Carfi Polska

Łosice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 73 ocen.

Opinie o Carfi Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carfi Polska

?????

witam czy to prawda? zarobki kolo 1700 raz w roku 13stka wczasy pod grusza i dobre paczki na swieta dla dzieci takie mnie sluchy doszly interesuje mnie praca tam tylko nie wiem czy warto a i praca od pn do pt weekend wolny

;-)

Pozdrawiam Szczepana :-)

byla nieznana

nie szanują ludzi, szkoleń bhp zero, myślą że od razu będzie ktos od 2 do 4 maszyny obsługiwał szybko i dokładnie. traktują ludzi jak nie Wolinka. ..... aj jednym słowem dno i nie Polecam

Marcin
@byla nieznana 03.12.2016 00:00
nie szanują ludzi, szkoleń bhp zero, myślą że od razu będzie ktos od 2 do 4 maszyny obsługiwał szybko i dokładnie. traktują l...

Z dwojga zlego wolalem miec 4 maszyny niz jedna butelke

Siedlczanin

A jak się pracuje na produkcji ?

Marcin
@Siedlczanin 19.11.2016 21:12
A jak się pracuje na produkcji ?

Słyszałem,że na produkcji pracuje się lepiej niż na montażu.Praca nie jest trudna,ale trzeba się do niektórych maszyn się wprawić. Zwłaszcza dotyczy butelek,które potrafią początkowo sprawić trudność ze względu na obróbkę przy tempie produkcji produktu.Na podstawie tego oceniają czy się nadajesz do pracy.Warto powiedzieć,że jeżeli zbyt dobrze nie wykonasz zadania będziesz musiał po godzinach lub w dniu wolnym poprawiać ponieważ Kontrola Jakości tego ci nie zaakceptuje.Brygadziści są w większości ok.Współpracownicy też są w porządku.Na początku raczej są pomocni. Teraz od listopada zaczął się u nich ,,sezon'' i pracuje się w systemie 3 (6-14,14-22,22-6) zmianowym we wszystkie dni tygodnia z wyjątkiem świąt po 6 dni pracujących i dwóch dniach wolnych.

tech

Stanowisko kierownika technicznego czyli utrzymania ruchu czy zarobki na poziomie 8-9 tys do ręki czy raczej nie ma co siię zastanawiać nad składaniem CV

joanna
@tech 18.10.2016 21:47
Stanowisko kierownika technicznego czyli utrzymania ruchu czy zarobki na poziomie 8-9 tys do ręki czy raczej nie ma co siię zas...

chyba taka kwota łącznie przez 3 miesiące :-)

Paula

szukają referenta ds. produkcji, czy warto złożyć CV?

Zaciekawiony

Zainteresowało mnie stanowisko kierownika do spraw technicznych-komu sie podlega jaka kasa jaka praca i czemu szukają na te stanowisko

pracownik

Ludzie sami odchodzą, nie wszystkim odpowiadają warunki. Trzeba się samemu przekonać jak jest, każdy ma inne priorytety.

ustawiacz
@pracownik 26.09.2016 17:08
Ludzie sami odchodzą, nie wszystkim odpowiadają warunki. Trzeba się samemu przekonać jak jest, każdy ma inne priorytety....

Powiedz mi na jakie mniej więcej zarobki może liczyć ustawiacz? Zarobi po jakimś czasie z 15h na godzine?

pracownik
@ustawiacz 28.09.2016 17:31
Powiedz mi na jakie mniej więcej zarobki może liczyć ustawiacz? Zarobi po jakimś czasie z 15h na godzine?...

O zarobkach dowiesz się na rozmowie. Nie wiem ile kto zarabia.

anonim

(usunięte przez administratora)

ustawiacz

W tygodniku siedleckim. Tylko zastnawiajaca jest rotacja..albo ludzie sobie nie radzą albo nie odpowiadaja im warunki, płaca itp. Wiadomo każda firma jest inna, inne maszyny inne wyroby i zawsze potrzebny jest czas na nauke. Ale jesli ktos popracuje, wgryzie sie, nauczy a później odchodzi to coś jest na rzeczy. Pracownik doceniony, odpowiednio wynagrodzony czujący się pewnie w zakładzie od tak nie odejdzie..

ustawiacz

widzę, że są nowe ogłoszenia pracy.. ustawiacz, kontrola jakości ..Tylko te ogłoszenia pojawiają się co jakiś czas? Co jest nie tak, ludzie sami odchodzą czy są zwalniani? Myslałem, żeby złozyć CV ale ta rotacja daje do myślenia..

Control

No Pani Urszulo, po przeczytaniu komentarzy, chyba nadszedł czas do refleksji.

dfkaf

jada na najnizsza krajowa

Żuczek

Pracują 3 osoby. Stawka to jest 3500 na rękę na start. Potem pensje dochodzą do 5000 nawet. Pracuje się w dobrej atmosferze. Fajny i zgrany zespół.

pyt

Czy mozecie napisac cos o kontroli jakosci ile osob tam pracuje jakie zarobki jaka jest rotacja osob w kj czy zwalniaja za byle co itd

Szczęśliwy

Do kandydata. Pójdź na rozmowę kwalifikacyjną i sam się przekonasz. Dzięki Bogu jet to już za mną.

Kandydat

Co jest nie tak z tym technikiem utrzymania ruchu? Już od prawie roku kogoś szukają. Jakieś trefne to stanowisko, że tak długo te ogłoszenia wiszą? Warto iść?

hahaha

Totalna porażka ta firma, nie polecę najgorszemu wrogowi!

siedlczanin

MyszkaMiki-wszyscy wartościowi ludzie co mieli odejść to pewnie już odeszli i chwała im za to. Zostali najgorsi nieudacznicy i żony brygadzistów, którym brakuje wiele wiedzy i szkolenia bo oczywiście nie ma i szkoda na to pieniędzy. To najgorszy zakład w całej okolicy i wstyd mi że w Siedlcach jest takie dno jak ta firma. Powinni wrócić do Łosic skąd przybyli albo zmienić zarząd tejże firmy.

MyszkaMiki
@siedlczanin 16.02.2016 22:31
MyszkaMiki-wszyscy wartościowi ludzie co mieli odejść to pewnie już odeszli i chwała im za to. Zostali najgorsi nieudacznicy i...

Bez przesady. W firmie pracuje mnóstwo dobrych ludzi. Problem w tym, że się ich nie docenia. Zgodnie z powiedzeniem: "Jaka płaca, taka praca." Mało zarabiają to i się nikt nie stara. Aby odwalić 8 h i do domu. Dlaczego w tej firmie ciężko jest znaleźć kogoś na warsztat, jakiegoś technologa, lub innego inżyniera? Bo nikt kto kończył studia w Warszawie (tudzież gdzie indziej), nie przyjdzie do Siedlec robić za takie pieniądze, a jak już ktoś przyjdzie, to popracuje rok lub dwa. Zdobędzie wymagane doświadczenie i ucieka. Proste. Nie ma co się dziwić. Szkoda mi tylko tych którzy nie mogą odejść z różnych przyczyn. No i niestety, główny błąd to zatrudnianie rodziny na stanowiskach kierowniczych, zamiast dobrych managerów. Carfi to już cały rodzinny klan. Nie ma w tym nic złego, jednak musi być zachowana jakaś równowaga, między dobrym zarządzaniem, a zwykłym Nepotyzmem. Tej firmie potrzeba specjalistów z zewnątrz którzy trochę odświeżą atmosferę. Chociaż to już nie mój problem - na szczęście :)

MyszkaMiki

Ludziska! Co się dzieje w CARFI? Czyżby było już tak dobrze, że nikt się nie uskarża? Hmm, a może już wszyscy odeszli?

Kot W Balerinach

Na te pytania musi sobie odpowiedziec kazdy sam w Siedlcach jest praca wystarczy chciec ja zdobyc, co do carfi niektore wpisy sa 100% prawda inne troche naciagniete. Czy zarobki sa duze? 1350-1500 w zaleznosci od miesiaca przez zdecydowana wiekszosc roku (8miesiecy) pracuje sie 6 dni zarowno w soboty jak i niedziele systemem 3 zmianowym do tego dochodza swieta (nie liczac na szczescie Bozego Narodzenia i Sylwestra) reszta przewaznie pracujaca, czesto w "sezonie" robi sie po 1-3 dni nadgodzin za ktore nie otrzymuje sie kasy, jedyna mozliwosc to odbior a z tym sa cyrki poniewaz nie ma zadnych informacji kto ile ich ma (uslyszy sie "nie wiem") natomiast odbior przewaznie wyglada tak ze "szefowa" wrzuci nam dzien wolnego w srodku tygodnia. Co do traktowania ludzi to niestety jak napisala 2ga osoba nademna kierownictwa nic nie obchodzi lub dopiero zaczyna gdy kilka osob powaznie sie oburzy, a tak to panuje powszechna sprawa "ma byc zrobione". Dochodzilo do "smiesznych" sytuacji ze ludzie bali sie pojsc po dzien urlopu poniewaz obawiali sie reakcji kierownictwa. Szkoda wiecej czasu na rozpisywanie sie bo mozna by spokojnie napisac opowiesc. Moja ocena 2 gwiazdki bylaby 1 aczkolwiek jest czysto a wyplata jest regularna. pozdrawiam

...

Odeszliby, gdyby w Siedlcach była praca. Niestety brak konkurencji powoduje takie anomalie. Ludzi nie traktuje się z szacunkiem. Szydzi się z nich. Podważa ich kompetencje. Nakłada się tyle pracy, żeby czasem pracownik nie miał chwili odpoczynku. Nie płaci się za nadgodziny. Kierownictwo doskonale wie o tym forum, ale woli udawać że problemu nie ma, zamiast te problemy rozwiązywać. Nikt nie przyszedł i nie zapytał się ludzi czego potrzebują. Pracowników na najniższym szczeblu traktuje się po prostu gorzej. Tutaj pracują ludzie którzy muszą. Bo Ci co mieli jakieś perspektywy pouciekali i uwierz mi mają teraz dużo lepiej. Już nawet nie chodzi o pieniądze, ale o spokojną prace, której tutaj brak. Zapytaj się ile dziewczyn na produkcji płakało przez tą cudowną firmę. W sumie to już mnie nie obchodzi co się tam dzieje, jednak takim moim marzeniem jest by wszyscy Ci którzy są na tych najwyższych szczebelkach. Któregoś dnia w swoich pięknych domach, usiedli w swoich skórzanych fotelach i pomyśleli o drugim człowieku.

.

Odradzam pracę w tej firmie.

TakiNiejaki

To co trzyma ludzi w tej firmie nazwane jest przez fachowców syndromem sztokholmskim. Dla niezaznajomionych z tematem przytoczę wpis z Wikipedii: "Syndrom sztokholmski – stan psychiczny, który pojawia się u ofiar porwania lub u zakładników, wyrażający się odczuwaniem sympatii i solidarności z osobami je przetrzymującymi. Może osiągnąć taki stopień, że osoby więzione pomagają swoim prześladowcom w osiągnięciu ich celów lub w ucieczce przed policją. Syndrom ten jest skutkiem psychologicznych reakcji na silny stres oraz rezultatem podejmowanych przez porwanych prób zwrócenia się do prześladowców i wywołania u nich współczucia."

norbi

Za dodatkowe godziny placicie? Zamówienie od biedronki wzieliscie i teraz podkrecacie prace co niestety nie przekłada się na wypłatę pracowników...jeden wielki wyzysk.ciekawostka co by powiedzieli Niemcy na temat współpracy z biedronka.ogółem niepolecam pracy w tej firmie

anonim

Co do pensji to popieran poprzednika...nasza pensja jest wyrownaniem do najnizszej krajowej ..warunki tez koszmarne. W lato jak w piekle, w zime jak w psiarni.

niekierownik

do pracownika od "pomówień",żeby przypadkiem niesłusznie nie oceniać śmiem przypuszczać, że Twój wpis był z nutą ironii , bo tylko tak mogę spokojnie go przyjąć i nie obrazić tegoż pracownika,mówiąc o braku obiektywizmu w ocenie firmy i warunków panujących tu panujących. Owszem "kasa za wczasy pod gruszą" jest, ale to żadna łaska bo to wynika z przepisów dotyczących funduszu socjalnego. Natomiast co do atmosfery, wynagrodzenia, parku maszynowego(tu nie ma czym się zachwycać, prawie manufaktura), poszanowania pracownika, organizacji pracy (ciągle czegoś brakuje), nadzór to niestety na tym polu jest bardzo źle. Zamiast mieć klapki na oczach i popadać w samouwielbienie lepiej rzetelnie i uczciwie popatrzeć.Nie bez powodu pojawiają się negatywne oceny i to w takiej ilości. Może czas przejrzeć na oczy i docenić tych rzetelnych i profesjonalnych pracowników, a nie z byle powodu albo i bez powodu lecieć po premii, która i tak stała się już w większości wyrównaniem do minimalnej krajowej. Carfi nie jest naszym drugim domem, bo jakbyśmy mieli tak w domu jak jest tutaj to daleko byśmy nie zajechali.

anon

Nie ma tragedii. Firma jak każda inna.

anonim

Hahahaha. Ciekawe kto to tak się dobrze wypowiada. Zapewne ktoś z wyższej gromady. Już tak nie brońcie swojej firmy, każdy wie jak tam jest.

Pracownik

Pomówienia. Firma dba o pracownika. Są premie świąteczne. Zwrot kasy za wczasy pod gruszą. Atmosfera bardzo przyjemna. Pieniądze zadowalające. Pracownicy są bardzo rzetelni i profesjonalni. Maszyny są jednymi z lepszych. Carfi jest jak drugi dom. Polecam tą firmę.

ktus

Dokładnie. .starzy pracownicy maja chody..nowi odwalaja czarna robote na gradzie.a co niektorym jeszcze podobno placa za to ze przyjada w ogole.nowi tez musza jakos dojechac no 20 km przy zarobkach 1200 zl!.i rzadza nowymi pracownikami

ex

To się dorobiliście renomy, ale niestety to wszsytko prawda. Zburzyc ten śmieszny zakład i posadzic ziemniaki:) nie pozdrawiam.

anonim

Komedią jesteś ty i twoj komentarz. I tak każdy wie o co chodzi.

haha

Haha starzy pracownicy odpoczywają komedia. Jeśli ta najgorsza i najcięższa praca dla nowych jest zakładanie oringow lub czyszczenie rurek to wychodzi na to ze starzy pracownicy leżą pachną i nic nie robią.

lopi

proste jest dramat i to konkretny !! nie placa za nadgodziny wykorzystuja ludzi na kazdym kroku nie polecam !!!

bla

Dobra P.S. już tak tej swojej firmy nie chwal bo wszyscy wiemy, że to Ty.

gall

Wynagrodzenie? 1300 zl albo i to nie to duzo ? I na dodatek praca pod okiem niemcow czy innych obcych? Patrza na rece jak butelki ukladasz.praca po 10h pod grozbami

Pracownik

Witam. Nie rozumiem, czemu tak Was odstrasza praca w tej firmie. Lenistwo, czy może ergazjofobia? Ja nie widzę tam nic takiego, co by mi utrudniało pracę. Biorąc pod uwagę warunki, wynagrodzenie, i całokształt firmy, to oceniam na bardzo dobre.

Tiptop

Najgorszy jest (usunięte przez administratora) Wkrecil sie w rodzinke i odrazu kierownikiem zostal. Nie przepracowal ani jednego dnia jako robol. Wydaje mu sie ze jest niczym Putin. Jest tylko zakompleksionym malym czlowieczkiem ktorego przerasta stanowisko. Ciagle malo mu wladzy mimo iz to namiestnik prezesa.

anonim

Zenada wyzysk z ludzi nawet w trzech kroli pracowac trzeba..spala sie w piekle za to a sami tacy pobozni..

lukasz

przetrwalem tam 3dni niestety niemialem wiecej ochoty i checi tam pracowac !!! slabe wynagrodzenie to glowna podstawa !!

monika

witam pracowalam tam 3msc tylko i wylacznie z mojej wynikajacej sytuacji finansowej. OGOLNIE NIEPOLECAM PRACA DLA MURZYNOW !!! dramat brygadzistka magda ..... niemyta omijac szerokim lukiem !!

była pracownica

usunięto moją wypowiedz.Carfi ma do ukrycia wiele. Prawda jest taka: obiecują złote góry,dostajesz umowę zlecenie od stycznia do czerwca bo wtedy jest sezon maja zlecenia i pracujesz na 3 zmiany za 7,45 netto.Po sezonie nie masz już pracy.Praca ciężka obsługujesz 2 maszyny a jak się wyrabiasz to w nagrodę dostajesz jeszcze jedną maszynę a brygadziści cieszą się,że mają jeleni.Wyzyskiwacze i tyle.Szczerze odradzam wyzyskują ludzi na maxa,nie mają szacunku do pracowników.Omijaj wielkim łukiem taką firmę.

poco mi nick
@była pracownica 04.12.2014 22:02
Nie opowiadaj bajek.Oboje wiemy jak jest w tym syfie.Przepracowałam tam 5 miesięcy i nockę tez nie jedną.Zawsze byłam pracowita...

Ja bajek nie opowiadam tylko ty pisząc ze tam jest ciężka praca

była nieznana
@poco mi nick 04.12.2014 15:43
Ta najlepiej siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i żeby się samo zrobiło, co tam jest takiego ciężkiego bo...

to czemu się zwolnilas jak tak mówisz ze tam lekko. ...

Martin Luther King

Dodam coś od siebie. Z zewnątrz firma robi wrażenie. Ładny, nowy budynek. Jednak jeśli przekroczy się próg, od razu uderza kolor ścian. Dookoła szarość. Żadnej roślinności, żadnych obrazów. Ogólnie człowiek czuje się jak w jakimś więzieniu. Ogólnie rzecz ujmując jest przytłaczająco. Jeśli chodzi o zarobki. Marne, nie ma szans na podwyżkę. Jest co prawda zwrot za wczasy i premia na święta. Więc chociaż to rekompensuje pustkę w portfelu. Marne to jednak pocieszenie. Najgorsze jest to jak się traktuje tutaj człowieka. Pracownika obarcza się nieproporcjonalnymi obowiązkami co do płacy. Każdy krok śledzi czujne oko przełożonego. Nie można chwili z kimś zamienić dwóch zdań bo za chwile masz rozmowę z pracodawcą i ucina Ci się premie, jeśli jakąś posiadasz. Brak możliwości rozwoju i szkoleń. Nikt nie inwestuje tutaj w nikogo. Na wszystkim się oszczędza. Na halach w lato jest bardzo gorąco. Nawet do 36 - 38 stopni. W zimie zimno. Poniżej 18 - 16 stopni. Dodatkowo, hala produkcji jest niewietrzona. Smród tworzywa unosi się w powietrzu. Potem to człowiek wdycha. Bardzo szkodliwe warunki pracy. Organizacyjne ta firma to niezły żart. Brak jakiegokolwiek porządku. Każdy sobie. Jednak co się dziwić, skoro całe kierownictwo wywodzi się z jednej rodziny. Atmosfera potrafi przyprawić o niezłą depresje. Tutaj człowiek czuje się jakby był w (usunięte przez administratora) Taki Gułag. Żadnej motywacji do pracy. Mobbing jest tu na porządku dziennym.

duzy

Z tego co można tutaj przeczytać wynika że to firma jakich obecnie mnóstwo. Jeżdża na ludziach jak na bydle. Zastanawia mnie fakt, iż od wielu miesięcy wciąż spotykam oferty pracy w PUP. Czyli albo brak chętnych albo taka rotacja.

gość

Zawsze warto skontaktować się z firmą i osobiście dowiedzieć się szczegółów.

pracownica byla

dramat omijajcie ta firme szerokim lukiem robia z ludzi murzynow i jeszcze placa ..... Niepolecam !!!

Emi

Witam. Jestem pracownikiem tego zakładu od wielu lat ale to co reprezentuje sobą pseudo inżynier P.S .to ludzkie pojęcie przechodzi. Zero zrozumienia brak szacunku dla pracownika , leń, ludzi za błędy to by krzyżował a jego wiele błędów jest tuszowanych i cicho sza brak słów. Proszę popytać pracowników co onim sądzą, wszystkie opinie będą po łacinie.

anonim

Firma powinna nazywać się nie Sp. z o.o. lecz KZ Carfi. W rolach głównych kapo U.S i P.S. Zamierzam sprawę o mobing zgłosić do PIP-u.

czytelnik

podeślij link do tego rankingu, chętnie poczytam. Ewentualnie podziel się z nami pierwszą dziesiątką.

Martin

To nic nie wiesz.Firma z prezesm na czele to lider w wyzysku. Zgadzam się z opiami wyżej. Nie przyjmucie się do tego zakładu, bo płace są marne,a harówka ciężka. Prezes miły,ale nie słowny taki tojfel w białych rękawiczkach.Firma rodzinna ręka ręke myje. Odradzam, szukacie pracu w stolicy jak już.Szkoda życia.

Zostaw opinię o Carfi Polska - Łosice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carfi Polska