Seniocare24

Kandel

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 30 ocen.

Seniocare24
2 30 6 1

Opinie o Seniocare24

ewelina

Dzień dobry, Jestem dziennikarską gazety "Panorama" i piszę artykuł na temat firm z branży opieki nad osobami starszymi. Proszę o kontakt wszystkie osoby znające praktyki tego typu firm. Mój mail: ewelina@gazetapanorama.pl Oczywiście wszystkie uzyskane tą drogą informacje będą traktowane anonimowo. Pozdrawiam Ewelina

Wojtek
@ewelina 02.12.2017 22:53

Adres e-mail jest nieprawidłowy.

Lidia

@gosc forum gowork służy do prowadzenia dyskusji o firmach pod kątem tego, jakimi są pracodawcami. Jeżeli masz jakieś doświadczenia związane z pracą w Seniocare24, to bardzo proszę o podzielenie się nimi, zamiast wklejania linków. Komentarze powinny być pomocne w podjęciu decyzji o wyborze miejsca pracy. Wszelkie konkretne i merytoryczne informacje są cenne dla użytkowników, którzy zastanawiają się czy wysłać w dane miejsce swoje cv.

Waldi

Czyżby konkurencja tak inspirowała do pisania? Każdy może założyć firmę i też mieć wszystko!!

gosc

Pani fyry ma basen i zobaczcie jak żyje a to kasa z was link zapraszam https://www.bundesanzeiger.de/ebanzwww/wexsservlet

Lidia

Przypominam wszystkim użytkownikom o obowiązującym na forum regulaminie - https://www.gowork.pl/regulamin - mimo że wypowiadacie się anonimowo to wciąż obowiązują Was zasady kultury oraz polskie prawo. Publikujecie komentarze na forum publicznym, na którym nie można używać obraźliwych określeń wobec nikogo.

Zainteresowany

Podpowiedzcie jak się pracuje z firmą?

anonymous

szczerbate żeby pani fyry a dla boldynka obok zawsze jak pies wygląda co obok stoi kluk

Lidia

@MARIA, dobrze że jesteś zadowolona z pracy. Jeśli chodzi o zarobki w Polsce to wszystko jest uzależnione od firmy, od charakteru pracy, doświadczenia oraz wielu innych czynników. Dlatego kwestia zarobków jest zawsze indywidualna. Jednak ja wolałabym skupić się na Seniocare24 i dopytać, jak w takim razie Ci się pracuje? Napisz coś więcej odnośnie swojej pracy oraz jej warunków.

Lidia

@nie polecam!, co rozumiesz przez wykorzystywanie pracowników? Jeśli chodzi o wynagrodzenie, to masz na myśli początkowe kwoty czy po dłuższej współpracy? Piszesz również o nadgodzinach. Jak zatem wygląda system odnośnie godzin pracy? Chodzi o to, czy jest określona minimalna i maksymalna liczba godzin do przepracowania w ciągu dnia/tygodnia.

MARIA
@Lidia 25.03.2018 15:54

@Lidia dla mnie 1700 Euro to super zarobek, gdzie takie pieniadze zarobiscz w Polsce, podaj mi przyklad, to chetnie wröce do kraju

MARIA

Sluchajcie dziewczyny ja z SenioCare24 pracuje od 208 zaczelam od najnizszej stawki bo möj jezyk byl 10 lat temu katastrofalny, teraz zarabiam 1.700 Euro mam niemieckie ubezpieczenie, moim pracodawca nie jest Seniocare24 - ich funcja to tylko posrednik miedzy klientem niemieckim a polska firma!!! Jednak zanim doszlam do tego co teraz mam przeszlam przez 3 röznych pracodawcow, i drugi möj okazal sie najmniej lojalny, wtedy zadzwonilam do Seniocare24 i to oni dali mi namiary na kilka fajnych firm, i ja sama podjelam decyzje skim i za ile podisze umowe, jestem szczesliwa , niemiecki mam po 10 latach super i wyplate tez, zatem nie dawajcie sie robic w konia jezeli tylko narzekacie a nic w tym kierunku nie robicie, jak cos brac za telefon i dzwonic do Seniocare24 oni zawsze pomoga! Jednak bezposredniego kontaku z opiekuna nigdy nie maja, to wy musicie im zglosic ze cos jest nie tak bo oni nie odwiedzaja rodzin i nie robia kontroli, wszystko jest w waszych rekach jak cos nie tak u Was, Pozdrawiam Mara

opiekunka w De
@MARIA 20.03.2018 20:18

@Maria, ja zarabiam 1290 Möwe perfekt po niemiecku i mam dwie osoby, jak moge sprawdzic czy jest to oferta przez SenioCare24, a jak nie to myslisz ze mi tez pomoga?Nie chce na razie pytac mojego pracodawcy bo nie chce z nimi pracowac.

MARIA
@opiekunka w De 22.03.2018 07:54

@opiekunka w De - jasne ze Mozes dzwonic do SenioCare24 niech Cie lassa z kims z Polski tam zawsze ktos jest kto po polsku möwi, i wtedy dostaniesz kilka namiaröw na konretne i godne zaufania firmy, nic nie masz do stracenia poröwnasz sobie röznice zarobköw i röznice umöw. Pozdrawiam z Köln

Rozczarowana

Bezpośrednio z Panią Renatą nie miałam kontaktu ,ale mój szef ma dużo zlecen z tej firmy.To prawda, maja nieciekawe miejsca,nie dostaje człowiek żadnych informacji o miejscu do którego się jedzie,wszystko na wariackich papierach.Z dwóch miejsc zjechałam po tygodniu ponieważ nie zgadzało sie nic z tym o czym było mówione przed wyjazdem do Niemiec.Tym którzy się zawiedli i ucierpili polecam zwrócenie sie do prawnika w Niemczech-Polsko języcznego i można dużo wygrac a firmę pogrążyć.Nie dajmy się! Poza tym proszę egzekwoawć w umowie swoje oczekiwania.Każda umowa powinna być w języku niemieckim i polskim. Urząd Skarbowy i Zas też mogą firmę pogrążyć.Firma do ......!

anonymous
@Rozczarowana 12.03.2018 15:11

@Rozczarowana do kogo ty masz pretensje, ze nie dostalas zadnych informacji do seniocare24 czy do twojego szefa, jak cos nie gra, to zmien firme i tyle, kto jest twoim pracodawca?

anonymous

Seniocare24 to Agencja ktöra posredniczy miedzy Polska Agencja a NIEMIECKIM klientem oni nie maja do czynienia z polskim pracownikiem, tylko klientem

Zawiedziona

Firma tragiczna. Renata to zniemczona Poleczka, nie szanująca ludzi. Liczą się tylko pieniądze. Przed rozpoczęciem współpracy, miła, wyrozumiala. Jak osiągnie swój cel, pokazuje swoje prawdziwe oblicze. NIE POLECAM! reasumując, cała ta firma, to gòwno w ładnym opakowaniu.

xxxxx
@Zawiedziona 01.07.2017 21:43

racja swieta racja ciagle szuka pracownikow bo nikt tam nie chce pracowac

nie polecam!
@xxxxx 21.02.2018 21:53

zgadzam sie w 100%! nie polecam nikomu tam pracować. Pracownicy są tam wykorzystywani, marne pieniądze, nikt tam nie chce pracować, ciągle są nowi pracownicy. niepłatne nadgodziny, których jest baaardzo dużo. jak najdalej od senioCare24.

Administrator

Opinie pracowników poruszające kwestie związane z pracą w Seniocare24 okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Lidia

@Zuza a jak firma wtedy reaguje na takie (nie ma się co dziwić) niepożądane sytuacje? W jaki sposób Seniocare24 Twoim zdaniem wspiera pracowników na stanowisku opiekuna bądź opiekunki? To bardzo ważne, aby faktycznie czuć wsparcie i pomoc. A czy pracownicy są dla siebie życzliwi?

Lidia

@mari możesz napisać o jakim programie mówisz? Aktualnie nic na ten temat w Internecie nie można znaleźć a wiele osób poszukuje jednak tutaj pracy - takie informacje pomógłby innym w podjęciu decyzji.

mari

C.d. Musze dopisac ,ze nie pisaLam o tej agencji.Nigdy z nimi nie pracowaLam.Obejrzalam tylko ten material w TVN i nie wiem dlaczego rozmawiali tylko z zatrudniajacymi.Oczywiscie opiekunka snujaca pochlebne piesni tez mnie nie interesuje.A byla juz w jakims programie jedna taka razem z agencja.Jesli ktokolwiek ma kilkuletni staz i pracowal troche dluzej z jakas agencja to ma wiele zastrzezen-nie ma grzyba.Moga to byc drobne sprawy ,ale tez i cos powazniejszego.Osobiscie mialabym co opowiadac.

hehe

No ael skoro nie pokazują się u nich żadne oferty pracy, to widocznie nie ma potrzeby przeprowadzać dodatkowej rekrutacji u nich, bo atmosfera w pracy każdemu odpowiada. Dobre stosunki między pracownikami są całkiem niezłe, ale jaka jest wypłata? Pozdrawiam

anonnimus
@hehe 02.10.2016 15:52

racja , tam są cały czas te same osoby i to od wielu lat wiec widać ze jest ok, „Nie pytaj, co Seniocare24 może zrobić dla ciebie, zapytaj, co ty możesz zrobić dla Seniocare24 ” żeby lepiej współpracować i więcej zarabiać

anonimus

jak to czytam to głupota i brak wiedzy mnie przeraża Seniocare24 nie jest agencja która zatrudnia opiekunki oni szukają rodzin a zatrudniają opiekunki agencje które z nimi współpracują nie znacie kobiety a takie opinie - każdy ma swoje dni i każdy szef wymaga od pracowników pracy i to dobrej pracy opiekunki nie maja wcale kontaktu z szefową Seniocare24 do : Margarita35 : reklama jest dobra profesjonalna ,- teczki bardzo dobry i profesjonalny pomysł , przy tylu zadowolonych rodzinach i dużej ilości pracowników trzeba mieć poukładane wszystko i wszystkiego pilnować , papier lepszy niż zapis na dysku -, znam cały zespół seniocare24 i powiem ze są ok, tam maja jedna zasadę którą bardzo cenię ( chcesz zarobić daj zarobić drugiemu ) , prowizja którą płacą firmy do seniocare24 jest minimalna symboliczna ,, - znam pośredników gdzie trzeba płacić 200 euro prowizji , zanim cos głupiego napiszecie to pomyślcie dwa razy

mari
@anonimus 29.09.2016 18:51

Widac ze nie jestes opiekunem/ka Co z tego ,ze nie zatrudnia ale mozesz odczuc jaki ma wplyw ,bo ja tego doswiadczylam Nasze agencje jak i posrednicy maja na celu tylko utrzymac rodzine i dostawac kase Opiekunki sa na samym koncu tego lancuszka.Dlaczego placa haracz pmomniejszajac dochody swoje a w tym i nasze.Bo siedza z tylkami w Polsce ,bo tak im wygodnie-co beda sie meczyc i tulac po niemcach zostawiajac rodziny.Jesli dadza haracz to mniej sie zaplaci opiekunce i tak wyjdzie sie na swoje. Wszyscy mowia o tym ,,ze Niemcy nigdy bezposrednio nas nie wpuszcza na swoj rynek Bylaby szanse na lepszy moze zarobek bo haracz zostalby w kieszeni.A moze i tak skorzystalyby tylko agencje .Mysle ,ze przyjdzie taki czas,ze dobiora sie im wszystkim do tylka.Przyjda Ukraincy i za mniejsza kase beda pracowac Jak nauczyciel jak sie nie myle na ukrainie ma 300zl.Mnie to nawet ucieszy ,bo i nasze panie -niektore-sa sklonne zasuwac za 800 euro i wyjezdzaja z "MYDLEM"

Margarita35

chyba najgorszy mój niemiecki pośrednik zobaczcie zdjęcie IHR TEAM z czerwono-bialej teczuszki z dokumentami banda wymalowanych lal jak na Boże Narodzenie uwieńczona dwoma tłustymi tucznikami gdzies z tyłu pod przewodnictwem byka-rzeźnika ŻENUA!! jak takim typom można wierzyć?kłamstwo olewactwo i oszustwo..

buska

dzisiaj wlasnie, a raczej wczoraj, czyli w czwartek wystapila gwiazda z seniocare w telewizji w programie TVN, wtorowala jej, a wlasciwie sie jakala krolowa z firmy konik, ach, jak te panie zachwalaly polskie opiekunki, jak pieknie pracuja z granica, ilez to kasy zarabiaja, wlasnie dlatego weszlam na te strone, zeby sobie o nich poczytac, bo do tej pory firma byla mi nieznana, zreszta jak wiele innych, pozdrawiam.

krystyna

firma tragiczna, pracownice koszmarne, liczy sie tylko slowo rodziny a my jestesmy traktowane jak smieci ktore tylko maja wykonywac swoja prace, taka prawda moje drogie! szefowa jest najbardziej chamska osoba jaka mialam nieprzyjemnosc spotkac w swojej pracy jako opiekunka, jest niepoczytalna traktuje nas jak ludzi drugiej kategorii al eto juz swiadczy tylko o niej jako o czlowieku a nie o nas

Zuza
@krystyna 06.10.2015 19:24

zapraszam do Global Servis ze Świdnicy , tam kooperant i firma zawsze jest po stronie opiekunki, chyba ,ze któraś zapije lub cos ukradnie...

Henryk2724

Potwierdzam negatywne opinie. Pośredniczą poprzez polskie firmy. Z taką firmą zostałem "zeswatany" (EuroService "Omega" ze Świdnicy). Komentarz do wglądu na www.mypolonia.pl

kameleon

Beznadziejna firma! A personel w tym panie tam pracujące zero kultury, brak kwalifikacji językowych jak i zawodowych. po prostu żal!!!

anonimus

agencja seniocare24 nie zatrudnia polskich opiekunek - on sa pośrednikiem opiekunki zarudniaja polskie firmy opiekunka może się kontaktować z firma która ja zatrudnia seniocare24 to tylko pośrednik który szuka rodzin dla polskich firm opiekunka i seniocaare24 nie maj kontaktu ze sobą opiekunka kontaktuje się z rodzina i firma która ja zatrudnia

jato

Nie polecam,panie obsługujące są niesympatyczne, tylko na początku robią dobre wrażenie żeby zwerbowac, istotne są tylko pieniądze od rodziny!!! Czysta obluda

anonim

agencja seniocare24 to jedna z niewielu agencji która zatrudnia opiekunki na niemieckich warunkach polecam !!!!!!!!!!!!!!1

anonim

agencja seniocare24 nie zatrudnia polskich opiekunek - on sa pośrednikiem opiekunki zarudniaja polskie firmy

cccccc

a NA STRONIE TA sENIORCARE24 PISZE ZE PRAOWNICY ZARAJA NAJMNIEJ 1300e??????

maja

Tragedia !!!!!!!

Zostaw opinię o Seniocare24 - Kandel

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Seniocare24