2.9/5

TłoTło

3. Opinie o pracodawcach Mühlhausen
  5. Opinie o Ritmo GmbH

Opinie o Ritmo GmbH Mühlhausen

Nie przegap nowości o Ritmo GmbH!

20.08.2026 15:05

Problem jest taki, ze ludzie nie przyznaja , ze sami zawalaja, tylko potem winia koordynatorow i firme. Kazdy inny jest winny, firma do bani- tylko nie oni. Ale sie naogladalem na budowach przypadkow! Az mi wstyd bylo- ani jezyka, ani kwalifikacji, ani umiejetnosci i jeszcze alkohol. Ja jestem zadowolony. Polecam.

21.08.2026 19:24

Po co takich zatrudniają pijaków pijaka to się pozna z kilometra bo ludzi brak bierą godzinówke to liczy się sztuką a nie umiejętności

25.08.2026 14:10

Przeciez rozmowa na temat przyjecia do pracy odbywa sie przez telefon, a wtedy nawet najwiekszy pijak moze sie zamaskowac i dobre wrazenie zrobic.A ze papier wszystko przyjmie,wypisuje w CV o sobie same superlatywy. Na podstawie czego ma sie dysponent zorientowac, co to za czlek????
    Nadia

16.04.2026 08:04

Pracując w Niemczech na jaką umowę można liczyć Polska czy Niemiecka? Mam nadzieję że pracodawca pomaga w załatwieniu wszystkich formalności
    Ignacy

01.06.2026 11:04

Nie o to chodzi, po prostu im bardziej ogólnikowy komentarz, tym mniej ludzie to wierzą... Masz choć 2 500 € za pełny etat? Po odjęciu kosztów.

21.08.2026 19:33

To jest (usunięte przez administratora) 2300 euro na rękę 8 biznesmen
    Amanda

20.07.2026 21:43

szukają monterów ogrzewania i zastanawiam się o co chodzi z tą informacją o stawkach: wynagrodzenie od 14,50 - 17,00 eur/godz. + 4 -7 eur netto do każdej przepracowanej godziny. to ile w końcu wychodzi na ręke?
    Royal80

20.08.2026 13:18

Rzadko czyta się takie bzdury – 15 euro? Obowiązuje tu układ zbiorowy pracy – jedyny taki dla tej branży w całych Niemczech. Stawka minimalna wynosi 17,65 euro za godzinę, a od przyszłego miesiąca (wrzesień 2026 r.) – 18,09 euro za godzinę. Nikt nie płaci 1 euro za samochód ani 1 euro za paliwo. Samochody służbowe udostępniane są wraz z kartą paliwową. To czysty benefit, niewiążący się z żadnymi kosztami. W całej firmie nie ma ani jednego przypadku stawki 3 euro czy zapewnienia płatnego zakwaterowania. Wolny od podatku ryczałt wynosi średnio 5–6 euro za godzinę.

21.08.2026 19:27

Daj sobie spokuj

19.08.2026 08:15

Firma w porzadku. Nie wszystko mi sie podoba, wolalbym budowy blizej granicy- ale praca i wyplata na czas jest. Jola koordynatorka- polecam bardzo, odbiera telefony, jest z nia kontakt, ogarnia kwatery, to co moze - zalatwi. Widze po opiniach, ze czepiacie sie ludzie. Ci koordynatorzy niewiele moga! Osoby decyzyjne sa nad nimi. Ogolnie polecam.

20.08.2026 15:09

zalatwiaja , ale placisz albo sam albo firma robi przelew a ty rachunek na maila, zeby go sobie odliczyc od podatku. na to mamy tez te diete.

21.08.2026 19:12

Co za głupoty (usunięte przez administratora) 700 euro na miesiąc to najtaniej ile ci dali za taki komentarz
    Sebastian

15.04.2026 15:02

Nie wiem, w czym problem dla wielu osób tutaj. Stawka początkowa wynosi co najmniej 17,65 euro za godzinę i jest wypłacana na czas. Jest nawet dodatek urlopowy i premia świąteczna. Pracuję w Ritmo od siedmiu lat. pilnować swojego nosa
    Sara

24.07.2026 00:08

50 euro premii świątecznej to i tak jakiś gest, ale skoro dodatku urlopowego w tym roku nie było to firma coś tłumaczyła czy po prostu ucięli bez słowa?
    stefan W-wa

20.08.2026 14:08

dobrze napisane , taka prawda.
    Asystent AI: Podsumowanie20.08.2026

👍 Silne strony Część osób chwali firmę za terminowość i stabilność. 1. Terminowe wypłaty: Ludzie zwracają uwagę, że wynagrodzenie jest regularnie wypłacane na czas. 2. Samochód służbowy: Wielu pracowników ma dostęp do auta firmowego i karty paliwowej, co jest doceniane. 3. Ubrania i sprzęt: Pracownicy dostają odzież roboczą oraz narzędzia do pracy. 📋 Podsumowanie W niektórych komentarzach pojawia się zadowolenie z terminowych pensji i tego, że firma zapewnia auta oraz odzież roboczą. Najwięcej kontrowersji wzbudzają zarobki oraz końcowa kwota "na rękę" po wszystkich potrąceniach – sporo osób twierdzi, że wynagrodzenie nie jest satysfakcjonujące przy wymaganej liczbie godzin. Większość opinii wskazuje na powtarzające się problemy z komunikacją, organizacją oraz nagłe zmiany warunków finansowych podczas procesu rekrutacji lub na początku pracy. Wątpliwości budzi też jakość obsługi koordynatorów i sposób załatwiania spraw urlopowych oraz rozliczeń. Opinie są mocno podzielone – niektórzy są zadowoleni i pracują latami, inni szybko rezygnują. 💬 Główne pytania 1. Zarobki: Czy faktycznie wynagrodzenie "na rękę" zgadza się z tym, co obiecywano na początku? 2. Komunikacja: Jak wygląda kontakt z przełożonymi i koordynatorami w sytuacjach problemowych? 3. Nadgodziny i urlop: Jak i kiedy można wykorzystać nadgodziny lub dostać urlop, kto faktycznie decyduje?

14.07.2026 16:00

Tragedia uciekajcie z daleka obiecują złote góry a pózniej lipa kłamstwo kłamstwem pogania po odejściu wypłata potrącona o połowę najgorszy z wszystkich Michał sam nie wie co gada w kłamstwie się gubi tfu

15.07.2026 16:40

Jak pisałem kilka postów to się smieliscie. Głupot bym nie pisał bo po co. Firma to krzak. A prezes ostatnio jak się ziomek zwalniał to jechałem z nim na dwa auta to przyleciał do nas na parking i patrzył gdzie kolega wsiada. Takie to k***y
    Michał

19.07.2026 17:23

Z tej strony Michał. Nigdy nie byłem dysponentem żadnego Jana, także szanowni Państwo, uważajcie na fałszywe komentarze.
    Przemek

05.02.2026 15:22

Doskonała firma. Terminowe płatności, darmowy samochód służbowy, karta paliwowa, zawsze praca w dwuosobowym zespole, darmowe ubrania robocze i dobre wynagrodzenie. Byłem zadowolony.
    #Hydraulik
    Eryk

13.05.2026 08:44

No nie wydaje się to zbyt wiele 😉 ile według was powinni płacić żeby było adekwatnie?
    Ali

31.05.2026 17:57

Cześć, na te czasy to chociaż 2500€ nałapę było by w miarę. Pozdrawiam.
    Royal80

22.04.2026 20:35

Ponad 10 lat terminowych płatności, samochód służbowy, karta paliwowa, profesjonalna odzież robocza i sprzęt.
    #Monter

24.04.2026 11:11

O czym ty wgl piszesz. Kto tam z pracowników jest zadowolony. Chyba Ci co siedzą w biurach i okłamuja tych biednych monterów. Szczerze to chyba poważnie płacą wam za pozytywne komentarze ntarze. Jeszcze jak ma się Jolke na stanie to serio cacy jest. Hahah tragedia i nie polecam nikomu. Auto czy karta paliwowa nie są wyznacznikiem jakości i super firm. Co z tego jak są limity na wszystko. ***** RITMO

24.04.2026 17:09

Jak kolega szuka informacji polecam też inne portale z opiniami. Trochę ich jest. 90% jest negatywnych opinii. Nie da się ukryć jak wygląda bycie czasami nawet i (usunięte przez administratora) Nawet gdzieś ktoś napisał że ten cały szef to jeździ autem za ludźmi którzy przyjeżdżają się rozliczać na firmę. I obczaja kto co jak i z kim. Zagrywki dziwne. Dużo tego. Wszystko musiało się wydarzyć że ludzie piszą to i to.
    Sara

28.02.2026 02:04

Hej 😊 W ofercie dla montera instalacji w Niemczech podają 14,5–17 euro za godzinę plus 4–7 euro diety i możliwe darmowe zakwaterowanie. Dajcie znać proszę, jak to wygląda w praktyce: przy jakim poziomie doświadczenia da się wejść na stawkę bliżej 17 euro, ile realnie wychodzi na rękę z dietami przy ok. 160–180 godzinach w miesiącu i czy dopłacacie coś z własnej kieszeni do noclegów albo dojazdów?
    Gerwazy

28.02.2026 17:08

W granicach 2000-2100€ z dieta podkreślam wychodzi na dzisiejsze czasy to śmiech na sali 😅
    Gerwazy

27.02.2026 14:35

Jak ktoś chce tyrać za 160h za 2000€ z dieta to polecam 😅😅😅
    Papcio

22.01.2026 11:21

Ja sie nie dziwie ze tak ludzie narzekali na warunki jeśli to prawda ze stawki mogły sie nagle zmieniać i ze grożono wypowiedzeniem . Teraz też tak widzicie te warunki czy może coś zaczęło sie zmieniać ?
    Ziomek

22.01.2026 11:59

Właśnie bo ogłoszenia wiszą i sam jestem ciekaw ale rekrutację przeprowadza nie jaki Pan Michał ,ktoś wie czy to ta sama firma?
    Uwazajcie

27.11.2025 13:45

Okłamuja od samego początku proponują stawkę taka a potem jak zwykły (usunięte przez administratora) pani Jolanta.K mówi że nie ma już tego zlecenia i przy podpisaniu umowy zmienia stawkę w dół i mówi że na tym zleceniu nie może tyle dać. Brak możliwości ruszenia swoich nadgodzin z AZK .Wszystkie urlopy musi akceptować szef chociaż pani Jola.K z góry wie że szef odmówi. Nie polecam tej Firmy . Non Stop straszenie Wypowiedzeniem !!!! NIE DAJCIE SIE NABRAC NA STAWKĘ Zarobki jak na magazynie z Chepsami

29.11.2025 14:04

A jak pisałem o tym jakiś czas temu to spotkałem się z delikatnym hejtem którym nie przejmowałem się nigdy i ponownie ktoś jest oszukany. Ludzie wycigajcie wnioski bo jak ktoś coś tu pisze to serio musiał zostać oszukany albo przekupiony karta paliwową 😀. Jolka robi jak robi. Myślicie ze ona jest głupia. Ale czy ktoś pomyślał z Was drodzy zawiedzeni pracownicy że Jolka to wyrachowana szantrapa. Robi tak bo nie ma skrupułów i nadaje się do takiej roboty. Dla niej to zaleta że wzbudza na początku zaufanie lecz pryska ten czar po kilku rozmowa z nią. Który wgl nie mają sensu. Polecam omijać tą firmę KRZAK 🔥

29.11.2025 14:06

​Zmiana warunków finansowych po ustaleniu stawki: Jest to szczególnie niepokojące, jeśli doszło do tego tuż przed lub w trakcie podpisywania umowy. ​Brak możliwości wykorzystania nadgodzin (AZK): Ograniczanie pracownikowi dostępu do jego własnego czasu wolnego jest niezgodne z prawem pracy. ​Problemy z urlopami: Konieczność akceptacji urlopu przez szefa w sytuacji, gdy przełożona z góry wie o odmowie, stwarza poczucie braku kontroli i złej woli. ​Ciągłe groźby wypowiedzeniem: Taka atmosfera pracy jest formą mobbingu i może negatywnie wpływać na zdrowie psychiczne pracownika.

Oferty pracy - Ritmo GmbH

Praca dla hydraulika - zagranica

Wrocław

Hydraulik - stała praca w Niemczech

Koszalin

Monter istalacji sanitarnych/grzewczych, hydraulik - zagranica

Zgorzelec

Hydraulik -Praca w Niemczech, dobre warunki

Katowice

Nowy 63

27.10.2025 17:39

Witam widzę sporo negatywnych komentarzy ,czy warto zacząć pracę w tej firmie (jeśli tak to dla czego) lub też nie? ponieważ dostałem propozycje współpracy

27.10.2025 18:28

Uciekaj jak najdalej Jolanta z Edytą To najgorsze koordynatorki Zawsze im nie będzie pasować

13.06.2025 23:51

Otwórz aplikację Twoja lokalizacja Dowiedz się więcej o oświadczeniach dotyczących publicznie dostępnych opinii w Mapach Google Ritmo Zeitarbeitsagentur GmbH Mahllindenweg 13, 99986 Vogtei, Niemcy Biuro pośrednictwa pracy tymczasowej Arkadiusz Kozłowski 743 punkty  Niestety nie możemy obecnie opublikować tych treści Zobacz szczegóły i działania Nie opublikowano Jest mi bardzo przykro w zaistniałej sytuacji. Bardzo chciałem zacząć u Was w Firmie pracę bo kilku moich znajomych również bardzo sobie chwali pracę w Waszej firmie. Zacznę od początku. Otrzymuje w poniedziałek telefon o godzinie między 11-13 od dysponwtki Jolanty Kokoszki że ma dla mnie pracę. Fajnie ucieszyłem się. Byłem też gotowy na wyjazd. Zaznaczam telefon w poniedziałek i Pani Kokoszka że najlepiej na wtorek by było być już w pracy. Problem był taki ze musiałem jechać do Radomia po służbowe auto. Ok wsiadłem w pociąg o godzinie 21 z minutami i ruszyłem do Radomia. Jechałem że Słupska do Radomia cała noc. Zaznaczam cała noc. Gdy już dotarłem na miejsce pod blok gdzie stało auto musiałem po nocy wyruszyć dalej w podróż po Pana Kacpra Ochaba gdzie mieszka w Starczowie było to około 450-460 km. No mowie ok trzeba to pojadę. Dojechałem już po Pana Kacpra i ruszyliśmy do miejsca gdzie mieliśmy zarezerwowany nocleg. Czyli musiałem jechać do Mainz obok Frankfurtu nad Menem. Było to dla mnie MEGA wyzwaniem bo musiałem cała drogę nie spać i prowadzić auto bo Pan Kacper nie posiada prawa jazdy. Nie wiem jak można nie ogarnąć przez Panią Jolantę gdzie miała sporo czasu tzn cały poniedziałek że nie otrzymalem umowy o pracę która mógłbym podpisać normalnie w domu. Dziś tzn mamy środę dzwoni do mnie około 9 rano i każe mi zejść z budowy bo nie mam podpisanej umowy. Więc schodzę z budowy wsiadłem w auto i pojechałem razem z Kacprem na kwaterę. Bo przecież go nie zostawię. W między czasie otrzymuje wiadomość że mam auto zostawić pod budowa gdzie nie mogłem tego zrobić bo odholowali by auto. Pierwszy raz spotykam się z taką dysponwtki która nie ma pojęcia o organizacji niczego co zapewnili by mi spokój psychiczny w pracy i możliwość współpracy. Poprostu nie ogarnia niczego. Stara się przekrzyczec i ona wie najlepiej. Jeszcze rano mieliśmy sytuacje z majstrem na budowie gdzie przyszedł pod auto i zapytał czemu nie pracujemy. Odpowiedziałem że przyjechaliśmy dzisiaj i że jestem pierwszy dzień w pracy i muszę spojrzec na auto jakie mamy narzędzia żeby mieć czym pracować to przekazałem rów iez Pani Jolancie. W tym momencie zostanę na hotelu i poczekam na rozwiązanie sytuacji. Ogólnie też auto wymaga sporego serwisu i nie można sie normalnie nim poruszać. Światła źle ustawione. Auto ściąga na prawo. Proszę o zmianę dysponeta. Ok Ritmo zgadza się na powrót do Polski tym autem. Mam tylko odwieźć Kacpra na Dolny Śląsk i zostawić pod domem u niego auto. To myślę tak sobie ze najpierw ruszę na Słupsk zostawię swoje torby by nie wracać już z nimi pociągiem bo ustalone było że Kacper odwiezie mnie na dworzec PKP i kupi mi bilet na pociąg. Dojechałem do Słupska pod Kaufland i czekałem aż zona odbierze moje rzeczy. Zrobilem w 3 dni ponad 4000 km spędziłem w aucie 46 godzin. Byłem bardzo zmęczony bo spałem dosłownie 5 godzin. Cieszę się że ta umowa nie została podpisana bo strzelił bym sobie tylko tym w łeb. Straciłem czas ponad 2000 zlotych. A Kacper został pod Kauflandem bo żona kategorycznie zakazała mi wsiadać za fajere. Przykre ale prawdziwe. Także omijaj ie ta firme Ludzie tu poważnie piszą prawdę. Niechcący skasowane ponad 450 km jadąc po Kacpra. Ritmo usiłuje ponownie usunąć mój wpis. Także chcą zataic ten fakt.
    Arek. K

13.03.2025 13:55

Witam Serdecznie. Jest mi bardzo przykro w zaistniałej sytuacji. Bardzo chciałem zacząć u Was w Firmie pracę bo kilku moich znajomych również bardzo sobie chwali pracę w Waszej firmie. Zacznę od początku. Otrzymuje w poniedziałek telefon o godzinie między 11-13 od dysponwtki Jolanty Kokoszki że ma dla mnie pracę. Fajnie ucieszyłem się. Byłem też gotowy na wyjazd. Zaznaczam telefon w poniedziałek i Pani Kokoszka że najlepiej na wtorek by było być już w pracy. Problem był taki ze musiałem jechać do Radomia po służbowe auto. Ok wsiadłem w pociąg o godzinie 21 z minutami i ruszyłem do Radomia. Jechałem że Słupska do Radomia cała noc. Zaznaczam cała noc. Gdy już dotarłem na miejsce pod blok gdzie stało auto musiałem po nocy wyruszyć dalej w podróż po Pana Kacpra Ochaba gdzie mieszka w Starczowie było to około 450-460 km. No mowie ok trzeba to pojadę. Dojechałem już po Pana Kacpra i ruszyliśmy do miejsca gdzie mieliśmy zarezerwowany nocleg. Czyli musiałem jechać do Mainz obok Frankfurtu nad Menem. Było to dla mnie MEGA wyzwaniem bo musiałem cała drogę nie spać i prowadzić auto bo Pan Kacper nie posiada prawa jazdy. Nie wiem jak można nie ogarnąć przez Panią Jolantę gdzie miała sporo czasu tzn cały poniedziałek że nie otrzymalem umowy o pracę która mógłbym podpisać normalnie w domu. Dziś tzn mamy środę dzwoni do mnie około 9 rano i każe mi zejść z budowy bo nie mam podpisanej umowy. Więc schodzę z budowy wsiadłem w auto i pojechałem razem z Kacprem na kwaterę. Bo przecież go nie zostawię. W między czasie otrzymuje wiadomość że mam auto zostawić pod budowa gdzie nie mogłem tego zrobić bo odholowali by auto. Pierwszy raz spotykam się z taką dysponwtki która nie ma pojęcia o organizacji niczego co zapewnili by mi spokój psychiczny w pracy i możliwość współpracy. Poprostu nie ogarnia niczego. Stara się przekrzyczec i ona wie najlepiej. Jeszcze rano mieliśmy sytuacje z majstrem na budowie gdzie przyszedł pod auto i zapytał czemu nie pracujemy. Odpowiedziałem że przyjechaliśmy dzisiaj i że jestem pierwszy dzień w pracy i muszę spojrzec na auto jakie mamy narzędzia żeby mieć czym pracować to przekazałem rów iez Pani Jolancie. W tym momencie zostanę na hotelu i poczekam na rozwiązanie sytuacji. Ogólnie też auto wymaga sporego serwisu i nie można sie normalnie nim poruszać. Światła źle ustawione. Auto ściąga na prawo. Proszę o zmianę dysponeta. Ok Ritmo zgadza się na powrót do Polski tym autem. Mam tylko odwieźć Kacpra na Dolny Śląsk i zostawić pod domem u niego auto. To myślę tak sobie ze najpierw ruszę na Słupsk zostawię swoje torby by nie wracać już z nimi pociągiem bo ustalone było że Kacper odwiezie mnie na dworzec PKP i kupi mi bilet na pociąg. Dojechałem do Słupska pod Kaufland i czekałem aż zona odbierze moje rzeczy. Zrobilem w 3 dni ponad 4000 km spędziłem w aucie 46 godzin. Byłem bardzo zmęczony bo spałem dosłownie 5 godzin. Cieszę się że ta umowa nie została podpisana bo strzelił bym sobie tylko tym w łeb. Straciłem czas ponad 2000 zlotych. A Kacper został pod Kauflandem bo żona kategorycznie zakazała mi wsiadać za fajere. Przykre ale prawdziwe. Także omijaj ie ta firme Ludzie tu poważnie piszą prawdę.
    H O

13.03.2025 17:02

Zgadza się Pani J nie ogarnia sprawy jest po prostu Pustostan też miałem sceny Na nożyce do blachy czekałem 2 tygodnie, przesłałem fotki żeby zobaczyła do czego są potrzebne Kask ochronny chciała mi przesłać na budowę. Budowa było 24 klatki na kture miałem się rozlokowac żeby kurier trafił Urlop był płacony procentowo, jak było wzięte 20 godzin na zeit konto To za dzień urlopowy wychodziło po 87 euro. Na budowie pracowaliśmy we dwoje ja i Niemiec gdy chciałem iść na urlop to musiałem z majstrem uzgodnić, gdy już było uzgodnione, że on idzie na 2btygodnie, Później ja mogę iść to wielki szef nie chciał się zgodzić Więc pożegnałem towarzystwo I mam wreszcie spokuj z, pseldo firmom
    henri

26.03.2025 18:32

z mapy gogle wynika ze razem trasa to 2793 km.Skad i gdzie 4000 km?
    Bolek

25.05.2025 19:13

Nie polecam firmy , szef albo się zgodzi albo się nie zgodzi na zjazd. Możesz siedzieć 2,3,4 tyg nabijasz kabzę firmie a szef ma cię w (usunięte przez administratora) Co do koordynatorki Joli 😂😂😂dramat kobieta nie nadaje się do tej pracy. Pani Jola wiecznie ma problem i wiecznie nic nie wie. Miałem do czynienia z wieloma koordynatorami ale Jola bije na łeb każdego brakiem kompetencji .
    Czytaj to!!!

05.06.2025 05:57

Otwórz aplikację Twoja lokalizacja Dowiedz się więcej o oświadczeniach dotyczących publicznie dostępnych opinii w Mapach Google Ritmo Zeitarbeitsagentur GmbH Mahllindenweg 13, 99986 Vogtei, Niemcy Biuro pośrednictwa pracy tymczasowej Arkadiusz Kozłowski 743 punkty 22 godziny temu Jest mi bardzo przykro w zaistniałej sytuacji. Bardzo chciałem zacząć u Was w Firmie pracę bo kilku moich znajomych również bardzo sobie chwali pracę w Waszej firmie. Zacznę od początku. Otrzymuje w poniedziałek telefon o godzinie między 11-13 od dysponwtki Jolanty Kokoszki że ma dla mnie pracę. Fajnie ucieszyłem się. Byłem też gotowy na wyjazd. Zaznaczam telefon w poniedziałek i Pani Kokoszka że najlepiej na wtorek by było być już w pracy. Problem był taki ze musiałem jechać do Radomia po służbowe auto. Ok wsiadłem w pociąg o godzinie 21 z minutami i ruszyłem do Radomia. Jechałem że Słupska do Radomia cała noc. Zaznaczam cała noc. Gdy już dotarłem na miejsce pod blok gdzie stało auto musiałem po nocy wyruszyć dalej w podróż po Pana Kacpra Ochaba gdzie mieszka w Starczowie było to około 450-460 km. No mowie ok trzeba to pojadę. Dojechałem już po Pana Kacpra i ruszyliśmy do miejsca gdzie mieliśmy zarezerwowany nocleg. Czyli musiałem jechać do Mainz obok Frankfurtu nad Menem. Było to dla mnie MEGA wyzwaniem bo musiałem cała drogę nie spać i prowadzić auto bo Pan Kacper nie posiada prawa jazdy. Nie wiem jak można nie ogarnąć przez Panią Jolantę gdzie miała sporo czasu tzn cały poniedziałek że nie otrzymalem umowy o pracę która mógłbym podpisać normalnie w domu. Dziś tzn mamy środę dzwoni do mnie około 9 rano i każe mi zejść z budowy bo nie mam podpisanej umowy. Więc schodzę z budowy wsiadłem w auto i pojechałem razem z Kacprem na kwaterę. Bo przecież go nie zostawię. W między czasie otrzymuje wiadomość że mam auto zostawić pod budowa gdzie nie mogłem tego zrobić bo odholowali by auto. Pierwszy raz spotykam się z taką dysponwtki która nie ma pojęcia o organizacji niczego co zapewnili by mi spokój psychiczny w pracy i możliwość współpracy. Poprostu nie ogarnia niczego. Stara się przekrzyczec i ona wie najlepiej. Jeszcze rano mieliśmy sytuacje z majstrem na budowie gdzie przyszedł pod auto i zapytał czemu nie pracujemy. Odpowiedziałem że przyjechaliśmy dzisiaj i że jestem pierwszy dzień w pracy i muszę spojrzec na auto jakie mamy narzędzia żeby mieć czym pracować to przekazałem rów iez Pani Jolancie. W tym momencie zostanę na hotelu i poczekam na rozwiązanie sytuacji. Ogólnie też auto wymaga sporego serwisu i nie można sie normalnie nim poruszać. Światła źle ustawione. Auto ściąga na prawo. Proszę o zmianę dysponeta. Ok Ritmo zgadza się na powrót do Polski tym autem. Mam tylko odwieźć Kacpra na Dolny Śląsk i zostawić pod domem u niego auto. To myślę tak sobie ze najpierw ruszę na Słupsk zostawię swoje torby by nie wracać już z nimi pociągiem bo ustalone było że Kacper odwiezie mnie na dworzec PKP i kupi mi bilet na pociąg. Dojechałem do Słupska pod Kaufland i czekałem aż zona odbierze moje rzeczy. Zrobilem w 3 dni ponad 4000 km spędziłem w aucie 46 godzin. Byłem bardzo zmęczony bo spałem dosłownie 5 godzin. Cieszę się że ta umowa nie została podpisana bo strzelił bym sobie tylko tym w łeb. Straciłem czas ponad 2000 zlotych. A Kacper został pod Kauflandem bo żona kategorycznie zakazała mi wsiadać za fajere. Przykre ale prawdziwe. Także omijaj ie ta firme Ludzie tu poważnie piszą prawdę.

09.03.2025 15:41

Ta agencja to jest katastrofa i to bez podziału na agencje które dają samochód ogólnie najgorsza . 2 miesiące pracy i 6 budów praktycznie co tydzień inna W SEZONIE czerwiec lipiec-! realia pracy w Ritmo !. ZERO NADGODZIN na budowach a czasami nawet mniej niż 40 . Noclegi 3-krotnie rezerwowane przez Ritmo DO PIĄTKU !! a praca do czwartku ! a potem proszenie się o zwrot pieniędzy bo właściciel nie chce zmieniać rezerwacji zrobionej przez firme. Szef nie obiera telefonów i nie odpisuje na maile mimo wielokrotnych ponagleń ! .Nigdy z nim nie rozmawiałem. Ciekawe Newsy : Jak zatankujesz paliwo premium zamiast zwykłego firma potrąca ci całość z wypłaty a nie różnice w cenie istna hamówa ! w thorze jest informacja by nie tankować ale nawet jak zdarzy ci sie zatankować to nic sie nie stało a tu ..... Sprzątanie auta po jego zdaniu firma skasowała mnie 120 euro ( po 2 miesiącach pracy ) w Thorze 60 Euro. Rachunki za autostradę potrafią się zagubić w firmie i ze zwrotu nic Podobno jest tu taka praktyka weryfikowania rachunków za paliwo jak się okaże że tankowałeś w drodze do Polski a na zetlu jesteś w pracy robisz out Firma nie jest w pełni ubezpieczona od zdarzeń typu zatankujesz ad-blue omyłkowo do zbiornika paliwa połowę wartości naprawy lub więcej płacisz z własnej kieszeni np. 500 euro Przejscie do tej agencji to było wpadnięcie z deszczu pod rynnę . Dobrze że przerwałem ten dwumiesięczny wypowiedzeniem.

09.03.2025 16:17

Tez pracowałem Chciałem Chełm to chcieli przesłać do Polski 550 km

27.11.2024 11:29

trafiłem chyba na najgorsza koordynatorkę jaka jest w tej firmie wszystko musimy załatwiać sami i zero kontaktu i co chwile problem
    Halina

25.04.2022 07:56

Z tego co wnioskuję po Waszych wpisach to pracuje się tutaj nadwyraz dobrze??? piszecie np, że pracujecie już tutaj długo. czy to oznacza że w tej firmie jest nadzieja dla nowych pracowników, ze jak beda dobrze pracować to dostaną oferte umowy na czas nieokreślony?
    Tom

15.10.2024 00:25

W tych wszystkich agencjach pracy jak pracujesz 1 rok to jesteś stary pracownik.Zazwyczaj wcześniej się zwalniają ludzie .
    John

17.10.2024 12:16

Swego czasu Ritmo insynłowało że pracownicy kradną paliwo.W jaki sposób można paliwo spuścić z baku.To nie te czasy że kierowcy tak robili .Teraz to jest nie możliwe.Jezeli ktoś się posuwa do takich metod to jest miernoty.Mówie tak że względu na wielkie trudności z tym związane.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ritmo GmbH?

Łapka

11.09.2024 06:34

Podwyżek to raczej nie ma tylko mówią że można się starać a w moim przypadku chcieli żebym za hotel dopłacał bo powiedzieli że za drogi oczywiście mieli płacić nie polecam o wszystko trzeba się prosi
    nowy

16.08.2024 13:09

tak jak ludzie piszą, nie polecam, obiecują góry a po dwóch miesiącach zaczeli mi odtrącać za paliwo bo stwierdzili że za często zjeżdżamy do Polski.

23.03.2024 15:35

Brał ktoś z was auto na wyjazd może? czytam ofertę na montera z teraz i piszą, że będzie on mile widziany. Nie wiem jak to z bezpieczeństwem by wyglądało ale i tak tankuje się za swoje? A jak bez auta będę to oni mi transport ogarną czy jak?
    Tom

05.06.2024 15:02

Oni mają auta oraz karte paliwowa,ale za auto powracają Ci 1 Euro/H oraz za paliwo tyle samo.Czyli przy 160 godz = 320 Euro z diety.

05.06.2024 16:03

Auto ci dadzą kartę paliwowa też będzie, tylko dieta będzie malutka, bo ktoś musi spłacić lising samochodu. Więc szukają to to kupi
    Paweł W.

28.08.2018 14:09

Komentarz o tym, że po zakończeniu współpracy firma nie zapłaciła mi i jeszcze jednej osobie za miesiąc pracy zniknął, tym sposobem będę o tym przypominał aż otrzymam pieniądze za swoją ciężka pracę.

13.09.2019 20:28

Proszę o kontakt [email protected]
    Adas

26.03.2024 09:52

Jednym słowem (usunięte przez administratora) na całego obiecują złote góry a nic z tego nie wychodzi, dorabiają się na pracownikach i szukają wszelkich sposobów aby go (usunięte przez administratora) z pieniędzy , szkoda nawet się przyjmować do takiej firmy gdzie za swoją pracę nie otrzymujesz należnego tobie wynagrodzenia.
    Były

22.03.2024 12:15

Zwolnili mnie za coś co zrobiłem na ich polecenie. Nie wypłacili za tydzień pracy. (usunięte przez administratora) i kombinatorzy.Katastrofa nie polecam jako pracodawcy.

04.04.2023 22:09

05.04.2023 17:37

Szef się nie zgadza tak mówią panie z biura

Kontakt - Ritmo GmbH

Felchtaer Landstraße 1 99974 Mühlhausen

peter

23.02.2023 11:09

firma dba o pracownika. choc niektorzy pracownicy gubia sie w biurze co do noclegow.

25.09.2022 08:44

Berlin

26.09.2022 19:00

Ja mam co miesiąc korektę system sam pobiera sam liczy Tylko czemu nie liczy w nasza stronę zawsze na minus nigdy na plus Urlop liczony jest z księżyca

18.10.2022 21:41

Kiedys byla t9 firma do polecenia dzis 5aka sama jak wszystkoe Pseldo agencja nie polecsm
    Berlin

18.10.2022 12:18

Będę musiał napisać jeszcze raz opinie merytoryczną bo nie wiem dlaczego admin skasował
    Monter

12.09.2021 17:53

Witam jaka stawka dla montera z doświadczeniem + 6 lat pracy w Niemczech.

02.08.2021 15:47

Odwiedziny w miejscach pracy naszych monterów!
    Specjalne gratulacje z okazji 5-lecia pracy!
    W lipcu i sierpniu odwiedzamy naszych monterów na ich budowach, sprawdzamy warunki pracy, rozmawiamy z naszymi pracownikami i klientami, rozwozimy drobne podarunki, potrzebne narzędzia. A dla naszych jubilatów, którzy są z nami już 5 lat mamy specjalne prezenty!
    News image
    Krzychu

02.08.2021 15:36

Polecam firmę jako pracodawcę. Wypłaty są zawsze na czas, jest dodatek urlopowy i na święta, dobry kontakt z dysponentami, wszystkie problemy są rozwiązywane. Czasem trzeba trochę poczekać na rozwiązanie ale zawsze jest. Pracuję już długo i nie było nigdy żadnych złych doświadczeń.
    [email protected]

10.03.2021 17:24

Byłem pracownikiem firmy Ritmo, Gdyby nie trafione ruchy kadrowe pracował bym nie nadal. Firma była OK!!!!! NIE MOGĘ POWIEDZIEĆ ZŁEGO SŁOWA.
    Maroko

31.05.2019 11:20

To bardzo słaba firma która kasuje za auto firmowe (usunięte przez administratora)miesięcznie,dodatkowo pracownik opłaca sam kwaterę i koszta paliwa.Totalna żenada wiem bo pracowałem tam niestety
    zadowolony pracownik Ritmo

08.09.2018 11:46

Pracuje w Ritmo od roku i polecam te firme wciaz i nieustannie. Wyplaty na czas, zaliczki rowniez, super opieka konsultantow polskojezycznych, wizyty na budowach szefostwa (po to by osobiscie poznac pracownikow, przywiezc narzedzia), auto firmowe, pokrycie przez firme kosztow obuwia i ubran roboczych. Ja jestem bardzo zadowolony. Szkoda tylko, ze niektorzy rodacy robia nam zla opinie przychodzac do pracy pod wplywem alkoholu, awanturuja sie i gdy wylatuja z budowy, wypisuja potem na forach rozne bzdury! Moja ksiegowa na koniec roku rozliczeniowego skwitowala zatrudnienie w Ritmo jednym zdaniem: Rzadko spotyka sie firme, ktora tak dokladnie i uczciwie rozlicza pracownikow. Tyle! A ci, ktorym sie stala az taka tu krzywda, niech podejda uczciwie do tematu i napisza innym dokladnie, dlaczego nie pracuja juz w Ritmo czy dlaczego nie dostali wyplaty. Jak sie narobilo szkod na kwaterze, ktore potem trzeba bylo pokryc z wyplaty, czy zawalalo robote i nie wstawalo rano na budowe, a mieszkanie bylo z gory zaplacone, to niby skad mialy by sie znalezc jakies pieniadze na koncie?? Ja polecam Ritmo jako pracodawce i nie zamierzam poki co rezygnowac z pracy dla nich.
    Zbyszek und Grzegorz

20.07.2018 07:50

Witam wraz z kolegą zatrudnilismy się w firmie 6 tyg. Temu na obecną chwilę nie mogę powiedzieć złego słowa A wręcz same pochwały. Firma interesuje się pracownikiem dzwoni pyta. Potrzebowaliśmy coś z narzędzi przysłali więcej niż zamowilismy. Z zaliczkami cotygodniowymi nie ma problemów. Rozliczenie się zgadza. Jest stały kontakt z firmą wszystkie sprawy są na bieżąco omawiane i rozwiązywane tak więc jak dla nas na ten moment dajemy 10/10 POLECAM!!!
    Przemek

19.03.2018 12:26

Polecam jestem zadowolony i myślę że nowi pracownicy też będą zadowoleni
    jancio

02.02.2018 12:25

pracowałem w firmie ritmo lecz nie jestem na tak problem z wyplatą jerzeli konczysz prace mają problem z rozliczeniem i wyplatą kasy

02.02.2018 12:41

Zakończył Pan pracę w naszej firmie z końcem stycznia br. Rozliczenie sporządzane jest do 15.dnia kolejnego miesiąca, czyli w Pana przypadku do 15 lutego. Na podstawie rozliczenia wypłacane jest wynagrodzenie. Dzisiaj jest dopiero 2. luty. Dział finansowy firmy RITMO GmbH
    Maroko

01.11.2017 11:20

Witam, chciałem powiedzieć że współpraca z firmą Ritmo to czysta przyjemność.Nie ma tu miejsca na czekanie za swoimi pieniędzmi co często przerabiałem w innych firmach,aktualnie pracuję w firmie Ritmo i nie mam zamiaru zmieniać miejsca pracy,polecam!!!
    Lukasz

01.11.2017 11:19

Bardzo dobra współpraca,auto firmowe oraz narzędzia udostępnia firma.Żadnego czekania na wypłaty co jest priorytetem,jest ok!!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Ritmo GmbH