Felgenhauer Steinbach sp. z o.o.
2 22 6 1

Opinie o Felgenhauer Steinbach sp. z o.o.

Andrzej Strzelba

Los tak chcial ze trafilem do tej firmy. Powiem tak. Naucz sie tego co masz sie nauczyc i uciekaj do innej firmy zarabiac normalne pieniadze, mozesz też robić 300h w miesiacu jak potrzebujesz kasy i to tez jest fajne jak ktos jest w ciężkiej sytuacji. Firma fajna pod tym względem ze możesz duzo sie nauczyc, popsuć i dalej Cie nie wywala, no chyba ze juz ktos przegina to wtedy OUT. Pozdrawiam dobre (usunięte przez administratora)z dzialu CNC. R.

Stachu
@Andrzej Strzelba 10.01.2019 23:23

300 godzin w miesiącu ? Andrzej, sorry gościu ty chcesz mieszkać w firmie ? Nie masz rodziny czy co ? Z rodziną się czas spędza, z dziećmi a nie z felgą. Masz zarobić w 160 godzin a nie w 300. Jak chcesz mieszkać u felgi to proszę bardzo. On takich jeleni potrzebuje. Dziwi mnie to że ludzie się tam nie upominają żeby nadgodziny płacić jak kodeks pracy przewiduje i co na to wszystko inspekcja pracy.

Niedoszły pracownik

Nie ma co ukrywać ale to nie jest firma niemiecka czy polska. To jest firma ukraińska i na ukraińcach felga zawdzięcza swój sukces. Polacy nie chcą tu pracować za 12zł/h. Żenada i kpina.

Pracownik L

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Jutro w Linstalu pracownicy z grupy felgi robią wigilię. A dlatego w Linstalu ponieważ tutaj mają dużo miejsca żeby zjechali się wszystkie nieroby i (usunięte przez administratora) z jakże "poważnej" grupy felgenhauer. Wigilia jest dla pracowników biurowych i brygadzistów. Zwykli pracownicy z hali którzy spawają bądź pracują przy maszynach mają gorsze gardła tak więc nie zostali już zaproszeni na jakże szanowną imprezę szlachty i arystokracji. Poprzedni prezes Linstalu jaki był, taki był ale traktował ludzi równo. A herr krecik ma w czterech literach pracowników. Nawiasem mówiąc pracownicy biurowi z Linstalu na czele z aladyrektorkiem Piotrusiem nie mają już zupełnie nic do roboty więc przychodzą na halę pojeździć sobie widlakami albo czepiają się ludzi z byle powodu.

Pracownik F
@Pracownik L 18.12.2018 18:07

Robią na linstalu abyśmy nie dowiedzieli się o tym po strajku i śmiesznej premii jaka wymusilismy na kreciku.Nieladnie z ich strony dla nas na premie nie było przewidzianych pieniędzy ale żeby się ozrec i opić to mają nieroby.

Pracownik K
@Pracownik F 18.12.2018 20:58

Wigilia była i się skończyła. Był nawet DJ wynajęty i to nie z remizy. Alkoholu zabrakło. No cóż, od czego są telefony i katering. Zadzwonili i dowieźli. Muzykę dało się słyszeć nawet na hali produkcyjnej przy pracujących maszynach. Także balanga była w dechę. Stołówkę dla ludzi zamknęli żeby czasem ktoś nie zbłądził przez przypadek. Ciekawe co na to inspekcja pracy. W końcu pracownicy nie mieli dostępu do pomieszczenia socjalnego i musieli jeść na hali w (usunięte przez administratora) Szkoda tylko że policji nie było jak po pijanemu wsiadali do samochodów i odjeżdżali stąd. No i jeszcze pani mała A. która teraz kręci z panem małym I. Ah… Działo się… A dla ludzi kasy na podwyżki nie ma. Przecież szlachta musi się bawić

Beznazwy
@Pracownik L 18.12.2018 18:07

Siedzi się w biurze i robi typowo biurową pracę - ludzie na hali gadają, że się nic nie robi. Wyjdzie się na halę, weźmie widlaka, żeby coś przewieźć bez proszeni kogokolwiek z Jaśnie Wielmożnego Pracownika Hali o pomoc- też źle i ludzie gadają. Fajnie, że udało się zrobić uprawnienia na widlaki dla pracowników biurowych, którzy mają kontakt z halą produkcyjną. Ułatwia to pracę, bo można samemu załatwić potrzebne rzeczy, przewieźć potrzebne detale bez czyjejś łaski,czy nawet coś rozładować. No ale najłatwiej schować się na hali, najlepiej za parawanem, wypalić papieroska i byle do fajrantu, a potem komentować i oceniać innych. Jak się nie podoba na linstalowej hali, to zachodni koledzy potrzebują pracowników- tylko gwarantuję, że z takim podejściem jakie macie odnośnie pracy, byście szybko chcieli wrócić spowrotem. Nie wszyscy tacy są, bo oczywiście jest na hali trochę osób, które się starają, pracują przykładnie i których powinno się doceniać.

pracownik
@Beznazwy 20.12.2018 22:06

Skoro jest tak cudownie jak opisujecie to dlaczego ludzie się zwalniają i idą do Pet'a ?

Joanna
@Pracownik F 18.12.2018 20:58

Pana Kreta interesuje jego wlasna wyplata i nic nie poza tym zresztą jak caly zarzad, to na ich koncie ma się zgadzać, reszta pracowników się nie liczy!

Franek
@Beznazwy 20.12.2018 22:06

Piotrek daj spokój. Jak będę uczciwie zasówać przez 8 godzin to i tak nie dasz mi podwyżki. Więc po co się spinać. Lepiej palić za parawanem jak mówisz. A po za tym ludzie tu są bo zus firma opłaca. A większość dorabia po pracy i tyle. A jeszcze lepsi od ciebie są stary felga z ss i ten angol. Przyjdą poklepią po ramieniu i ok niby wszystko. Niech sami idą do sklepu i niech coś kupią za swoje ok naziści.

Ostatni Sprawiedliwy

Wszyscy piszą to i ja się dołożę. Pracownikom biurowym w Linstalu się polepszyło, nie da się ukryć jak chodzą po hali i się sami chwalą że podwyżki podostawali, albo auta służbowe. Każdy przecież by chciał dojeżdżać do pracy za darmo. A mało tego. Niektórzy autami służbowymi jeździli sobie nawet na urlop nad morze. Natomiast pracownikom na hali wypłaty spadły o kilkaset złotych miesięcznie. I dziwią się że spawacze uciekają. A ukraińcy na dzień dobry dostają więcej niż polski spawacz po kilku latach pracy w tej firmie.

M
@Ostatni Sprawiedliwy 27.12.2018 20:59

Nam kret ma do końca stycznia powiedzieć jak będą wyglądały premię w nowym roku jeśli nie spełni naszych oczekiwań firma stanie na dłużej

Joanna

Firmy nie polecam !!! Marne wyplaty i wszystko się kreci o wielkie wyplaty zarządu a dla pracowników niczego nie oferują.

Michał

Mam nadzieję że w przyszlym roku zarobki wzrosną. Ale nie narzekam. Jest dużo pracy ale i można zarobić.

Janusz

Super atmosfera. Wszyscy pracownicy bardzo uczynni. Polecam Lubię atmosferę w Felgenhauer Steinbach sp. z o.o. za: Zarobki

Fachowiec

Marnie płacą ALE dają premie by pracownik został na dłużej i wiecie co? Z premiami tez kombinują, premie zostały przekształcone z netto na brutto, czyli niższe o podatek, bo firma biedna... bo kupiła inną firme i samochody, musi się jakoś odbić od "dna" kosztem pracowników. Nie polecam tam pracy.

Anonim

O tym jak jest, to z tego co wiem wszystko zalezy gdzie sie trafi. Na laserach ponoć mają nienajgorzej. Czy cos sie zmieniło?

Asdf
@Anonim 29.11.2018 14:42

Jedyne co jest trochę lepsze w porównaniu do innych działów to warunki pracy i kierownik bo gość trzyma tam wszystko i ciągle dba o to aby na hali było lepiej.Lecz nie odbija się to na stawkach bo jest jak wszędzie jak zrobisz ponad 200 h i 4 weekendy to dopiero zarobisz jakieś pieniądze.

strus37

Co tu dużo mówić FIRMA SPADA NA PSY ,,, normy to jeden wielki koszmar jak nie tragedia dział Fenwick jeden z najgorszych!!! tam maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] normy 150% w górę pieniążki i nie ważne czy pracujesz 12h czy 16h cały czas to samo żadnych bonusów za nadgodziny nie ma , kierownictwo to banda i.d.i.o.t.ó.w. nie znających się na niczym, a dlaczego tam pracują bo nie obrażając nikogo wujek cioci znajomy kolega załatwił!!!!!! i myślą że prosto po studiach są bogami i wiedzą wszystko ... Jeżeli chcesz skoczyć za potrzebą to masz toi toi pod halą to jest wielki plus i po szanowanie pracownika ,ludzie jedzą na miejscu pracy brudni i chleb z ziemi bo odezwać się nie można bo oczywiście zaraz nie będziesz pracować... JEDEN PLUS MEGA WIELKI NA FENWICK TO MAJSTROWIE PAN T. I PAN K. TO SA LUDZIE SAMI PRACOWALI NA PRODUKCJI I WIEDZĄ JAKI TO CHLEB I NIE WYWYŻSZAJĄ SIĘ ... TAKICH TO TRZEBA SZANOWAĆ ciesze się że już tam nie pracuję

em
@strus37 06.01.2017 15:15

Twoje stwierdzenie"spada na psy'' sugeruje ,æe døugo tam pracowales wiéc pamietasz wiele, pewnie to tam pogrzebaøes swoje nadzieje. to nie tak, wielu jeszcze tam trafi zanim zdominujá tam ukraincy. Ale jest z tego poæytek - nowe doßwiadczenie. Nie wszédzie tak jest , sa firmy gdzie pracuja od lat a po nich synowie. To te firmy szanuja fachowców i to tam nie znaja takich poligonów jak ten. Chciaøem tylko mienic poglad ...spada na psy, bo spadac nie musi. ta firma ma sie dobrze i intensywnie wdraza system taniego pracownika. sorry za pisownie i dunskie znaki.

Julka
@strus37 06.01.2017 15:15

Super, że uważasz ludzi po studiach za bogów. Nikt Ci nie broni takim bogiem zostać a jeśli uważasz, że kierownictwo to banda idiotow to taki ktoś jak Ty to kompletne dno. Najlepiej jest napisać na kogoś obelgi a od siebie nic nie wymagać. Skoro uważasz się za lepszego i bardziej znającego się na rzeczy to zmień pracę bo najwidoczniej się marnujesz. Aby krytykować innych najpierw trzeba coś sobą reprezentować A nikt Ci nie kazał pracować na produkcji.

Administrator

Czy ktoś z użytkowników chciałby napisać na forum o Felgenhauer Steinbach sp. z o.o. w sposób merytoryczny i prawdziwy? Pamiętajcie, że takie wypowiedzi pomagają dużej liczbie osób.

em
@Administrator 19.05.2018 09:25

Witam, jak widzę to Administrator mógłby coś zrobić. Wchodzą mi po niewczasie info i ... nic nowego. tylko marnuję czas. A zawiasem - ten portal może i dobry , ale nie przydatny. Skłania do opinii. A po co komu takie? Nie jestem robotem . nie wyrażam zgody na przetwarzanie a regulamin ?

anonymous
@Administrator 19.05.2018 09:25

pracowałem w linstalu 9lat odkąd felek kupił firme dno totalne nie będe sie rozpisywał za wiele obstawia sie ukraińcami wydymane ma ma na polaków na hali to czarno siekiere można powieśić jak widze jak ludzie jego spawają pockakuja jak małpy jak by się czegoś bali poraszka totalna nabierają tych brudasów aby sztuka a że pół dnia stoją to pal licho powiem jedno my którzy pracowaliśmy od początku firmy linstal mamy wydymane w felge każdy z nas odchodzi powoli nikt by sobie niepozwolił żeby jakiś angol czy inna szumowina z tych majsterków jego pockoczyła jeden i drugi na sorze by wylądowali niech jego ludzie pockakują jak małpy w styczniu ukraince już legalnie będą mogli pracowac w niemczech także felek dużo nie narobi powodzenia

Spawacz
@anonymous 06.10.2018 16:33

Z tego co słyszałem to zwalniacie się bo robota was przerosła. Tacy z was fachowcy że nawet 10 pachwiny nie potraficie położyć hehe. Nadajecie się do spawania płotów, albo do szczepienia na montażu! I nie obrażaj dobrych spawaczy bo do pięt nam nie dorastacie BAMBOLARZU!!!

Spawacz

Jak tak wam się nie podoba robota u felgi to dla czego się nie zwolnicie?! Bo pewnie wypisują tu te głupoty ci co nic nie potrafią i wiedzą że se nie poradzą nigdzie indziej. Potraficie tylko kłapać mordami. W (usunięte przez administratora) byliście (usunięte przez administratora) widzieliście. Jak dla mnie nie jest tak źle w gorszym (usunięte przez administratora) się robiło i za mniejszą kasę. A co do nadgodzin to nikt ci nie każe robić, chcesz zarobić to tyraj tak jest wszędzie! Według mnie firma godna polecenia.

Jacek

Nie polecam niskie zarobki !

Zyga

Chyba miał na mysli pracownikow biurowych.Bo cala produkcja na najnizszych krajowych.A w biurze kawki herbatki slodycze.Czarna cale siatki znosi ze sklepu.Jak tam ide to laba, udaja ze pracuja.Nie ma z kim gadac, do szefa sie nie dostaniesz.

Kamil
@Zyga 18.10.2018 18:15

w tej firmie niczego nie ma ani w biurze ani na produkcji, firma kompletnie niczego nie oferuje dla nikogo.

Mariusz
@Kamil 22.10.2018 16:26

Stwierdzenie, że nie ma niczego jest dosyć ogólnym stwierdzeniem. Czy masz tutaj na myśli brak odpowiednich narzędzi pracy czy dodatków socjalnych dla pracowników? Rozwiń proszę swoją wypowiedź.

Kamil

Firmy nie polecam, nie oferują niczego dla pracowników. Szefowa sprowadza tylko psy do firmy, cala firma się z niej podśmiewuje, ze oprócz chodzenia z psem na spacer niczego nie potrafi, nawet własny brat jej nie toleruje, bardzo kiepskie stosunki rodzinne, brat wszystko robi za siostrę, która nic nie potrafi i najchętniej wyrzuciłby ja z firmy.

XVX

Pomyślałem że pora i na moją opinię. Dawno dawno temat odbyło się zebranie z właścicielem firmy który dał grupowa podwyżkę oraz pewne dodatki pieniężne po czym powiedział że to początek i że mają jeszcze dużo pomysłów na to aby pracowało się lepiej. I co z tego wyszło? Nowych pomysłów brak natomiast dodatki ktore otrzymaliśmy zostały okrojone o pewne sumy po pewnym czasie. Mowa tutaj m.in o dodatkach od "niechorowania" itd.

Kamil
@XVX 09.10.2018 00:56

Nie tak dawno dokładnie to był koniec kwietnia 2017 roku, od maja była podwyzka o i tu uwaga !!! O 1 zl A i tak nie każdy ja dostał. W 2018 mialo być to samo w Maju A już mamy październik i dalej nic . Mam dowody potwierdzające moja wypowiedź nie klikne tego bo nie wiem czy mnie nie sprzedacie

jaa

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Odradzam stanowczo!!!!!!!!!!!!!

Mariusz

@Kamil, rozumiem, że nie dostrzegasz żadnych nadchodzących zmian w firmie Felgenhauer Steinbach. Dlaczego jednak napisałeś, że może być gorzej? Czy rzeczywiście są powody, żeby myśleć pesymistycznie? Zawsze należy mieć nadzieję na pozytywne zmiany. Może warto zacząć od rozmowy z przełożonymi? Czy takie próby były już czynione?

Mariusz

@pracownik, czy długo pracujesz już w firmie Felgenhauer Steinbach? Czasami sytuacja w firmie zmienia się z miesiąca na miesiąc, a pracownicy zmieniają swoje zdanie i decydują się na pozostanie. Może w ostatnim czasie zaszły w tej firmie jakieś pozytywne zmiany lub coś je zapowiada? Czy inni pracownicy są zadowoleni ze swojego wynagrodzenia?

em
@Mariusz 23.07.2018 14:16

Domyślam się, że teraz nie pracujesz, skoro o tej godzinie masz czas .sięgnij wstecz po moje opinie i pomyśl.Jeśli p.Buczek wykupuje Jasień to znaczy że tam bedzie potężna firma, a że skąpo płaci... nie on jeden. Twój komputer jest bogatszej firmy a składany gdzieś na dalekim wschodzie . Wszystkie bogatsze firmy są tam gdzie jest tania siła robocza. W tamtej lokalizacji na miejscowych nic by nie zrobili, stąd hotele . Oczywiście wschodni napływ zaniża nam poziom , ale czy my nie jeździmy do np.Niemiec? przyp. "dobry poligon", i dalej w Europę. Sam stamtąd odszedłem , ale po dwóch latach, a że firma dobra to ją obserwuję. Tam nie zarobisz, ale sporo się nauczysz ... warto.

Kamil
@Mariusz 23.07.2018 14:16

Nic nie zapowiada zmian na lepsze ewentualnie zostanie tak jak jest albo gorzej, raczej szary pracownik produkcji nie jest zadowolony z wynagrodzenia 10zl na start robiąc po 8h przez 20 dni roboczych masz 160h ×10 1600zl ? Mysle ze to już daje do myślenia

Kamil

Jak reszta kolegów napisała , również nie polecam fimra po mału zaczyna swój wielki upadek Doświadczeni pracownicy domagają się podwyżek a jedyny co słyszą to w 2018 nie będzie i 2019 prawdopodobnie też nie bo firma ma inwestycje ale zapomnieli ze to pracownik jest największą inwestycją. Zatrudniają nowych za 10zl/H którzy również po okresie próbnym dziękują. Zaczęli zatrudniać kobiety na cnc bo jokt inny nie chce tu przyjść , doszlo do tego ze i Ukraińców malo co przyjeżdża do pracy. Pracuje tam ponad 3 lata zeby wyciągnąć niminum 3500zl to jakieś 220 godzin i dwie soboty prawdziwy (usunięte przez administratora) żadnych pięćdziesiątek czy setek nie ma mowy zapomnij Szczerze z ręką na sercu odradzam sam jestem na wypowiedzeniu 3 lata z życia stracone pozdrawiam

Stary

Pamietaj w tej firmie jest tak ze planisci dostana za twoja prace nie ty podbiegnie facet taki jeden I po angielsku powie dobra robota to jest twoja premia czym dluzej pracujesz tym wiecej pracy ci dadza a jak spytasz sie o podwyzke to nie ma pieniedzy I ma duze inwestycjie a co mozesz zrobic jeszcze dla firmy wiec zycze milej pracy jak ktos planuje tam przyszlosc

xXx

Ostatnio w linstalu felga dawał ubrania po 1 koszulce na głowę -_- a jak kupili linstal to pierwsze co (usunięte przez administratora) premię setki za soboty i wszelkie dodatki za nadgodziny.... ale że ludzie sapać zaczęli to premia wróciła i podobno od tego tygodnia mają znowu setki płacić za nadgodziny...

pracownik

Firma się rozwija, mają wielkie plany, kupują sprzęt i inne firmy. Ale co z tego jeżeli zwykli pracownicy nie mają co liczyć na podwyżki czy nawet dodatki za nadgodziny które się prawnie należą. Pracujesz stosunkowo krótko w porównaniu do innych i potrafisz robić to co wieloletni pracownicy, zapomnij że coś dostaniesz. Najlepiej wcale nie wykazywać się jakimikolwiek dodatkowymi umiejętnościami bo zaczną więcej wymagać a płaca zostanie taka sama. Jeżeli chodzi o pieniądze to na start dostajesz 10/godz po okresie próbnym 11/godz i umowę na rok, a potem to co sobie wywalczysz to twoje, ale przy jednorazowej podwyżce nie ma mowy o więcej niż 2 zł a i tak musisz sprzedać naprawdę niezłą opowieść by tyle dostać.

pracownik

Nie polecam pracy w tej firmie jest to firma,w której nie ma już możliwośći zarobienia godnych pieniędzy za swoją cięzką pracę ponieważ dla właściciela ważniejsze od swoich pracowników jest wykupienie zadłużonego linstalu i przerobienie dawnej szkoły na tenisowej na hotel dla szoszonów.Nie ma mowy o żadnych podwyżkach a gdy pójdziesz żebrać o podwyżkę usłyszysz:"zawsze możesz pracować więcej".Jeden wielki wyzysk pracownika nie ma się co dziwić,że ludzie zaczeli uciekać bo zdrowie jest ważniejsze niż portfel felgi.Ludzie pracują tutaj w bardzo ciężkich warunkach a stawki mamy na poziomie ochroniarza w biedronce.Firmy nie stać już nawet na buty robocze,ponieważ buty robocze,które dostajemy(oczywiście najtańszy badziew)mają nam służyć na dwa lata jesli przyjdziemy szybciej po buty to dostaniemy,ale odejmą nam za nię ze śmiesznej pensji.Ja niedługo odchodze z tej firmy i mam nadzieję,że wielu pracowników też przejrzy na oczy

pracownik przez 3 lata

Praca min. 10 h żeby zarobić jakieś w miarę pieniądze..zero nadgodzin i dodatku za nocki..śmieszne premie co 3 miesiące jesli nie chorujesz 420 pln..za sobote dodatkowo 92 pln (ukraińcy mają 100 :) )..kadra kierownicza w większości nie zna się na niczym (znajomości albo rodzina)..zero możliwości awansu nawet jeśli lepiej spełniasz wymagania od nowo zatrudnionych półgłówków..pieniądze śmieszne stawki zaczynają się od 11 pln na początek..po okresie próbnym 1-2 pln a później nie ma co liczyć na podwyżki..miały być grupowe podwyżki ale jak zwykle ludzi zrobili w "konia" ..im bardziej firma się rozwija tym gorzej

Administrator

Macie jakieś nowe informacje związane z pracą w Felgenhauer Steinbach sp. z o.o.?

Były niedoceniony pracownik

Firma nic nie warta. C.l.i.v.e złotówki Ci nie da, bo musisz się wykazać, gdy się wykażesz i pójdziesz po obiecana podwyżkę to bezczelnie Ci powie "A kto Ci tak powiedział że dostaniesz?" W czas norm nie wliczona jest przerwa, siku czy cokolwiek innego, ten od norm to D.E.B.I.L. Kierownicy mają po 8-12 tys. na miesiąc i dodatkowo 13 wypłatę a Ty masz zapier.. godziny bo to jest Twoja premia, że mozesz robić nadgodziny. Stanowczo odradzam

em
@Były niedoceniony pracownik 18.04.2018 17:25

Jeśli od roku obserwuję tę firmę to znaczy, że jest tego warta. tak więc nie zgadzam się z taką opinią ,że nic nie warta. Nie zmienia to faktu, że niewiele się tam zarabia. Rok temu obiecano , Cliwe obiecał podwyżki i z tego co słyszałem dotrzymał słowa.Nie zmienia to faktu ,że nadal niewiele się tam zarabia . Pozostaje pytanie: kto lub co blokuje godziwe zarobki ? Nie ma wątpliwości ,że firma płaci to minimum skoro na to pozwalam polski rząd i nie firma a znowu rząd wpuszcza do kraju wschodnich pracowników. Ci z kolei cyt." przyjechali tu na zarobek", stanowią konkurencję i znowu ten sam polski rząd udowadnia swoje niechciane "racje",zawarte w ustawie o przeciwdziałaniu bezrobociu . Praca tam była i jest , ale nie ma pieniędzy dla tych którzy ją wykonują.

Piotr
@em 19.05.2018 13:34

Jakie są zarobki w firmie na poszczególnych stanowiskach? (Widelki)

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w Felgenhauer Steinbach sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

marcin87

Firma Felgenhauer ha ha ha nie polecam normy normy normy a praca i płaca to koszmar ciągle brakuje godzin majstrowie obcinają godziny za brak wyrobionej normy kierownictwo tylko ciągnie dla siebie dyrektor jak zwykle nic nie wie a majstrowie wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pozdrawiam

em
@marcin87 25.06.2017 20:49

Marcin już wie, a ilu jeszcze nie? Też tam kiedyś pracowałem i mógłbym wiele powiedzieć...tylko komu i po co? Tam może i obcinają godziny ale gdzieś jest inaczej ,lepiej itd,itd ,a tak naprawdę wszędzie podobnie - to jest polska( rzeczywistość). Do dziś obserwuję tę firmę ale też kilka innych i jest wspólny mianownik - te firmy nie zasługują na fachowców a alternatywą są ukraińcy. Podobnie jest z polskim rządem - ten nie zasługuje na ludzi w tym kraju . Ktoś ( spoza rządu i szefów) się ze mną nie zgadza?

Anonimowi

Firma jak firma wymagają Ale od Pracownika!!! sami nic nie dadzą od siebie, normy to masakra kłamstwo kłamstwo jest na miejscu pierwszym... motto zakładu chcesz więcej zarabiać rób więcej godzin ...

em
@Anonimowi 20.11.2016 21:21

Anonimowi- pewnie jeszcze tam pracują, więc są ostrożni. sam uważam , że był tam ( i pewnie jest nadal) dobry poligon zawodowy. Tzw. kadra ma jakieś pojęcie o spawaniu , o CNC pewnie żadne, ale tam pozostają ( na jakiś czas i po testach) fachowcy ale i adepci po kursie spawania z pośredniaka. Praca na wysokim poziomie choć na niskich zarobkach. Cóż, nauka kosztuje , ale potem doceniają nas w cywilizacji. Nie polecam ale też nie odradzam - zwłaszcza desperatom. Szukajcie forum absolwentów tej firmy na nl i de. a przy okazji - pamięci bezdomnego.

Zostaw opinię o Felgenhauer Steinbach sp. z o.o. - Jasień

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Felgenhauer Steinbach sp. z o.o.