HAK

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Wrocław - Przedsiębiorstwo HAK Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o HAK Sp. z o.o.

Opinie o HAK Wrocław

Nie przegap nowości o HAK Sp. z o.o.!

Dawid

31.10.2025 21:09

Pracowałem w tej firmie przez kilka miesięcy i był to czas pełen frustracji i poczucia straty energii. Od pierwszego dnia panował totalny chaos organizacyjny - nikt nie wprowadza nowych osób w obowiązki, nikt nie tłumaczy, co i jak należy robić. Wystarczy pojawić się w biurze, a dalej „radź sobie sam”. Dział konstrukcyjny to zamknięte środowisko, w którym dominują grupki i wzajemne układy. Nowych pracowników praktycznie się ignoruje. Nikt nie ma czasu, by coś wyjaśnić, ale za to chętnie zrzuca na innych najbardziej banalne i bezużyteczne zadania. Wiele młodych osób wykonuje tu pracę polegającą głównie na sortowaniu folderów, drukowaniu projektów albo zajmowaniu się „resztkami”, których nie chcą robić inni. Poczucie wyższości niektórych pracowników biurowych wobec osób z produkcji i innych działów jest naprawdę przykre. Widać wyraźny brak szacunku i jakiejkolwiek współpracy między działami. Komunikacja praktycznie nie istnieje, a część kadry zachowuje się tak, jakby obecność nowych ludzi była dla nich karą. Nie ma tu mowy o żadnym realnym rozwoju czy nauce – można jedynie nauczyć się cierpliwości i jak nie powinna wyglądać praca w zespole. Atmosfera jest ciężka, ludzie zestresowani, a motywacja wśród pracowników praktycznie nie istnieje.

Paweł

17.06.2024 11:34

Jak wygląda sytuacja w 2024? Wie ktoś na jakie zarobki można liczyć w tej chwili? Jaki jest klimat w pracy, czy dalej jest problem ze wspomnianym niżej majstrem który gnoi ludzi? Pytam, bo zobaczyłem ofertę pracy, zadania i wymagania wydają się ok, ale w samym ogłoszeniu niewiele konkretów. Pozdrawiam

25.03.2024 10:50

Dzień dobry. Czy faktycznie trzeba mieć wszystkie uprawnienia wskazane w ofercie dla magazyniera na stronie? Chodzi o to, że brakuje mi tylko tych do suwnic, na szybko potrzebuje pracy i zastanawiam się czy by tutaj nie pomogli mi ich wyrobić? Zastanawiam się czy jest sens się zgłaszać jak mam jakieś braki

HAK Sp. z o.o.

25.03.2024 12:37

Uprawnienia na wózek widłowy - wymagane, posiadanie innych uprawnień będzie dodatkowym atutem. W trakcie zatrudnienia organizujemy kursy i pomagamy w zdobyciu kolejnych uprawnień UDT
    SS

17.03.2023 18:26

Poczytaj regulamin osiołku. Wypłaty zawsze na czas a nawet przed 10. Z nadgodzinami faktycznie roznie, ale wypłacają. Jedyny minus tego, ze nie mozna niczego do przodu zaplanować bo mogą wypłacić na czas albo po 3 miesiącach.
    Huk

07.11.2022 06:46

Co się dzieje w tym HAK, dla czego za każdym razem gdy mąż mnie dzwoni i trzęsie się, że nie chce tam więcej pracować, że tam tak źle traktują pracowników, krzyczą i upokarza każdego kto tam pracuje, dla czego takie dziadostwa tam się dzieją, przez jednego psychopata cierpią wszyscy, i nie ma na to uprawy.
    Huk

08.11.2022 16:53

To master którego chyba słucha nawet kierownik, chyba siedzi już tam 20 lat, i nikt go nie zwolni, bo ma doświadczenie, a te nowe osoby poprostu nie wytrzymują to upokorzenia, i idą sobie dalej, a grozi im żeby nie skarżyli się, bo poprostu ich będzie gorzej traktować.
    Grzegorz

03.06.2022 08:09

Przeczytałem ze wcześniej w firmie nie było podwyżek. Nadal taka sama polityka finansowa i ustalone raz pensje się nie zmieniają? Przecież inflacja tak galopuje że przydałoby się żeby wypłata też szła w górę. To jak jest teraz?
    Benek

23.06.2022 11:56

Nie idzie w górę, a szkoda.
    Michał

15.09.2021 03:21

Dzień dobry. Po narodzinach dziecka wróciłem z Irlandii i szukam roboty, dlatego sprawdzam opinie pracowników. Zakładam, że dowiem się więcej o firmach z Wrocławia. Proszę, opiszcie jak się Wam pracuje w firmie HAK? Czy mają wysokie stawki? Czy jest w firmie stołówka z dofinansowanymi posiłkami? Pozdrawiam Michał
    Malwina

30.09.2021 08:42

Hej Michale. Jest spoko... ale firma nie lubi kosztów benefitowych. Odpowiadając w temacie organizacji dofinansowanych obiadów pracowniczych to rekomenduję firmę Atlas z Wrocławia. Pracownicy (wiem to od kolegi, który jest tam zatrudniony) mają tam system, dzięki której codziennie zamawiają posiłek w którego koszcie partycypuje pracodawca. To dofinansowanie do obiadów to super benefit. Na pewno lepszy niż opieka zdrowotna (szczególnie jak się nie ma dzieci). Życzę powodzenia w nowym miejscu pracy. Malwina.
    Kazimierz

27.08.2019 00:21

Od kilku miesięcy nie dodano żadnej nowej opinii, która mogłaby pomóc innym w podjęciu decyzji o pracy w HAK Sp. z o.o. Na ich stronie dostępnych jest 5 ofert, ale nie wiem, czy są aktualne, znajdziemy je pod linkiem: https://www.hak.com.pl/hak/praca/praca-w-hak.html#crumbBox Jak pracuje się w tej firmie? Ma ktoś aktualne informacje na ten temat?
    Były

14.09.2019 09:37

Opinie negatywne są usuwane i kropka.
    Domi

03.08.2021 12:23

Tak, właśnie usunięto moją. Byłam zainteresowana pracą w tej firmie, wykonałam dziś telefon, a pani z sekretariatu odpowiedziała "no to proszę iść do pracy na pocztę" i rozłączyła połączenie. To było bardzo nieeleganckie. Jeśli tak traktuje się tam ludzi, to ja podziękuję. Pozdrawiam serdecznie
    Domi

03.08.2021 11:56

Witam, Byłam zainteresowana pracą w tej firmie. Grzecznie przedstawiałam się i zapytałam, jakie są możliwości. Kiedy poinformowałam, że nie mam doświadczenia technicznego, ale mogę się wszystkiego nauczyć, od Pani po drugiej stronie usłyszałam "no to zapraszam na pocztę" i zostałam rozłączona. Pierwszy raz zostałam tak potraktowana. Jestem w szoku. Pozdrawiam Panią z sekretariatu !
    Goold

20.02.2020 21:55

Zarobki średnie niestety. Jeśli będziesz chciał zarobić to tylko na nadgodzinach. Nadgodziny płatne tak jak się dogadasz. Wypłaty zawsze na czas a nawet wcześniej. Klimat w pracy Ok. Jeśli robisz swoje i nie lecisz w ch.. nikt nic nie będzie ci mówił. Mógłby HAK podnieść wynagrodzenie. Bo zarobki prawie jak w biedronce na kasie. Osobiście wole trochę mniej zarobić a pracować w dobrym klimacie.
    GOLD

10.04.2020 15:15

Mowa oczywiście o dziale produkcji. W miesiącu z polowe normy H zrobisz spokojnie jak byś chciał :)
    Agnieszka MK

19.07.2021 07:28

Szukam pracowników z doświadczeniem firma o tym samym profilu lokalizacja Wisznia Mała zapraszam do kontaktu
    sppawa

23.12.2020 19:19

Z tymi zarobkami na czas to kłamstwo. Nie raz nie dwa nie było wypłaty za nadgodziny przez kilka miesięcy. Same warunki pracy są podłe. Podwyżek nie ma ile dostajesz na początek tyle masz przez lata.

21.12.2019 09:41

Mógłbyś napisać czy poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze ewentualne świadczenia dodatkowe?

28.12.2019 22:26

Brak dodatkowych świadczeń, delegacje wypłacają po kilku tygodniach.
    indianin

25.10.2018 20:25

CBR Centrum Badawczo Rozwojowe Przedsiębiorstwo HAK otrzymało swój status decyzją nr 8/Org/11 Ministra Właściwego do spraw Gospodarki, w oparciu o ustawę z dnia 30 maj 2008 , Dz. U. z 2008 nr 116 , poz. 730 Główną działalnością Centrum jest prowadzenie badań o charakterze stosowanym i przemysłowym w dziedzinie mechaniki, automatyki oraz budowy maszyn, przede wszystkim w obszarze transportu bliskiego i utrzymania ruchu. Centrum zajmuje się ponadto opracowywaniem, wdrażaniem i upowszechnianiem nowoczesnych technologii, mających na celu poprawę bezpieczeństwa, wydajności oraz ergonomiczności urządzeń. Centrum prowadzi również prace rozwojowe polegające na: opracowywaniu projektów, rysunków, planów oraz innej dokumentacji do tworzenia nowych produktów, procesów i usług wytwarzaniu urządzeń jednostkowych, dostosowanych do specyficznych wymagań wdrażaniu nowych technologii produkcji Odpowiednie zaplecze techniczne z własnym laboratorium umożliwia przeprowadzanie precyzyjnych pomiarów i obliczeń wytrzymałościowych w zakresie dynamiki i kinematyki konstrukcji stalowych i maszyn.
    mark

06.05.2016 19:23

no nie ma, ale słyszałem wiele dobrego o firmie, że mają super szkolenia itp.
    anonymous

23.09.2018 12:26

od kogo to slyszales? szkolen zadnych, chyba ze szkola zycia
    Hak-fakt

03.10.2018 21:52

Potwierdzam, szkoleniem jest każdy dzień w tej firmie. Nic nie można zaplanować bo co chwilę zmiana planów. (usunięte przez administratora) "Wysyłać szybko szybko, to musi wyjść dzisiaj, moze klient nie zauwazy..."
    Hanna

15.03.2018 16:07

Dawno nie pojawiły się żadne nowe opinie na temat pracy w HAK Sp. z o.o. - czy znajdą się chętne osoby, które chciałyby powiedzieć coś na ten temat? Widziałam, że firma aktualnie poszukuje ślusarzy - http://www.hak.com.pl/hak/praca/slusarz.html#crumbBox . Czy ktoś z Was będzie aplikował na to stanowisko?
    Indianin

27.03.2018 23:12

A co Ciebie to obchodzi? Statystykę prowadzisz na zlecenie HAK-a.
    Martyna

17.12.2017 17:29

HAK ma opinię dobrego pracodawcy. Czy to jest powód, że od dawna jest takla cisza na forum?
    Indianin

27.03.2018 21:59

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAK Sp. z o.o.
    ble ble

25.03.2018 12:53

O firmie Przedsiębiorstwo HAK Sp. z o.o. powstało w 1989 roku. Od początku działalności zajmuje się tworzeniem rozwiązań technicznych służących optymalizacji procesów technologicznych w różnych branż przemysłu. Specjalizuje się w projektowaniu, produkcji, montażu i modernizacjach urządzeń dźwignicowych oraz osprzętu dźwignicowego. W ofercie ma również ekspertyzę i ocenę stanu technicznego, szkolenia z obsługi UTB, a także budowę i remonty podtorzy i torów dźwignicowych w systemie elastycznego mocowania szyn Gantrail. W swojej działalności Przedsiębiorstwo HAK zatrudnia wykwalifikowaną kadrę inżynieryjno-techniczną, korzystającą z doświadczenia płynącego z wieloletniej praktyki i wielu zrealizowanych projektów. Zgromadzona wiedza w połączeniu z zastosowaniem profesjonalnej myśli naukowej oraz nowoczesnych rozwiązań technicznych, pozwala firmie tworzyć innowacyjne rozwiązania. Jej realizacje to urządzenia bezpieczne i profesjonalnie przystosowane do różnych wymagań i specyficznych środowisk pracy. Przedsiębiorstwo HAK zajmuje się realizacją kompleksowych przedsięwzięć, poczynając od rozpoznania potrzeb, doradztwa i projektu, poprzez produkcję i montaż, a kończąc na testach oraz udziale w odbiorze urządzenia przez UDT. Udokumentowaniem jakości powstających produktów jest posiadany przez firmę od 1998 certyfikat jakości ISO 9000, a także potwierdzenie spełnienia przez Przedsiębiorstwo wymagań normy ISO 3834 z zakresu wykonywania łączy spawanych. Od roku 2011 Przedsiębiorstwo HAK ma status Centrum Badawczo-Rozwojowego, przyznany przez Ministra Gospodarki jako potwierdzenie długoletniego doświadczenia w pracach innowacyjnych i badawczych oraz opracowywanie nowych rozwiązań technicznych.
    xyz

11.09.2017 22:14

Nie polecam, beznadziejna firma, szczególnie w aktualnej sytuacji na rynku szukajcie czegoś lepszego
    radek

20.09.2016 10:49

Pewnie, że jak podejście mają lepsze @marzena to się wcale nie dziwie, to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. A wypłata jaka? Dzięki
    darwin

16.09.2016 19:17

nie jest dobrze

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HAK?

Kontakt - HAK Sp. z o.o.

Jerzmanowska 8F 54-519 Wrocław

Branża główna: Magazynowanie i centra logistyczne

Daro

08.03.2016 13:51

Witam, Czy na spawacza potrzebne jest jakieś doświadczenie? Czy przyjmują też bez?
    lolo

18.11.2015 10:55

A od kiedy ten nowy dyrektor ma pracowac? może nareszcie jakis porzadny człowiek przyjdzie, zawsze jakas nadzieja jest...
    Wolfik

22.10.2015 23:14

Poziom rozmów kwalifikacyjnych to jedno, poziom ogólny to drugie. Myśłełem, że to niezła firma jest, ale po ostatnich kontaktach z tą firmą musze zweryfikować opinię, niestety na niekorzyść. (usunięte przez administratora)
    tgdd

26.06.2015 09:50

Obecnie operatorzy CNC są i póki co się nudzą, bo nie ma dla nich pracy.

24.05.2015 15:04

CNCmajster

24.05.2015 15:50

cześć, czy mógłbyś napisać więcej o obróbce wiórowej CNC, warunki pracy, sterowniki, maszyny... dziękuję
    wichur

21.05.2015 08:30

dla mnie bomba polecam
    Piotrek

27.04.2015 13:54

Witam serdecznie Chciałbym aplikować to firmy HAK na stanowisko konstruktora czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda praca? Czy warto i jakie są kwiatki na, które należy zwracać uwagę? Będę Bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
    ariel

14.03.2015 12:58

Pracowałem (2010 r. - 2012 r.). Na początku jako asystent konstruktora 10 zł netto, pół roku: 12 zł, skończyłem studia 16 zł netto, 3 miesiące później, umowa o pracę 5000 zł brutto, plus dodatek za pracę w domu. Ogólnie, dział konstrukcji oceniam OK. Gdyby nie alternatywa własnego biznesu pracowałbym tam pewnie do dzisiaj. Co do kierowników, dyrektorów, etc musicie zrozumieć, że to się tylko wydaje takie łatwe. Narzekacie na bałagan??? Mam 80 ludzi wiem co to znaczy z punktu widzenia właściciela - dobry kierownik. Zaangażowanie i organizacja to podstawa. Wydaje mi się z perspektywy czasu że HAK był firmą nawet dobrze zorganizowaną. Najemnicy jak większość z was będzie całe życie narzekać niezależnie od zakładu pracy. 8 godzin - niech się wali niech się pali idę do domu. Przez 2 lata pracy w HAKu, kierownik konstrukcji średnio 10h dziennie i nie pamiętam aby był na urlopie. Pozdrawiam.
    góral

07.02.2015 18:31

Jak wygląda praca w biurze w tej firmie? Mają stary sprzęt z przed 10 lat czy jest lepiej? Jak jest z elastycznością godzin pracy oraz z zarobkami w takiej sytuacji?
    Krzychu

31.01.2015 03:23

Witam. Czy warto sie tam zatrudnic? Dostalem oferte pracy w tej firmie na frezarkach CNC (jestem operatorem 2 lata - 5 osi na heniu 620). Z tego co widze to kazdy jedzie po tej firmie.
    aga

07.01.2015 22:33

nasi rządzący sie dziwią że młodzież wyjeżdźa do angli i niechce zostać w polsce a jaką tu ma perspektywe rozwoju dorobku mieszkania jak pozwala takim pseudokapitalistom jak w haku robić co chcą.Pracownikowi z roku na rok obcina sie jego przywileje,jego ochone jakby to on był stroną silniejszą.cofamy sie do feudalnej europy albo do ameryki południowej.z roku na rok więcej przywilejów dla pracodawców o zniesieniu umów śmieciowych tylko sie mówi od trzech lat i nic.o ozusowaniu umów zlecenie to samo. a w haku rodzina stęka jak to ciężko żyć.
    POL

08.12.2014 14:55

TO taki tok myslenia ludzie leniwi niedouczeni i jeszcze z roszczeniami.Co oni od nas chcą zarabiają 2000 zł na umowe zlecenie niech sie cieszą w ŻE NIE BANGLADZESZ I ZARABIAJĄ DOLADRA DZIENNIE.ZAPOMNIELI ZE TO ROK 2014 A NIE 1960 MAMY IŚĆ DO PRZODU A MY SIE COFAMY .
    abc

24.11.2014 19:18

Jeśli wam mentalność Polaków nie odpowiada , to przenieście sie na zachód. :) Tylko taki obcokrajowiec nie splunął by na wasze 16 PLN... Niedouczeni i niechętni do pracy? Buahahaha Chiny co najwyżej... tam za miske ryżu dziennie ,po stopach całowac będą....
    xyz

24.11.2014 11:01

Jak wszyscy tacy biedni jesteście to firmy pozakładajcie:) a zmiany są bo ludzie niedouczeni i niechętni do pracy i spowolnione tempo myślenia i ruchów, tylko papierosek itd szkoda słów. Mi praca odpowiada , ale mentalność Polaka jest narzekanie i to się chyba nie zmieni ......
    Kosma

21.11.2014 14:18

A skąd masz takie informacje Panie Ala ? Pracujesz , czy pracowałeś... w tej firmie?
    ala

08.12.2014 14:46

a co za głupie pytanie ,opinii nie piszą ludzie obcy z ulicy to chyba logiczne.

04.11.2014 16:51

buahaha

04.11.2014 17:58

radek! jesteś kobietą? jak znalazłaś tam pracę?
    lizus

09.11.2014 16:51

żałosne
    zbychu

04.11.2014 12:58

firma jak każda inna w obecnych czasach, wszędzie są jakieś jaja z zatrudnianiem, w innych molochach zatrudniają przez pośredników ze stawką 9 brutto/h i mydlenie oczu darmowym dojazdem itp, praca w HAK jest dla tych, którzy chcą pracować i coś potrafią, stawka na start 14-16 na rękę i możliwość zrobienia tylu nadgodzin ile się chce, prosty układ dla robotnych ludzi. jak ktoś przyszedł do pracy i spodziewał się aptecznych warunków przy obróbce stali to się nie dziwię że jest ciągła rotacja. Polecam ze względu na dobry hajs, dobra opcja żeby się "odrobić" jak w moim przypadku, ale etatu do emerytury się tam nie spodziewam.
    luis

24.10.2014 16:01

Jak wygląda praca biurowa w tej firmie?
    olek

17.10.2014 13:25

u lala, dwa tygodnie po terminie to nie za dobrze, przecież płatności czekają, rachunki i wszystko.. no i co teraz tu zrobić? a nie możecie jakoś na to wpłynąć? pogadać z przełożonym czy z całą ekipą? niestety to prawda co pisze kolega wyżej,(usunięte przez administratora) A tutaj tez tylko takie umowy dają czy sa wyjatki?
    mgr

02.10.2014 18:53

A co z biurowymi? Jak wygląda sytuacja w biurze konstrukcyjnym bo widziałem ogłoszenie.

Zostaw merytoryczną opinię o HAK Sp. z o.o.