Pani Monika . K .nowy kierownik poczty Opole ,ul Krakowska .
która – w mojej ocenie – ma charakter długotrwałego poniżania, podważania moich kompetencji oraz naruszania mojej godności jako pracownika.
Jestem wieloletnią pracownicą firmy i wielokrotnie doświadczałam ze strony Pani Moniki zachowań, które odbieram jako aroganckie, lekceważące oraz upokarzające, zarówno w rozmowach indywidualnych, jak i w obecności innych pracowników. Sytuacje te obejmowały m.in.:
– publiczne krytykowanie mojej pracy w sposób uwłaczający,– podnoszenie głosu oraz używanie niestosownych sformułowań,– podważanie moich kompetencji bez merytorycznego uzasadnienia,– tworzenie atmosfery i stresu.
Zachowania te powtarzają się od dłuższego czasu i mają negatywny wpływ na moje samopoczucie, motywację do pracy oraz poczucie bezpieczeństwa w miejscu zatrudnienia.
Wcześniej zgłaszałam tę sytuację ustnie przełożonej wyższego szczebla, jednak do chwili obecnej nie podjęto skutecznych działań w celu jej wyjaśnienia i rozwiązania.
Dodam że jak odchodziła z Kędzierzyna,to pracownicy otworzyli szampana ,że już jej tu nie ma yo strasznie toksyczna osoba , udająca miła i przyjazną osobę ,a tak naprawdę to toksyczna bardzo osoba .