PIXERS LTD.
3 20 6 1

Opinie o PIXERS LTD.

avenger

Niestety firma jeszcze musi się trochę nauczyć w kwestii przeprowadzania procesu rekrutacyjnego. Zaczęło się naprawdę nieźle, dość szybka reakcja i zaproszenie na rozmowę. Rozmowa bardzo miła i kulturalna, w gronie kilku osób, więc można pomyśleć, że podchodzą poważnie do rzeczy. Pytań całkiem sporo, chociaż niezbyt głęboko wchodzących w temat, ale można poznać swojego bezpośredniego przełożonego, co jest na plus. Na sam koniec zadanie do domu - całkiem złożone i wymagające wnikliwszego spojrzenia na zagadnienie. Byłem pozytywnie zaskoczony poziomem zadania, bo jeśli firmę ocenia się po procesie rekrutacyjnym, to było to najlepsze zadanie jakie do tej pory miałem okazję rozwiązać, choć wymagało od kandydata pewnej ilości czasu. Rozwiązanie dostarczyłem bardzo szybko, bo zrozumiałem, że firmie na tym zależało. Niestety dalej było gorzej. Zero kontaktu. Żadnej odpowiedzi, ani pozytywnej ani negatywnej. Uważam, że po rozwiązaniu zadania, które wymagało jednak trochę pracy i zaangażowania ze strony kandydata, może on oczekiwać jakiegoś feedbacku. Powinien dowiedzieć się jak został oceniony, co jeszcze może ewentualnie poprawić. Tak robią profesjonalne firmy. Tutaj nie ma żadnej odpowiedzi. Zapewne proces się już zakończył i nie mam żalu o to, że nie zostałem zatrudniony, ale o to, że brak feedbacku pozbawił mnie możliwości rozwoju poprzez tę sytuację. Zadania mogą być super skonstruowane, ale bez informacji zwrotnej nie stanowią wartości. Dlatego niestety oceniam rekrutację na minus.

TenTego
@avenger 28.12.2018 09:10

Widać rekruterki bardzo zajęte. Tylko ciekawe czym ? Pogaduchy ? A może za dużo pracy zdalnej ?

niki
@avenger 28.12.2018 09:10

Mam podobne doświadczenie. Rozmowa trwała około 1,5 godziny. Zadanie domowe też wymagające zgłębienia tematu. Wynik rekrutacji poznałem po wysłaniu maila.

anonymus5555
@niki 28.12.2018 16:00

żenada nad żenady. Zrobiłam dla nich zadanie, zero kontaktu. Po co wykorzystują ludzi, chyba tylko po to żeby dostać pomysły za darmo. Odradzam każdemu kolejna gó.wno firmę!!!!

Mijok

Pracowałem tam rok temu, ogólnie warunki pracy są dobre, atmosfera również fajna, myślę że to ważny element w każdej firmie, odszedlem głownie dlatego ze znalazlem prace z innymi zarobkami, troche po znajomosci.. jezeli ktos zastanawia sie nad praca dla pixers to polecam, warto sprobowac

Amanda
@Mijok 21.08.2018 12:53

Od siebie dodam, że na duży plus zasługują warunki pracy, gdyż można pracować zdalnie, poza tym ubezpieczenie NFZ i LUX MED;) fajna sprawa

hahah
@Amanda 22.08.2018 20:00

Ale brak umowy o prace bo ciężko nazwać cos na 1/8 etatu umową o pracę;)

Marcela4514
@hahah 23.08.2018 22:07

O czym ty mówisz? mój mąż akurat pracuje w Pixers i normalną umowę ma. Warunki finansowe w porządku, nigdy nie narzeka na pracę. Wręcz przeciwnie, często chwali sobie pracę w tej firmie, jest grafikiem i robi to co lubi.

Notak
@Marcela4514 27.08.2018 13:10

To chyba ma jakieś układy, skoro ma uop na cały etat. A przeciez mówimy o umówie o pracę, gdzie masz płacony ZUS, chorobowe :) twory zlecenie, dzieło, czy ramówki nie są umowami których oczekuje pracownik, a tym bardziej te na 1/8 etatu.

Mcps
@Notak 28.08.2018 21:04

Masz rację, ale w pixers dają 30 dni urlopu, a na umowę o pracę masz 26 max ;) Zapytaj, sprawdź.

Notojak
@Mcps 08.12.2018 00:11

A co w sytuacji jak kobieta zejdzie w ciążę ? Dostaje uop ? A co w sytuacji jak zachowuje dłużej niz miesiąc bo trafię do szpitala czy będę mógł wrócić do pracy bez problemu ? Chorobowe też jest płacone z tej 1/8 etatu ? A co w sytuacji gdy będę musiał iść na rentę z powodu niezdolności do pracy czy odprowadzane sa są składki rentowo-emerytalne ?

xyz

czyli w pixers nie ma szans na umowe o pracę?

xyz
@xyz 29.09.2016 12:05

Jeżeli 1/8 Cię pociesza- to tak :)

ruda
@xyz 16.11.2018 21:05

xyz hmmm....gadasz sam ze sobą??? i trochę dziwne informacje podajesz, bo ja mam w pixers umowę o prace.

bosh
@ruda 05.12.2018 12:56

no masz na 1/8 etatu, ale skoro Cię to tak podnieca to dobrze :)

W

Od września jestem SEO Specialist. Póki co mam dobre zdanie o firmie. Zarobki zadowalające. Opieka lux med, ping pong i xbox dl relaksu w pracy :D Atmosfera w pracy ok, można poznać fajnych ludzi.

Mat

Nie stać was na mnie, frajerzy! Cenię się i poniżej pewnych kwot nie schodzę.

piotrek
@Mat 27.11.2018 22:25

ciekawe jakie są te Twoje kwoty. ja tam bardzo dobrze zarabiam.

ehhh
@piotrek 29.11.2018 14:24

Tak Piotrek wiemy jak pracujesz - nie robisz a kasa na koncie się zgadza :)

jACEK

Praca w Pixers - spoko. Elastyczny czas pracy, więc grafik mogę dopasować pod siebie. Co więcej, zdarza się, że potrzebuję skorzystać z możliwości pracy zdalnej - i tutaj też nie ma z tym problemu. Kasa ok. A najbardziej chyba lubię tą robotę za atmosferę, która tu panuje.

inga
@jACEK 16.11.2018 14:22

ooo jest możliwość pracy zdalnej? często z tego korzystasz?

jACEK
@inga 22.11.2018 16:12

Tak, jest możliwość pracy zdalnej w naszej firmie. Tak jak już pisałem, zdarza mi się z tego skorzystać. Natomiast nie robię tego jakoś specjalnie często, bo szczerze mówiąc, ja wolę pracować w biurze niż w domu. Kwestia lepszego skupienia hehehe.

miia

ja pracuję w dziale IT. jestem w firmie od pól roku, więc mam już jakiś pogląd na to co się dzieje w firmie. póki co, nie zamieniłabym tej pracy, bo czuję się w tym zespole po prostu dobrze. to bardzo fajne uczucie jak wstaje się rano, idzie do pracy i jest to miejsce, które się lubi. kasa jaką zarabiam również jest dla mnie zadowalająca.

Bart

Bardzo dziwią mnie niektóre komentarze, widać, że to niestety fejki. Pracuje ponad pół roku i od samego początku firma pokazuje się od najlepszej strony. Krótki, merytoryczny, bardzo miły proces rekrutacyjny, dalej bardzo dobra kultura pracy i elastyczność. Praca pozwalająca na rozwój i doświadczona ekipa. Panują proste zasady i transparentność informacji. Ciężko znaleźć lepszą firmę pozwalającą na taki rozwój.

Maciej
@Bart 24.10.2018 13:43

Bart piszesz, że praca pozwala Ci na rozwój. Czy masz na myśli to, że firma inwestuje w pracownika i oferuje mu kursy branżowe pozwalające na podnoszenie kwalifikacji zawodowych? Jak wygląda sprawa z dodatkami do wynagrodzenia? Pracodawca oferuje premie lub pakiet socjalny? Poleciłbyś tę firmę innym osobom szukającym pracy? Znalazłem ogłoszenie o pracę w firmie na stanowisko specjalista do spraw logistyki. Czy ktoś z Was będzie aplikował?

Pytajnik

Zauważyłem, że w fimie Pixers są otwarte rekrutację i chciałbym dowiedzieć się kilka rzeczy nim wyślę CV, a może dział HR pomógłby mi tę decyzję podjąć : - Czy to prawda, że firma nie zatrudnia na umowę pracę ? - Czy to prawda, że firma zatrudnia na umowy ramowe, dzieło itp ?

Ehhhh
@Pytajnik 12.09.2018 18:48

HRy zbyt zajęte aby udzielić informacji na tak istotne pytania :( słabo wygląda to PRowo

Andrzej
@Ehhhh 23.09.2018 10:59

Podobne doświadczenie, spotkanie przełożone 3x, a potem szczątkowy feedback do zadania gdzie założyli, że ściągnąłem gotowca z internetu. Firma wydaje się super, ale proces rekrutacyjny mnie zniesmaczył. Można rekrutować, ale polecam prowadzić kilka rekrutacji na raz, żeby nie stracić 2 tygodni.

true
@Andrzej 17.10.2018 14:26

Spoko nie ma co żałować - wygrałeś życie, że tam nie poszedłeś :)

Mędrzec

Droga do sukcesu w pixers jest prosta, bo są pewne zasady do których łatwo się dostosować, są czytelne, jeśli umiesz czytać między wierszami. Ogólnie to ważny jest grymas Twojej twarzy który wyrazi przyjazne uczucie lub wesołość. Czyli mamy już UŚMIECH. Jak masz zęby, to pewnie uśmiechasz się często, ale co zrobić z pięknym uzębieniem i jakie ono ma zastosowanie w pracy ? Teraz zdradzę Ci drogi użytkowniku, całkowicie za darmo drogę do sukcesu w pixers. Idziesz z tym uśmiechem do pracy, nie może Ci on schodzić z twarzy, czy boli Cię głowa albo d__a, uśmiech jest kluczem do sukcesu! Teraz znajdź najważniejsze osoby w pixers, menagerow tam dużo, ale to nie mowa o nich, Ty też się nim staniesz jak będziesz używał tej sztuczki magiczki o której napiszę niżej. Najlepiej jeszcze przed rozmową odwiedź stronę sklepu. Zobacz z kim bedziesz miał rozmowę. Poćwicz w zaciszu domowym uśmiechanie do tych osob. Śmiało ! Już wkrótce sam zostaniesz częścią tej tajnej wspólnoty ! Im wcześniej zaczniesz ćwiczyć w.w. grymas, tym łatwiej będzie Ci osiągnąć upragniony sukces ! A teraz odgrzeb jakąś strasznie trudną sprawę, która było Ci ciężko zalatwic, potrkatuj ją jak lekcję przed tym co Cię czeka a już wkrótce przekonałasz się dlaczego. Kup kwiaty,bombonierkę przyklej ten uśmiech do swojej twarzy i ruszaj. Kiziaj się, miziaj się niczym kotka w rujce. Pozwól aby to kizianie i mizianie zawładnęło Twoim ciałem, umysłem i zostało tam zawsze. Skomplementuj urzędniczkę, panią z szaletu i kasjerkę. Dotknij ramienia, okaz zastroskanie, powiedz że rozumiesz, że jest dla Ciebie ta osoba ważna i powiedz jak cenisz jej pracę ! I tak codziennie trenuj na pomocnikach parkowania, na sprzedawczyniach w mięsnym- mów że błękit na całym oku jest najpiekniejsza rzeczą jaką kiedykolwiek widziałeś, że doskonale współgra z kolorem oczu, udawaj że wszystko Cię obchodzi. Ważne są jeszcze książki, takie o marketingu, a może nie same książki bo komu by się chciało je czytać w całości. Cytaty z tych książek, mądre zdania ociekające intelektem, pamiętaj o słowach fluktuacja, estymacja i oczywiscie zwroty w języku angielskim jak kepasiti,kontent,vesting. Im więcej mądrych cytatów wykujesz to uwierz, ale zaprocentuje to na przyszłość, zyskasz sympatię tych na których Ci zależy. Nigdy nie dąż do kontaktów z tymi co nie mają managera przed nazwiskiem, oni nie znają tych zasad. Jak już Ci się uda wejść do krainy zupa i kanapkami płynącej, to obserwuj kto z kim rozmawia. Jakie portrety wiszą nad ekspresem do kawy, być może to będzie kolejny znak ?szybko przekonasz się kto jest ważny, z kim warto jeść obiady. No i najważniejsze żeby nie przynudzać czyli prawdawne chińskie przysłowie, które oddaje więcej niż wszystkie mądre książki jakie napisano o osiąganiu sukcesu "nie podchodz do byka od przodu, do konia od tyłu, a do idioty w ogóle,bo wybór jest jeden a niesmak pozostaje na całe życie".

Agataczyk

Pracodawca bardzo dobry, oby było więcej takich jak ten w innych firmach i branżach, miło wspominam ten czas, warunki pracy również są dość wygodne, cieszę się z możliwości współpracy.

Andrzej
@Agataczyk 20.08.2018 16:09

Pracodawca faktycznie dobry, potrafi zadbać o atmosfere w firmie. Poza tym można rozwinać się zawodowo, duży plus za to i za dofinansowania do różnego rodzaju kursów.

Daro

Rozpoczynam niedługo pracę w Pixers i cieszę się, że pracownicy dobrze wypowiadają się o swoim pracodawcy. To dobrze wróży. O wszystkich benefitach i ubezpieczeniach słyszałem od pracodawcy, więc to wszystko wiem.

Tomasz

Pracodawca jeden z lepszych dla których pracowałem. Praca w firmie Pixers jest ciekawa i przyjemna. Czas pracy elastyczny, można nawet pracować zdalnie. Podoba mi się np. dofinansowanie sportu, edukacji - kursy językowe itp , mało firm gwarantuje coś takiego i za to cenię Pixers.

Rysiek
@Tomasz 20.08.2018 11:21

osobiście korzystałem z dofinansowania do kursów językowych, jest to rzecz bardzo istotna jak dla mnie i będę zawsze wdzięczny za tą pomoc. Języki to przyszłość, bardzo fajny gest ze strony firmy.

Antoś

Pracowałem w Pixers długo i bardzo cenię sobie ten czas. Potem odszedłem ze względu na to, że zakładałem swoją firmę. Czas spędzony w Pixers wspominam miło, były ciekawe benefity i dobra pensja.

Maja

Praca tutaj wygląda dobrze. Jestem pracownicą od 4 miesięcy, warunki do pracy są świetne, pracodawca o nas dba. Warto się zatrudnić, zarobki też na dobrym poziomie, nie ma naprawdę co narzekać.

Adrian

Pracuję w Pixers i nie narzekam, jest nawet możliwość pracowania zdalnie :) Jest ubezpieczenie NFZ i LUXMED , dofinansowują różne kursy. Generalnie atmosfera dobra, sami fajni ludzie. Jeśli chodzi o obecne oferty pracy to nie orientuje się jak to wygląda na tę chwilę.

Karolina

@Tomasz, rozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy z firmą. Ja jednak szukam opinii osób obecnie zatrudnionych w Pixers. Na tym forum wypowiadają się przede wszystkim pracownicy firmy na temat pracodawcy. Dzięki ich opiniom osoby szukające zatrudnienia mogą przeczytać dużo ważnych informacji o warunkach pracy. Jak obecnie wygląda praca w firmie i czy są prowadzone rekrutacje? Zachęcam Was do dodawania opinii.

Tomasz

Ja nie wiem jak to wygląda od strony pracownika, ale wiem jak od strony klienta po sobie - mogę szczerze polecić Pixers ;) składałem tutaj 3 zamówienia i każde szybko do mnie dotarło w dodatku znakomicie zapakowane.

Karolina

@Agnieszka24, piszesz, ze praca jest prosta i nieskomplikowana? Mogłabyś przybliżyć na czym polega? Piszesz o dobrej atmosferze w pracy. To ważna sprawa pracować w przyjaznym otoczeniu. Czy do wynagrodzenia pracodawca dodaje benefity w postaci premii, szkoleń lub pakietu socjalnego? Na jaką umowę można liczyć? Zlecenie, czy na czas określony? Czekam na Twoje informacje.

MariaN

Warto zaufać Pixers. Świetna robota - zamawiałam dość duże zamówienie, obrazy przyszły piękne. Czas oczekiwania był akceptowalny, nie czekałam długo, a jako, ze było to spore zamówienie to oczywiste jest, że przesyłka nie będzie u mnie już na drugi dzień. Wszystko było zgodnie z ustalonym terminem.

Mario

Wszystko przebiegło pomyślnie. Zamówienie złożone parę dni temu, dziś już odbiór. Ogólnie polecam, żadnych problemów nie miałem a cena myślę że wporzadku.

Agnieszka24

Praca należy do prostych i nieskomplikowanych rzeczy, jest przyjemna, stawka w miarę atrakcyjna i dobra atmosfera w pracy

Miszko
@Agnieszka24 23.07.2018 11:14

Zamówienie złożone w dniu 18.0.2018 i w dniu dzisiejszym odebrane. Myślę że zostalo dobrze wykonane, z efektu jestem zadowolony, zapłaciłem raczej normalna cenę i nie musiałem czekać długo. Ogólnie polecam

pamela

Ja kupuję tutaj co jakiś czas jakieś obrazy albo dekoracje typu naklejki na ścianę etc. Firma wydaje się być godna zaufania bo nigdy nie miałam problemów z zamówieniami, są bardzo rzetelni. Czas dostawy też się zawsze zgadzał.

Ryluk

Praca tam ogólnie nie należy do najcięższych, warunki finansowe są na dobrym poziomie, kultura w pracy, atmosfera myślę, że przyjemna no i co najważniejsze jest szacunek wobec drugiej osoby.

JustiN
@Ryluk 18.07.2018 18:20

Również posiadam miłe wspomnienia ze współpracy z Pixers, zarobki atrakcyjne i zawsze na czas, pracodawca nie sprawiał nigdy żadnych problemów.

dora

Mam dobre doświadczenia z Pixers. Kupiłam ostatnio naklejki na ścianę i bardzo mi się spodobały, piękne kolory i wzory. Z dostawą problemu nie było, wszystko przebiegło standardowo, paczka była u mnie w ciągu kilku dni od złożenia zamówienia.

Nanto

Nie wiem skąd ten hejt niektórych ludzi, ja dwa razy zamawiałam od Pixers i nie było żadnych problemów. Może niektórzy nie potrafią składać zamówień poprawnie lub nie czytają informacji od sprzedającego? w moim przypadku zamówienia zawsze docierały terminowo, fotoobraz zamawiałem niedawno jeszcze dla narzeczonej na urodziny i dotarł zgodnie z terminem.

świeża_opinia
@Nanto 10.07.2018 10:06

czyżby ? świeżutka opinia z Facebooka pod jedną z inspiracji :) "Po tym jak w ciągu 2 m-cy zamówienie do mnie nie dotarło zażądałam zwroty pieniędzy, miały być w ciągu 14 dni- nie dotarły.rozumiem, że wolą Państwo tłumaczyć się z masowych oszustw i wyłudzeń pieniędzy policji. Pixers oszukuje na wielką skalę!!!!!!"

Administrator

Czy ktoś z użytkowników chciałby wypowiedzieć się na forum o PIXERS LTD. w sposób merytoryczny i prawdziwy? Pamiętajcie, że takie wypowiedzi pomagają dużej liczbie osób.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w PIXERS LTD.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Magda
@Administrator 04.03.2018 08:39

Współpracuję z firmą już prawie 4 lata. Bardzo idą na rękę w każdym temacie. Elastyczne godziny pracy i dopasowanie do życia prywatnego - proszę bardzo; dużo swobody w realizowanych tematach - jest; a do tego spoko wynagrodzenie. Zależy kto co lubi, ale na pewno nie ma tutaj korpo świata.

zbulwersowany

Cześć. Wszystko wydaje się takie piękne, można pomyśleć że jest to praca marzeń. Wprowadzono nawet system premiowy... który nie działa. Bo jak to możliwe, że dział grafików prawie wgl nie dostaje premii mimo dużych zleceń i robieniu wszystkiego w terminach? Rok temu może było super, w tej chwili nie polecam tej firmy jako miejsca pracy.

Ryszard

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Podpowiedzcie coś chętnemu do pracy w firmie? Jaka atmosfera?

Zostaw opinię o PIXERS LTD. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PIXERS LTD.