Plastem

Zduńska Wola

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 36 ocen.

Plastem
3 36 6 1

Opinie o Plastem

Damian vv

Wszyscy sciemniaja jak mogą a ja najbardziej

Edyta

Jakie są wasze doświadczenia związane z pracą w firmie Plastem? Czy faktycznie trudno jest nawiązać kontakt z przełożonymi? Jak oceniacie warunki pracy, zarówno obowiązki, jak i prawa pracownicze?

Noname

Totalny brak szacunku ze strony głównego szefa.Jak coś chce to takimi słowami operuje ze miód dla uszu, a jak Ty coś chcesz to ma Cię gdzieś, udaje że nie widzi, nie słyszy. Nie polecam firmy dla osób które chcą żyć w mniejszym stresie.Wydawało by się że szef powinien dziękować że chcemy pracować na lewą uwomę czyli za najniższą a reszta w kopercie o ile nie popsułeś czegoś..a tu nie, trzeba się kłaniać i dziękować ze Cie robią w konia.

Tomasz

Na jakie wynagrodzenie może liczyć pracownik produkcji. Widziałem ogłoszenie o rekrutacji na te stanowisko ale nic nie pisze o wynagrodzeniu.

Gregor

Idealnych firm nie ma ale przecież nikt nie musi pracować za karę ponieważ z niewolnika nie ma dobrego pracownika.

Bartek

Ile dostaje nowy pracownik na produkcji? Widziałem ogłoszenia i nie wiem czy aplikować?

Andrzej

Bardzo dobrze, że jest taki rynek ale nie wszyscy mają swoje firmy bo nie dadzą rady! Trzeba docenić miejsce w którym zarabiamy

Igor

Przy okazji dostajecie pracę!!! Jeśli się nie podoba każdy może założyć swoją firmę!!

Marek
@Igor 14.07.2018 15:34

Przecież tak ludzie robią geniuszu, np. Mawo Technology, Profilex i kilka na czarno działających "firm" narazie - oni tu pracowali a teraz są na swoim bo nie chcieli być (usunięte przez administratora) Teraz jest czas pracownika a nie pracodawcy. A tak nawiasem kiedy ta firma się wreszcie obudzi ?

Bartosz

Może mniej narzekania a więcej radości z pracy w dobrej firmie?

W2
@Bartosz 28.06.2018 17:05

W dobrej dla kogo ? Właściciela ? Jego rodziny tam zatrudnionej, dyrektora czy kierowników ? ! Brak szkodliwego choć być powinno z uwagi no obrabiane materiały, stawka wykazywana tylko najniższa a reszta w kopercie, brak dodatków za pracę w sobotę. Są osoby które pracują tam już 10-15 lat, zero podziękowania za współpracę przez te lata. Dobra firma tak nie postępuje z pracownikiem by na starość nie było go na nic stać przez to, że przez lata miał opłacane składki za najniższą krajową!

Szakal
@Bartosz 28.06.2018 17:05

Ja tam jeszcze pracuje ale tylko dla tego że się przyzwyczaiłem i trochę nie chce mi się zaczynać gdzieś na nowo. Zgadzam się z opiniami kolegi W2 i dodam że jak się ktoś zwalnia to byly takie sytuacje że robią na złość i nie wypłacają wszystkiego w kopercie pod pretekstem że coś jesteś winny lub zepsułeś coś.

W2

Pracę polecam osobom, które są młode i chcą się jedynie nauczyć na czym polega ta praca gdyż to co pracodawcy oferują w ogłoszeniach o pracę mija się z prawdą. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to jest bez szału a jeżeli ktoś chce dostać podwyżkę to przed nim długa droga - najpierw prosisz kierownika by ten przekazał to do dyrektora. Po tym mija jakiś czas i się dowiadujesz (jeżeli w ogóle się zgodzi kierownik zapytać o podwyżkę), że dyrektor musi pogadać z prezesem. Całość trwa różnie, do pół roku. Warto po podwyżce iść już po następna to czas szybciej minie. Jeżeli chodzi o dobry socjal to to też czeka każdego rozczarowanie bo w zakładzie zlikwidowano socjal całkowicie ( w poprzednim roku nawet na święta nic nie dali ). Nie warto wierzyć podczas rozmowy w złote góry, które obiecują bo potem jest jedno wielkie rozczarowanie. Jedyny plus to atmosfera ale też nie zawsze.

Edyta

@ojjhg do tej pory nie było reakcji na Twoje pytanie. Czy mimo to, zdecydowałeś się złożyć CV do Plastem? Jeżeli tak było, to chętnie dowiem się więcej od Ciebie o procesie rekrutacyjnym. Możesz napisać z ilu etapów się składał i jakie pytania usłyszałeś na rozmowie kwalifikacyjnej? Twój komentarz będzie cenny dla wszystkich tych, którzy zastanawiają się nad podjęciem decyzji o podjęciu pracy w Plastem.

ojjhg

Jakie zarobki dla programisty cnc?

anonymous

Jakie zarobki dla programisty cnc?

Edyta

@Walo, obecnie są przyjęcia jako Frezer, Tokarz, Operator. Jeżeli chodzi o doświadczenie to jest mile widziane, musisz też posiadać wiedzę z zakresu rysunku technicznego, technologii obróbki skrawień oraz posługiwać się umiejętnie narzędziami pomiarowymi, w jakim mieście interesuje Cię praca?

pracownik

mysle że na start 2800-3000 zł brutto

Walo
@pracownik 21.02.2017 19:57

A jako pracownik orientujesz się może czy są aktualnie jakieś przyjęcia (na stronie wiszą cały czas) i czy Plastem zatrudnia ludzi bez doświadczenia na CNC?

dsad

Ktoś wie jakich zarobków minimalnych mogę spodziewać się na stanowisku frezera/tokarza?

Kolega starego

Ojeciec prezesa jest tak biedny że jak przechodzi obok stawu to kaczki mu chleb rzucają :)

mąż

Kierowców busów z niebieskim napisem Plastem też mają tumanów i alkoholików ponieważ jadąc nie widzą osób przechodzących na przejściu dla pieszych prawo jazdy to za worek pyrek typy mają i bezmyślnie natychmiast hamują!!!!!!dziadostwu ciągle się śpieszy !!!!!Niech się najpierw jezdzić dobrze nauczą a nie Plastem zatrudnia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy jezdzić n ie potrafią!!!!!!!

szczypior

Ja pracowałem tam 10 lat temu. Zakład rozrastał się. Jestem przekonany że Właściciele nigdy nie chcieli zrobić komuś krzywdy, nawet jak zwalniałem się to nie robiono mi problemów. Pensja na czas. Nawet teraz z tą firmą współpracuję. Mogło by być lepiej ale cóż każdy ma problemy.

noki

ja też słyszałem że opłaca się u nich pracować ze względu na zarobki i normalną atmosferę więc trzeba isć

Ktoś.

Firma porażka, pracowałem rok i nigdy tam nie wroce. ogilnie szefowie maja pracownikow w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rzadzi ojciec jednego z nich, kierownik idiota i nic wiecej, brygadzista alkocholik co cały czas pije i to sam. dużo pijaków chodz wykwalifikowanych co znaja sie na pracy ale niczego cie naucza bo sie boja o stanowisko. Kierwonik paranoja plata sie po hali i kazdego denerwuje no i przedewszystkim duzo ludzi ktorzu donosza, poprostu porażka

Kris

Jak wygląda praca automatyka? Jakie są sterowniki, no i jaka płaca ;) pozdrawiam

WOLNY
@Kris 29.08.2015 18:34

Nie znam szczegółów ! pozdrawiam !

anonim

(usunięte przez administratora)

WOLNY

NA STRONIE plastem.pl są aktualności o zatrudnieniu ! OPERATOR MASZYN CNC,TOKARZ,FREZER,SPAWACZ a ostatnio AUTOMATYK MASZYN to ogłoszenie jest na pracuj.pl CV należy najlepiej wysłać na : ciupa@plastem.pl POWODZENIA !

WOLNY

NIE WIEM SKĄD TYLE OPINI NIEZADOWOLONYCH ? PRACUJĘ TAM JUŻ 16 LAT I BEZ ZNAJOMOŚCI !!!!! KTO PRACUJE TEN JEST DOCENIANY I SZANOWANY !!!!!

CZACZA
@WOLNY 26.07.2015 18:10

PANIE WOLNY planuje zlozyc tam papiery na spawacza tig 141 mam certyfikaty jest szansa?

pracownik

sytuacje można sobie polepszyć tylko zwalniając się z tamtąd ,zresztą już nie jedna osoba się zwolniła i nie narzeka.Myślę że jak ucieknie chociaż połowa to zauważą że najwarzniejszą wartością firmy to wykfalifikowany pracownik a takich u nas nie brakuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

TOMASZ

pracowałem i nikomu nie polecam(totalna rozpierducha)

teresa

Witam,a czy przyjmują też kobiety,mam pewne doświadczenie ,pracowałam na pile numerycznej w BUDWAR CENTRUM

pracownik
@teresa 18.05.2015 21:01

pracowała kiedyś u nas na produkcji jedna niewiasta,ale niestety to był niewypał nie wiem o co chodziło szefom zatrudniając kobietę ,a jeśli chodzi o pracę w biurze to niestety tylko rodzina znajomi i dobre plecy takie są realia. pozdrawiam,ja pracuje bo muszę ciężko u nas o pracę.

WOLNY
@teresa 18.05.2015 21:01

TAK,OCZYWIŚCIE ,ŻE PRZYJMUJĄ !!! TRZEBA TYLKO UMÓWIĆ SIĘ Z CIUPĄ NA ROZMOWĘ ! TO TEN OD SPRAW ZATRUDNIENIA .powodzenia !

były pracownik

zgadzam się z przedmówcami,nie potrafią docenić dobrego fachowca,wynagrodzenia na umowach to oczywiście fikcja najczęściej to najniższa krajowa a resztę pod stołem tak samo z nadgodzinami,jedyny plus to chyba dla tych co lubią sobie troszkę wypić alkoholu,myślę że jest ciche przyzwolenie w tej kwestji,ważne żeby się nie przewrawcał i stał o własnych siłach na nogach.

ktos

co do szkoleń to jest takie ulubione powiedzenie jednego z włascicieli: "małpe nauczysz jeździc na rowerze, to młodego po liceum też naczysz pracować,a bedzie pracował za 1500 zł" Więc po co szkolenia i doświadczeniu ludzie, jak ich wyszkolisz to odejda do innej prcay... Firma dobra na rok, dwa, żeby zobaczyc jak firma nie-powinna być zorganizowana. pozdraiwam

antek

nie wiem nigdy tam nie bylem

SKIBA
@antek 24.04.2012 18:49

ZGADZAM SIĘ PRACOWAŁEM TAM 3 MIESIĄCE I NIE DAŁEM RADY,TRZEBA MIEĆ DOBRE ZDROWIE I MOCNĄ GŁOWĘ

Zostaw opinię o Plastem - Zduńska Wola

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastem