(usunięte przez administratora)błyskotliwy z wykształceniem zawodowym prezes RMI mówi, że „pojawi się więcej nieuczciwych kierowców”, „część kierowców będzie próbowało "naciągnąć" klienta”. Widzę, że prezes z RMI jest specjalistą od UCZCIWOŚCI I NACIAGANIA. Te tematy nie są mu obce? Pragnę przypomnieć, że firma tego prezesa brała udział w zmowie (cenowej) ograniczającej konkurencję – Decyzja Prezesa UOKiK Nr RPZ 23/2006 . W 2007r. UOKiK znowu wydał Decyzję nr RPZ 49/2007 w stosunku do firmy Wiesława Gawryszaka. Firma jego pod nazwą „RMI Radio Taxi” zapewniała na materiałach reklamowych, że korporacja ta jest najtańsza w Poznaniu, co było niezgodne z rzeczywistością. Wielu klientów mogło czuć się oszukanych, a inne firmy taksówkowe mogły stracić swoich klientów. Zanotować straty.
W 2007r. w piśmie ( kolportowane), które było skierowane prawdopodobnie do radnych lub Prezydenta Miasta Poznania prezes pisał, że BRAKUJE NAM W WIEKSZOSCI DNIA TAKSÓWEK. Natomiast, gdy radni przyznali w 2009r. 500 nowych licencji w prasie powiedział: „ Jeśli licencji będzie za dużo, będą łatwo dostępne, to odbije się to na zarówno na prestiżu zawodu jak i na jakości usług – uważa Wiesław Gawryszak, prezes Radio Taxi RMI. – Kierowca nie będzie w stanie dobrze zadbać o swój warsztat pracy, czyli samochód. Jest kryzys, mniej klientów korzysta z naszych usług, dlatego to nie jest dobry czas na tak drastyczne zwiększanie liczby nowych licencji”. Czegoś tu nie rozumiem. Pod wpływem pisma prezesa radni mogli zwiększyć licencję. Po tej decyzji prezes zmienia zdanie??? Dziwne bo zwiększona ilość licencji stwarza przedsiębiorcy współpracę z większą ilością taksówkarzy. Co powoduje większe dochody prezesa. Zresztą pan prezes jako przedsiębiorca sam sobie dyktuje z jaką ilością taksówkarzy będzie współpracował. Nikt go nie zmusza do współpracy z 500 taksówkarzami!
Prezes mówi: „Dzisiaj nasi kierowcy robią 10-20 kursów dziennie”. Jeśli taksówkarze mają te 20 kursów na minimalną kwotę 10 zł