Callstack.io

4.2/5

• Dlaczego warto z nami pracować?
  • Co oferujemy?
  • Co robimy poza projektami?
  • Dołącz do nas
  • Social media

Dlaczego warto z nami pracować?

Co oferujemy?

Co robimy poza projektami?

Dołącz do nas

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Callstack.io Sp. z o.o.

Opinie o Callstack.io Wrocław

Nie przegap nowości o Callstack.io Sp. z o.o.!

Callstack.io Sp. z o.o.

11.04.2025 15:57

Cześć, tu Callstack!!
    Jesteśmy firmą konsultingową specjalizującą się w tworzeniu cross-platformowych aplikacji full-stack w technologiach React, React Native i pokrewnych. Współpracujemy zarówno z globalnymi firmami, jak i z szybko rozwijającymi się startupami.

Callstack został założony w 2016 roku przez Mike’a Grabowskiego i Annę Lankauf jako startup zajmujący się tworzeniem aplikacji w React Native. Od samego początku aktywnie uczestniczymy w rozwoju tej technologii – wspieramy projekty open source i kontrybuujemy do ekosystemu React Native, zapoczątkowanego przez Metę (wcześniej Facebook) w 2015 roku.

Tworzymy zespół 200+ osób – specjalistów, którzy łączą wiedzę techniczną z praktycznym podejściem do codziennej pracy. Stale się rozwijamy i szukamy ludzi, którzy chcą dołączyć do środowiska, w którym liczy się jakość, współpraca i realna przestrzeń do rozwoju w świecie IT.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    zizi

18.10.2024 11:54

Czy to prawda, że oni mają jakąś willę na Majorce jako benefit dla pracowników? Kiedyś mi się to rzuciło w oczy chyba w ogłoszeniu, ale teraz nie mogę znaleźć,. Czy ktoś może potwierdzić?

22.11.2024 17:38

Potwierdzam , jest możliwość na wyjazd tygodniowy i pracę zdalna w słońcu + integrację z ludźmi :)

09.07.2024 12:24

Najlepsza firma do pracy! Same plusy: - świetni ludzie - poziom dbania o pracownika na ponadprzeciętnym poziomie - jasna komunikacja - poczucie stabilności firmy, nawet w słabej sytuacji na rynku Callstack rozkłada skrzydła coraz szerzej - grono doświadczonych specjalistów w każdym dziale. Nie spotkasz sie tu z frustracją przez brak kompetencji - eventy, meetupy, konferencje i promowanie dzielenia się wiedzą wewnątrz - super imprezy, benefity i stawki Na maksa polecam!

tsunamiblond

12.05.2026 10:22

Zdecydowanie nie polecam tej firmy osobom, które cenią sobie profesjonalizm, przejrzystość i stabilne środowisko pracy. Organizacja sprawia wrażenie chaotycznie zarządzanej – kierunki działania i „strategia” zmieniają się praktycznie co miesiąc, co przekłada się na brak ciągłości projektów i poczucie dezorientacji. Jednym z największych problemów jest micromanagement. Zamiast zaufania i autonomii dominuje kontrola oraz podejście „wiemy lepiej”, co skutecznie blokuje inicjatywę i rozwój. Dodatkowo onboarding jest bardzo słaby – nowi pracownicy często zostają wrzuceni na głęboką wodę bez odpowiedniego wsparcia czy jasno określonych oczekiwań. (usunięte przez administratora) Jeśli chodzi o plusy: wynagrodzenie i benefity są na dobrym poziomie, a warunki UoP są w praktyce zachowane również przy współpracy B2B. W firmie pracuje też wielu kompetentnych i pomocnych specjalistów, z którymi dobrze się współpracuje (choć niestety nie dotyczy to wszystkich poziomów zarządzania).

Wydy…oszukany

24.04.2025 16:18

Zdecydowanie nie polecam tej firmy – nikomu. Nawet najgorszemu wrogowi nie życzyłbym pracy w tym miejscu. (usunięte przez administratora) Owszem, firma może się pochwalić imponującym portfolio klientów i świetnym marketingiem wizerunkowym – ale nie dajcie się zwieść pozorom. Prawda wygląda zupełnie inaczej: chaos organizacyjny, nieustanny micromanagement i ciągłe zmiany strukturalne, które donikąd nie prowadzą. W firmie nie ma miejsca na samodzielne myślenie – każda próba innego spojrzenia spotyka się z oporem i brakiem zrozumienia. Organizacja od lat zarządzana jest przez te same osoby, które wzajemnie się wspierają i tworzą hermetyczne środowisko, niedostępne dla "spoza układu". (usunięte przez administratora) To najgorsza firma, w jakiej miałem okazję pracować. Gratuluję – zasłużyliście na pierwsze miejsce w tej niechlubnej kategorii.

17.04.2025 11:02

Szczerze? Nie polecam pracy w Callstack. Firma wygląda fajnie na papierze, ale rzeczywistość szybko weryfikuje oczekiwania. Zarządzanie to chaos – sporo osób na stanowiskach, na których po prostu nie powinno ich być. Dużo presji, zero wsparcia, a wszystko kręci się tylko wokół kasy dla firmy, nie ludzi. Obiecują złote góry, atmosferę jak z reklamy i rozwój na każdym kroku, a kończy się na pracy pod ciągłą presją i obowiązkach, które mają niewiele wspólnego z tym, co ustalaliście na rozmowie. Brakuje podstawowego szacunku, a kultura pracy bardziej wypala, niż rozwija. Jeśli cenisz swoje zdrowie psychiczne i chcesz pracować w normalnym środowisku – trzymaj się z dala.

Maximus

16.04.2025 11:00

Zdecydowanie nie polecam tej firmy osobom z doświadczeniem, które cenią sobie profesjonalizm, przejrzystość i zdrową kulturę organizacyjną. Niestety, sposób zarządzania pozostawia wiele do życzenia – dominuje niekompetencja, brak otwartości na feedback oraz silna hierarchiczność. Problemy w komunikacji i podejmowaniu decyzji są widoczne na wszystkich poziomach organizacji, a wartości, o których firma mówi, często nie znajdują odzwierciedlenia w codziennej praktyce. Wszechobecne są kolesiostwo i nepotyzm – awanse i decyzje personalne często wynikają z powiązań towarzyskich, a nie z faktycznych kompetencji. Zamiast wspierać autonomię, rozwój i partnerską współpracę, panuje micromanagement i atmosfera “my wiemy lepiej”. Na szczególną uwagę zasługuje sposób rozstawania się z pracownikami – zdarzają się bezpodstawne zwolnienia, bez możliwości uzyskania konstruktywnego feedbacku. Często menedżerowie formułują zarzuty bez jakiegokolwiek poparcia w faktach, a pracownik nie ma przestrzeni na wyjaśnienie ani obronę swojej perspektywy. To nie jest środowisko sprzyjające rozwojowi ani długofalowemu zaangażowaniu pracowników.
    csguru

06.04.2025 09:37

CS wygląda teraz jak tonący statek – pełen chaosu i niekompetencji w zarządzaniu. Pracownicy, którzy mają jakąkolwiek wiedzę, są wyciskani do granic możliwości, a reszta topi się w mikro-zarządzaniu i braku procesów. Szczytem absurdu jest to, że wciąż wmawia się ludziom, że jest dobrze, podczas gdy zwolnienia i nieprzewidywalne decyzje to codzienność. Relacje opierają się na układach i kolesiostwie, co niszczy morale zespołu i motywację do pracy. To nie jest firma, która dba o ludzi – tylko o szybkie i krótkoterminowe „zyski” dla wąskiej grupy na samej górze...
    pracownik Tytanica

08.04.2025 19:36

Serio myślisz że jeżeli w firmie są masowe zwolnienia to w firmie jest dobrze? Jeżeli jest dobrze, to nie zwalnia się ludzi, w szczególności tych którzy przynoszą nowy biznes. Chodzą słuchy że firma szykuje się na sprzedaż. Ten statek już tonie, ratuje się kto może
    DiCaprio

09.04.2025 08:43

To jesteśmy na tej samej łajbie... wypłacili sobie cały zysk 42m (zobaczcie sobie ostatnie sprawozdanie finansowe) więc nie dzieje się tu nic dobrego... kto tak robi jak chce rozwijac firme? Ratuj się kto może.
    marketing member

26.02.2025 07:02

Początkowo Callstack, wydawało się świetnym miesjcem do pracy i nic nie wskazywało, że sytuacja tak się zmieni. Największym problemem są niekompetentni, domorośli menedżerowie i headzi – wielu z nich nie ma absolutnie żadnego doświadczenia w prowadzeniu zespołu i uczą się na swoich pracownikach. Stawiają ogromne wymagania wobec nich, zerowe wobec siebie, boją się odpowiedzialności, nie potrafią podjąć samodzielnie decyzji. Dniami są nierezponsywni, nie potrafią właściwie delegować zadań, brakuje im podstawowych umiejętności zarządzania. Brak planowania i komunikacji, częste zmiany last minute wywołują niepotrzebny stres i chaos. Pracownicy często muszą na bieżąco dostosowywać się do zmieniających się priorytetów, bez jasnych wskazówek czy uzasadnienia. Pod płaszczykiem firmowych wartości, pracownicy są często przydzielani do zadań wykraczających poza ich zakres obowiązków, bez odpowiedniego szkolenia czy wsparcia – a mimo to ponoszą za nie odpowiedzialność. Menedżerowie i kierownicy przypisują sobie sukcesy pracowników, zrzucając winę za własne błędy na swoj zespoł. Środowisko pracy stało się niezwykle toksyczne. Dobrze płacą.
    Człowiek (z) biznesu

24.02.2025 17:01

Developerzy w Calstacku funkcjonują w swojej bańce (ciekawe projekty, wyzwania tech, eventy, budżet R&D, wyjazdy na konferencje, itp.), więc jako dev pewnie można mieć dalej dobre doświadczenie pracy w tej firmie. Jednak z punktu widzenia osoby z grona “business people,” trudno teraz powiedzieć o Callstacku coś dobrego. Najpierw firma jest sukcesywnie rozbudowywana w stronę korpo – pojawiają się kolejne procesy, warstwy leadów i managerów. Następnie ten sam top management nie potrafi się dogadać sam ze sobą i zaczyna to wszystko rozwalać (czy trzeba czy nie). Jest to tym bardziej absurdalne, że firmy praktycznie nie dotknął “kryzys w IT,” więc nie wygląda na to, żeby była potrzeba “ratowania sytuacji” czy wdrażania radykalnych zmian. Eksperymenty ze strategią to C-levelowe widzimisie. Konkretny przykład? Po ledwo co przeprowadzonym rebrandingu za miliony monet, M.G. nagle wdraża swoja wizję brandu firmy, bo mu sie ilustracje na stronie nie podobają. Codzienna praca mocno odbiega od deklarowanych wartości firmy. Zamiast konstruktywnego wsparcia jest zarządzanie przez stres, szukanie winnych i generowanie niepotrzebnego napięcia. Bywało, że na callach leciały krzyki. Wewnętrzna komunikacja praktycznie nie istnieje. Firma chwali się transparentnością, ale w rzeczywistości kluczowe decyzje zapadają bez żadnej informacji. Co gorsza, zmieniają się co chwilę, co negatywnie wpływa na pracę i utrudnia realizację zadań. Decyzje kadrowe są nieprzewidywalne. Nigdy nie wiadomo, kto zostanie zwolniony i na jakim spotkaniu. O zmianach najczęściej dowiadujesz się ze Slacka jak nagle widzisz, że czyjś profil jest wyszarzony. TL;DR Dla devów Callstack prawdopodobnie dalej jest super miejscem pracy. Natomiast praca w biz to funkcjonowanie w chaosie wzajemnie wykluczających się wizji, niepewności i kulturze zap&^%*u. Nie polecam.
    Były bardzo dobry programista

20.02.2025 11:32

Jako programista gorąco polecam. Bardzo dobra, firma. Fajnie, że(usunięte przez administratora) wrócił i robi porządki z pracownikami którzy mają nienajlepszy performance, albo nie pasują do zmieniającego się profilu firmy. Przeglądałem poprzednie komentarze i nie zgadzam się z nimi - pozdrawiam.
    Money&money

20.02.2025 18:24

Nie mogłabym się nie zgodzić z opinią bardziej, dla devów jest to swojego rodzaju raj na ziemii , natomiast dla biznesu, który bierze na siebie komunikacje i relacje z klientem jest to środowisko wysoce nieprzyjemne. Ryba zawsze psuje się od głowy. Dziekuje za te wszystkie heroiczne wystąpienia oraz ostatnią sprzedaż własnej eksperymentalnej strategii wsrod pracownikow firmy po ostatnich cięciach i dziwnych ruchach - dzięki temu mogłam zdjąć różowe okulary na firmę i osoby zarządzające. Styl zarzadzania ludzmi jest obecnie bardziej autokratyczny niż liderski.
    wypalony

14.02.2025 11:13

Callstack z zewnątrz wygląda świetnie – duże projekty, stabilna sytuacja finansowa, możliwość szybkiej nauki. Jeśli już wejdzie się do środka, to trawa nie jest tak zielona, zwłaszcza jeśli chodzi o dział biznesowy (sales, PM, marketing). Zarządzają nim osoby, które nie mają odpowiedniego doświadczenia, skillsetu i umiejętności, by zarządzać czymkolwiek. Osoby na stanowisku headów micromanagują, nie mają wystarczającej wiedzy jeśli chodzi o swój dział, krzyczą na ludzi i troszczą się głównie o swoją pensję i święty spokój, a nie o wyniki, dobrostan pracownika, czy cokolwiek co wychodzi poza czubek ich nosa. Decyzje kadrowe są nieprzewidywalne, nie ma aktywnych prób rozwiązania problemu, wręcz są one ignorowane, mimo kilku lub kilkunastu próśb pracownika o rozmowę z bezpośrednim przełożonym. Zwolnienia odbywają się w amerykańskim stylu, często osoby nie mają nawet możliwości pożegnania się z zespołem, a o zwolnieniu pozostali pracownicy dowiadują się ponieważ ikona Slacka nagle jest wyszarzona. Oczywiście nie ma mowy o przekazaniu projektów, więc albo zostawi się byłych już współpracowników samych sobie (bo head mimo obecności na każdym callu nie jest w stanie powiedzieć, na jakim etapie jest projekt), albo przekazuje stan projektów po zwolnieniu. Firma nie ma wprowadzonych podstawowych procesów, zdefiniowanej usługi, na headach nie można polegać, bo każdą informacje potrafią obrócić przeciw pracownikowi. Teraz odbywają się bardzo nerwowe zmiany strategii, mimo że firma jako jedna z nielicznych przetrwała kryzys w branży IT praktycznie suchą stopą. Generalnie polecam firmę programistom (ale to nadal będzie firma, w której PM Twojego projektu zniknie z dnia na dzień), osoby związane z marketingiem, sales, lub zarządzaniem projektami powinny się trzymać z daleka.
    To miejsce wypala

18.02.2025 10:32

To miejsce wypala. Firma przyciąga najlepszych i najbardziej ambitnych dzięki konkurencyjnym stawkom i silnemu marketingowi. Po wejściu do Callstacka można dostrzec rzeczy, które robią wrażenie – imprezy na najwyższym poziomie, willa w Hiszpanii, mentorzy. Na ogólnofirmowych spotkaniach budowana jest narracja o tym, jacy jesteśmy fajni i wyjątkowi. Gdy jednak spojrzy się głębiej, okazuje się, że nie ma tu nic nadzwyczajnego ani konkurencyjnego. To zwykła kontraktornia, w której tańczysz tak, jak klient zagra. Klienci są różni, ale większość projektów to korporacje ze swoimi topornymi procesami. Management oczekuje wysokiej jakości od swoich pracowników, ale sam takiej jakości w swojej pracy nie dostarcza. Zmiany nie są dobrze zakomunikowane ani zaplanowane, więc często nie wiadomo, jak na nie reagować ani czego się od ciebie oczekuje. O częstych krzykach na spotkaniach już była mowa – potwierdzam to norma. Myślę, że wynika to z przerośniętego ego i poczucia, że nam wszystko wolno bo jesteśmy tacy fajni. Nie jesteście. Otoczka robi wrażenie, ale to, co jest w środku, bardzo zawodzi.
    Rozczarowany

14.02.2025 10:02

Z zewnątrz Callstack sprawia wrażenie świetnego miejsca do pracy – prestiżowi klienci, ciekawe projekty, rozwój open source. W praktyce jednak rzeczywistość jest dużo mniej atrakcyjna. Obecnie w firmie trwa otwarty konflikt pomiędzy kluczowymi decision makerami. To wprowadza chaos i niepewność co do kierunku, w jakim zmierza firma. Decyzje wydają się przypadkowe, a zmiany są wprowadzane bez jasnej komunikacji. Mimo stabilnych przychodów i wzrostu, pojawiają się zwolnienia, często bez konkretnego uzasadnienia. Możesz być świetnym pracownikiem, ale i tak stracić pracę, bo firma eksperymentuje ze strategią. Na wyższych szczeblach rządzi nepotyzm – jeśli masz odpowiednie znajomości, masz większe szanse na awans i bezpieczeństwo. Reszta jest traktowana jak wymienialne zasoby. Komunikacja wewnętrzna praktycznie nie istnieje, a obietnice składane przez zarząd rzadko są dotrzymywane. Dodatkowo mikrozarządzanie ze strony C-leveli sprawia, że menedżerowie średniego szczebla nie mają realnego wpływu na nic – często są jedynie posłańcami złych wiadomości. Co jest na plus? Mimo tego wszystkiego, Callstack ma swoje zalety. Projekty są ciekawe, a klienci to duże, rozpoznawalne marki, więc można zdobyć solidne doświadczenie. Do tej pory firma przyciągała topowych specjalistów, co oznaczało możliwość nauki od najlepszych. Pytanie, jak długo to potrwa, bo najbardziej utalentowani już zaczynają szukać stabilniejszych miejsc. Wynagrodzenie jest uczciwe jak na rynek, a firmowe imprezy i eventy zawsze były na wysokim poziomie. Reasumując, jeśli Callstack chce się utrzymać, coś musi się zmienić. Brak porozumienia na szczycie odbija się na całej firmie i prowadzi donikąd. Brakuje przejrzystości – ludzie nie wiedzą, czego się spodziewać, a nagłe zwolnienia i decyzje bez wyjaśnień niszczą zaufanie. Mikrozarządzanie dusi zespoły, a nepotyzm sprawia, że prawdziwy talent zacznie odpływać. Firma coraz bardziej przypomina chaotyczne technologiczne imperium, gdzie wielkie ego i nieprzemyślane ruchy prowadzą do rozpadu. Jeszcze nie jest za późno, by to naprawić, ale jeśli nic się nie zmieni, Callstack pójdzie tą samą drogą, co wiele innych firm przed nim – prosto do nieuchronnego upadku. Każdy, kto tu aplikuje, powinien się dobrze zastanowić, czy warto. Bo w tej chwili ten statek nie wygląda na stabilny.

02.02.2025 15:20

Kiedyś była to dobra firma. W tym momencie zapierdziel, niezrozumiałe decyzje i atmosfera wiecznego asapu i strachu, napędzana przez management bez odpowiedniego doświadczenia by tematem zarządzić. Szczytem dla mnie były przekleństwa podczas spotkań lub krzyki, które właściwie na nikim już nie robiły wrażenia, stały się normą. Nie polecam.
    Chaos i toksyczność

29.01.2025 22:08

Zalety: - Duże, prestiżowe projekty i współpraca z klientami z listy Fortune 500 – daje to możliwość zdobycia ciekawego doświadczenia. - współpracownicy to świetni specjaliści z pasją do technologii. - Imprezy integracyjne så dobrze zorganizowane, a biuro jest designerskie Wady: - Brak procesów, brak narzędzi, brak strategii – firma funkcjonuje bez podstawowych struktur operacyjnych. CRM jest używany głównie po to, żeby CEO mógł sprawdzać, co robią pracownicy, a nie jako faktyczne narzędzie wspierające sprzedaż. Większość działań sprzedażowych, marketingowych i operacyjnych odbywa się w totalnym chaosie. - Toksyczna kultura pracy – brak szacunku do ludzi, zarządzanie przez zastraszanie i nieustanne generowanie niepotrzebnego stresu. Zamiast realnego wsparcia, dominuje presja i szukanie winnych. Byly nawet krzyki na callach. - Nieprzewidywalne decyzje kadrowe – ludzie są zwalniani bez wyjaśnień, często tuż przed planowanym przedłużeniem umowy. Doświadczone osoby odchodzą same po kilku miesiącach, bo nie są w stanie dłużej tego znosić. Informacje o zwolnieniach nie są przekazywane oficjalnie – często dowiadujesz się przypadkiem, bo czyjś Slack nagle robi się wyszarzony. - Ignorowanie problemów i brak inwestycji w rozwój firmy – zamiast zatrudnić kogoś do uporządkowania operacji i poprawienia procesów, organizuje się wielogodzinne spotkania, które nie rozwiązują żadnych realnych problemów. Kluczowe projekty są sabotowane przez brak organizacji i ignorowanie konstruktywnej krytyki. - Mikrozarządzanie, brak zaufania i traktowanie ludzi jak narzędzia. Zamiast budować środowisko, w którym pracownicy mogą działać samodzielnie i skutecznie, firma opiera się na nieustannej kontroli i nadzorze. Decyzje zapadają arbitralnie, często na podstawie osobistych sympatii i antypatii zarządu, a nie rzeczywistych wyników czy kompetencji. Zamiast dawać zespołom realne wsparcie i narzędzia do skutecznej pracy, kierownictwo woli tracić czas na sprawdzanie, kto kiedy coś zrobił i czy na pewno zrobił to w „jedyny słuszny sposób”. Krytyczne uwagi są traktowane jak zagrożenie, a nie szansa na poprawę. Efekt? Ludzie przestają angażować się w pracę, bo wiedzą, że i tak nie mają wpływu na nic poza wypełnianiem kolejnych, nieprzemyślanych poleceń.
    toksyczne środowisko pracy

07.11.2024 12:16

Callstack to firma, która z zewnątrz wygląda bardzo dobrze pod wieloma względami (szczególnie biorąc pod uwagę obecne realia na rynku It) natomiast po wejściu do środka - bardzo rozczarowuje i.. wypala swoich pracowników. Programiści zarządzani są przez sensownych menedżerów i to sprawia, że wiele z nich ma dobry experience pracy w callstacku, nawet przy bardzo wysokich wymaganiach jakie się im stawia. Jeśli jednak chodzi o unit biznesowy (AMs, PMs, Sales) zarządzany jest on przez absolutnie niekompetentne osoby, które nie nie potrafią zarządzać ani zespołem, ani swoimi działami, ani swoimi emocjami w tak dynamicznym środowisku jakim jest callstack. Biz unit jest zarządzany presją, mikro managementowo i niejednokrotnie podnoszonym głosem - ale firma ta funkcjonuje tak od lat, a ryba psuje się od samej głowy. Jeśli ktoś się na to nie zgadza i stawia swoje granice jasno - wypada z dnia na dzień (tylko w tym roku z dnia na dzień „zniknęło” 3 świetnych PMów). Rozjazd tego co firma pokazuje i mówi o sobie podczas rekrutacji vs tego czego doświadcza się już w środku - kosmiczny. Bardzo, bardzo odradzam.
    Callstack dev

20.12.2024 12:08

Potwierdzam to co napisane. Dla developerów jest to super opcja pracy. Ale wszyscy poza nimi nie mają już jakiekolwiek stabilności. Jeżeli jesteś PMem/PMką, sales, businesses analytics czy nawet QAjem to odradzam. Sam jako developer widziałem w tym roku ponad 10 osób które zostały zwolnione na spotkaniu bez możliwości pożegnania się z firmą. Odradzam współpracę z tą firmą.
    Dev

13.01.2025 18:36

Dziwne takie decyzje. Firma zarabia 35 baniek na czysto gdzie ma około 100 baniek przychodu. Czemu takie się rzeczy tam dzieją. Jest to nieliczna z firm IT na rynku, w której jest jeszcze tak zwane eldorado.
    Zażenowany

14.10.2024 16:29

Proces rekrutacyjny w tej firmie był niezadowalający. Brakowało przejrzystości i klarownych informacji, a feedback był niewystarczający i niepomocny. Osoby prowadzące rozmowy unikały odpowiedzi na moje pytania, wykazując jedynie zainteresowanie tym, co same chciały usłyszeć. Mimo że firma zdecydowała się na zatrudnienie innej osoby, zostałem trzymany w procesie przez 2 tygodnie, co było niepotrzebne i frustrujące. Firma ma interesujące projekty OSS, które mogą przyciągać kandydatów technicznych. Jednak proces rekrutacyjny nie odzwierciedla poziomu profesjonalizmu, jaki można by oczekiwać od firmy o takim potencjale. Można wnioskować, że również w innych obszarach, takich jak PMO, może być wiele do poprawy. Mimo to, firma ma duży potencjał i może być interesującą opcją dla kandydatów gotowych do pracy w dynamicznym środowisku. Pytanie, czy tylko by się nauczyć, czy zostać na dłużej?

Kontakt - Callstack.io Sp. z o.o.

UL. PROSTA 36 53-508 Wrocław

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT
    Wyciąganie know how rekrutacją

02.10.2024 22:53

Rekruterka znalazła mnie na Linkedin i rekrutowała do (usunięte przez administratora)a (usunięte przez administratora) i prezentacji do zleconego zadania. Powinno to wzbudzić moje wątpliwości już wtedy ze wzgledu na to, że zadanie wymagało sporego nakładu czasu i przygotowań. Starannie je jednak wykonałam bo firma wydawała się całkiem fajnym miejscem do rozwoju. Później (usunięte przez administratora)przeprowadzila że mną 2,5 godzinną rozmowę rekrutacyjna (w piątek od 14:00 do 16:30) podczas której zadawała bardzo dociekliwe pytania dotyczące nie tylko mojego doswiadczenia, ale też procesów w innych firmach w których pracowałam. Po tym maratonie rekrutacyjnym nie dostałam żadnej informacji zwrotnej, podkreślam żadnej. (usunięte przez administratora)
    Dziwnie

04.10.2023 10:51

Powód odrzucenia na zasadzie 'nie bo nie' Szkoda czasu
    Dev

01.07.2023 07:35

Mega polecam, i to nie żadna ściema. Projekty ciekawe i wymagające, jesli nawet trafisz na ławkę, działasz przy R&D z prawdziwego zdarzenia. Kasa dobra, co pół roku review widełek i jesli jest potrzeba to wyrównanie - bez zadnej ściemy.
    [Polecam] Pawel

02.06.2023 12:44

[Polecam] Biorac pod uwage, ze glownie ludzie opisuja negatywne doswiadczenia z roznych wzgledow - ja wybieram te drugie - pozytywne. Jestem w firmie juz pare miesiecy i jest mi tutaj naprawde dobrze :) Wielke plusy za: 1. Ludzi tworzacych wspaniala firme i atmosfere - wysoka motywacja i pomoc z kazdej strony, 2. Projektow - wymagajacych, ale dajacych pelna satysfakcje pod koniec dnia, 3. Transparentnosci firmy - gramy do jednej bramki, wiec wiemy co sie dzieje i jakie sa plany na rozwoj firmy, 4. Niesamowitych mozliwosci self-improvementu czy to na projekcie, czy w wewnetrznych inicjatywach czy tez samemu (jest na to budzet ;) ) 5. Eksperckie podejscie do kazdego zadania, bo tworzymy zespol ekspertow w okreslonych dziedzinach , 6. Benefity <3 i swietne traktowanie pracownika . Fantastyczna firma, ze swietnymi ludzmi i wyzwaniami, ktore sprawiaja przyjemosc !
    Ania

26.04.2023 04:43

Mega polecam. Dobre miejsce pracy, bez spiny i nadgodzin.
    kandydat

12.01.2023 18:12

Jeżeli nie spieszy ci się, żeby zmienić pracę to możesz tu aplikować. Od złożenia aplikacji do dostania maila z zaproszeniem na wstępną rozmowę mineło dokladnie 5 tygodni xD
    O!

16.01.2023 20:20

A na jaka role aplikowałes?
    kandydat

20.01.2023 16:11

QA

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Callstack.io?

Tom

16.01.2023 20:19

Polecam w 100% Ciekawe projekty plus eventy oraz mozliwosc pracy przy bibliotekach Open source.
    aplikant

17.11.2022 13:44

Czy CV wysłane w j. polskim się kwalifikuje czy lepiej przetłumaczyć? :)
    aplikant

22.11.2022 12:06

min. b2 :)
    gg

14.12.2022 12:08

Tak, najlepiej w języku angielskim od razu.

29.08.2022 16:42

Polecam! :)
    Ryszek

15.02.2022 14:38

Mega długa rekrutacja po to by się dowiedzieć po 1.5 miesiąca, że chętnie podejmą współpracę tylko dadzą mi sporo pieniędzy mniej niż chciałem. Potem po kilku miesiącach zadzwonili, że dokładają 4 "tysie". Bardzo lekceważące podejście do kandydata, zwłaszcza negatywnie oceniam HRki, które nie mają pojęcia o niczym.

20.05.2020 20:49

Zastanawiam się jak wygląda atmosfera w firmie?
    magda

19.01.2021 16:40

wygląda bardzo spoko :) jeśli oczywiście ktoś lubi luźną, przyjazną atmosferę a la startup :) nie bieganie pod krawatem
    SK

15.04.2020 13:40

Interesujące projekty, elitarny zespół, atrakcyjne wynagrodzenie, no i to nowe biuro..

17.01.2020 17:24

Mieciuś

09.03.2020 15:17

Możesz napisać coś więcej?
    F.N.

21.02.2017 11:21

The team is great because we became a big bunch of friends (or a big family). Team parties + chilling time (haxball, darts, etc) help us on that :D. We always try to help each other. It'd say that the most important thing in our team is that we care on what we do as we always want to give the BEST quality product to our clients. The atmosphere is nice. It is like working from home but with more people. You can walk around, work in this desk, in this room or in that other room. No dress code, no strict rules, no bad faces, no fake smiles to bosses, etc. Music, jokes and a lot of confidence make the atmosphere to be just good. I basically code. But as any Engineer now, behind this there is a lot of project planification + tech decisions. I also teach/help juniors/interns that work with me in the same project. When I have time, I also like to contribute to OSS, make presentations (internally or externally) and write articles in our Medium blog. Projects are mostly React & React Native. However, it is difficult to be in "the perfect project". There are always cons. Probably, because a lot of clients come to us with bad solution / design. So a big part of our work is to also teach the client to go in the right direction so we might end up transitioning a bad project into a worth one. Can't wait to see the new office and new chilling spaces. We are still growing in the benefits matter but having free lunch (catering) everyday is just awesome!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Callstack.io Sp. z o.o.