Znajdź szybko pracę!
Załóż Profil Zawodowy w 3 krokach!
Швидко знайдіть роботу!
Створіть професійний профіль за 3 кроки!
No jakieś tam pozytywne są chociaż w większości pytania to w sumie jakie wnioski sugerujesz? ;p
Jaki jest wkład kierownictwa ELIX GROUP w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
Praca jak najbardziej ok, nudzić się nie można. Atmosfera w porządku.Co do kierownictwa to nie ma strachu. Wiadomo, czasami trzeba huknac ale pozartowac też idzie. Niektóre tylko zasady są lekko od czapy ale idzie się przyzwyczaić i bólu nie ma.
A co to za zasady o których wspominasz? Czy one są narzucane z góry czy jest szansa na negocjacje jakieś?
Negocjacje?W żadnym wypadku.Jesli masz tzw twarda dupe,umiesz unikać problemów a co za tym idzie ludzi którzy miga ci je przysporzyc to dasz rade.Zapomnij jednak o umowie o prace.Wylacznie zlecenie.Ponadto podczas pracy niemiłe widziane rozmowy,śmiech czy nawiązywanie jakichkolwiek bliższych relacji.No ale idzie sie do pracy a nie na pogaduchy????
Czy ja wiem czy w dzisiejszych czasach idzie się tylko do pracy? A co z rozwojem osobistym i dobrym samopoczuciem? Chyba aktualnie to jest ważniejsze dla ludzi niż zarobki, chyba że się mylę? No i jakie problemy mogą tu być skoro tak podkreślasz ich potencjalne występowanie?
Serio nawet zabronione jest kilka zdań? To ludzie siedzą/stoją i nic, nawet jak nie ma ludzi lub jest chwila oderwania się? Jak ktoś zacznie rozmawiac to od razu szefostwo sie wtrąca?
Nie chce mi się wierzyć, że firma przy pracy z jakimiś niebezpiecznymi zapachami czy substancjami nie zapewnia odpowiedniej ochronnej odzieży. Może ktoś to potwierdzić lub zdementować?
To prawda. Firma nie zapewnia odzieży ochronnej. Jedynie laborantki pracują w fartuchach, pracownicy produkcyjni natomiast w odzieży prywatnej...
To prawda, nie dają żadnej odzieży, nawet rękawiczek jednorazowych nie można brać do niektórych czynności, bo niby za dużo się ich zużywa, a przeciętnego to są koszty. (usunięte przez administratora) płaca marna i na podwyżkę nie ma co liczyć, na umowę o pracę też przez co najmniej rok, żadnych premii świątecznych, a premiera frekwencjyjna to śmieszne (usunięte przez administratora) pare zł. (usunięte przez administratora) Bardzo nie polecam
To prawda.Pracujesz w swoich ubraniach.Najlepiej ciemnych bo jak cos chlapnie to nie widac ze sie uswiniles
Czy firma nie zmieniła teraz adresu ? I czy ktoś powie jakie warunki teraz są ?

Jak dużo osób pracuje w ELIX GROUP?
Bardzo nie polecam tej firmy. Poza tym, że jest jedna zmiana to nie ma tam żadnych plusów. Zimno jak na Syberii(usunięte przez administratora)Jeśli chwilę nic nie robisz to od razu wielki problem, stanie nad głową i kontrolowanie przez cały dzień. W ogłoszeniu o pracę piszą bzdury o tym,(usunięte przez administratora)Porażka, dobrze, że etap pracy w tej firmie mam już za sobą. Nie polecam nikomu.
Ok, napisałeś, że nie polecasz firmy Elix i jedynym plusem jest jedna zmiana. Zdziwił mnie trochę komentarz o tej niskiej temperaturze. To czym się tam zajmujecie, że jest tak zimno? Jeśli możesz, to powiedz proszę.
Szkoda, że większość tego co zostało przeze mnie napisane usunęli. Widocznie prawda boli. Jeśli chodzi o temperaturę to jest to kwestia tego, że hala nie jest ogrzewana. Jak na dworze jest zimno to momentalnie na hali trzeba siedzieć w kurtce. Mogliby chociaz dawać jakieś ubrania robocze, jakiś polar czy coś.. ale po co, chodźcie w swoich ubraniach i je niszczcie! Najgorsza firma jaka istnieje.
Jak wygląda ścieżka awansu w ELIX GROUP?
Awans w tej w firmie? Hahaha jak masz umowę zlecenie to ciężko dostać umowę o pracę.
Teraz zima więc zimno tam strasznie... Stolowka i toalety to PRL... Szatnie małe... No i jak w każdej firmie (usunięte przez administratora)Umowa zlecenie do końca roku... Zarobki też śmiechu warte...
Firma to porażka zwalniają ludzi po czym za parę dni dają ogłoszenie i zaraz przychodzą nowi pracownicy. Jedyne na plus to 1 zmiana i ludzie którzy pracują bo można z nimi pogadać normalnie
Skoro w firmie tej panuje rzekomo taka rotacja to może napiszesz czym jest ona faktycznie spowodowana? Pracodawca ten zastosował taką rotację, ponieważ pracy jest mniej, czy może osoby te nie spełniały pokładanych w nich nadziei? Proszę o sprecyzowanie tej kwestii.
Firma ma specyficzny klimat, Większość poprostu nie lubi tam przebywać. (usunięte przez administratora) Osobiście nie polecam. Za duzo plotkowania za mało skupiania się na konkretach. Firma ma potencjał ale zaściankowość wychodzi na każdym kroku.
Firma rodzinna wiec jak to w firmie rodzinnej.
Praca w tej firmie jest specyficzna nie dostaniesz odzieży roboczej z resztą o szafke tez trudno. Zakaz wnoszenia na hale telefonów, zapalniczek, papierosów a nawet picia. Rozmawiac tez nie , kierowniczka bardzo rygorystyczna ale jest w porządku jak sie ją bliżej pozna. Praca od dzwonka do dzwonka przerwa 20 minut tez sygnalizowana dzwonkami
Firma, w której pracownik służy do użerania się a nie pracowania. Bardzo słaba komunikacja w zespole bardzo słabe zarządzanie w tej firmie.
Niestety tak, póki nic się nie zmieni to lepiej nie rekrutować dla własnego zdrowia psychicznego
Skoro uważasz, że firmie jest bałagan organizacyjny, a sam masz dobre pomysły, wyjdź z inicjatywą i zaproponuj własne rozwiązania. Może przełożony doceni Twoje starania, dzięki temu poprawi się komunikacja, a co za tym idzie atmosfera w pracy. Co o tym myślisz?
Patologia a nie firma, szefostwo same nie wie czego chce.
Kto jest kierownikiem.na.produkcji.?
Czy ktoś może napisać jaka jest forma zatrudnienia w tej firmie ? Urlopy, wypłaty itp ? Widzę ogłoszenie o pracę ale chciałbym się wpierw dowiedzieć .
Dobre pytanie, też z chęcią się dowiem czegoś o tej pracy. A o jakie konkretnie stanowisko w ELIX pytasz? Mam nadzieję, że ktoś nam odpowie.
Witam, chciałam zapytać odnośnie zapachu podczas pracy, czy po 8 godzinach nie występują żadne dolegliwości w związku z samopoczuciem
Sugerujesz, że normy odnośnie szkodliwości nie są zachowane. Zgłaszałaś swoje uwagi do działu BHP? Ciekawi mnie co sądzą inni pracownicy na temat temat.
Pracowalam tak chwile ale przy niektorych zapachach zapach koszmarny ,0 odziezy roboczej ,jak cos kapnie wyleje sie no to masz pecha
Hejka. W budynku jest nowa wentylacja więc raczej nic takiego nie powinno się zdarzyć. Jest to jednak jak wiadomo kwestia indywidualna, ja nie mam i jak sobie myślę teraz to chyba nigdy mi się nie zdarzyło żebym jakoś źle czuła się po zmianie :)
Hmmm, w moim przypadku nic takiego nie ma miejsca. Firma ostatnio zmieniła lokalizację ze względu na pożar poprzedniego obiektu i dość szybko zamontowali wentylację ponieważ stary budynek nie miał jej najwyższej jakości :)
Witam. Mam pytanie odnośnie pracy na produkcji. Jak ona wygląda? Czy jest to praca zmianowa? Jaka forma zatrudnienia o pracę? Czy wynagrodzenia są płacone terminowo?
Ja pracuję na produkcji w tej firmie. Praca jest zmianowa, idzie się przyzwyczaić. Wygląda to tak jak na produkcji, jeżeli pracowałaś już na produkcji to będziesz doskonale wiedzieć ocb. Forma zatrudnienia jaką ja mam to umowa o pracę, kasa oczywiście w terminie, nie zdarzyło mi się jeszcze żeby wypłata była opóźniona a pracuję tutaj już grubo ponad rok ;)
Praca jest typową dla tej jaką wykonuje się na produkcji, w zależności jeszcze na jakim stanowisku będziesz przy maszynie. Na pewno nie jest trudna ani jakoś bardzo wyczerpująca. Praca w formacie zmianowym ale do przeżycia. Co do wypłat to się nie spóźniają. Pozdrawiam.
Dziękuję za te wpisy, dają one obrazy sytuacji, jaka panuje w firmie ELIX GROUP. Jestem ciekawa tego, na jakim poziomie są zarobki na produkcji, bo piszecie jedynie, że są wypłacane na czas. Można je porównać do najniższej, czy raczej średniej krajowej? I czy są premie? Będę wdzięczna za odpowiedź na GoWork.pl.
Witam. Mam pytanie co do stanowiska mlodszego specjalisty,ktory przygotowuje mieszanki do odswieżaczy. Czy jest w tym jakas trudność? Jaka atmosfera w dziale?czy jest konkretne wprowadzenie czy mam dokumenty produkcyjne i musze sobie sama radzić?
To już są niewątpliwie bardzo konkretne pytania. Możesz z nimi śmiało poczekać do etapu rozmowy kwalifikacyjnej - jeśli oczywiście żaden z obecnych na forum użytkowników nie zdecyduje się Ci pomóc. A już wysłałaś swoje CV do ELIX GROUP, czy chcesz jeszcze z tym poczekać? Zachęcam Cię do tego, żebyś cały czas informowała nas o swoim aktualnym położeniu.
Hej. Ja co prawda nie pracuję na tym dziale ale trudności chyba nie ma żadnej o ile umiesz obsługiwać kalkulator :P - chodzi o odpowiednie dobranie proporcji itp (chyba). Wg mnie atmosfera w całej firmie jest ok, na pewno zostaniesz przeszkolona w sprawach dokumentów i procedur i z tego co się orientuje wsparcie ze strony LAB będziesz miała zawsze :)
Acha, chciałby jeszcze powiedzieć że atmosfera w firmie jest na prawdę fajna. Ekipa jest w miarę stała i zgrana więc na pewno będziesz mogła liczyć na pomoc pracowników z różnych działów, szefostwo też ok!
Potwierdzam. Atmosfera jest super, wspieramy się nawzajem, chyba o to chodzi żeby się miło wspólnie pracowało bo wtedy jakoś lepiej to idzie. Możesz liczyć na pomoc dziewczyn i chłopaków na pewno :)
Pytanie dla wtajemniczonych! Od kilku miesięcy na olx widnieje ogłoszenie o pracę. Jednak można odbijać się drzwiami i oknami, ale nawet 5 minut bo odświeżeniu ogłoszenia przez pracodawcę informacja telefoniczna to: nieaktualne, nikogo nie szukamy. O co chodzi? Szuka kogoś firma czy nie?
Z tego co ja się orientuję to owszem co jakiś czas przyjmowane są nowe osoby i tworzone nowe stanowiska pracy. Może nie trafiłaś odpowiednio, bardzo często jest tak że np. potrzebny jest pracownik na magazyn lub jako osoba odpowiedzialna za przygotowanie produkcji a to jest praca typowo dla facetów. Ktoś kiedyś też zwrócił się do mnie (facet) że szukał pracy na produkcji a po rozmowie dowiedział się że nie zostanie zaproszony na rozmowę a to wynika z tego że na to stanowisko z kolei potrzebne są zazwyczaj kobiety bo faceci jakoś nieszczególnie się sprawdzają. Mam nadzieję że pomogłem ;)
Jak się pracuje w ELIX GROUP?
Zobacz opinie na temat firmy ELIX GROUP tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.