RF MAH

• Wrzosy
  • Garwół
  • Golina
  • Miłcz

3. Opinie o pracodawcach Wołów
  5. Opinie o RF MAH Sp. z o.o.

Opinie o RF MAH Wołów

Nie przegap nowości o RF MAH Sp. z o.o.!

akat

22.05.2026 21:00

Dziś zakończyłem współpracę z tą firmą. Całokształt oceniam dobrze, jednak pracę uprzykrzają ludzie szukający pomyłek innych. Poruszający się po firmie w pomarańczowych kaskach i donoszący o zauważonych odstępstwach. Wielokrotnie trzeba się tłumaczyć z rzeczy które można podsumować ludzkim błędem a nie świadomym działaniem. Raporty są analizowane przez osobę nie mającą wiedzy technicznej. Dziwne że osoby decyzyjne nie widzą jak takie działania psują atmosferę pracy.
    #KierownikLogistyki

05.05.2026 09:45

Pracuję w tej firmie od kilku lat - polecam tą pracę osobą, które chcą się rozwijać i nie boją się wyzwań (w tym prowadzenia wielu projektów na raz). Praca w firmie RF MAH daje bardzo dużo możliwości. Uważam, że jeśli ktoś ciężko pracuję i nie ściemnia z pewnością się tu odnajdzie. Niektórzy uważają, że jest dużo kamer - mi to nie przeszkadza, ponieważ nie mam nic do ukrycia w kwestii wykonywania mojej pracy. Zaplecze firmy jest szeroko rozwinięte, sprzęt jest najwyższej jakości. Zarobki są bardzo dobre. Nie każdy się tutaj odnajdzie - jest to praca pod presją i z krótkimi deadline.

CHUDY KUZYN

31.03.2026 21:00

Jeśli masz zajawkę trochę zawzięcia i chcesz się rozwijać to z własnego doświadczenia powiem, że firma RF-MAH doda ci wiatru w żagle, mus przeprowadzki zmusił mnie do rozwiązania umowy, ubolewam, bo cała kompania jest igła, z imion za długo by wymieniać więc pozdrawiam serdecznie WSZYSTKICH kosmitów i kosmitki z którymi miałem przyjemność współpracować, i pamiętajcie, nie sztuka zabić kruka a gołą doopą siąść na jeża. Trzymajta się tam ciepło. ABSZNAJDEN JECHANA
    #Spawacz

były pracownik

19.03.2026 20:07

Odradzam pracę w tej firmie. (usunięte przez administratora) Dziwne jest to, że Zarząd nie widzi gdy takie osoby działają na szkodę firmy. Zarząd robi bardzo dużo aby firma się szybko rozwijała, ale wyrozumiałość na niektórych osób i ich pracy jest demotywująca.
    Zainteresowana

27.02.2026 21:44

Witam. Jak wygląda praca w dziale księgowym ? Szukają juz drugi raz księgowej i głównej księgowej? Czy ktoś był na rozmowie, jakie wrażenia?
    kandydat

20.02.2026 19:46

w zwiazku z aplikowaniem na nowa oferte pracy prosze o informacje jak pracuje sie w RF MAHu ? jak wyglada wspolpraca z wlascicielami oraz kierownicwem ? jak ogolna atmosfera miedzy ludzmi ? jakie benefity w praktyce ? czego mozna sie spodziewac po tej firmie ? lokalizacja malo atrakcyjna a jak warunki ?
    Koro

16.09.2025 23:35

Ogólnie prezesi wydają się być w porządku, dbają o firmę i żeby nikomu nic nie brakowało zlaszcza (usunięte przez administratora) facet dba o najmniejszy szczegół i to jest na plus, i dziwi mnie fakt dlaczego że trzymają z zespole(usunięte przez administratora) Według mojej opinii jak zobaczy że coś umiesz więcej od niego to się przyklei do Ciebie i wszystko będzie robić aby pokazać że jesteś (usunięte przez administratora) i nadajesz się do zwolnienia, wszystko byłoby ok (takie osoby głównie się olewa w pracy niech sobie chodzą wlasmymi ścieżkami) gdyby to nie był twój przełożony który zamiast pomóc to rzuca kłody pod nogi, przez co kompetentne osoby odchodzą. Ogólnie mam nadzieję że prezes (usunięte przez administratora)przeczyta ten post i przyjrzy się (usunięte przez administratora), bo firma z potencjałem ale w takiej atmosferze nikt normalny długo nie wytrzyma
    Produktionsmitarbeiter

29.08.2025 19:40

Firma o dużym potencjale do zdobycia wiedzy teoretycznej i praktycznej. Dużo pracy za atrakcyjne wynagrodzenie. Z minusów to: bardzo duży nacisk na punktualność i większa niż w innych firmach liczba kamer monitorujących każdy ruch. Po ok. dwóch tygodniach nie zwraca się na kamery uwagi. Śmiesznym porannym rytuałem były poranne obchody trzech osób w pomarańczowych kaskach. Dwie zaangażowane i znające temat (usunięte przez administratora) Ogólnie polecam pracę w tej firmie. Gdyby nie relokacja rodzinna chętnie bym dalej tam pracował.
    Iwona

22.07.2025 20:03

Oferta pracy na stanowisko inżyniera projektu a na rozmowie okazuje się że by zostać inżynierem projektu musisz popracować konstruktorem. Od minimum 3 miesięcy do w nieskończoność. Nikt nie mówi kiedy ci zaproponują inżyniera projektów. Po prostu pracuj i czekaj. Mimo że masz udokumentowane studia z zarządzania i nigdy nie pracowałaś jako konstruktor. Jako praca tymczasowa i poczekalnia na miesiąc dwa - spoko, nawet polecam.
    Diabełek

01.07.2025 14:30

Firma okropna mobbing na codzień kierownictwo montażu (usunięte przez administratora)ma komu prowadzić montaży . Pani dyrektor (usunięte przez administratora) poza siedzeniem za ciepłym biurkiem nie ogarnia nic z montażu ale wszystkich pracowników weryfikuje tak jak by była z nimi w ciągu pracy . Pod względem zarobkowym firma spoko (usunięte przez administratora) to składajcie swoje CV pozdr
    OLO

20.03.2025 19:26

Pomimo różnych opini w internecie zdecydowałem się kandydować do tej firmy i zostałem konstruktorem. Pierwsze dni są ciężkie, duża ilość informacji zawarta w szkoleniu (bardzo ciekawie prowadzone). Po ok tygodniu zostajesz rzucony na bardzo głęboką wodę. Dodatkowo (usunięte przez administratora), głupie komentarze które pododują dodatkowy stres. Potwierdzam opinie z wcześniejszych wpisów. Zarządzanie i decyzyjność w dziale konstrukcji leży. Brak wytycznych i procedur co innego na szkoleniu wstępnym co innego dowiadujesz się z działu Produkcji. Za to (usunięte przez administratora) z Jakości uważa że wszystko działa prawidłowo. Duże pozdrowiena z tego miejsca dla(usunięte przez administratora)za chęć pomocy. Chciałbym dalej z tymi osobami pracować. Nie uważam okresu pracy za czas stracony, dużo mnie on nauczył. Nie zgadzam się z zarzutami, że duża ilość kamer powoduje stres. Jeżeli przychodzisz do tej firmy pracować to nie masz się co stresować kamerami. W dniu dzisiejszym podziękowno mi za współpracę i raczej nie będę ubolewał nad tym.
    Koko

02.01.2025 10:13

Nie polecam tej firmy na rozmowie z prezesem wszystko pięknie mówi i po okresie próbnym podziekuja za współpracę dlatego cały czas potrzebują pracowników ten zaklad to jedna wielka poraszka i ten zaklad to wielkie nie porozumienie odradzam iść do tego zakładu
    PATO

16.12.2024 14:11

Firma RF MAH pozostawia wiele do życzenia pod względem zarządzania i organizacji pracy. Kierownictwo nie potrafi efektywnie zarządzać zespołem, co prowadzi do chaosu i napiętej atmosfery. Współpraca między pracownikami oraz działami jest utrudniona, brakuje jasnych procedur i wsparcia. Informacja zwrotna od przełożonych jest niejasna i często sprzeczna, co dodatkowo demotywuje. Nowi pracownicy są pozostawieni sami sobie, bez odpowiedniego wdrożenia i wsparcia, co utrudnia im odnalezienie się w obowiązkach. Całościowo, praca w tej firmie jest frustrująca i mało satysfakcjonująca.
    Łukasz

16.12.2024 12:25

Na wstępie powiem, że NIE polecam pracy w tej firmie przez złą atmosferę (usunięte przez administratora) , każdy twój ruch jest ściśle monitorowany, nawet jeśli coś się długo ładuje na służbowym komputerze i w tym czasie patrzysz się na telefon to może skutkować utratą premii. Współpraca miedzy pracownikami jest tragiczna. D(usunięte przez administratora) PS: Firma ogłasza się na Wrocław, ale nie informuje w ogłoszeniu, że okres próbny trzeba odbyć około 45km od Wrocławia w głównej siedzibie firmy (Prawików), a docelowo i tak trzeba jeździć tam raz w tygodniu.
    Nynek

08.12.2024 21:55

Na wstępie nie pozdrawiam pani piekarz dzięki której nie pracuję już w firmie. Pani dyrektor piekarz jest osobą mściwą i kłamliwą. Gdy zapytałem ją o przedłużenie umowy po okresie próbnym poinformowała mnie, że umowa nie zostanie przedłużona co niedługo później okazało się kłamstwem z jej strony. W biurze powiedziała, że wyszedłem z rozmowy z nią i poszedłem do domu w godzinach pracy. Na rozmowę zostałem zaproszony na koniec zmiany więc po rozmowie byłem już po pracy. Było jeszcze dużo kłamstw ze strony tej pani. Atmosfera między pracownikami jest całkiem dobra mimo tego, że pani dyrektor nie jest tego zwolenniczką. Pani dyrektor wprowadza złą atmosferę przez co nie polecam zakładu.

31.03.2024 19:48

Witam jak wygląda praca na stanowisku specjalisty ds.zakupów? Chciałbym złożyć CV ale się zastanawiam bo opinie nie są zbyt przychylne jeśli chodzi o szefostwo. Czy jeżeli w ogłoszeniu jest napisane "język angielski komunikatywny" to rozmowa jest w tym języku czy nie?
    toIowo

24.09.2018 19:54

Skończyłem przygodę z tą firmą ok. roku temu. Pracowałem jako konstruktor. Mogę powiedzieć tylko jedno. Takiej ściemy i dezorganizacji w moim życiu nie widziałem. Atmosfera skrajnie nie przyjazna i powodująca niechęć do pracy i wykonywania obowiązków. Brak komunikacji pomiędzy pracownikami powoduje powstawanie co raz większych błędów. Niemal cały czas z zakończeniem każdego projektu odczuwa się niepokój o swoją przyszłość. Każde potknięcie jest represjonowane, lecz zawsze wybierany jest jeden kozioł ofiarny. Osoby z długim stażem pracy mogą robić właściwie co zechcą bez konsekwencji bo przecież to jest "rodzinna" firma. W samej firmie jest może 6 osób z którymi da się współpracować. Nowi pracownicy są często represjonowani za niedociągnięcia, które wynikają z braku komunikacji. Co do działu produkcji - szacunek dla tych pracowników że wytrzymują po presją kierownictwa.

03.10.2023 06:47

Witam, pracowałem na RF mah na stanowisku konstruktor mechanik ale docelowo miałem być inżynierem projektu.(usunięte przez administratora)Na plus firma ma dobry sprzęt, programy, na minus dojazd z Wrocławia ( ale firma ma biuro we Wrocławiu)ludzie tacy jak wszędzie, spoko, cwaniaki i wieśniaki ( którzy pierdzą, bekają w biurze, dramat).Rotacja w firmie jest duża ludzie przychodzą odchodzą jest to dziwne bo firma nie płaci najgorzej ma sprzęt ale atmosfera !!! Kamery w w pokojach, mogą w każdym momencie sprawdzić co robisz na komputerze, brak elastycznego czasu pracy.Na potwierdzenie moich słów może być to że firma cały czas szuka ludzi, ostatnio pojawiły się duże plakaty w Środzie Śląskiej.Nie polecam.

Kontakt - RF MAH Sp. z o.o.

Prawików 10 56-100 Wołów

Konrad

14.09.2023 16:23

Firma super, możliwość szybkiego rozwoju, jeśli jest się pracowitym sumiennym i punktualnym to jest to zauważane i doceniane. Ludzie na zdecydowany plus, miła przyjazna atmosfera. Firma daje też możliwość rozwoju młodym ludziom.
    K.

13.09.2023 20:15

Pracuje na stanowisku konstruktor, po studiach z małym doświadczeniem. Na plus jest to, że w żadnym korpo nie dostałbym szansy na taki szybki rozwój i samodzielne projekty. Bardziej doświadczone osoby zawsze chętnie pomagają gdy czegoś nie wiesz, to samo kierownictwo.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RF MAH?

Jula

10.08.2023 07:16

Była wzmianka o podwyżkach. :D za co zazwyczaj są przyznawane? Macie jakieś porady dla osób całkiem nowych w branży? Widziałam, że obecnie widnieją trzy oferty pracy, czy widełki płacowe dla konstruktorów są możliwe do podania? Zauważyłam, że w treści nie są wprost stwierdzone a potrzebuje wstępnie się zorientować. Atmosferę w biurze jak przy tym oceniacie?

01.09.2023 12:54

W dużym skrócie, zaangażowanie i sumienność popłaca :) Co do płacy to wszystko zależy od umiejętności i doświadczenia. Nie ma sztywnej atmosfery, zespół jest mlody z dużą ilością humoru :D
    alojzy

30.08.2023 21:24

ogólnie wszystkie negatywne opinie to niestety prawda pracowałem tam parę lat kamer masa , atmosfera tragedia ,(usunięte przez administratora) tak niestety wygląda praca w tej firmie na rozmowie kwalifikacyjnej zapytaj o kary pieniężne jakie firma nakłada na pracowników np, za spużnienie 5 minutowe nie oddanie godzin na czas itd. (usunięte przez administratora) jeżeli nie załapiesz sie na kare obecnie pracuję w innej firmie i zarabiam lepiej tak to niestety jest pozdrawiam wszystkich którzy zamierzają sie tam zatrudnić życzę powodzenia i odporności na stres .jedynie tyle jestem zadowolony że mogłem zrobić uprawnienia suwnicę ,wózki, platformy

09.08.2023 19:51

firma jak każda ma plusy i minusy, ale ogólnie spoko. Jak robisz swoje to idzie się dogadać podwyżkę sie dostanie
    Maniek

23.06.2023 08:21

Wszędzie kamery(usunięte przez administratora)

01.06.2022 23:04

Krakowiak

08.06.2022 17:55

Zatrudnij się na miesiąc (o ile wytrzymasz tam) i ocen sama jak jes. Na tyle opini o tej firmie ile naliczylas pochlebnych?
    Obiektywny-obiektywna

08.11.2021 12:50

Nie polecam pracy w tej firmie. Atmosfera w firmie prowadzi do tego, że tylko nieliczne jednostki czują się tam dobrze, a zdecydowana większość narzeka i słusznie. Część osób pracuje tylko dlatego, bo ma blisko, a w okolicy nie ma zbyt wiele alternatyw. Chociaż szczerze mówiąc już przeprowadzka (lub praca zdalna) jest lepszą opcją niż perspektywa takiego życia przez kolejne miesiące i lata. Osobom dojeżdżającym z okolic Wrocławia już w ogóle odradzam pracę w RF MAH. Droga w końcowym odcinku jest bardzo dziurawa, a spóźnienie nie wchodzi w grę. Ostatniej zimy ten pośpiech doprowadził do kolizji drogowych u kilku pracowników. Od strony Lubina już droga jest w lepszej kondycji. Za spóźnienie kilka minut pracodawca był w stanie potrącić część wypłaty. O tym że w firmie nie dzieje się dobrze świadczy duża rotacja pracowników. Każdy kto ma choć trochę szacunku do samej (samego) siebie odchodzi. Relacja pomiędzy kierownictwem, a pracownikiem nie powinna się opierać na (usunięte przez administratora) Na początku może to dawać poczucie 'luźnej atmosfery' (tak to szefostwo będzie usprawiedliwiać), ale faktem jest, że tworzy to(usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora) Zarobki w firmie nie są złe, ale biorąc pod uwagę dodatkowe koszty w postaci(usunięte przez administratora)Osoby z Ukrainy zarobią tutaj dużo mniej na tych samych stanowiskach co Polacy, mimo czasami większej wiedzy i doświadczenia.
    P

29.10.2021 21:48

(usunięte przez administratora) Na starcie zero zaufania do pracownika. Mnóstwo kamer, bardzo często podgląd monitora przez przełożonego. (usunięte przez administratora) Zdarzają się krzyki przez przełożonych za niedopowiedzenia lub błędy wynikające z braku komunikacji lub z powodu ciągłych zmian organizacyjnych. Ogromna rotacja pracowników spowodowana głównie atmosferą. W każdym miesiącu odchodzi jeden lub kilku konstruktorów. Przez ostatnie dwa miesiące odeszło siedmiu konstruktorów. Najczęściej sami składają wypowiedzenie. Niektórzy wytrzymują okres próbny, niektórzy pół roku. Zdarzają się też dość często zwolnienia, jak ktoś poprosi o podwyżkę lub po prostu nie przypasuje dyrektorowi. Niesamowite, że nadal istnieją firmy z takim podejściem do pracownika. Kompletny brak szacunku i profesjonalizmu. Szkoda zdrowia i nerwów. Po zmianie pracy czuję, że w końcu jest normalnie. (usunięte przez administratora)
    Mendoza^^

29.10.2021 19:54

Cześć Wszystkim. Dzisiaj rozstałam się z firmą Rf-Mah z powodów rodzinnych. Pracowałam jako konstruktor, składałam papiery na inżyniera projektu. Fakt na pierwszy rzut oka troszkę dziwna struktura, choć po przepracowaniu ponad pół roku, jak najbardziej zrozumiała. To tak tytułem wstępu. Moim zdaniem w firmie na plus są: współpracownicy (zajefajna ekipa), projekty (mimo że konstruktor ze mnie średni, to meeega się rozwinęłam pod kątem wiedzy technicznej, zaworów, konstrukcji stalowych, pomp i innych; w skrócie fajna różnorodność), zarobki na bardzo przyzwoitym poziomie, bardzo dobry sprzęt i warunki pracy, kadra zarządzająca, z którą absolutnie można się dogadać. Jedyne co do czego można się doczepić, to to że firma jest teraz w trakcie rozwoju, inwestycji i pewne struktury są jeszcze w opracowaniu, ale to z kolei oznacza że można być częścią tworzenia się czegoś nowego. Wszystko jest kwestią tego, jakie kto ma podejście. Są również kamery moniturujace, wiem że niektórym przeszkadzają, ja nie zwracałam na nie uwagi. Kierownictwo bardzo ceni sobie punktualność, co chyba na dobrą sprawę nie jest takie trudne do spełnienia, stawiam że była jakaś wybitna jednostka, która miała bardzo ambiwalentny stosunek do pracy i stąd te zasady. Generalnie dla mnie na plus:) na pewno będę mile wspominać i nie mogę z tego miejsca nie pozdrowić Lipka i całego PT3, Sołtysa, Emilio, Szatana, Mario, Gajowego, Majsterków i caaaałej RFmahowej Familii. Jesteście mega! Do zobaczenia
    Gromosław

06.10.2021 21:28

Niedawno z powodu przeprowadzki na drugi koniec Polski zakończyłem swoją ponad dwuletnią przygodę z RF MAH, więc pozwolę sobie skrobnąć kilka słów, może komuś pomogą w wyborze :) W przeciągu ostatniego roku-dwóch zatrudnienie w dziale konstrukcyjnym wzrosło praktycznie dwukrotnie, rozpoczęła się budowa (i jest na ukończeniu) drugiego nowego biurowca w Prawikowie i biura we Wrocławiu. Procedury w firmie przy takim skoku rozwojowym na szczęście też nadganiają i o ile jeszcze sporo pracy nad integracją systemową pracy w RF MAH cieszę się, że mogłem od środka oglądać te procesy standaryzacyjne. Praca na najnowszym sprzęcie (i komputerowym i biurowym) oraz oprogramowaniu zdecydowanie na plus. Wynagrodzenia negocjowalne, pokazując efekty swojej pracy, zawsze wypłacane na czas, podwyżki zależne od zaangażowania w pracę + premie świąteczne (większą na koniec roku + mniejsza Wielkanocna + paczki świąteczne). Duże możliwości rozwoju - zaczynając od konstruktora prostych konstrukcji przy zaangażowaniu można praktycznie z kwartału na kwartał brać się coraz bardziej za coraz większe projektu, przechodząc do roli inżyniera projektu. Rozliczenie godzinowe (umówiona stawka netto/h), w tym liczony czas przejazdu na delegacjach, umowa o pracę + nadgodziny jako premia. Atmosfera w pracy jaka jest - najlepiej przyjść na okres próbny i się przekonać ;) sporo czarnego humoru, czasem jakieś przsztyczki personalne w formie żartów - tutaj jednak trzeba mieć po prostu duuużo dystansu do siebie i innych. Ja się w tym środowisku bardzo dobrze odnajdywałem, ale widziałem też takich, którzy nie potrafili tego - wszystkim nie dogodzisz ;) Praca w godzinach 7:00-15:00 (w tym 20 minutowa przerwa). Gdy chce się zostać dłużej/przyjść wcześniej by nadgonić projekt i by więcej grosza do kieszeni wpadło nie ma problemu. Z urlopami też kwestia komunikacji z przełożonym - nigdy nie miałem na tym polu żadnych problemów. Firma gdzie się przychodzi pracować, pracować i pracować - jak ktoś chce przychodzić na 7:00 i do 9-ej pić kawę, to zły adres. Z własnych doświadczeń zecydowanie polecam - gdybym ciągle mieszkał w okolicy widziałabym dla siebie kolejne co najmniej kilka lat nowych, ciekawych wyzwań w RF MAH!
    Pozdro Emil

19.06.2019 10:39

Duży plus tej firmy to fakt, że można się rozwinąć jako konstruktor, zdobyć cenne doświadczenie. (usunięte przez administratora)
    Tomek...kk

24.12.2020 00:41

Rozwinąć można papier toaletowy ja idąc do pracy chcę być traktowany jak człowiek i jak człowiek zarobić widzę że w tej firmie się nieda
    Tedy

14.01.2020 10:33

Zamiast się rozglądać warto zająć się pracą ,a że firma dobra to z pewnością to wynagrodzi.
    Tomek...kk

24.12.2020 00:38

Tak ciekawe czy ty się nie rozglądasz tylko sam się nie widzisz powiem tak właśnie przez takich jak ty jest w Polskich firmach taka atmosfera ty lepiej się rozglądaj bo widzę że masz podejście to se wrogów narobiłeś

01.04.2020 20:04

jak w firmie RF MAH są platne nadgodziny?
    Nova

17.05.2020 13:16

Nadgodziny W tygodniu 50%, sobota 75%, niedziela i inne dni wolne 100%

03.10.2019 17:58

Czy pracownicy w RF MAH Andrzej Międzyrzecki dogadują się między sobą?
    majsterek

10.10.2019 18:09

Roznie bywa. Generalnie jest rywalizacja. Co sprytniejsi wiedzą jak zmieszac z gnojem innych, zeby przed szefostwem dobrze wypasc i odciagnac uwage od wlasnej partaniny. Kazdy pomoze jak wie, ze oberwie jak nie pomoze.
    Promil

12.03.2018 23:26

W firmie RFMAH nie pracowałem zbyt długo, czytając poprzednie wpisy - można by dojść do wniosku, że to przez klimat panujący w firmie. Nic bardziej mylnego. Lokalizacja firmy i dojazd do niej to wyzwanie dla Indiany Jones’a. Nie ma w tym nic złego, gdyby nie fakt, iż zamieszczone ogłoszenie o prace sugeruje między innymi Wrocław jako miejsce pracy. Pomimo braku doświadczenia w firmie zostałem powitany bardzo ciepło, a koledzy z zespołu służyli pomocą przez cały czas - odpowiadając na moje nawet najbardziej banalne pytania. Moim zdaniem firma stawia przed nowymi pracownikami pewne wyzwania jak np. 9h dzień pracy, ale daje jako jedna z nielicznych szanse absolwentom na rozpoczęcie pracy na stanowisku konstruktora bez żadnego doświadczenia. Równocześnie odniosłem wrażenie, że zarząd firmy robi zbyt mało, by zatrzymać w firmie wartościowych pracowników. A zalewanie ich nadmierną ilością obowiązków czy odpowiedzialnością nie poprawia sytuacji. Nie ma co się również oszukiwać, że firma jest nastawiona na zysk i hasło „Po pierwsze szybko, po drugie dobrze” jest jak najbardziej na miejscu. Jest kilka rzeczy, które można, a nawet trzeba poprawić i doprowadzić do porządku metodologię pracy, ale prace w RFMAH wspominam miło i jako szanse dla mnie. Z wolnym, L4, a nawet z wypowiedzeniem w trybie natychmiastowym nie było problemu. „Dodatki” do pensji terminowo i bez błędów w kalkulacji. Polecam kompleksowo przepytać pracodawcę przed zatrudnieniem i nie pozostawiać niedomówień czy nie zakładać ogólnie przyjętych standardów, a nie będzie rozczarowań. PS Wycieczki personalne, na temat „mieszania z błotem” czy „dziecinady”, a również komentarze na temat kierownictwa to wielkie tchórzostwo. Jak ktoś się nie potrafi postawić czy bronić swojej opinii i wylewa swoje żale w internecie to polecam prace w kiosku. Szach-mat.
    Wyleczony z RF

15.05.2018 22:41

Promil, młody jesteś, głupi i nie wiesz na czym polega praca. Pochwal się czy miałeś za 9h zapłacone na papierze bo jak nie to popierasz przestępców. Nie musisz odpowiadać z góry wiadome o co chodzi. To jest takie polskie (usunięte przez administratora) w którym albo się zgadzasz na wyzysk albo nie pracujesz. Kasy pełno a nie potrafią porządnie firmy ułożyć. Popracuj w firmie w której wszystko jest poukładane, wszystkie pieniądze są na papierze i nadgodziny płatne zgosnie z kodeksem to wtedy pogadamy bo na razie widać u ciebie typowe podejście małolata który myśli, że trafił do raju tylko jakoś wszędzie czarno i śmierdzi zepsutą padliną. Pochwal się czy czasami jak odchodziłeś to musiałeś podpisać, że pracowałeś po 8h żeby się (usunięte przez administratora) nie doczepiła - to jest Szach-mat dzieciaku.
    NN

02.10.2018 06:50

A.... czyli wg Ciebie trzeba wykłócać się o to co Ci się należy wg prawa pracy ? Ciekawe podejście. Właśnie przez takich ludzi pracodawcy w ogóle dopuszczają naginanie lub nieprzestrzeganie praw pracowniczych, które są przecież obligatoryjne.
    Iwona

17.05.2018 12:32

@Wyleczony z RF, rozumiem, że Twoja negatywna opinia dotyczy nadgodzin. Czy chciałeś napisać, że nadgodziny nie są dodatkowo płatne? Warto to wyjaśnić, inni pracownicy na pewno są zainteresowani tym tematem. Czy próbowałeś o tym rozmawiać w szerszym gronie w firmie RF MAH? Jak oceniasz atmosferę w tej firmie?
    anonymous

30.08.2018 17:02

Iwona długo tam pracujesz?
    wera

23.03.2018 10:53

polecam
    anonymous

02.12.2017 21:59

Nie ma tragedi. Możnaby pare rzeczy poprawić, ale ogólnie mam bardziej pozytywne niż negatywne wrażenie. Ci co chcą pracować raczej problemu miec nie będą.

Zostaw merytoryczną opinię o RF MAH Sp. z o.o.