Stol-Drew Zakład Stolarski Dariusz Sowa

Jasin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 11 ocen.

Opinie o Stol-Drew Zakład Stolarski Dariusz Sowa

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stol-Drew Zakład Stolarski Dariusz Sowa

ROBOL

w tej firmie trzeba wiedzieć komu w du.....wejść żeby coś osiągnąć nawet o dzień urlopu trzeba się prosić,zwłaszcza wielki kierownik Tomek bardzo lubi jak mu się włazi oj lubi wazelinę,bardzo tylko szkoda że o produkcji nie ma zielonego pojęcia.

Robol

Praca jako praca spoko tylko strasznie kulejacy dział jakosci az plakac sie chce gdy widzisz taka bande ludzi z łapanki zero pojecia o pracy nic tylko w biurze przesiadywac jedna ze sklepu dla dzieci druga z hm trzeci z weluxa czwarty wszystko wiedzacy urwany niczym z drabiny malarz co tacy ludzie moga wiedziec zallllll

kierownik
@Robol 18.04.2018 08:35

czytam tak te opinie frustratów i wiem jedno za dużo gadania za mało pracy ,przychodzi jeden z drugim narzekać że jest h.....nia ale nic od siebie 8 h i do domu a potem zazdrość bierze że ktoś zostaje jakościowcem i podnosi swoje kwalifikacje dlaczego ? bo chciał nie narzekał angażował się w prace . A ty biedny robolu zawsze z takim podejściem będziesz cierpiał na ból (usunięte przez administratora) .

prezes

dla wszystkich minus -5 za te wpisy

Jeszcze Robie

Witam co mam wam powiedzieć wszyscy się już wypowiedzieli ale powiem tak firma jak firma robic trzeba wszędzie wiadomo nikt nie przychodzi po to żeby stać ale przychodzisz do pracy i nie wiesz co będziesz robić jedni zapierd..... a drudzy chodzą i w hu.. grają mowie prosto z mostu bo to jest śmieszne zapytasz się o coś to Ci powie ze ma wyjeba.. a za chwilę patrzysz to stoi i pogaduszki albo lata co chwile do biura i w du.. wchodzi praca nie jest zła ale po 1 rygor 2 monitoring na (usunięte przez administratora) 3 normy wyliczone bo stanął z stoperem za Tobą i wyliczył ze na minutę zrobisz tyle i tyle reszta się nie liczy 4 pracownicy wporzadku jeden drugiemu pomoże jak ma chwile ale magazynierzy mowa o tych z zewnątrz gadają ze pierdo.. to ale i tak liczą na to żeby utrzymać się na godzinowce Pozdrawiam państwo które siedzi nad nami I MA PRACOWNIKÓW GLEBOKO NIE POWIEM juz gdzie bo wszyscy wiedzą o co chodzi i dziękuję za TERMINOWE WPŁATY WYPŁAT BO ANEKS MÓWI PROSTO ZE DO 8 A NIE OD 8 ŻAŁOSNE JEST TO ŻEBY CZEKAĆ NA SWOJE CIĘŻKO ZAROBIONE PIENIĄDZE A WCISKAJĄ CI KIT ZE TO WINA BANKU TO TRZEBA ZROBIĆ PRZELEWY JUZ 6 A NIE NA OSTATNIĄ CHWILĘ a gadanie ze firma niema pieniędzy dla pracownika jak niema pieniędzy to trzeba zamknąć działalność a nie kłamać ludzi od początku do samego końca

Mr. Nobody

Witam, co można powiedzieć o tej firmie człowiek nie wie kiedy wypłatę dostanie chociaż nie narzekam na wynagrodzenie obecnie i to nie powinno zależeć od banku bo to nikogo nie interesuje, nie wywiązuje się góra z umowy jaką mamy zawartą na papierze więc dlaczego pracownicy mają wywiązywać się z obowiązków? ucinają na każdym kroku stań chwile to dostaniesz zj.... gdzie w innej firmie zabierają z premii za urlop na żądanie? Ja się jeszcze z tym nie spotkałem bo to pracownikowi się należy, co do urlopów mów miesiąc albo 2 wcześniej bo na ostatnią chwilę Ci nie da tutaj dominuje hasło ludzie i ludziska. Wszystko jest robione na ostatnią chwilę i tylko nagonka szybciej dalej dalej itp. Jeśli chodzi o ludzi spoko bo każdy daje z siebie max. Kiepski przekaz informacji nikt o niczym nie wie dowiaduje się na ostatnią chwilę. Normy normy normy jak maszyny będą sprawne a nie robione na pół gwizdka to normy da się zrobić . Obserwowanie na każdym kroku monitoring oblegany jednym słowem zbyt rygorystyczny system wiadomo zakład produkcyjny trzeba robić ale bez przesady zajmowanie się sprawami mniej ważnymi od tych priorytetowych. Rozmowy z pracownikami kończą się na rozmowach po prostu człowiek odnosi wrażenie że wszyscy mają wszystkich w (usunięte przez administratora) Socjal nie istnieje mogą tylko jeszcze Ci upierdzielić z wypłaty, jak się nic nie zacznie zmieniać to ludzie pouciekają i będą bombać tylko Ukraińcy mający stawki nawet lepsze od Polaków

Nowy chętny

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jaka atmosfera?

xyz
@Nowy chętny 14.02.2018 14:31

najlepiej zadzwoń i dowiedz się osobiście. Wynagrodzenia na pewno wyższe niż w innych firmach na podobnych stanowiskach. Trzeba pracować to fakt ale gdzie nie trzeba. Nikt nie płaci za narzekanie!!!. Nowi pracownicy przychodzą i nie narzekają, niektórzy się zwalniają ale każdy ma prawo iśc dalej, próbować czegoś nowego, wracają też ci którzy kiedyś pracowali. Zawsze znajda się tacy, którym będzie źle. Firmę tworzą ludzie-niestety również toksyczni.

Jeszcze Pracownik

Firma Stol-drew Jasin to statek,który powoli tonie. Masa tutaj niedociągnięć. Kierownik sprawia wrażenie komplenie niezorientowanego co ma byc robione ,dla kogo,kto to ma zrobic i gdzie to jest. Zamowienia rozsiane gdzies po stanowiskach i nie wiadomo co pierwsze i za co się złapać, wszystko idzie na styk. Toaleta,która jest nieczynna od chyba 3 lat... po co naprawiac,wystarczą dwie na 100 osob. Szanowne Panie księgowe lubią się pomylic w obliczeniach wynagrodzenia oczywiscie na niekorzyść pracownika albo poinformowac go o jakiejś pomyłce rok po zdarzeniu podsuwając tylko papiery ,ktore podpisuje się oczywiscie ze wsteczną datą ,że wszystko gra bo pomyłke uregulowano hahaha. Jest pare tematów dla PIP i wiele wiele wiele innych.

Mariusz O

Radze sie nie przyjmowac ????to w Jasinie upadnie ????poniewaz nie ma tam juz operatorow zostala garstka... jak tak dalej bedzie to tylko zostana tzw... liderzy i banda ukraincow ktorych najlepsze zdanie jest ,, nie panimajem,, i ma w tylku prace... bo ma podobna kase jak polacy o socjalu nie wspomne poniewaz go nie ma...

W34

To co się dzieje w tej firmie to trzeba natychmiast opisać! Wyzysk , normy z kapelusza, zła atmosfera! Maszyny na wykończeniu, a my mamy robić na nich normy ? Zaiwestujcie w nowy sprzęt, to może normy będą wyrabiane !

Jeszcze pracownik

Normy wydajnościowe strasznie wygórowane, socjalu brak. Zapomni o jakiś pieniążkach na wakacje czy święta. Zwiększa się ilość pracowników z Ukrainy. Na zakładzie jest technik utrzymania ruchu ale to co on robi nie jest związane z utrzymaniem ruchu a jego zadania zwala się na pracowników. Wypadkowość jak na wojnie.

PSZ
@Jeszcze pracownik 01.03.2018 18:29

Potwierdzam ! Czas żeby właściciele zaczęli zwalniać tych ludzi , lub przynajmniej kontrolować i rozliczać z tego!

Paleciarz

Po ostatnim spotkaniu można wywnioskować, że szykują się zwolnienia masowe , ponieważ firma nie zarabia , czas żebyśmy szukali nowego pracodawcy bo zostaniemy na lodzie ...

Do3razy.
@gol 26.02.2018 08:06

Widzę , że komentarz dodany przez odział kierowniczy.

Euro

Pracownicy się zwalniają i z tego co słychać na zakładzie odejdzie znaczna większość.! Bo za te pieniądze jakie zarabiamy , pracy jest w bród i bez takiej atmosfery... w dodatku brak pracujących sobót, zachęca do szukania nowe pracy. Plotki , plotkami a jednak 3 pracowników już znikło. Więc liczby mówią za siebie!

Szkoda gadac

Wiara ucieka na potenge chyba jedyny przypadek w Polsce gdzie jest wzrost gospodarczy a pracownicy zaczynaja zqrabiac mniej niz 3 lata temu. Coraz wiecej banderowcow gdzie maja podobne wyplaty a odpowiedzialnosci prawie zero. Chca zlikwidowac soboty gdzi sie nadrabialo w stosunku do pensji to za taki wynagrodzenie prace znajdzie sie wszendzie a mysle ze i na lepszych warunkach a ilosc materialu trzeba przewalic tyle samo jak i nie wiecej. Zero podziekowania ani docenienia i wyglada na to ze lepiej nie bedzie tylko w druga strone to zmierza a cale szefostwo chyba zapomnialo ze dzieki ludziom i to na samym dole zawdzieczaja sukces ale widac za pieniadze zmieniaja czlowieka ps na bramie brakuje tylko napisu ,,Praca czyni wolnym,,p

stary

Najpierw zwolnili dyra a teraz, że firma nie przynosi zysków

xyz
@stary 24.02.2018 21:30

ktoś te długiii narobił.. teraz trzeba posprzątać. :(

Ser

Czy w firmie posiada związek zawodowy? Jeśli tak jak on funkcjonuje? Jak wygląda przysługiwany fundusz socjalny ?

Pracownik
@SER 28.01.2018 17:03

Od kiedy zmienił sie prezes wszystko co bylo dla pracownika jest odbierane. To zarząd postanowił ze w firmie Stol-drew nie bedzie pakietu socjalnego. Cud że kupują jeszcze kawe,herbate i cukier...

ABC

Witajcie, pracy z miesiąca na miesiąc coraz więcej, ludzie na strzeblach prowadzących uznali, że jeden pracownik ma wykonywać obowiązki dwóch. Ciągłe podnoszenie normy, co za tym idzie większy stres o wynagrodzenie wypłata raz większą raz mniejsza, zależności tej jednakże nie znamy i raczej poznać nam nie będzie... gdyż nie otrzymujemy żadnych kart co miesiąc jak kiedyś z naszymi dochodami. Co do atmosfery, atmosfera negatywna przykłady brak, jakiej kole wiek relacji między pracownikami a ludźmi z wyższego strzebla... o przykłady nie trudno, poprzednia wigilia... Ludzie czyt. pracownicy nie są doceniani w żaden sposób, a dzięki nim przecież to wszytko prężnie działa... nieważne czy pracujesz 10 lat, czy też 3 miesiące uznania żadnego w postaci nawet podziękowania nie otrzymasz... o nagrodach, czy też uznaniach pieniężnych jak w innych firmach lepiej zapomnieć. Podsumowując, nigdzie nie jest kolorowo, ale tutaj przeważają barwy zimne.!

Worker

Od kiedy firma stała się spółką jest coraz gorzej. Pracownik kompletnie się tam nie liczy i nie jest doceniany a o jakimkolwiek socjalu można zapomnieć. Kiedyś były duże paczki i kasa na Święta a w tym roku  nas tak pracodawca docenił,że nie dał ani grosza.  Aaaaaa przepraszam !! Rzucili pare mandarynek na stołówke ,które im zostały ze spotkania Wigilijnego kadry kierowniczej i biura ,które zrobili sobie w restauracji greys. Żenada!!!!  Podwyżki ??? Tak ale norm.. bedzie trzeba zapieprzac jeszcze szybciej. Zamiast zarabiac wiecej to zarabiamy coraz mniej...

anonymous

Pracuje tam, jest ciezo i lekko ale zarobic idzie w tych 180 h/m jak chcecie idzcie do innej fabryki i walcie 240h/m i wyciagniesz 4 tys. Wole miec troche mniej niz spedzac zycie w pracy. Ps. A jak pisza kamentarze Ci co nie pravuja to niech zmienie prace bo ponoc jest 6, 7 bezrobocia to po co siedziec i marudzic nikt nierobow nie przymusza...

kierownik zzmiany
@anonymous 21.11.2017 20:06

Widać ze ta opinie pisał jakiś przydupas szefostwa albo kierownictwa... TAM BYŁ SYF JEST I BĘDZIE !!!!!

Xxx

Proponuję omijać szerokim łukiem odkąd firma przeszła w inne ręce jest tragedia Normy co 2 miesiące do góry maszyny nie dają rady a człowiek ma dać zenada

gol
@Xxx 25.07.2017 21:09

nowy właściciel a kasa wyższa...rzeczywiście stolgówno..ludzie dla mnie wszedzie trzeba pracować ale nie wszedzie sie zarobi. gadanie, bo robic sie nie chce a kasa co miesiąc i wyższa niż była przed

gol

Chyba Ponad 250 osob

zozola

dramat nie polecam obóz pracy to malo powiedziane normy wiecznie nie jasne ciągle mało maszyny wiecznie się psują ledwo zipią a ty tyraj na złomach ledwo klepanych mechanik magik cudotwórca ,reanimuje co się da ,kadra kierowniczo poganiaczy , wiecznie mało źle co do kasy wypłata co miesiąc magia raz się zgadza raz nie , obecnie ciśnienie atmosfera napięta jak by coś miało j....noć nikt nie wie o co chodzi . szef i kadra biegają jak poparzeni czekam na rozwój sytuacji i wysyłam CV

aaa

a ilu pracowników zatrudniają?

gol

Praca w dwóch lokalizacjach: Jasin 6-14; 14-22 , Brzeźno 6-14; 14-22; 22-6 a "nick Młody" ciekawe który to taki wylewny, bystry i pracowity? Szybciutko ocenić można jakim byłeś pracownikiem. TAki własnie poziom reprezentujesz.

Mlody

Stolgowno... haha Masz racje robilem tam 2 lata temu po pierwszy dniu wiedziałem ze długo tam nie porobię :D Liderzy tam to jedna wielka porażka karierowicze z Gniezna :D Atmosfera w parcy To jedno wielki dno nawet z toalety nie mozna skorzystać jak bedziesz dłużej niz minute to juz ci sapią :D Ostatnio rozmawiałem z znajomy z ktorym tam pracowałem na jednej zmianie i juz od paru dni nie robi tam :) Nic tam sie nie zmienilo od moich czasow a jest jeszcze gorzej wiedz wam ludzie mowi omijajcie to miejsce szerokim lukiem :D Pozdrawiam :D

...

a jak wygląda praca w tym nowym miejscu? w Brzeźnie?

zako

2 zmianowy 6-14 14-22, 2 soboty w miesiącu

miro

Witam, czy mógłby ktoś napisać jak wygląda praca tzn. jaki jest jej tryb (ilu zmianowy, ilość godzin, dni w tygodniu ?

maniek

Napracować się trzeba nie ukrywam ,ale płaca ustosunkowana do umiejętności .Jak przychodzi gość totalne 0 i chce taką kasę jak doświadczony pracownik to właśnie oni piszą durne komentarze.Ja pracuję 9 lat raz lepiej raz gorzej ale rodzinę można utrzymać .Jak chcą kokosy od razu to do Norwegii.A akord jak najbardziej ,jaka praca taka praca narzekają ci co chowają się po kontach z telefonem w ręku.

xxxxxxxxxxxxx

(usunięte przez administratora) stawka godzinowa normy jak na akordzie a do tego normy rosna w oczach kasa stoi w miejscu gonisz premie ale to sciem z motyka na slonce a obietnice ze ho ho gdzie tu logika jednym slowem tragedia żenada i bieda z nedza szkoda fatygi rowy kopac a nie tam

aco to

Praca w tym zakladzie to porażka stawka godzinowa a praca na akord(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Stol-Drew Zakład Stolarski Dariusz Sowa - Jasin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stol-Drew Zakład Stolarski Dariusz Sowa