem. Pozdrawiam - WASZ DOBRY GRACZ

były handlowiec (na szczęście były)

Optymistyczne opinie mogą pisać jedynie przypupasy albo "same właściciele". Ilość komentarzy z reguły negatywnych daje wystarczający obraz tego bagna. Jeżeli lubisz żyć w ciągłym stresie , być poniżanym, lubisz żebrać a nie handlować , bo produkt mizerny a w obliczu konkurencji jesteś "Żaden" to idealne miejsce dla Ciebie. Najlepiej idź, zobacz tylko wróć tutaj i napisz co przeżyłeś , żeby kolejny naiwniak nie marnował sobie życia. Zrobisz tym dobry uczynek.

bywalec

Witam jak tam wyglada na dziale CNC ? Jakie maszyny maja ? jak z zarobkami jako frezer cnc ? atmosfera itp

Agnes

Tam się nie pracuje i nie da się pracować w tej firmie jesteś traktowany jak śmieć czy sprzedajesz czy nie i tak każdy z zarządzających maja Cię za nic.Pracownicy sympatyczni życzliwi ludzie.Oczywiscie jak w każdej firmie zdarzają się wyjątki trzeba uwazać na pseudo kolegów przedewszystkim na takich tam hand... , na czele ktòrych stoi "Pan i władca" (ciekawe czy ćwiczy z Chodakowską ) zgubił moze z 2kg niestety jednym pisana jest uroda drugim podły charakter po trupach do Celu. Karma powraca POZDRAWIAM.

Agnes

Tam się nie pracuje i nie da się pracować w tej firmie jesteś traktowany jak śmieć czy sprzedajesz czy nie i tak każdy z zarządzających maja Cię za nic.Pracownicy sympatyczni życzliwi ludzie.Oczywiscie jak w każdej firmie zdarzają się wyjątki trzeba uwazać na pseudo kolegów przedewszystkim na takich tam hand... , na czele ktòrych stoi "Pan i władca" (ciekawe czy ćwiczy z Chodakowską ) zgubił moze z 2kg niestety jednym pisana jest uroda drugim podły charakter po trupach do Celu. Karma powraca POZDRAWIAM.

Vani

Ta praca to jednym słowem żal która nie ma prawa bycia, osoby jak osoby są z którymi się pogada ale konfidentow również nie brakuje, starej to nawet tajfun nie ruszy a jej tekst doprowadza do szału '' prezes będzie załamany" szkoda ze się nie zalanie jak niektóre osoby tam pracujące zawsze tylko mało i mało... Szefostwo nie ma pojęcia o potrzebach klientów... Nie polecam nawet wysłania CV a co dopiero tam podjąć pracę. Góruje brak szacunku czy wyjedzie 2 auta czy 6 to dziewczynki i tak nie sprzedały nic... Nie polecam szkoda zdrowia wszyscy są zniesmaczeni począwszy od 1 dnia pracy po rozmowy z klientami. Nigdy w życiu nawet godziny...

Klemens

Do: Eskobarpablo. Nie Krzyśku byłeś złym kierownikiem i pewnie jesteś nadal.Próba dowartościowania się przez własny wpis absolutnie nieudana. Do: innych chętnych na posadę handlowca. Polecam bo nie trzeba się przepracowywać jak pisałem wyżej ale atmosfera to już inna historia.

Eskobarpablo

Dlaczego on? Pracowałem nie długo ale uważam, że kiero nie jest zły. Dziewczyny mają niezłych klientów i dużo, tylko ileż można dzwonić po tych samych ? Bez względu na wszystko? To ludzie tworzą firmę! Jedyne co prezesom wychodzi w stosunku do pracowników jest to że wybierają fajnych ludzi. Ekipa z którą przyszło mi pracować to naprawdę fajna grupa była. Reszta jak powyżej, może gdyby prezeska ogarnęła sobie inne zajęcie byłoby lepiej?

DLACZEGO ON?

Klemens piszesz w 100% prawde. Dziewczyny sprzedają, szukają nowych klientów a pochwały od "Prezeski" i tak zbierają wielcy przedstawiciele , a dziewczyny ze i tak nic nie robią to panowie sprzedaja. A największą poraŻką jest kierownik przedstawicieli , który chodzi opowiada i podpuszcza swoich współpracowników na Pania Prezes a później króciutkimi krzywmi nóżkami leci do niej i opowiada glupoty a sam nic nie robi siedzi na facebooku w pracy i pali fajki w służbowym samochodzie.

Klemens

A ja polecam pracę jako handlowiec. Pensja bardzo dobra i na czas.Telefon,auto.Plany duże ale i tak nie trzeba wyrobić bo dziewczyny sprzedają więc nawet nie bardzo trzeba jeździć.Piszę że pojechałem i rozmawiałem a nie byłem tylko dzwoniłem,nikt nie sprawdzi a jak klient zamówi to i tak pochwała.A jak kierownik się zorientuje to pogada a i tak zatuszuje bo by miał większe problemy niż ja.

klio

Pewnie, że zawsze warto próbowąć, ale nie wydaje mi się, żeby ostatnio pokazało się jakieś ogłoszenie.

joker11156

Jak wyglądają u was zarobki?

joker11156

Jak wyglądają u was zarobki?

Krys.

Wszystkie.negatywne opinie sa jak.najbardziej prawdziwe. Firma to porazka a praca tam to codzienny stres, mobing. Wyzwiska i obrazanie pracownikow sa na porzadku dziennyn. Zeby sprzedac trzeba blagac klientow przez telefon, a tak jak wspomniano powyzej sama firma i produkt sa bardzo zle kojarzone na rynku...na szarym koncu. Nie ma juz kto.tam.pracowac, ludzie sami odchOdza albo nie chca przedluzac umow. Nabory sa ciagle, bo nie ma tu stalych pracownikow. O prowizji mozna tylko pomarzyc.Osoby zarzadzajace nie maja pojecia o zarzadzaniu zasobami ludzkimi. To oni psuja atmosfere bo pracownicy staraja sie w tym bagnie trzymac razem bo inaczej nikt by nawet tygodnia nie wytrzymal.

były pracownik

to największe ...."i tutaj z uwagi na dobre wychowanie nie napiszę" jakie świat widział . Brak szacunku do pracowników , mobbing co krok, jak pracowałem to żałuję , ze tego nie zgłosiłem , ale teraz są od tego odpowiednie narzędzia i przepisy. Żebranie u klientów na siłę wciskanie towaru uznawanego na rynku za jeden z najgorszych produktów! chcecie się zatrudnić to się zatrudnijcie a sami napiszecie identyczną opinię. Odradzam i nie poleca, są Łąki czy Izolmat tam szukajcie zatrudnienia a nie u pazernych i chciwych ludzi kompletnie nie szanujących ludzi.

frik

Toy od 7.30 do "nie wyjdziecie dopóki nie sprzedacie!!!!!"

toy
@frik 27.07.2016 19:53

Hehe dobre

Zostaw opinię o TES sp. z o.o. - Niwki Daleszyckie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TES sp. z o.o.