sky Personal
3 309 6 1

Opinie o sky Personal

Tomasz Brozda

Kancelaria Ultimatum 10:17 (10 godzin temu) do ja Szanowni Państwo, do dłużnika zostało wysłane wezwanie, skutecznie doręczone, dłużnik figuruje w bazie, wobec dłużnika toczy się postępowanie sadowe, został poinformowany o skierowaniu sprawy do sadu i prokuratury,dług został przez nas upubliczniony. Dłużnik unika kontaktu, nie uznaje zadłużenia, dłużnik jest czynny zawodowo, wypłacalny, wystąpiliśmy do MSW oraz do KW o znalezienie majątku celem późniejszego przekazania do komornika. Ze względu na brak możliwości szybkiego rozwiązania sprawy na etapie polubownym oraz znaczny termin od wymagalności roszczenia, wniesiemy pozew do sądu w trybie nakazowym, a nastepnie uzyskamy nakaz międzynarodowy. Pokrywamy cześć kosztów pełnomocnika procesowego oraz opłaty komornicze. zyskane przez nas nakazy nie ulegną przedawnieniu, będą ważne do śmierci dłużnika. Proszę również o podanie Państwa numeru pesel - konieczny do sporządzenia pozwu. W razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do dyspozycji. Liegen Sehr geehrte Damen und Herren, Dem Schuldner wurde die Anordnung zugestellt, tatsächlich geliefert, der Schuldner ist in der Datenbank aufgeführt, das Gerichtsverfahren ist gegen den Schuldner anhängig, er wurde über die Angelegenheit informiert, die an das Gericht und die Staatsanwaltschaft verwiesen wurde. Die Schuld wurde von uns öffentlich gemacht. Der Schuldner vermeidet den Kontakt, erkennt keine Verschuldung an, der Schuldner ist professionell tätig, zahlungskräftig, wir haben beim Innenministerium und beim Land- und Hypothekenregister beantragt, Vermögenswerte für die spätere Übertragung an den Gerichtsvollzieher zu finden. Da es nicht möglich ist, die Angelegenheit schnell zu erledigen, und eine erhebliche Frist ab Fälligkeit der Forderung, werden wir eine Klage vor Gericht einreichen und dann eine internationale Anordnung einholen. Wir übernehmen einen Teil der Kosten des gesetzlichen Vertreters und der Gerichtsvollzieher. Von uns eingegangene Verpflichtungen sind nicht verjährt, sie gelten bis zum Tod des Schuldners. Ich frage auch nach Ihrer Psel-Nummer - notwendig, um einen Antrag zu stellen. Bei Fragen stehen wir Ihnen gerne zur Verfügung. Moje sugestie dla sky Personal: zabrać licencję na rekrutowanie ludzi w sobotę udaję się do Berlina do Ambasady podać fakty Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: nic zamknąć firmę oszustów którzy Polaków zatrudniają i wykorzystują w firma work wspiera ich w tym precedensie

Dominik

Witam, Jestem chętny na ofertę tej firmy na elektryka, jednak nie pracowałem jeszcze w Niemczech. Oferta jest ciekawa, czy ktoś moze mi powiedziec jak to jest z tymi dietami - oferują aż 60 euro netto, czy ja jestem w jakiejś delegacji czy to normalka ta dieta i otrzymuje ją cały czas ? Dajcie znać

Elektryk
@Dominik 22.11.2018 15:29

Dostajesz 60 euro za każdy przepracowanycy dzień, bo jesteś w delegacji. Z diety musisz sobie opłacić kwaterę którą znajdzie Ci firma. Wiadomo że jak sam znajdziesz sobie coś tańszego to więcej kasy zostaje Ci w kieszeni.

Dominika
@Elektryk 24.11.2018 21:42

A jaki rodzaj umowy jest oferowany? Jest ona na polskich, czy zagranicznych warunkach? Wspominasz, że pracodawca pomaga w znalezieniu zakwaterowania, a jak jest z transportem?

Dominik
@Elektryk 24.11.2018 21:42

Elektryk - dzięki za odpowiedź, czy oni od tej diety też odprowadzają podatki itp. wyczytałem w necie że powyżej 24 euro wszystko musi być opodatkowane itp.

Elektryk
@Dominik 27.11.2018 11:00

Od diety nie ma podatku. Umowa jest niemiecka. Transport musisz posiadać własny bo nigdy nie wiadomo gdzie Cię wyślą.

Elektryk

Pracuję u nich już drugi raz i wszystko jest ok. Pieniądze są na czas, kontakt z koordynatorem dobry. Nigdy nie miałem z firmą najmniejszych problemów.

Marcin

Nie moge powiedziec nic zlego na temat firmy, regularnie dostaje pieniadze , i jestem zadowolony z warunkow w pracy. Lubię atmosferę w sky Personal za: warunki i platnosc na czas

Bogdan

3000 € netto Czy rzeczywiście spawacze tyle zarabiaja ?

Marek

A mozesz rozwinąć swoja wypowiedz?

Waldek
@Bogdan 03.07.2018 11:08

(usunięte przez administratora) Jako fachowiec w tej firmie również miałem zarabiać (usunięte przez administratora)EUR netto a dostałem połowę z tego po odliczeniu wszystkiego.

Olek
@Bogdan 03.07.2018 11:08

Znajomi zatrudnieni u nich tyle zarabiaja. Nie chcialem wierzyc, ale widzialem kwity

Jan Buzalski

Firma nie odpowiada na telefony gdy dzwonie o swoje pieniadze.oszukuja ze przelew poszedl,a ja od maja nie mam wynagrodzenia.Przestrzegam przed ta firma bo wpadniecie w klopoty.dni przepracowane ,do domu daleko ,a pieniedzy nie ma.ostrzegam.

Miki
Zweryfikowany użytkownik

UWAGA NA TE FIRMĘ!!!! Nie wypłacaja pieniądzy , nie płacą ubezpieczenia podatkow itp.

jan Buzalski

Oszukano mnie ,nie otrzymalem wyplaty za maj

Były pracownik

(usunięte przez administratora) UWAGA NA TĄ FIRMĘ

Jan Buzalski
@Były pracownik 15.10.2018 21:06

Nie otrzymalem wynagrodzenia pracujac w tej firmie

Dominika
@Były pracownik 15.10.2018 21:06

Możesz napisać coś więcej na ten temat? Dlaczego ostrzegasz przed tym pracodawcą? Na forum jest wiele pozytywnych wpisów, wydaje się, że to uczciwy pracodawca. Czy mógłbyś podać konkretne przykłady, by Twój wpis stał się bardziej wiarygodny?

anonymous

Pracowałem w tej firmie 1 miesiąc.Warunki mieszkaniowe dobre(hotel pokój 1 osob) Zarobki zgodnie z umową na czas i bez zastrzeżeń. DOSKONAŁY kontakt z biurem w moim przypadku Bielefeld (Pan Hubert) Problemem dla większości rodaków może być nieznajomość lub słaba znajomość jęz niemieckiego bo wszystkie umowy,wypowiedzenie i pisma do biura muszą być w języku niemieckim. Krótko mówiąc mogę śmiało polecić firmę.

ktopytaniebłądzi
@anonymous 17.09.2018 19:15

Dlaczego tak krótko pracowałeś w tej firmie skoro było tak świetnie ?

anonymous
@ktopytaniebłądzi 20.09.2018 17:37

Miałem ścięcia z brygadzistą ,który mnie nie cierpiał i codzień zatruwał mi życie,a pracę to ja mogę mieć w kazdej chwili za te same lub podobne pieniądze. Jednym słowem szkoda życia na życie wśród wariatów.

sky Personal
pracodawca
Elektryk budowlany wNiemieczech

 

Firma sky Personal bezpośredni niemiecki pracodawca zatrudni elektryków budowlanych oraz przemysłowych na terenie Niemiec.

 


Obecnie szukamy ELEKTRYKÓW BUDOWLANYCH do pracy w: Regensburg, Kassel, Dortmund, Hannover, Bremen, Hamburg, Monachium, Mainz, Offenbach, Hanau, Köln, Stuttgart, Lemgo, Drezno.


 

Opis stanowiska:
• Prowadzenie przeglądów technicznych oraz usuwanie bieżących awarii.
• Remontowanie, konserwacje i modernizacje instalacji elektrycznych.
• Montaż systemów tras kablowych, gniazdek oraz przełączników.
• Montaż oświetlenia.
 
Oferujemy:
• Umowę o pracę na niemieckich warunkach z pełnym pakietem socjalnym.
• Atrakcyjne wynagrodzenie z możliwością podwyżki.
Od 2 400 € NETTO w GRÓRĘ.

 • Premie – 1 000 €. START PREMIA!
• Wynagrodzenie płatne miesięcznie na konto pracownika.
• Możliwość pobierania cotygodniowych zaliczek.
• 24 – 30 dni płatnego urlopu (w zależności od stażu pracy).
• Ubezpieczenie dla Pracownika i jego rodziny.
• Zakwaterowanie.
• Opiekę polskiego koordynatora.
• 150 € premii za polecenie kolegi/znajomego do pracy w naszej Firmie.
 

Wymagania stawiane kandydatom:
• Podstawowa lub komunikatywna znajomość języka niemieckiego.
• Doświadczenie na podobnym stanowisku.
• Wykształcenie zawodowe kierunkowe – techniczne/elektryczne lub uprawnienia SEP.
• Wiedza na temat symboli, norm i kodów podawanych w rysunkach i schematach.
• Mile widziane prawo jazdy kat. B oraz własny samochód na wyjazd.
• Umiejetność czytania schematów elektrycznych i rysunków technicznych.
 
Osoby zainteresowane proszę o wysłanie CV na adres E-mail: praca@sky-personal.de
 
Kontakt telefoniczny możliwy od poniedziałku do piątku w godzinach od 08-17.
Telefon: +49 5242976060 lub +49 52429760622 lub 49 52429760613.
 
Nasze doświadczenie i profesjonalizm sa gwarancją sukcesu. Nie czekaj i znajdź pracę juz dziś!

 
Z góry serdecznie dziękujemy za Państwa aplikacje!

sky Personal
Inh. Alexander Geworsky
Hauptstraße 93
D-33378 Rheda-Wiedenbrück

 
Zainteresowanych ofertą pracy prosimy o przesłanie CV z  klauzulą o przetwarzaniu danych osobowych.
   
Dominika

@ktopytaniebłądzi, czy rozważasz zatrudnienie się w firmie? Może obecnie jesteś jej pracownikiem? Jeśli tak, zachęcam Cię do pozostawienia swojej opinii na temat pracodawcy. Rozumiem, że ważne jest dla Ciebie zatrudnienie na dłuższy czas?

Dominika

@PabloMike, minęło już trochę czasu od Twojego wpisu, zechcesz podzielić się swoimi doświadczeniami? Czy dobrze oceniasz współpracę z firmą? Jesteś zadowolony z oferowanych warunków? @anonymous, a czy pracodawca organizuje jakieś kursy językowe? Czy w razie problemów można liczyć na pomoc?

Staszek

Pojeździłem troche ze sky Personal ale wzdłuż i wszerz DE bo zlecenia nawet po tydzień się trafiały. Pensja netto(usunięte przez administratora)euro miesięcznie, obietnice wysokich zarobków mają się nijak do rzeczywistości. Polecam tylko turystom.

koleg

Nie decydujcie sie na prace w tej firmie ,ostrzegam]

PabloMike
@koleg 15.08.2018 23:05

Coś więcej w temacie? Właśnie dostałem ofertę i robię rozeznanie. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Dominika

@Mirek, pamiętaj, że opinie wielu osób mogą nie być obiektywne. Zawsze warto porozmawiać z pracodawcą, lub spróbować osobiście rozpocząć pracę. @Patryk, rozumiem, że masz zamiar kontynuować współpracę? Czy poza terminowym wynagrodzeniem coś jeszcze jest dla Ciebie ważne? Jakie jeszcze plusy dostrzegasz?

Patryk

Bardzo polecam , miałem jedną pracę przez 4 miesiące ,szef mnie zatrudnił na stałe. Po miesiacu pisalem w komentarzach ,ze pieniądze sie zgadzają i diety tez , to jakis (usunięte przez administratora) mi napisal abym sie po 3 odzywal . Minelo juz 6 miesiecy i ciągle mi sie zgadzało wszystko bo są polaczki co chcą chlac i sie bawic a sa Polacy co przyjechali pracować. Jeżeli nalezysz do tej drugiej grupy to firma idzie na rękę ! Pozdrawiam

Mirek

Ojejku miałem z kolegami zacząć znimi współprace. Dzięki wszystkim za ostrzeżenie. Przed takimi firmami trzeba się strzec. Trzeba ostrzegac innych ludzi. Dzięki koledzy. Pozdrawiam

Dominika

@Artur, czy możesz coś więcej o tym opowiedzieć? Czy przed wyjazdem podpisałeś umowę z pracodawcą? A może zdecydowałeś się na wyjazd na własną rękę, a później okazało się, że firma obecnie nie zatrudnia nowych osób? Szczegółowe komentarze są bardzo ważne dla osób, które szukają zatrudnienia.

Artur

Pojechalem 800 km i pracy nie bylo. Odradzam. Szkoda kasy.

Tadek
@Artur 25.07.2018 09:57

Ja to samo, szkoda nerwow (usunięte przez administratora)Szukajcie sobe cos innego !

Dominika

@Eugeniusz, ostrzegasz przed firmą, jednak nie podajesz konkretnych przykładów, mógłbyś przybliżyć, dlaczego nie jesteś zadowolony ze współpracy? Może dostrzegasz także jakieś dobre strony? Rozumiem, że byłeś pracownikiem Sky Personal, jak długo?

Dominika

@Pik, jesteś pracownikiem firmy? Napisz proszę, jak to wygląda z Twojej perspektywy. Na jakim stanowisku pracujesz? Czy odpowiadają Ci warunki? @Staszek 1, czy otrzymujesz także jakieś premie? Regularność wypłat jest dużym plusem, ale może pracodawca oferuje coś jeszcze? Czy masz umowę na czas nieokreślony? @Marek, jesteś zainteresowany podjęciem pracy w Sky Personal? Może już jesteś zatrudniony? Napisz nieco więcej w tym temacie.

Staszek 1

Swoje robię jako elektryk budowlany od marca, zaliczki co tydzień dostaje regularnie jak i wypłaty też. Polecam

Dominika

Jakie są wasze doświadczenia związane z pracą u tego pracodawcy? Wcześniejsze opinie są mocno zróżnicowane. Czy agencja organizuje transport zagranicę, bądź też zwraca jego koszty? Czy zapewnia zakwaterowanie? Napiszcie, czy niezbędna jest znajomość języków obcych. Może firma organizuje kursy językowe? Wszelkie informacje mogą się przydać.

Karol

Kwatera płatna przez pracownika, umowy tylko w jęz. niemieckim. Dieta 60e/dzień

Karol

Ostrzegam przed tą firmą. Pracowałem tylko miesiąc, bo po rozliczeniu wynagrodzenia - porażaka . Obiecują premię , za podjęcie pracy, ale jest rozliczana za cały rok. Owszem, dostałem z kolegą po (usunięte przez administratora)e, ale została odliczona od pensji. Stawka godzinowa dla spawacza (usunięte przez administratora)e brutto - śmiech na sali. (usunięte przez administratora) Człowiek tyra cały miesiąc i nie wie ile tak naprawdę zarobi.

Piotr

Witam. Chciałbym za moje zachowanie przeprosić firmę sky personal. Wiem że źle się zachowałem i mogę tylko przeprosić. Jeszcze raz przepraszam

Arek
@Piotr 26.06.2018 18:05

Ty jesteś najlepszy na tym forum. Rzekłbym ze szon

Ryszard

Pracuje w firmie od lutego,wbrew tendencyjnym opinia praca jest ciagle ,placa terminowo .Ludzie ktorzy porzucaja prace z dnia na dzien moga mjec pretensje sami do siebie .

Dawid

pracuję w tej firmie jako elektryk już od maja 2017. Jestem zadowolony z pomocy koordynatorów przy różnych problemach przykładowo z zakwaterowaniem. Wynagrodzenie i obiecane zaliczki zawsze na czas. Pracuję w rejonach Bayern-Baden Wurtenberg ze względu na lepszą stawkę i praca jest praktycznie bezprzerwy między baustelami. Zeitkonto mam full. Z urlopem też nie ma problemu, siedze teraz na mazurach :)

anonymous

nie polecam miałem przyjemność pracowania przez tą agencje. Nie polecam

Zostaw opinię o sky Personal - Grünberg

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sky Personal