FLEX TEAM

Holandia

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 5 ocen.

FLEX TEAM
1 5 6 1

Opinie o FLEX TEAM

Grzegorz

@To ja, z Twojego komentarza nie do końca można zrozumieć czy już pracowałeś w tej firmie czy tylko byłeś zainteresowany pracą? Oszustwo to poważne oskarżenie jakie umieściłeś na forum publicznym. Tego typu zarzuty, jeśli są prawdziwe, należałoby uargumentować.

To ja

Oszusci oszukują ludzi jak tylko mogą.jeszcze chcą xsero karty do bankomatu.dobrze ze nie pojechalem .ludzie omijajcie ta firmę z daleka bo inaczej bedziecie zalowac

Grzegorz

@Mike, dziękuję za Twoją odpowiedź. Możesz powiedzieć co dokładnie masz na myśli mówiąc "umowa to faza A". Napisałeś również, że brak dodatku za nadgodziny, czy nadgodziny są odbierane jako czas wolny? Zakwaterowanie jest płatne, a jak wygląda dojazd do pracy i czy są jeszcze inne stałe koszty, na które trzeba się przygotować?

Zenek

Czy wiecie coś o rekrutacji prowadzonej w firmie? Może ktoś podpowie coś istotnego?

Grzegorz

@3214, możesz jeszcze powiedzieć czy zatrudnienie jest bezpośrednio u pracodawcy w oparciu o umowę o pracę? Czy umowa gwarantuje stałe wynagrodzenie, czy uzależnione jest od faktycznie przepracowanych godzin? Z poniższych wypowiedzi wynika, że zakwaterowanie jest płatne a jak z dojazdem do pracy? Na jakie stałe koszty trzeba się przygotować?

Mike
@Grzegorz 09.07.2018 15:29

Zatrudnienie bezpośrednio przez biuro pracy, umowa to faza A, 10e na godz i zero dodatków za nadgodziny a jeszcze za mieszkanie odejmą ci 50e na tydzień, wogole to jest jeden wielki przekręt i bardzo nie miły i nadęty szef. Bylem kilka tygodni i odradzam!!!

Pracownik

Jedna z lepszych agencji pracy- duzo godzin jesli ktos chce to zarobi pokoje dwuosobowe- 50/e tydzien

qqq
@Pracownik 24.04.2018 11:01

Pokaż mi solaris na którym masz 50euro na tydzień za mieszkanie??? 50e/tydz to jest kłamstwo

Inny pracownik

50e tygodniowo za mieszkanie? To jest bajka, nie wierz w to!!! Niby tak obiecują ale tak naprawdę odciągną Ci nawet 636e za 4tyg! Skąd taka kwota??? Bo faktycznie jest dużo nadgodzin, a za nadgodziny płacą podstawową kwotę 10e/godz i żadnych dodatków nie dostaniesz i właśnie kasa za nadgodziny na Loonstrooku (solarisie) pójdzie na mieszkanie. Czyli dostaniesz: ilość godzin x 10e minus 200e za mieszkanie minus ubezpieczenie. A oprócz tego w stawce jaką obiecują jest wypłacane wakacyjne, więc masz 10e na godz z wakacyjnym. Czy urlopu nie płacą? I tak i nie. Urlop wypłacają ale to nazywają "wakacyjne" i wypłacają wtedy kiedy powinni wypłacać wakacyjne. Tak to wygląda u kamieniarzy w Tilburgu. I nie ma lekkiej pracy. Wpis od "Pracownik" wygląda na wpis któreś Pani z biura Flex Team Nederland B.V.

3214
@Inny pracownik 16.05.2018 19:36

Sama prawda

Zainteresowany

Jak firma organizuje warunki pobytu za granicą?

Radosław

Po rozmowie z panią Ewa z jakiejś podrzednej agencji HR Jobber?, pojechałem do pracy jako pomocnik elektryka. We własnym zakresie, swoim środkiem transportu. Nikt mi nie zaoferował kawy po 10 godzinach podróży. Wszedłem do toalety biurowej a tam ani mydła, ręcznika(ONI CHYBA TAM NIE MYJĄ RĄK PO WYJŚCIU Z WYCHODKA!!!!). Samo to daje dużo do myślenia. Paniusia ubrana jak na autostradę zaczyna wypytywac o przebieg mojej kariery zawodowej. Czyli nikt nie czytał mojego CV napisanego po angielsku bo nikt tam się nie posługuje tym językiem. Wchodzę na rozmowę z szefem, który potrafi powiedzieć how are you, ale odpowiedzi już nie rozumie więc wychodzę. Dzwonię do p.Ewy która mnie tam skierowała i słyszę że nie znam języka i źle wyglądam wszystko to moja wina itp. A więc MIAŁEM TAM WEJŚĆ W GARNITURZE!!! TEN SZPAKOWATY KRETYN W ZACZESCE DO TYLU W WYMIETEJ ROZOWEJ KOSZULCE MA LUSTRO? ( BO MYDLA W TOALECIE NIE, ALE CAYENNE TO TAK). Język angielski znam bardzo dobrze, nie jestem trollem. Wiem nie aplikowalem o pracę w Anglii ale znajomość języka angielskiego była pośród wymagań. Jeżeli chcieli kogoś z wyglądem managera (przypominam miałem być pomocnikiem elektryka????) to normalne firmy proszą o zdjęcia lub używają Skypa. Jeżeli przyjechałbym na miejsce busem to pomyślcie sobie jak by to się dla mnie skończyło. A tak tylko jakieś 150 euro na paliwo. STANOWCZO ODRADZAM WSZYSTKIM POWAŻNYM OSOBOM, FACHOWCOM ITP. UWAGA NA FIRMY HR (W TYM PRZYPADKU JOBBER I P. EWA) PRACUJACE DLA AGENCJI HOLENDERSKICH GDYŻ ONE ZAPEWNIAJA BEZKARNOSC TAKIM OSZUSTOM.

Radosław

Po rozmowie z panią Ewa z jakiejś podrzednej agencji HR Jobber?, pojechałem do pracy jako pomocnik elektryka. We własnym zakresie, swoim środkiem transportu. Nikt mi nie zaoferował kawy po 10 godzinach podróży. Wszedłem do toalety biurowej a tam ani mydła, ręcznika(ONI CHYBA TAM NIE MYJĄ RĄK PO WYJŚCIU Z WYCHODKA!!!!). Samo to daje dużo do myślenia. Paniusia ubrana jak na autostradę zaczyna wypytywac o przebieg mojej kariery zawodowej. Czyli nikt nie czytał mojego CV napisanego po angielsku bo nikt tam się nie posługuje tym językiem. Wchodzę na rozmowę z szefem, który potrafi powiedzieć how are you, ale odpowiedzi już nie rozumie więc wychodzę. Dzwonię do p.Ewy która mnie tam skierowała i słyszę że nie znam języka i źle wyglądam wszystko to moja wina itp. A więc MIAŁEM TAM WEJŚĆ W GARNITURZE!!! TEN SZPAKOWATY KRETYN W ZACZESCE DO TYLU W WYMIETEJ ROZOWEJ KOSZULCE MA LUSTRO? ( BO MYDLA W TOALECIE NIE, ALE CAYENNE TO TAK). Język angielski znam bardzo dobrze, nie jestem trollem. Wiem nie aplikowalem o pracę w Anglii ale znajomość języka angielskiego była pośród wymagań. Jeżeli chcieli kogoś z wyglądem managera (przypominam miałem być pomocnikiem elektryka????) to normalne firmy proszą o zdjęcia lub używają Skypa. Jeżeli przyjechałbym na miejsce busem to pomyślcie sobie jak by to się dla mnie skończyło. A tak tylko jakieś 150 euro na paliwo. STANOWCZO ODRADZAM WSZYSTKIM POWAŻNYM OSOBOM, FACHOWCOM ITP. UWAGA NA FIRMY HR (W TYM PRZYPADKU JOBBER I P. EWA) PRACUJACE DLA AGENCJI HOLENDERSKICH GDYŻ ONE ZAPEWNIAJA BEZKARNOSC TAKIM OSZUSTOM.

Grzegorz

Przeglądając oferty pracy natknąłem się na FLEX TEAM, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was był na rozmowie rekrutacyjnej, jak przebiegała, o co pytali? Czy trzeba znać "perfect" język? Czy nie obawialiście się wyjazdu poza granice Polski? Każda Wasza opinia będzie cenna.

kiker

Witam, czy pracuje ktoś przez tą agencje w Holandii jako rzeznik-wykrawacz ? Prosiłbym o opinie .

Chiro
@kiker 14.12.2016 21:11

Na początku ok ale potem po jest gorzej. Nie chcą się rozliczyć z należnej kasy po zakończeniu stosunku pracy. Nie polecam tej agencji.

Chiro
@kiker 14.12.2016 21:11

Pracując przez W agencję Flexteam Nedetland nie będziesz widział solarisu, częste pomyłki w wypłatach więc pilnuj i pisz sobie ilość godzin, Uważaj na koniec bo oszukują na wakacyjnym i urlopowym.

pudzian
@Chiro 17.02.2018 09:45

jakie urlopowe ja tam robilem 3 lata i nie ma zadnego urlopowego oszukuja z kazdej strony

Grzegorz

@Inny pracownik Jak długo pracowałeś w FLEX TEAM? I jak się tam dostałeś? Z Twojej opinii wynika, że nie masz za dobrych wspomnień z wyżej wymienionym pracodawcą, a główny problem dotyczy kwestii związanych z wynagrodzeniem. Jednak jest to kwestia dość indywidualna. Być może Twój wpis będzie pomocny osobom, które planowały podjąć tam pracę.

Dariusz

Podpowiedzcie czy trzeba dobrze znać język?

xXxS

Wyjeżdżam w najbliższą sobotę. Mam nadzieję, że będę zadowolony. Jest ktoś w okolicy Tilburga z tej agencji?

Aureliusz
@xXxS 03.05.2018 19:41

Skąd jedziesz? I do jakieś pracy bo też się wybieram w ten weekend

XxxS
@Aureliusz 03.05.2018 21:43

Do tilburga na kamieniarza. Napisz na moj email podam Ci swoj numer pogadamy sajmon323@interia.pl

Administrator

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w FLEX TEAM?

anonymous

witam serdecznie wszystkich rodakow. czytajac te wszystkie opowiesci o nie uczciwych agencjach posrednictwa pracy nachodzi mnie mysl gdzie sie podziewaja organy scigania w holandii a moze i one tez maczaja palce w tym procederze? co do agencji to przekonalem sie na wlasnej skorze ze takie procedery tu opisywane maja miejsce. strasza ludzi karami nakladaja smieszne kary podrabiaja podisy kreca i co najgorsze pracuja tam Polacy a raczej jakies podrobki Polakow. Taka wlasnie sytuacja jest w firmie Flex Team Nederland B.V....Zapomnijcie o urlopach wakacyjnych czy wyplatach zaleglych bez pomocy prawnika do tego grozby typu ze do Polski nie bedziemy mieli za co pojechac jak sie sprawe zglosi czy nigdzie juz pracy nie znajdziemy itp. do tego brak wszystkiego co powinno byc gwarantowane lacznie z zagrzybialymi mieszkaniami za ktore pobieraja straszne pieniadze. brak salarisow przy wyplacie swiadczy ze kreca jak moga. Pamietajcie te dwie Polki Asia i Daria z Flex Team Nederland B.V to oszustki na uslugach Holendra co uciekl do Niemiec z firma bo jeszcze tam chyba go nie scigaja.

Zostaw opinię o FLEX TEAM - Holandia

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FLEX TEAM