Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus Sp. z o.o.

Nieszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 48 ocen.

Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus Sp. z o.o.
3 48 6 1

Opinie o Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus Sp. z o.o.

Zbigniew

@orzeł Celem istnienia tego wątku forum jest poznanie opinii dotyczących warunków pracy w firmie Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus oraz tego jakim jest pracodawcą. Dlatego pytania użytkownika @Marek są jak najbardziej na miejscu. @Ex a jakie jest Twoje zdanie na temat pracy w tej firmie? Wszystkie informacje mogą okazać się pomocne dla osób poszukujących pracy.

Marek

Podbijam, jakie ma zarobki ph w Warszawie? Jak wyglada praca? Mam na myśli ramy czasowe samochód godziny pracy itp

Krakus
@Marek 27.06.2018 00:06

-Nie wiem jak teraz, ale wcześniej było to ok. 2500 na rękę (często wypłaty są z opóźnieniem) ; -samochód do dyspozycji, ale za kilometry prywatne płacisz tj. potrącenie z wynagrodzenia; - premie są, ale trzeba się sporo nagimnastykować; - przy standardowym dniu pracy i wymogach firmy praca dzienna wyniesie Cię powyżej 8 godzin, czasem z dojazdem +-12 godzin; - brak pomocy merytorycznej ze strony przełożonych (najgorszy z zarzutów); Ogólnie firma rozwojowa, która potrzebuje długofalowego programu rozwoju, czyli pracy u podstaw, a teraz jest to wolna amerykanka - plany, plany, plany ale bez celu ich realizacji. Czasy wrzutek się skończyły, trzeba podjąć się realnej estymacji sprzedażowej i trzymać realny target, a tego w tej firmie brakuje.

Marek
@Krakus 27.06.2018 17:26

2 500 na rękę w Warszawie? Chyba żart...

Arek
@Marek 28.06.2018 06:42

zgadza się, bo ta firma to jeden wielki żart...

Wojtek
@Krakus 27.06.2018 17:26

A premia jakiego rzędu ?

Wojtek
@Wojtek 30.06.2018 11:13

I jaki dają samochód ?

Ex
@Wojtek 30.06.2018 11:34

Jak idziesz do pracy PH dla samochodu to zapomnij o tej firmie. Jak zobaczysz jaka jest atmosfera to nawet mercedesem nie będzie Ci się chciało pracować dla tej firmy. A premia ? Zapomnij że zamkniesz :)

cezary2
@Ex 30.06.2018 13:09

ale to jaki ten samochod?

Ex
@cezary2 17.07.2018 14:26

Jak idziesz tam dla samochodu to daruj sobie ;)

orzeł
@Marek 27.06.2018 00:06

daj sobie spokój, spytaj w rynku... co firma reprezentuje itp. itd.

Chętny do pracy

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

Czarson

Widziałem ofertę na KAM Warszawa , może ktoś przybliżyć warunki jakie oferują ? Jakie etap rekrutacji? Rozmowa w Warszawie ?

Ania

Pił ktoś wódkę piernikowa ?? Polecacie ??

Irek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy a tu takie biadolenie!!

Gal

Prowadzą teraz jakieś rekrutacje ? Mają kogoś na Mazowszu? Jestem ciekawy jak wygląda praca PH ktoś coś podpowie ???? Samochód też do użytku prywatnego ?? Odcinają za paliwo??

Ćwirek
@Gal 08.06.2018 11:45

Może jeszcze frytki do tego? :)

1234
@Gal 08.06.2018 11:45

Kolego poczytaj wcześniejsze wpisy i zastanów się czy warto...

Krakus
@Gal 08.06.2018 11:45

Moim skromnym zdaniem, jak jest tak źle jak opisywali, to się zwalniam i sprawy nie ma. Nikt na siłę nikogo nie trzyma. Komuś muszą te warunki pasować jak w firmie pracują jacyś ludzie. Tak na marginesie: Jak nie spróbujesz nie zobaczysz to się z tego forum nie dowiesz. Pozdrawiam

Kuba

Zastanawiam się dlaczego nikt z pracowników nie pisze na forum?

Krakus
@Kuba 10.06.2018 22:17

Było już na tym forum tylko admin wykasował niewygodne wpisy byłych pracowników. Moim skromnym zdaniem, jak jest tak źle jak opisywali, to się zwalniam i sprawy nie ma. Nikt na siłę nikogo nie trzyma. Komuś muszą te warunki pasować jak w firmie pracują jacyś ludzie.

Administrator

Co jeszcze możesz powiedzieć o pozostałych warunkach pracy w Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus sprawdź.z.o.o. Twoja wypowiedź będzie przydatna dla wszystkich tych, którzy rozważają złożenie CV do tej firmy.

Filut

Lubię czytać to forum, świetne miejsce gdzie byli pracownicy bezkarnie mogą wylewać swoje żale na byłego pracodawcę. Może lepiej przeznaczyć swoją energię na pracę w obecnym miejscu niż wracać do przeszłości, tym bardziej że podobno było Wam tam tak bardzo źle.

anonim

(usunięte przez administratora)

Krakus

A skąd Ty masz takie informacje? Czyżby kretowisko?

Komentator

Hmmm tak czytam, czytam, czytam opinie niżej o firmie. I dochodzę do wniosku że byli pracownicy to straszni masochiści skoro pracowali w tej firmie. A co zebranie było mówione że jeśli ktoś nie daje rady, uważa że się nie nadaje wie gdzie są kadry. Czemu wtedy nikt nie kozaczył ?

Re-komentator
@Komentator 02.03.2018 17:52

Czemu??? Komentator Ty chyba nigdy nie pracowałeś w podobnych warunkach... Czemu? bo jak człowiek podejmuje pracę to jest dobrej myśli i robi wszystko co może aby tę pracę utrzymać, ale niestety czas weryfikuje. Kto będzie kozaczył, skoro wszyscy milczą i udają że jest OK. Wiadomo jak może skończyć się podważanie decyzji, lub wyrażanie swoich opinii , tylko w jeden sposób- zwolnieniem z pracy. Nie każdy może sobie pozwolić.

Byle do przodu.....
@Re-komentator 04.03.2018 22:39

Bardzo się cieszę że co niektóre osoby z przykrością po tych wpisach przyznają że w śród tej całej literatury jest opisana rownież prawda i cieszy mnie to że też nad tym ubolewaja!!! Tylko zastanawiam się dlaczego tacy fachowcy z takim dorobkiem zawodowym,najlepsi z najlepszych ubolewaja nad tą sytuacją- A nie szukaja innej pracy? Przecież to ambitni i w większości wyksztalceni ludzie.... Czyżby nie było pracy dla ludzi z takimi wybitnymi zdolnościami na polskim rynku pracy???czy może firmy potrafią rekrutować??? A może nie stać firm już na tak rozwiniętych pracowników? Zastanawialiście się nad tym????

Komentator
@Byle do przodu..... 12.03.2018 23:07

Tak najlepiej siedzieć cicho i zastanawiać się nad sprzedażą. Może przyjdzie może nie.

Pan sowa

(usunięte przez administratora) Wizja i plany były ciekawe, na obecną chwilę nic nie funkcjonuje. Menagery zabiły sieci, hurtownie a co ważne markę. Chyba że wódka za 19.99 zł na półce to produkt luksusowy?

weto
@Pan sowa 31.01.2018 15:52

A gdzie drugi czarodziej?

Sam śpiewaj
@weto 31.01.2018 18:36

Drugi nie reprezentacyjny może wystąpić w 997 o ile znajda tłumacza.

Szczery

Owszem, to wszystko gorzka prawda. Szkoda bo wydawało się że fajna firma, produkty ciekawe, ale wymagające dużo wkładu pracy i finansowania- promowania. Natomiast Copernicus twierdzi że nie ma czasu i pieniędzy na inwestowanie a w tej branży to jest niezbędne.(usunięte przez administratora) Nic się nie bilansuje i nic się nie spina- to jest motto przewodnie. (usunięte przez administratora)Ogólny brak kompetencji. (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Bruner

Skończy się rumakowanie.... każdy kij ma dwa końce.

Meg

A może należy go uświadomić co się tu wyprawia i jak się zarządza oraz traktuje Ludzie? Co wy na to???? W grupie siła. (usunięte przez administratora)

HUB

Ludzie szanujcie się Nie ubliżajac nikomu - kasjerka zarabia więcej i przede wszystkim ma pieniądze na czas. (usunięte przez administratora)

Lupa

I jeszcze jedno najważniejsze hasło ze spotkań firmowych-" Panowie trzeba się poświęcić dla firmy, pracować dłużej niż 8h dziennie bo tyle mogą pracować ludzie ze Stocka lub z Cedc".

Olaf Białko

Bardzo słaby dział handlowy, nie znający rynku oraz realiów panujących w branży. Brak atmosfery i warunków do pracy. Nie docenianie w żadnej kwestii osób zatrudnionych. Bardzo duża rotacja pracowników. Produkty nie odsprzedają sie na zakładanym przez firmę poziomie . Cele wyznaczone przez " dyrektorów" są nie osiągalne Termin premia jest firmie obcy. Wynagrodzenie najniższe w branży. Brak pensji na czas oraz jakiegokolwiek wsparcia i narzędzi.

J23

Nie polecam.

Mikołaj Kopernik

Dawniej Fabryka Copernicus

Zostaw opinię o Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus Sp. z o.o. - Nieszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus Sp. z o.o.