4.5/5

Social media

3. Opinie o pracodawcach Fulda
  5. Opinie o Abakus Personal GmbH & Co. KG

Opinie o Abakus Personal GmbH & Co. KG Fulda

Nie przegap nowości o Abakus Personal GmbH & Co. KG!

Slaw

04.10.2024 15:15

Potwierdzam, zakwaterowania są jedno osobwe i w całkiem niezłym standardzie. Ja polecam.
    Rafal R.

02.10.2024 08:20

Wczoraj przyjechałem na podpisanie umowy do odziału w Fuldzie. Bardzo mili ludzie. Umowa zgodna z tym co dostałem w ofercie. Jestem po 1 nocy na kwatrze. Jestem zadowolny, jest tak jak podczas rozmowy mi przedstawili, bardzo dobre warunki i mieszkam sam.

Rafal

14.06.2026 11:00

Polecam firmę Abakus – zapewniają pokoje jednoosobowe, a wynagrodzenie jest wypłacane terminowo i zgodnie z umową. Kontakt z panem Piotrem jest wzorowy – zawsze pomocny i konkretny. Obecnie pracuję na projekcie logistycznym w Wertheim i jestem zadowolony. Zachęcam tych, którzy się wahają.

Kamil Zontek

12.06.2026 18:23

Zdecydowanie polecam współpracę z Abakus Personal - bardzo sprawnie przeprowadzony cały proces rekrutacji, pomimo faktu, że dzieliło mnie od nich prawie 900 kilometrów. W praktyce zajęło to raptem 3 dni od nawiązania pierwszego kontaktu. Zostałem zakwaterowany w miejscu o przyzwoitym standardzie (co z moich wcześniejszych doświadczeń wcale nie jest oczywiste w wykonaniu pośredników) w pojedynczej kwaterze. Jako że jestem właściwie weteranem jeśli chodzi o wyjazdy do pracy do Niemiec, to byłem przygotowany na najróżniejsze problemy związane z kwestiami zatrudnienia i zakwaterowania, ale okazało się to niepotrzebne, ponieważ na każdym etapie rekrutacji i późniejszej pracy zawsze ekipa Abakusa stawała na wysokości zadania, z zaangażowaniem wywiązywali się ze swoich zobowiązań i nigdy nie zostałem sam z problemem czy pytaniem. Jeszcze raz zdecydowanie polecam współpracę.
    #TokarzCnc

Hubert Ka.

25.05.2026 20:55

Witam. Z firmą Abakus współpracuje już kilka lat i jestem bardzo zadowolony. Bardzo sympatyczni, życzliwi i konkretni ludzie zarówno po polskiej jak i po niemieckiej stronie. W przypadku pytań lub wątpliwości szybka i profesjonalna pomoc. Warunki umowy jasno określone od samego początku bez żadnych niejasności i niedomówień. Ciekawe oferty pracy, wypłata zawsze na czas, kwatery jednoosobowe w wysokim standardzie. Polecam i pozdrawiam
    #FrezerCnc

Bigi

18.05.2026 21:42

Polecam, pokoje jedno osobowe, wypłata zawsze na czas.
    Krys

18.05.2026 14:26

Super jest to, że zawsze mogę do kogoś zadzwonić. Pan Piotr i Pan Luis odbierają nawet wieczorami i w weekendy, jak mam jakiś problem. Wypłata zawsze była na czas i naprawdę nie mam się do czego przyczepić w Abakusa
    #Spawacz

04.05.2026 17:10

Firma godna polecenia. Wszystko to co na papierze, pokrywa się w rzeczywistości.

28.04.2026 12:59

Witam wszystkich. Czy dostał może ktoś propozycję pracy od Abaksu dla dwóch osób? Pracowałem kiedyś przez Abakus w Niemczech i teraz szukam pracy dla siebie i mojej dziewczyny. Niestety ale tylko ja znam język niemiecki i tylko w stopniu podstawowym - A2. Dziewczyna zna komunikatywnie angielski. Może ktoś coś polecić? A może znacie inne sprawdzone agencje dorównujące Abakus, które przyjmują pary?

28.04.2026 13:38

Witam serdecznie, bardzo dziekuje za przeslanie pytania. No niestety nie mamy ofert dla par, tym bardziej jezeli jedna osobna nie zna jezyka niemieckiego. Pozdrawiamy serdecznie Abakus Personal Polska
    Gregorz

14.04.2026 10:52

Praca jest w porządku, mieszkanie super, a wypłata na czas.
    Konieczny A.

27.03.2026 10:46

Pracuję jako tokarz przez Abakusa już od prawie 12 miesięcy. Nie mogę się do niczego przyczepić. Warunki jasne i przejrzyste już na samym początku. Mieszkanie dzielę sobie z kolegą bo jest na prawdę duże i przestronne. Każdy ma swój pokój oczywiście. Co ciekawe, zapytali mnie najpierw czy taka opcja w ogóle wchodzi w grę, żebym mieszkał z kolegą, który pracuje w tej samej firmie. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś takim, że agencja pyta cię o zdanie. Wrzucali cię gdzie popadnie i obojętne im to było gdzie, w ilu i w jakich warunkach mieszkałeś. Przed podjęciem decyzji, odbyłem też rozmowę z firmą docelową, na kamerce, gdzie mogłem dopytać o szczegóły pracy, maszyny itd. Tego też nie robi żaden inny pośrednik. Jest to spoko opcja bo ja chciałem odejść z poprzedniej firmy, ale chciałem mieć pewność, że tym razem będzie na 100% tak jak chce. Także reasumując, zarobki bardzo dobre, bardzo fajna praca, zakwaterowanie również (faktycznie nie potrącają go z wynagrodzenia). Ja z mojej strony bardzo polecam.
    #TokarzCnc
    Marian

15.02.2026 20:25

Moja współpraca z firmą Abakus to bardzo pozytywne doświadczenie. Wcześniej pracowałem za granicą przez innego pośrednika, jednak dopiero po przejściu do Abakusa zobaczyłem, jak powinna wyglądać profesjonalna organizacja zatrudnienia. Firma zapewnia pełne wsparcie organizacyjne, w tym zakwaterowanie, dzięki czemu pracownik nie musi martwić się o kwestie logistyczne. Kwatery są na wysokim poziomie, zadbane i spełniają godne standardy mieszkaniowe, co ma ogromne znaczenie przy dłuższych wyjazdach zarobkowych. W mojej ocenie Abakus to rzetelny i godny polecenia pracodawca, który dba o swoich pracowników oraz wywiązuje się z ustaleń.
    #ProgramistaCnc
    Tomasz N.

07.02.2026 20:57

Pracuję przez abakusa od nowego roku. Wszystko jest jak obiecywali. Świetna kwatera. Polecam

10.01.2026 20:31

Pracuje od tygodnia i jak narazie jest wszystko tak jak bylo mowione.
    Andrzej

13.12.2025 19:54

Mogę tylko polecić. Wszystko zgodne jak piszą.
    #Elektryk

CNC Tokarz

Kassel

3600 - 3800 EUR / m

07.12.2025 19:05

Abakus mogę tylko polecić. Jestem bardzo zadowolony.

03.12.2025 11:13

Fajna współpraca z firmą Abakus! Dzięki nim trafiłem na świetną pracę – dobre warunki, fajne pieniądze i super kontakt. Zdecydowanie polecam, jeśli szukasz rzetelnego pośrednika pracy.
    Tomasz R

29.11.2025 21:13

Jeżeli chodzi o obsługe ,,klienta” tzn. kontakt z pracownikiem itd, abakus jest pierwszym takim pośrednikiem przez którego pracuję, który tak dba o wszystko. Obojętnie jaki temat, Panowie i Panie ogarniają od razu. Żeby się tu nie rozpisywać, prace mam super, zakwaterownie jednoosobowe i wypłata jest taka jaka miała być. Pozdrawiam cały zespół Abakusa Tomasz. R.
    #Elektronik
    Andrzej C.

15.11.2025 21:10

Nie ma chyba drugie takiego posrednika, ktory tak o wszystko dba. Zakwaterownie, praca i rozliczenia. Pracuje juz dla ABA bardzo dlugo i obojetnie co by nie bylo, reakcja jest od razu. Byl problem z wlascicielka mieszkania, ogarneli inne od razu. Byl problem w firmie, znalezli od razu inna. Byl blad w rozliczeniu, wystarczyla mala uwaga i od razu korekta. Kazdy moze sie pomylic. Polecam Abakusa kazdemu. Wspolpraca gwarantowana na dlugie lata. Pozdrawiam cala ekipe. Andrzej
    Kapitan Bomba

13.09.2025 11:14

Wszystko jak wczesniej ustalone. Mega fajne mieszkanie. Polecam
    Janek

11.09.2025 13:57

Właśnie dotarłem na kwaterę i jutro rozpoczynam pracę. Kwatera była kluczowa bo gdyby to była jakaś dziura to od razu był pojechał. Ale jest tak jak zapewniali. Z mieszkania jestem zadowolony, zobaczymy jak jutro w pracy. Jestem dobrej myśli. Są słowni, tyle mogę powiedzieć
    Mariusz

18.08.2025 15:51

Wypłata jest zawsze na czas, a firma jest łatwo dostępna i można się z nimi dogadać. Ogólnie jestem zadowolony.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Abakus Personal GmbH & Co. KG?

Kuba

18.08.2025 15:46

Jestem tu już półtora roku. Robota jest spoko nie narzekam. Mieszkanie też czyste, ogólnie wszystko w porządku.
    Jacek

25.06.2025 08:04

Agencja godna polecenia.Pan Piotr koordynator w każdej sytuacji pomocny.Zakwaterowanie w dobrym standardzie to co ustalone przy podpisaniu umowy jest realizowane bez żadnych niespodzianek w trakcie.Z czystym sumieniem mogę polecić tą agencje pracy a przepracowałem w niej ładnych parę lat.Pozdrawiam zespół Abakusa Jacek.
    Lukasz

12.06.2025 16:11

Pracuje przez Abakus Fulda jako operator CNC, caly proces rekrutacji przebiegl bardzo sprawnie i profesjonalnie. Pokoj z wlasna lazienka i kuchnia. Praca na dokladnie takim stanowisku o jakie aplikowalem, 10 minut autem od zakwaterowania. Wsparcie po niemiecku i po polsku w razie jakichkolwiek pytan.
    Cichy

29.05.2025 11:22

Zdecydowanie jeden z lepszych posrednikow na ryku. Blyskawiczny kontakt oraz pomoc w kazdej sprawie. Polecam
    Tadeusz F.

18.05.2025 13:39

Trafiłem do aba z polecenia mojego kolegi. On tu juz pracuje jakiś czas. Jesteśmy oboje zadowlenii. Tak jak żeśmy chcieli mieszkamy razem (mieszkanie super). W pracy miła atmosfera, a kontakt z samym Abskusem rewelacyjny. Bardzo polecam.
    Janusz

13.04.2025 19:12

Już trzeci rok pracuję, na rynku niemieckim za pośrednictwem Abakusa. Pamiętam kontakt z poprzednimi firmami. Abakus bije wszystkie na łeb, na szję. Lepsze zarobki, lepsze noclegi, a i w problemach nie pozostawi samemu sobie. Bardzo dobry kontakt i zawsze pomocna dłoń. Polecam!

Kontakt - Abakus Personal GmbH & Co. KG

Przemyslaw S.

10.04.2025 15:47

Jestem zatrudniony przez oddział w Fuldzie i jestem bardzo zadowolony. Świetny kontakt z firma, żadnych problemów i wszystko zgodne z tym co było wcześniej ustalone. Pozdrawiam
    Zibi

14.03.2025 16:53

Jestem wlaśnie po pierwszym tygodniu pracy w Aba. Nie mogę się do niczego przyczepić tylko polecam.
    Andrzej

23.02.2025 08:49

Bardzo kompetentni ludzie. Bez ściemniania, konkretnie. Dodatkowy plus - Pan Luis M. mówi także po polsku i bardzo dba o dobry kontakt. Duży plus!
    Paweł

13.02.2025 15:05

Wypłata na czas, dobra kwatera jestem zadowolony.
    Janusz

23.01.2025 11:47

"Abakus" Szybko, konkretnie i na dobrych warunkach. Szukasz pracy w Niemczech? Powierz ten problem "Abakusowi" Otrzymałem dobrą pracę, za dobre pieniądze, z komfortowym zakwaterowaniem. Polecam

23.01.2025 12:32

Bardzo dziękujemy za miłą recenzję. Cieszymy się na długą i dobrą współpracę z tobą.
    MateuszF

12.01.2025 17:14

Bardzo dobra komunikacja i reakcja na potrzeby pracownika. Bardzo dobre warunki mieszkaniowe i inne. Bardzo polecam !!!
    Pan Paweł

11.01.2025 12:26

Pracuje przez Abakusa od października i po dziś dzień jestem zadowolony, i z firmy i z kwatery. Ludzie w biurze bardzo pomocnii w każdej sprawie. Bardzo dobry kontakt, co jest zadkością wśród agencji. Polecam
    Andrzej S.

11.12.2024 20:37

Zycze calemu zespolowi aba zdrowych i spokojnych swiat. Pracuje u nich juz troche czasu i nigdy nie bylo z niczym problemu. Polecam
    Kamil

11.11.2024 18:42

Pracuje teraz 4 tydzien w Aba. Przyszla pierwsza wyplata. Wszystko tak jak mialo byc. Wsparcie polsko jezyczne niezawodne. Polecam
    Krzysztof

02.10.2024 10:21

Widziałem ze ktoś pisał o tym ze sam mieszka. Tak łatwo jedyne ogarnąć? dużo kasy za to sciagna?
    Olo

14.10.2024 14:38

15.10.2024 13:11

Naszym celem jest zapewnienie wszystkim pracownikom w pełni opłaconego już mieszkania przed rozpoczęciem pracy. W praktyce oznacza to, że my jako firma, po zaakceptowaniu przez kandydata naszej oferty, szukamy i z góry opłacamy kwaterę. A to oznacza, że koszty wynajmu w pierwszej kolejności ponosimy my jako firma a nie nasz kandydat. Nasi kandydaci, przed rozpoczęciem pracy, dokładnie znają warunki finansowe i wiedzą ile będzie wynosić ich wynagordzenie. Z pozdrowieniami, Team Abakus Personal Za darmo hahaha ....ty zdazysz za miesiac zarobic na kwatere swoja wyplate i na nich...za darmo to wiesz...
    Sebek

13.10.2024 15:46

Potwierdzam. Kwatery super. Sianko na czas i zaliczki tez daja
    ScRaPy

06.10.2024 18:07

Wszystko super nagrody zeitkonto I mieszkanie
    Eryk

06.10.2024 17:58

Ja tez moge tylko polecic.
    Sławko

06.10.2024 12:14

Ja pracuje przez Abakusa już od 3 lat. Zakwaterownie mam super. Podnajeta czesc domu na gorze u starszego panstwa. Bardzo mili ludzie. Na prace i warunki pracy nie mozna nic zlego powiedziec. Umowa niemiecka i super kontakt z opiekunami z aba. Dobrze trafilem. Polecam

Zostaw merytoryczną opinię o Abakus Personal GmbH & Co. KG