Trener20.09.2012 10:21
Z rekrutacji - 2012-09-18 23:30:18
Witam opiszę wam tą firmę od podstaw, miedzy innymi proces rekrutacyjny(czytając mój opisz proszę abyście pomyśleli gdzie mogli was zmanipulować):
- dzwonią do ciebie i zapraszają na rozmowę kwalifikacyjną (uważam że każdego zaproszą na rozmowę)
- przychodzisz do kamienicy (do ich firmy)
- po przywitaniu się z recepcjonistką musisz wypełnić ankietę dla firmy tzn. imie nazwisko, wiek, ilosc dzieci, adres, twoje warunki do przejscia do tej firmy, zarobki netto,
- po jakimś czasie prezes zaprasza cię na rozmowę podkreślając Witam Pani np. [usunięte przez administratora], (wtedy czujemy się naturalnie docenieni)
- w trakcie rozmowy \"omawiacie ankietę\" którą wypełniłaś/eś, (prezes mówi że twoja stawka jeszcze będzie wyższa od tej której napisałeś!!!) (oczywiście jesteśmy \"podjarani\"), oferuje wam prezes wszystko to powiecie czyli np. jak umowę o prace, oczywiście okres próbny 2 miesiące a nie zazwyczaj 3 (miło) oczywiście potem możliwość przejścia na dłuższy okres.
Pytania które zadałem to np.
Rozumiem że dostaje tutaj umowę o prace ? (prezes odpowiedział ze tak...)
Czy to będzie chodzenie do klientów po klatkach i proponowanie oferty ? (prezes oczywiście, będzie chciał zejść z tego pytania i powie że to wygląda inaczej)
Czy jesteśmy umówieni na rozmowę z klientami i posiadamy ich dane? (prezes mówi że tak oczywiście ale nie możemy przenosić danych z jednego projektu na drugi, nie odpowiedział na pierwsze pytanie...)
- Po rozmowie kwalifikacyjnej zapraszają cię na spotkanie \"zapoznawcze\" w którym też będziesz wiedział/a jak wygląda praca w tej firmie,
- Oczywiście jak już przybędziesz na spotkanie będziesz musiał drugiej osobie opowiedzieć trochę coś o sobie czym się zajmujesz itp.
I idziecie w teren ! chodzenie po klatkach i \"wciskanie\" starszym ludziom umów, jest to najlepszy klient bo im wszystko wciśniesz,
Po całym dniu chodzenia...
- idziesz na rozmowę do firmy w której musisz wypełnić test w którym są zawarte pytania na które musisz odpowiedzieć (napisane jest na górze że powyżej 75% poprawynych odpowiedzi zaliczasz test)
- Gdy już wypełnisz test zapraszają cię na rozmowę z kierowniczką lub prezesem w którym omawiasz znów ponownie warunki umowy i na czym ci zależy, oczywiście jesteś zaskoczony że nie proponują ci tego co na pierwszej rozmowie chciałeś chciałaś?!
Zaproponowali mi ponownie na 2 rozmowie
- umowę zlecenie na okres próbny 2 miesiące, z możliwościa na przejście umowę o prace (po tylu nie jasnych sytuacjach w to wątpię)
- chodzisz po mieszkaniach i sprzedajesz starszym osobą oferty(czyli AKWIZYCJA)
- dostajesz podstawe 1000zł + prowizja od twojego wyniku (nie dowiecie się nawet ile dostajcie za daną ilość umów)
Nie chce mi się pisać dalej o tej firmie szkoda waszego i mojego czasu, pozdrawiam.Witam,
osoba wyżej opisująca proces rekrutacji to Pa**yk, nazwiska nie pamiętam bo nie warto. Cwaniak uważający się za ważnego bo ma starszego brata pracującego w Tauronie. Chodzi od firmy do firmy biedaczek i nigdzie, tak samo jak w Ewmirze nie chcą go zatrudnić. Z desperacji wylewa swoje żale w necie. Powinieneś się chłopie ogarnąć i spokornieć bo jesteś niewyedukowanym kandydatem do pracy, który nic od siebie nie może wnieść do firmy. A to że podrasowałeś swoje cv wyszło już w czasie dnia obserwacyjnego. Ze swoimi oczekiwqaniami co do pracy szukaj jej w dalej. do śtarości:)
Jestem jednym z trenerów w tej firmie i uważam ją za niesamowite miejsce pracy, miejsce w którym nauczyłem się sprzedawać a teraz próbuję sił w zarządzaniu małym zespołem. Ale z takim przygłupami jak w/w przypadek ciężko pracować, cięzko ich czegoś nauczyć.
Firma super, polecam każdemu kto chce się czegoś więcej dowiedzieć o praktycznych kwestiach biznesu. A reszcie odradzam. Nie marnujcie naszego czasu. Idzie zima, dbajcie o chodniki.
pozdrawiam