Materialise

Wrocław

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 7 ocen.

Materialise
1 7 6 1

Opinie o Materialise

Mariusz

@heniu Widzę, że chciałbyś już przejść do bardzo konkretnych aspektów, związanych z pracą w Materialise. Jakiś czas temu wypowiadał się tu użytkownik @Oro, który wydaje się sporo wiedzieć o tym pracodawcy - może zatem on zechce Ci w jakiś sposób pomóc. Interesuje Cię jakieś konkretne stanowisko, czy teraz się jedynie rozglądasz?

heniu

A jak wyglądają zarobki??

Mariusz

@rrrrrrrak A planowałeś podjęcie współpracy z firmą Materialise? Praca w jakim charakterze Cię interesowała? Firma Materialise prowadzi obecnie procesy rekrutacyjne. Możecie to zauważyć na ich stronie w zakładce kariera: https://www.materialise.com/pl/careers/poland Jeśli ktoś z Was był na rozmowie kwalifikacyjnej, to bardzo proszę, żeby opisał nam to, jak ona przebiegała. Takie informacje będę przydatne dla osób, które dopiero planują aplikowanie.

Black

Ta firma jest firmą z wizją.Robimy tu rzeczy bardzo ciekawe .Jak ktoś woli stać przy taśmie bez mózgu to niech tu nie przychodzi.Potrzeba nam ludzi myślących.

Zimadlo
@Black 22.02.2018 15:23

Jeśli wolisz stać cały w prochu , przez 8h i jeszcze nie wiesz jak jest on szkodliwy , to twoja sprawa.

Poliamid
@Zimadlo 26.02.2018 10:53

Z tego "prochu" wytwarza się m.in. protezy i rekonstrukcje kości, które są wykorzystywane przez chirurgów i ratują ludziom życie. Z tego samego materiału produkowana jest odzież, którą większość z nas nosi na co dzień. A w miejscu pracy wystarczy przestrzegać BHP i stosować przydzielone środki ochrony. Szkodliwe są nieprawdziwe informacje.

Dyrektor
@Poliamid 29.03.2018 14:01

Drogi PA- czewski.mowimy tu o zapyleniu . Węgiel też ma liczne zastosowania i powoduje pylicę i tak dalej można wymieniać , rzecz w tym że nie ma danych mówiących jak pył PA , czy aluminium wpływa na zdrowie , wentylacja już jest niesprawna a środki ochronne są jak ktoś sobie o nich przypomni.

rrrrrrrak
@Poliamid 29.03.2018 14:01

Jak mam zdychać kiedyś na raka, to pocałujta się w 4 litery!

Mariusz

@Dyrektor, czy jesteś aktualnie pracownikiem firmy Materialise? Możesz powiedzieć nam coś więcej na temat benefitów pozapłacowych w firmie? @Oro, czy podzielisz się z nami informacjami na temat możliwości rozwoju w Materialise ? @Nick, użytkownicy forum szukają tu informacji na temat wszelkich aspektów pracy w firmie. Im więcej informacji, tym lepiej dla osób zainteresowanych pracą w tym miejscu. Jesteś pracownikiem Materialise?

Paweł S

Ja pozwole sobie na taką opinie. Byłem tam na 2 rozmowach w przeciągu roku z hakiem, gdyż ta praca wydawała mi się intereująca. Konkluzja: wszystko fajnie ok ale wypadałoby się odezwać, że nie dziekujemy, nie przyjmiemy pana itd bo czekałem i odrzuciłem kilka fajnych ofert ze względu na czas oczekiwania na decyzje od firmy. Tak więc nie oceniam samej pracy( to macie powyżej) a oceniam podejście do przyszłego pracownika. Dodam że kwalifikacje miałem większe niż to sugerowało ogłoszenie więc słabe podejście trochę..polska.

Oro
@Paweł S 10.05.2018 15:34

Bo podejście do pracownika jest tam słabe mówiąc ogólnie, paru osobom brakuje kompetencji, ale nie są tego świadome.

Mariusz

@Paweł S, a czy w tej sprawie próbowałeś kontaktować się z pracodawcą? Jak oceniasz kompetencje osób prowadzących z Tobą rozmowę kwalifikacyjną? Rozumiem, że nie planujesz aplikować kolejny raz? Może są na forum osoby, które obecnie są zatrudnione w Materialise i opowiedzą jeszcze coś na temat tego pracodawcy?

Nick
@Mariusz 11.05.2018 00:50

A czy to co napisane poniżej nie wystarczy ? Został poruszony temat atmosfery o którą pytałeś i innych detali pracy w Materialise.

exMaterialista

Organizacja na poziomie zerowym. "Dyrektor" z przypadku ewidentnie nie radzi sobie z całym majdanem co wpływa na jego zadowolenie. Zadowolenia braku nie ukrywa co powoduje, że w fabryce panuje atmosfera zniechęcenia, wrogości. Obiecanki, brak realizacji, zwodzenie, nierzetelność, niesłowność, maksymalne zero profesjonalizmu :( Podobno w dziale IT fabryki Materialise jest lepiej choć wątpię w to mocno. W tej firmie po prostu nic nie może działać normalnie.

gorzejbycniemoze
@exMaterialista 24.11.2017 17:15

niestety potwierdzam każde słowo na temat tej firmy i zarządu. Omijać szerokim łukiem.

pracownik działu IT
@exMaterialista 24.11.2017 17:15

Również potwierdzam

Mariusz

Forumowicze, zależy nam na waszych opiniach dotyczących tego pracodawcy. Co możecie o nim powiedzieć? Czy uważacie firmę Materialise za godną polecenia? @Poliamid, zatrudniasz się aktualnie w Materialise? Daj znać, co sądzisz o tamtejszej atmosferze pracy.

locke

Witam a jak warunki pracy w nowej siedzibie?? Byłem i widziałem na Klecinskiej i szczerze mówiac zrezygnowałem...

Kita
@locke 09.12.2017 22:15

Warunki o wiele lepsze ale atmosfera coraz gorsza mało ludzi do pracy a wymagania rosną

Marek
@Kita 13.12.2017 22:49

Witam a na jakie zarobki można liczyć mniej więcej na produkcji? 2500zł?? Więcej..? Mniej ...?

Zainteresowany

Zubi .Jak się dostaniesz to daj znać jak to wygląda od środka.

Zubi

Jak wygląda praca na montażu w Materialise?? Jesteście zadowoleni bo myślę o aplikacji tam...

Zimadlo
@Zubi 28.08.2017 04:11

Kiepsko Praca nie zorganizowana, zamordyzm dyrektora , inwencja pracownika jest bagatelizowana , brak dodatków : karty multi sport, wczasy pod grusza itp ODRADZAM

Zostaw opinię o Materialise - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Materialise