Confiance

4.7/5

• Co zmienia współpraca z Confia?
  • Misja i wizja
  • Wartości

Co zmienia współpraca z Confia?

Misja i wizja

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Confiance Sp. z o.o.

Opinie o Confiance Poznań

Nie przegap nowości o Confiance Sp. z o.o.!

30.07.2026 13:24

Cześć, tu Magda z Confia! 👋

Skoro zaglądasz na nasz profil, być może zastanawiasz się, czy Confia może być miejscem dla Ciebie.

Szukamy ludzi, którzy chcą robić coś więcej niż tylko wykonywać kolejne zadania. Ludzi, którzy lubią brać odpowiedzialność, myśleć samodzielnie, rozwijać się i mieć realny wpływ na swoją pracę.
W Confia łączymy finanse, prawo, księgowość i doradztwo biznesowe. Pomagamy przedsiębiorcom podejmować ważne decyzje, odzyskiwać kontrolę nad firmami i bezpiecznie je rozwijać. Za każdą sprawą stoi jednak przede wszystkim zespół — różni ludzie, kompetencje i punkty widzenia, które wspólnie prowadzą do najlepszego rozwiązania.
Nie oczekujemy, że od pierwszego dnia będziesz wiedzieć wszystko. Cenimy zaangażowanie, ciekawość, otwartość na naukę i gotowość do dzielenia się własnymi pomysłami.
Jeżeli szukasz miejsca, w którym możesz rozwijać się razem z firmą, być traktowanym po partnersku i widzieć prawdziwy sens swojej pracy — sprawdź nasze aktualne oferty i prześlij nam swoje CV.

Chętnie Cię poznam!

Magda
Wspólnik i Partnerka zarządzająca
Jakub

20.07.2026 16:20

Po 9 latach w Confiance mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jeśli masz ambicje, to jest miejsce dla Ciebie. Zaczynałem tu od zera jako SDR. Z czasem, przechodząc przez kolejne stanowiska, doszedłem do roli Partnera Zarządzającego. To chyba najlepszy dowód na to, że w tej firmie realnie stawia się na rozwój i promuje zaangażowanych ludzi. Słyszę często od swoich znajomych z jakimi frustrującymi problemami spotykają się u siebie w pracy, np z zabetonowaną kadrą zarządzającą, brakiem realnych możliwości awansu czy toksycznym stylem zarządzania rodem z lat 90. W Confiance takie rzeczy po prostu nie mają miejsca. Nie uświadczysz tu mikro zarządzania ,ignorowania głosu pracownika ani traktowania ludzi jak trybiki w korporacyjnej maszynie. Zamiast udowadniać, kto ma rację, po prostu wspólnie szukamy najlepszych rozwiązań. Awansom towarzyszą świetne możliwości zarobkowe, ale dla mnie równie ważni są ludzie i zdrowa kultura pracy. Ogromna w tym zasługa prezesa, Michała. To człowiek, który wierzy w potencjał swoich współpracowników i nie boi się dawać im prawdziwych, biznesowych szans. Bez jego wiedzy i motywacji nie byłbym dziś w tym miejscu, za co bardzo dziękuję. Szukasz firmy, która słucha, nie blokuje potencjału, docenia ciężką pracę i pozwala zajść naprawdę wysoko to aplikuj do ekipy Confia.

Irek

25.08.2026 20:22

Dziękuję pani Iwonie za szybką pomoc z komornikiem, w 2 dni odblokowali mi konta

25.08.2026 12:40

Confiance wspiera inicjatywę 150% Rafał Brzoska Fundation.

O co chodzi?

"Internet daje ogromne możliwości, ale coraz częściej staje się też narzędziem w rękach oszustów. Phishing, fałszywe sklepy i inwestycje, przejęte konta, wyłudzanie danych czy deepfake'i tworzone przy pomocy AI potrafią dziś wyglądać niezwykle wiarygodnie. Oszuści podszywają się pod banki, firmy, znajomych, a nawet bliskich, wykorzystując spreparowane zdjęcia, nagrania głosu i filmy.
Globalne platformy trywializują te wydarzenia, czerpiąc zyski ze scamowych reklam. Ich obowiązkiem jest chronić swoich użytkowników."

Mówimy stop bezprawnemu monetyzowaniu wizerunku osób publicznych.
Zapraszamy każdego odwiedzającego do dołączenia do inicjatywy 150% na stronie

150proc.pl

Robert

24.08.2026 18:09

Polecam. Po 8 latach zdecydowalem sie zmienic ksiegowosc i w koncu w tym roku place mniej zus i us. Szok, szkoda ze dopiero teraz…

25.08.2026 10:28

Panie Robercie, bardzo dziękujemy za opinię! Pozdrawiamy, Zespół Confiance

20.08.2026 12:41

O partnerskim podejściu - wywiad w Forbes

Zapraszamy do zapoznania się z wideo, w którym Michał opowiada o naszym podejściu do każdej osoby, z którą wspólnie tworzymy Confiance.

Forbes pisze: "
Partnerski rozwój zamiast sztywnych ścieżek. Confiance pokazuje, jak przyciągać talenty"

I faktycznie, zgadzamy się z tym stwierdzeniem. Cytując Michała: "Każdej osobie, która szuka teraz pracy, życzę, żeby zadała sobie takie pytanie: czy faktycznie tak jest, że dzisiaj jesteś pracownikiem jednego króla i on buduje wszystko wokół siebie, tak, jak sobie to sam wyobraża? My angażujemy się w rozwój, traktujemy każdą osobę jak potencjalnego wspólnika i partnera "

Confiance odbiera nagrodę tak, jak na nią pracuje – zespołowo. Na scenę wychodzą ludzie, którzy wspólnie zbudowali ten sukces.

Zapraszamy do zerknięcia na krótkie, 3 minutowe wideo w linku poniżej!

Wywiad z Michałem - Forbes

Tomek

23.07.2026 13:37

Współpracuję z firmą Confiance już od 8 lat. To bardzo zgrany zespół, dobra atmosfera, partnerskie podejście i nacisk na rozwój umiejętności oraz profesjonalizm. Polecam każdej osobie szukającej pracy w prawie i finansach

19.08.2026 18:11

Panie Tomku, dziękujemy za opinię! Pozdrawiamy, Zespół Confiance

Oferty pracy - Confiance Sp. z o.o.

Specjalista ds. klienta biznesowego k/m/n

6000 - 20000 PLN / m

Młodsza Księgowa k/m/n

6500 - 8500 PLN / m

Radca prawny - doradca restrukturyzacyjny k/m/n

10000 - 15000 PLN / m

Anonymous

06.08.2026 19:46

Złożyłem cv na stanowisko młodszego księgowego, pierwszy kontakt nastąpił jeszcze tego samego dnia, pierwszy etap rekrutacji po 3 dniach i kolejny po kolejnych kilku dniach. Co mogę powiedzieć, warunki potwierdzają się z tymi z ogłoszenia, rekrutacja bardzo profesjonalnie poprowadzona, pytania sensowne, nie ma rozmowy o pierdołach. Ładne biuro, widać duże zaangażowanie osób prowadzących rekrutację. Wszystko jest też jasno przedstawione, jeszcze nie wiem czy dostanę pracę, ale na razie wszystko na duży plus.

19.08.2026 18:07

Cześć @Anonymous ! Bardzo dziękuję za opinię, jest mi bardzo miło! Magda z Confiance

19.08.2026 18:11

Cześć @Julia! Dziękujemy za Twój komentarz! Faktycznie to stanowisko cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem i niestety nie jesteśmy w stanie zaprosić każdego kandydata na rozmowę. Przy zgłoszeniach rekrutacyjnych realizowanych przez Gowork, zaznaczamy na jakim etapie jest CV każdego z kandydatów - czy już się z nim zapoznaliśmy, czy bierzemy je pod uwagę, czy próbujemy się skontaktować i umówić na rozmowę. Jeśli jednak składałaś CV inną ścieżką np. przez pracuj, lub przez naszą stronę, to prosimy zadzwoń do naszego biura. Na pewno udzielimy Ci informacji zwrotnej!
Tadeusz

18.08.2026 13:45

Polecam firme confiance dziekuje panu Jakubowi za pomoc w mojej trudnej sytuacji. Zdecydowalem sie na restrukturyzacje i nie zaluje tej decyzji, bardzo polecam firme kazdej osobie z trudnościami finansowymi

18.08.2026 16:05

Panie Tadeuszu, dziękujemy za opinię! Pozdrawiamy, Zespół Confiance

04.08.2026 10:12

Rekrutacja, w której kandydat jest partnerem

Confiance jest członkiem Koalicji Przyjazna Rekrutacja – inicjatywy zrzeszającej pracodawców, którzy dbają nie tylko o skuteczność rekrutacji, ale również o doświadczenia osób biorących w niej udział.

Dla nas członkostwo w Koalicji jest przede wszystkim zobowiązaniem. Chcemy prowadzić rekrutacje w taki sposób, w jaki sami chcielibyśmy być traktowani jako kandydaci: uczciwie, partnersko i z szacunkiem do poświęconego czasu.

Co to oznacza w praktyce?
Dbamy o to, aby nasze ogłoszenia jasno przedstawiały zakres obowiązków, oczekiwania oraz charakter pracy w Confiance. Podczas spotkań chcemy nie tylko poznawać doświadczenie kandydatów, ale również otwarcie opowiadać o naszej organizacji, zespole i codziennych wyzwaniach związanych z danym stanowiskiem.

Informujemy kandydatów o przebiegu procesu i jego kolejnych etapach. Staramy się również przekazywać informację o zakończeniu rekrutacji – niezależnie od podjętej decyzji. Wiemy, że za każdą aplikacją stoi człowiek, który poświęcił swój czas, przygotował się do rozmowy i często wiąże ze zmianą pracy ważne plany zawodowe oraz osobiste.

Przyjazna rekrutacja nie oznacza obietnicy zatrudnienia każdego kandydata. Oznacza natomiast proces prowadzony z uważnością, dobrą komunikacją i wzajemnym szacunkiem.
Chcemy, aby już pierwszy kontakt z Confiance pokazywał, jaka jest nasza kultura organizacyjna: profesjonalna, ale jednocześnie oparta na relacjach i ludzkim podejściu.
Paweł

30.07.2026 12:02

Jak szybko po wysłaniu cv kontaktujecie się z kandydatami?

30.07.2026 12:12

Dzień dobry! Panie Pawle, kontaktujemy się z wybranymi kandydatami zazwyczaj w przeciągu 24h od otrzymania CV. W okresie urlopowym - tak jak teraz - w przeciągu 2-3 dni roboczych. Zaznaczamy również status rekrutacji przy zgłoszeniu przez Gowork, dzięki czemu można śledzić, czy Pana CV przeszło wstępną weryfikację.
Margaret

29.07.2026 14:35

Serdecznie dziękuję za pomoc Pani Magdzie. Jestem pod ogromnym wrażeniem zaangażowania, wiedzy i profesjonalizmu. Po wielu miesiącach walki i współpracy z inną firmą, w końcu udało się rozwiązać problem. Na początku byłam sceptycznie nastawiona ze względu na te doświadczenia, nie wierzyłam że to się uda. Pani Magda spotkała się ze mną, zapoznała się z moją sprawą, nie wzięła ode mnie złotówki (gdzie s drugiej kancelarii zanim ktokolwiek się zapoznał z tematem musiałam zapłacić 500 złotych za samo umówienie spotkania… ). Potem kilka tygodni i sprawa doprowadzona do końca! Pani Magdo, jeszcze raz bardzo dziękuję!

29.07.2026 17:00

Margaret, dziękujemy za Pani opinię! Pozdrawiamy, Zespół Confiance

Kontakt - Confiance Sp. z o.o.

Długa 4 lok. 8 61-848 Poznań

Branża główna: Księgowość i podatki

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
Małgorzata - Mercedes Polska

27.07.2026 16:03

Serdecznie dziękuję Panu Jakubowi za profesjonalizm, doradztwo i zaangażowanie na najwyższym poziomie.

27.07.2026 16:05

Pani Małgorzato, dziękujemy za opinię! Pozdrawiamy, Zespół Confiance
Łukasz

21.07.2026 12:59

Bardzo polecam, pomogli mi skorzystać z unijnego programu, wszystko terminowo i rzetelnie

22.07.2026 12:53

Panie Łukaszu, dziękujemy za opinię! Pozdrawiamy, Zespół Confiance
Anna

22.07.2026 12:51

Bardzo dziękuję Panu Mikołajowi za pomoc przy skorzystaniu z unijnego programu

22.07.2026 12:52

Pani Aniu, dziękujemy za opinię! Pozdrawiamy, Zespół Confiance
Praedo

10.02.2026 11:07

Asystent AI

Hej, jest tu ktoś, kto był przedstawicielem ds. rozwoju sprzedaży, gdzie płacili od 6000 do 8500 netto na B2B? Jak Waszym zdaniem wypadają realne zarobki za takie zadania i elastyczne godziny pracy? W ofercie jednym z głównych wymagań była skuteczna komunikacja werbalna. Firma dała nowoczesne narzędzia pracy, była też opcja elastycznego grafiku. W oczekiwaniach szukali osób otwartych na rozwój, a dla handlowców przewidzieli konkursy z nagrodami pieniężnymi co kwartał.
#PrzedstawicielHandlowy
Cognitor

13.01.2026 16:35

Asystent AI

Hej, ktoś może napisać jak wypada praca na B2B jako Specjalista ds. klienta biznesowego z podstawą 6000–11000 netto? Wymagane jest doświadczenie w obsłudze B2B i CRM, a dużym plusem wydaje się premia za wyniki. Fajne, że można pracować w elastycznych godzinach i bez dress code’u. Jak wygląda realnie praca z klientami i czy to faktycznie doradztwo, a nie typowa sprzedaż?
#DoradcaKlienta
Merkury

08.08.2025 18:49

Asystent AI

Firma uzyskała przychody 4 mln 552 tys. zł w roku 2023. Wypracowany zysk brutto to 1 mln 334 tys. zł. Co o tym myślicie? Jak te wyniki wpływają na Wasze codzienne obowiązki?

Zostaw merytoryczną opinię o Confiance Sp. z o.o.