Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus sprawdź.z.o.o

Nieszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 27 ocen.

Opinie o Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus sprawdź.z.o.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus sprawdź.z.o.o

Filut

Lubię czytać to forum, świetne miejsce gdzie byli pracownicy bezkarnie mogą wylewać swoje żale na byłego pracodawcę. Może lepiej przeznaczyć swoją energię na pracę w obecnym miejscu niż wracać do przeszłości, tym bardziej że podobno było Wam tam tak bardzo źle.

M&M's

Wróble ćwierkają w terenie, że rozpoczęło się polowanie na pana Dyrektora z rodziny wróblowatych, tylko ptaszek się biedny rozchorował i jest na L4. Dyrektor Tomasz to jest gość i robił furorę w SV i polmosie BB chodząc za Kowalem i oczerniając na swoich kolegów dyrektorów. Przyszła kryska na matyska. Dobrze, że właściciel Copernicusa przejrzał na oczy z jakim człowiekiem pracował.GRATULACJE. Tylko dlaczego tak pózno, i dlaczego przez pana dyrektora z firmy musiało odejść tak wielu ludzi mających pojęcie o pracy i rynku. Szkoda.

Krakus
@M&M's 27.03.2018 18:54

A skąd Ty masz takie informacje? Czyżby kretowisko?

Włodek

W 90-tych, instalowałem tam dwa dekantery do oddzielania zawiesiny z wywaru. To było jeszcze za czasów "Chmiela".

Komentator

Hmmm tak czytam, czytam, czytam opinie niżej o firmie. I dochodzę do wniosku że byli pracownicy to straszni masochiści skoro pracowali w tej firmie. A co zebranie było mówione że jeśli ktoś nie daje rady, uważa że się nie nadaje wie gdzie są kadry. Czemu wtedy nikt nie kozaczył ?

Komentator
@Byle do przodu..... 12.03.2018 23:07

Tak najlepiej siedzieć cicho i zastanawiać się nad sprzedażą. Może przyjdzie może nie.

Tomasz Wróblewski

Witam Panów, Do tej pory się nic nie odzywałem ponieważ organy ścigania zajęły się namierzaniem IT każdego z wpisujących obraźliwe zdania na były współpracowników. Słuchajcie, na ta chwilę w 100% mam zweryfikowane kto i co pisał, więc zniszczenie sprzęty, telefonu, karty , próby wylogowania się z sieci by namierzyć IT, nic już wam nie da. Panowie, daje wam czas do przyszłego poniedziałku 05.03.208 na usunięcie tych obraźliwych wpisów. W przeciwnym razie sprawą o zniesławienie zajmie się Prokuratura, Panowie: Celebryty splash 16.02.2018 18:49 Spilberg 02.02.2018 14:33 weto 31.01.2018 18:36 Sam śpiewaj 31.01.2018 19:43 Szczery 26.01.2018 21:58 Coco 27.01.2018 21:56 Babrok 26.01.2018 20:26 Meg 18.01.2018 21:51 Japa 18.01.2018 20:59 Olaf Białko 18.01.2018 14:11 Dorośli ludzie myślą że napiszą sobie wymyślony NIK i będę wymyślać historie i obrażać innych to są bezkarni. To tu się grupo Panowie mylicie. Jeżeli zaznaczone wpisy nie zostaną usunięte w wyznaczonym terminie, wówczas spodziewajcie się w domach odpowiednich służb. Kreatywność widzę że co niektórzy mają, bo kilka wpisów należą do jednej OSOBY. Z pozostałymi wpisami nie mogę zrobić, ponieważ są prawdą Ii jako pracownik tej firmy ubolewam na tym faktem. Tomasz Wróblewski

Kolega

Jak można coś pozytywnego napisać o tej firmie jak obecny dyrektor od próby rozwoju szarych komórek pół życia spędził jako robol na produkcji? Miesiąc uczył się trzymać łopatę , zanim obsługę opanował do niezbędnego minimum kilkakrotnie przestawiał sobię gębę członkiem ... Dlatego do dziś tak sepleni jak by węgiel żuł. Prosty chłop + stanowisko dyrektora = 0

Specjalista

Hurtownie/dystrybutorzy poświęceni dla sprzedaży bezpośredniej. Klienci detaliczni kupują towar bezpośrednio z fabryki w canach grubo po niżej 14 zł za butelkę 0.5 na fv z ogromnymi dokładkami z bagażnika oraz terminami pod 28dni. Docelowo hurtownie/dystrybutorzy mogli by się zaopatrywać w zakup od sklepów. Kwestią czasu kiedy się to wszystko wyda.. oszukali pracowników, klientów a teraz dystrybutorów robią w h uja.

Celebryty splash

Zdecydowanie omijać firmę szerokim łukiem. Ludzie są nie poważni w tym co robią i w stosunku do pracowników. Na górze stołka jest prezes który prawdopodobnie nie ma pojęcia co się dzieje na jego podwórku. Kórnik utrzymuje osoba od produkcji siłowników , jeden z największych w branży. Prawdopodobnie powierza cały cyrk wspomnianemu prezesowi gdzie zaznaczam może nie musi uczestniczyc w machinie napełniajacej koryto z boku.. powierza "rozwój" fabryki dwóm "dyrektorom" . Na pierwszy rzut oka widać że "nie reprezentacyjny" owinął sobie wokół palca "dyrektora" M który wszystkie najlepsze lata spędzał w domu gdzie nie miał okazji się wyszaleć wyszumieć. Totalne przeciwieństwo drugiego. Prostactwo hamstwo , imprezy , nielegalne substancje to wzór który imponuje .Sygnał o zachowaniach i używkach który miał miejsce w Ciechocinku trafił do prezesa. W konsekwencji musiał zwolnić się kierownik z północy tak silne macki ma T.K... Obciach - na drugi dzień Pani z hotelu zadzwoniła że jeden z pokoi został zdemolowany... skutki nadużycia substancji nieznanych przez owych "Dyrektorów" Ten tryb funkcjonowania to istota bytu T.W ... udoskonalana z firmy na firmę. Opinie na rynku są wyrobione.. nikt nie jest zainteresowany współpracą z tym bananowcem..ostatnimi frajerami są ludzie z Nieszawy którzy nie widzą jak T.w w komitywie z innymi wyciąga na boku tandiemy... Poziom sprzedawcy jaki prezentuję jest na najwyższym szczeblu, gdy palił się grunt potrafił sprzedać bez mrugnięcia okiem wszystkich swoich kolegów. Każde jego zlote pomysły paliły się na starcie mimo wszytko cały czas działa...celebryta.

Spilberg

Najlepszy obraz warunkow pracy. https://youtu.be/MV66VaJ6lok t.w jako Pan Piątek m.u jako przewodniczący r.p jako Pan Włodarczyk

Pan sowa

(usunięte przez administratora) Wizja i plany były ciekawe, na obecną chwilę nic nie funkcjonuje. Menagery zabiły sieci, hurtownie a co ważne markę. Chyba że wódka za 19.99 zł na półce to produkt luksusowy?

Sam śpiewaj
@weto 31.01.2018 18:36

Drugi nie reprezentacyjny może wystąpić w 997 o ile znajda tłumacza.

Szczery

Owszem, to wszystko gorzka prawda. Szkoda bo wydawało się że fajna firma, produkty ciekawe, ale wymagające dużo wkładu pracy i finansowania- promowania. Natomiast Copernicus twierdzi że nie ma czasu i pieniędzy na inwestowanie a w tej branży to jest niezbędne. Pan pseudo dyr. T.W. tylko mówi paleta tu i paleta tam. Nic się nie bilansuje i nic się nie spina- to jest motto przewodnie. W tej firmie nawet księgowa miała powyżej dziurek w nosie. Ogólny brak kompetencji. Może prościej będzie zamknąć interes i nie zawracać gitary ludziom. Klienci nie będą płakać.

Coco
@Szczery 26.01.2018 21:58

t.w z dużej litery!!!??? Wielkie to ma białe dziury w nosie.

Babrok

Z mojej perspektywy caly czas mają miejsce sytuacje patologiczne w tej firmie. Jeden wielki gratis. Zastawiam się czy prezes/ właściciel dają na to przyzwolenie czy są nie świadomi skali. Osoby z ścisłego grona , jedyni żywiciele rodzin stawiają nowe familoki, kupują nowe samochody , bawią się w najlepszych hotelach . Trudno uwierzyć że to z pesnji nie płaconej na czas. Może warto było by zweryfikować ilość "pobranej" gorzolki na "dokładki" do sprzedaży versus każda osoba. Wyniki mogą zaskoczyć..kto bamonci tzn powinny bo być może jest na to zgoda. Rentowność będzie widoczny biało na czarnym .

Kreska

Seweryn..jak mogłeś się zbałamucić samozwańczemu dyrektorowi i rozpocząć pracę w tej firmie. Życie na MAGu się nie kończy. Z twoim doświadczeniem i kontaktami pracę znalazł byś wszędzie na na normalnych warunkach. Obudź się z letargu pięknych słów bo nie będą miały one pokrycia. Polityka filmy zakłada "przekupienie idą tworzenia rodzinnej firmy" po wprowadzeniu produktów u kluczowych klientów skończysz jak pozostali..- handel pozostanie. Rynek leży, opinie są nie najlepsze .. ciągną się długi za sprzedaż poprzedników oraz nie rozliczane umowy., retra itp. smród zostaje.

Były

No to się zaczęło :) Sprawa jest prosta , chcesz płacić rachunki na czas to nie pchaj się w to gó wno. To co piszą koledzy poniżej to prawda. Firma płaci wynagrodzenia 25-30 go następnego miesiąca. Skandal !!! Koledzy dyrektorzy to jakaś porażka , Michał U. pan od siedmiu boleści, jedyne co umie to maile pisać. Panowie i Panie PH trzymajcie się z daleka od tej firmy!!!

Papa

A kierowniczek z Wielkopolski jest teraz os r any bo zwolnili mu jednego poczciwego PH, drugi jego PH rzucił papiery i czar prysł... Skończą się obroty, skończy się nic nie robienie i wróci wszystko do normy...sklepy i rzeźba... haha Ale rodzina ponad wszystko....

Bruner
@Papa 18.01.2018 21:23

Skończy się rumakowanie.... każdy kij ma dwa końce.

Meg

A może należy go uświadomić co się tu wyprawia i jak się zarządza oraz traktuje Ludzie? Co wy na to???? W grupie siła. Kto ma jaja?

HUB

Ludzie szanujcie się Nie ubliżajac nikomu - kasjerka zarabia więcej i przede wszystkim ma pieniądze na czas. I nie ma takich pseudo zarządzających Ciekawe czy wie o tym wszystkim sam właściciel Pan A.G.

Lupa

I jeszcze jedno najważniejsze hasło ze spotkań firmowych-" Panowie trzeba się poświęcić dla firmy, pracować dłużej niż 8h dziennie bo tyle mogą pracować ludzie ze Stocka lub z Cedc".

Gapa

Ja mam jedno pytanie: Kiedy ktoś z góry zrozumie że my mamy rodziny, rachunki i inne zobowiązania Chcemy pieniądze uczciwie zarobione o uczciwej porze otrzymywać. A nie słyszeć: jest jak jest ale to my "Żywimy wasze rodziny" Wstyd i hańba wypowiadać takie słowa panie dyrektorze. No chyba że ma Pan inaczej płacone......

Dapa

Lepsze jest gadanie dyrektora handlowego: Wy się nie spinacie, nie bilansujecie itd.. To może lepiej ten biznes zamknąć a nie tylko narzekać i dokładać do każdej transakcji u glownych dystrybutorów panie dyrektorze..... A później głupio trzeszczysz na zebraniach... Ale spoko mamy później przez tydzień ubaw....

Japa

A najlepszy jest w tej calej firmie i calym tym balaganie pseudo dyrektor ze Śląska. Dla nie wtajemniczonych - w tej firmie każdy kto przychodzi do pracy dostaje "tytuł na papierze" jaki tylko chce... Byle przyszedł i za jałmużnę pracował..... Dyro od siedmiu boleści;)

Olaf Białko

Bardzo słaby dział handlowy, nie znający rynku oraz realiów panujących w branży. Brak atmosfery i warunków do pracy. Nie docenianie w żadnej kwestii osób zatrudnionych. Bardzo duża rotacja pracowników. Produkty nie odsprzedają sie na zakładanym przez firmę poziomie . Cele wyznaczone przez " dyrektorów" są nie osiągalne Termin premia jest firmie obcy. Wynagrodzenie najniższe w branży. Brak pensji na czas oraz jakiegokolwiek wsparcia i narzędzi.

J23

Firma ma problemy z rozliczaniem promocji, wywiązywaniem się z umów z detalistami a nawet z wynagrodzeniami dla pracowników.

J23

Nie polecam.

Mikołaj Kopernik

Dawniej Fabryka Copernicus

Zostaw opinię o Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus sprawdź.z.o.o - Nieszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus sprawdź.z.o.o