autoDNA.pl

Łódź

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 150 ocen.

autoDNA.pl
1 150

Opinie o autoDNA.pl

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie autoDNA.pl

Maja

@Taka jedna, jeśli taka sytuacja miała miejsce w firmie, powinna być zgłoszona. Czy rozmawiałaś na ten temat z pracodawcą? Rozumiem, że nie masz najlepszych wspomnień związanych ze współpracą z tą firmą, ale sytuacje o jakich piszesz nie mogą mieć miejsca i powinny byś rozwiązywane na bieżąco. Gdybyś chciała dodać jeszcze jakiś merytoryczny i obiektywny komentarz o firmie zrób to.

Maja

@Wilk z Pabianic, to mocne słowa, które piszesz o firmie. Czy sam tego doświadczyłeś? Rozmawiałeś z pracodawcą o tym problemie? Mobbing to bardzo poważne oskarżenie, które umieszczasz na forum publicznym. Według definicji mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu i zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu pracowników. Czy takie sytuacje miały miejsce w tej firmie?

Taka jedna
@Maja 09.06.2018 10:39

Czy takie sytuacje miały miejsce? Takie sytuacje są standardem w tej firmie! (usunięte przez administratora) oraz mobbing są na poziomie dziennym w tym łagrze! Także przedmówca napisał tylko i wyłącznie szczerą prawdę. Wiem, bo sama tego doświadczyłam.

Ocalony

Jakieś 3 miesiące temu złożyłem tam CV na stanowisko programisty. Oddzwonił do mnie bardzo nieuprzejmy Pan, który po krótkiej wymianie zdań zaczął na mnie krzyczeć. Ponieważ sobie na to nie pozwoliłem, to rozmowa w sprawie pracy skończyła się ostrą kłótnią. Także zaczynam wierzyć we wszystkie niepochlebne opinie na temat tego miejsca pracy. Jeśli wszyscy są tam tak chamscy, jak pan który do mnie dzwonił, to praca w tej firmie musi być istnym koszmarem. Nie polecam!

Wilk z Pabianic
@Ocalony 07.06.2018 14:56

Bo istotnie jest koszmarem. Uzurpator Piotr, uważający się niemal za Boga, stosuje mobbing, przemoc słowną, a także inne formy psychicznego znęcania się nad pracownikami. Do tego dochodzi ciągły stres, presja czasu, bezpłatne nadgodziny. Co ciekawe, uzurpator zamiast zmienić swoje nastawienie wobec swoich podwładnych, to ... załatwił im lekcje angielskiego czy piłkarzyki. Jakby myślał (o ile w ogóle potrafi), że tym ociepli swój wizerunek. Żenada, ale czego się spodziewać po tak nikczemnym, chciwym "człowieku"? Także paradoksalnie dobrze się stało, że Twoja rozmowa skończyła się kłótnią, bo nie władowałeś się do tego bagna. Istotnie jesteś teraz ocalony :)

Maja

@podróżnik, udzielając się na forum nie należy nikogo obrażać i szkalować dobrego imienia. Jest to miejsce do rzetelnej wymiany informacji na temat pracy i pracodawców. Wyrażając swoją krytykę należy to robić w sposób kulturalny oraz konstruktywny Przeczytaj regulamin : https://www.gowork.pl/regulamin . Wpisy niezgodne z jego postanowieniami będą usuwane przez administratora.

podróżnik
@Maja 30.05.2018 08:43

Rozumiem i czytałem regulamin. Po prostu nie da się inaczej określić tego "człowieka", który stoi na czele tego kołchozu. Uwierz mi to są najdelikatniejsze słowa, jakich mogłem użyć. Nie jest to zatem żadne szkalowanie, a eufemizm. Dlatego wszystkim odradzam składanie CV do tej pseudofirmy.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w autoDNA.pl?

podróżnik
@Administrator 17.05.2018 09:23

W ogóle nie wygląda! Leży, kwiczy i woła o pomstę do nieba. Bezpłatne, obowiązkowe nadgodziny, krzyki, mobbing, wyzwiska, wieczne pretensje, dalej mam wymieniać? Stąd właśnie jest tam ciągła rotacja i ciągle ogłoszenia w internecie wiszą. Także jest to najgorsze miejsce, w którym pracowałem, a szef najgorszą mendą, z jaką miałem kiedykolwiek styczność!

Maja

@Upokarzana, piszesz o pokrzykiwaniu i wyzwiskach w pracy. Zgłaszałaś te sprawy do swoich przełożonych?

Upokarzana
@Maja 16.04.2018 02:56

@Maja Ale to właśnie ze strony swojego przełożonego (szefa, nie mylić z prezesem, tego całego pierdolnika) doświadczyłam mobbingu oraz tych wszystkich wyzwisk. Absurdem zatem byłoby zgłaszanie mu tego. Co więcej awantury i krzyki były zależne wyłącznie od humoru przełożonego. Nawet jak wykonywałam swoją pracę bez zarzutu, to i tak zbierałam burę (delikatnie rzecz ujmując). Także nikomu nie życzę, żeby się władował do tej "firmy". Przerażające jest jednak to, że takie firmy funkcjonują i żadne organy się nimi nie zajmują. Przecież prawa pracownika są tam notorycznie łamane.

Upokarzana

Dołączam się do wszystkich negatywnych opinii na temat tej firmy. Pracowałam tam dosyć krótko, ale w pełni doświadczyłam krzyków, stresu, wyzwisk oraz mobbingu. Atmosfera tam jest straszna. Ktoś tu pisał o pomocnym zespole i przyjaznych współpracownikach, co boleśnie się przekonałem, jest kolejną ściemą. Chciałabym, żeby Państwowa Inspekcja Pracy zaczęła zajmować się takimi łagrami jak ten. Także wszystkim Wam odradzam aplikowanie do tej firmy.

Naiwny

AutoDNA robi ludzia w ... wuja! Łajzy i (usunięte przez administratora) Ściągają zdjęcia z otomota, pakują do pdf i kasę od ludzi wyciągają. Oddajcie mi moje 20 zł wstrętne luje!

Niedoszły

Nie wiem jak wygląda praca w tej firmie, ale proces rekrutacyjny dał mi pogląd na to z jaką wyższością i pogardą szef traktuje innych ludzi. Także nie wyobrażam sobie współpracy z takim "człowiekiem". Szkoda było nawet mojego czasu na tą żenadę alias rozmowę rekrutacyjną. Także wydaje mi się, że większość negatywnych opini na temat szefostwa jest całkowicie uzasadniona. Także odradzam wszystkim nawet aplikowanie do tej "firmy".

Kmicic

Byłem w tej firmie bardzo krótko, ale to wystarczyło, żeby zobaczyć w jak nikczemny sposób szef-tyran traktuje swoich podwładnych. Nigdy wcześniej nie byłem świadkiem takiego mobbingu oraz chamstwa. Dlatego wszystkich ostrzegam przed tą firmą.

Zainteresowany

Miałem zamiar aplikować ale po lekturze waszych wpisów nie wiem co robić?

Były pracownik
@Zainteresowany 09.01.2018 20:01

Nie wiem jakie stanowisko by Cię interesowało, ale to akurat nie ma żadnego znaczenia w tej firmie, bo wszędzie jest jednakowo tragicznie. Co być nie robił w tym kołchozie, to i tak dotknie Cię stres, mobbing, wyzwiska, a bezpłatne nadgodziny staną się standardem. Także naprawdę dobrze Ci radzę, aplikuj gdzie indziej. Gorzej na pewno nie trafisz.

Lili

Staram się być obiektywna przy czytaniu opinii na temat pracodawców, nie każdy będzie zadowolony z pracy w danej firmie. Jednak to, co się dzieje w ASDIRECT / AutoDna prosi się o nagranie i zgłoszenie do Państwowej Inspekcji Pracy. Nigdy w życiu nie widziałam takiego traktowania pracowników, takiego chamstwa, mobbingu, traktowania ludzi jak śmieci. Nie wiem jakim "człowiekiem" trzeba być, żeby aż tak nie szanować innych. Miałam to szczęście, że nie pracowałam tam jakoś długo, ponieważ udało mi się znaleźć inną pracę . Przerażające jest, że takie firmy istnieją. OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ FIRMĄ. Nie dajcie się omamić obietnicami rozwoju, szkoleń czy wyjazdami integracyjnymi. P.S. Ciekawa jestem kto wypisuje tutaj te pozytywne komentarze - prezes Piotr czy prezes Mariusz? :)

Ruchacz aka jebaka
@Lili 05.12.2017 09:54

Jest dokładnie tak, jak Lili napisała. Co gorsza w ogłoszeniu o pracę (znowuż jest ich cała masa, co ponownie daje do myślenia) jeszcze perfidnie napisane: ciekawe szkolenia, przyjazna atmosfera w pracy czy atrakcyjny system wynagradzania. Nie dajcie się omamić. "Szkolenia" wyglądają tak, że będzie się od Was wymagało robienia researchu. Sami będziecie musieli się doszkalać i sobie radzić. Nikt Wam tam nie pomoże. Co do atmosfery, to jest wręcz tragiczna. Czeka Was tam: stres, krzyki, wyzwiska, presja czasu, przydzielanie zadań, nieleżących w zakresie obowiązków oraz bezpłatne nadgodziny. Także tą firmą to PIP powinna się zająć. Szczerze Was ostrzegam.

ale19

Jeśli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną to trwałą ona około 1,5h. Jeden z Panów o zbyt wiele nie pytał, całą rozmowę prowadził drugi z nich. Podczas zadanego tematu do przeanalizowania naprowadzał na prawidłową odpowiedź. Obydwoje wywarli na mnie pozytywne wrażenie. Jeżeli chodzi o samą pracę w firmie, to napewno wymagana jest duża samodzielność. Średnio jeśli chodzi o szkolenia. Spoko jest wyjazd integracyjny w grudniu, a resztę da się jakoś przeżyć :) Jako były pracownik mogę powiedzieć, że była to w pewnym sensie szkoła życia :)

Były pracownik

Nie polecam, szef jest osobą niestabilną emocjonalnie, wyżywa się na ludziach - zero kultury osobistej! Strona autodna jest jednym wielkim przekłamaniem.

łowca kretynów
@Były pracownik 15.11.2017 19:34

Bardzo delikatnie to ująłeś. Dodam jeszcze, że brak jakichkolwiek czynników motywacyjnych, a do tego bezpłatne nadgodziny. Także nie polecam tam pracować ani tymbardziej korzystać z aplikacji autoDNA. Omijać szerokim łukiem!

Maja

@Dobra rada rozumiem, że jesteś niezadowolona z pracy w firmie autoDNA.pl. Czy nadgodziny są obowiązkowe? Czy ktoś jeszcze podzieli się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w firmie?

Wilk z Pabianic
@Były 21.10.2017 21:15

Uczciwie trzeba jednak wspomnieć, że firma organizuje raz w roku wyjazd integracyjny. Nie zmienia to jednak faktu, że praca w autoDNA to istny koszmar. Jest dokładnie tak jak napisano. Dodam jeszcze, że to co możecie przeczytać to jedynie czubek góry lodowej, bo cenzurują komentarze na temat tej firmy. Wszystkich Was zatem ostrzegam. Omijajcie szerokim łukiem to szambo!

Maja

@Byłem, doświadczyłem możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? @Dobra radadlaczego nie polecasz pracy w firmie autoDNA.pl? Co możesz więcej o tym powiedzieć?

Dobra rada
@Maja 08.09.2017 19:25

Odradzam ze względu na fatalnego szefa, którzy w ordynarny sposób odnosi się do swoich podwładnych, a nawet kontrahentów. Do tego ciągły stres, bezpłatne nadgodziny, wieczne pretensje. Dlatego właśnie wszystkim odradzam

Byłem, doświadczyłem

Najgorsze w tej firmie jest jednak to, że bez względu na starania i włożoną pracę i tak na samym końcu dostaniesz burę. Usłyszysz jeszcze, że masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we wyniki, że nic nie robisz etc ... Także dobrze się zastanówcie zanim złożycie CV do tego łagru.

Dobra rada

Potwierdzam wszystkie negatywne opinie na temat szefostwa. Nawet najgorszemu wrogowi nie życzę tego, czego sama doświadczyłam w tej firmie. Także 10 razy się zastanówcie zanim zdecydujecie się aplikować do tej firmy.

Ruchacz

Pracowałem w tej firmie ponad rok i mogę potwierdzić wszystkie negatywne opinie. Cały czas byłem zapracowany, do tego jeszcze musiałem zostawać po godzinach za frajer i łaskawie prosić się o urlop. Wielokrotnie byłem wyzywany, a nawet straszony zwolnieniem. Na szczęście mam to już za sobą. Wszystkich jednak przestrzegam przestrzegam przed tym łagrem.

Wilk z Pabianic
@Ruchacz 27.07.2017 22:12

Podpisuję się pod powyższym. Cały czas byłem zawalony robotą, a mimo tego szef miał ciągłe pretensje, obdarowywując mnie niewybrednymi epitetami. Często musiałem zostawać po godzinach, a nawet przyjść w sobotę. Oczywiście o jakimkolwiek wynagrodzeniu za nadgodziny można w tej firmie zapomnieć. Także odradzam wszystkim pracę w tej firmie, bo sytuacja wygląda identycznie na każdym stanowisku. Nawet nie aplikujcie.

Byłem naiwny

No i znowuż kolejne osoby miały dosyć tej firmy, bo pojawiły się następne ogłoszenia o prace. To tylko dowodzi tego, co było tu już wielokrotnie pisane. Jest tu notoryczna rotacja ze względu na koszmarne warunki pracy. Także omijajcie szerokim łukiem, dla Waszego dobra.

Wolność słowa

Jest dokładnie tak jak napisano w komentarzach powyżej - krzyki, wyzwiska, bezpłatne nadgodziny. A do tego jeszcze usuwają nepochlebne opinie (żadnych wulgaryzmów, komentarz merytoryczny i zgodny z regulaminem) na swój temat. Także to co możecie przeczytać powyżej, to jedynie "kropla w morzu". Także uważajcie na tą firmę, bo jest po prostu tragedia!

Upokorzona

Pracowałam wcześniej w wielu firmach i w żadnej z nich nie traktowano mnie tak źle, jak w autoDNA. Nie dość, że krzyki, wyzwiska, to jeszcze mobbing stosowany przez szefa. Wielokrotnie byłam wyzywana i upokarzania przez szefa, bo przygotowałam research niezgodny z jego wizją. Praca w tej firmie, to istny koszmar! Cieszę się, że się uwolniłam z tego kołchozu. Dlatego odradzam wszystkim nawet aplikowanie do tego łagru. Zresztą czytam powyżej, że nawet na rozmowie rekrutacyjnej szef daje popis swojego chamstwa i braku szacunku do innych. Także odradzam wszystkim.

zinformatyzowany

Mając rekrutować do tej firmy jako programista dotarłem do kilku osób, które tam pracowały (linkedin, goldenline, facebook). Wszystkie potwierdziły negatywne opinie na temat szefostwa, dzięki czemu nie zdecydowałem się na rekrutację. Z tego co zauważyłem firma faktycznie cały czas szuka nowych osób. Ostatnio pod inną marką, tj. Asdirect.

Rekrutowana

Brałam udział w rekrutacji w tej firmie przeprowadzanej przez samego szefa. Nie odbyła się ona w siedzibie firmy co pozwoliłoby na wstępny research miejsca, w którym ma się pracować (powierzchni, używanego sprzętu itd.). Człowiek, z którym rozmawiałam traktował mnie z góry, w trakcie rozmowy robił jakieś śmieszne testy, w momencie odpowiadania na pytania o firmę pojawiały się teksty z gatunku "co to nie ja". Komentował każdy wpis mojego CV z góry zarzucając mi kłamstwo, dał do zrozumienia, że przewertuje jak wyglądała moja praca w poprzednich firmach. Dziwię się sobie, że nie wyszłam w trakcie, ale człowiek uczy się całe życie ;) Obiecano mi telefon po tygodniu z informacją o podjętej decyzji, nie otrzymałam jednak żadnej informacji zwrotnej. Dodam, że wiadomość, którą otrzymałam z zaproszeniem na rozmowę była kierowana do Pana, nawet nie zmieniono szablonu...

Maja

@Asertywnyjeśli zniknęły jakieś komentarze, to oznacza to, że zostały one usunięte przez administratora portalu za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego przed zamieszczeniem komentarza warto zapoznać się z jego treścią. @Elawspominasz, że w autoDNA.pl pracujesz od niedawna. Co możesz powiedzieć o tym, jak wygląda proces wdrażania na nowe stanowisko i zakres obowiązków? Czy mogłaś liczyć na szkolenie, czy też pomoc współpracowników?

na szczęście były pracownik
@Ela 29.05.2017 15:23

Powiedz mi proszę, jaki masz w tym interes, żeby oszukiwać ludzi? Z tego co tu napisałaś zgadza się tylko, to że można liczyć na pomoc współpracowników, chociaż też nie wszystkich. Reszta jest wierutnym kłamstwem! To co Ci powiedzone na rozmowie rekrutacyjnej nie pokrywa się z rzeczywistością. Pracownikom przydzielane są obowiązki według "widzimisie" szefa, który nie dość, że Ci nie pomoże, to jeszcze każe Ci robić "research" i to w domu. Do tego krzyki i pretensje za niemal wszystko. Wdrożenia praktycznie nie ma, bo firma nie oferuje żadnych szkoleń! Czyli jesteś rzucony na szeroką wodę i radź sobie sam! W efekcie jesteś zmuszony zostać po godzinach (szef nie pyta nawet czy możesz) za które nikt Ci nie zapłaci. Taka jest rzeczywistość tego kołchozu! Jeśli ktoś się na coś takiego godzi, to ok, ale niech będzie świadomy, że będze tam traktowany jak śmieć.

Asertywny

Widzę, że szef - tyran zaczął jeszcze usuwać komentarze, bo część z nich zniknęła! Także już nawet do tego się posunął, bo widocznie już ludzie się na nim poznali i nikt normalny nie chce pracować w tym kołchozie. Także nie wierzcie w żadne słowo, które jest napisane w ogłoszeniu o pracę, bo to zwykłą ściema i oszustwo. Odradzam Wam pracę w tym miejscu.

nieistotny

Nigdy wcześniej nie byłem świadkiem takiego poniżania pracowników. Regularne darcie się na ludzi, obrzucanie najgorszymi wyzwiskami. Dziwię się bardzo, czemu niektórzy wytrzymują parę miesięcy, zamiast uciekać po pierwszym popisie szefa.

Ela

Pracuję w autoDNA od marca i pierwsze wrażenie jest OK. Nie miałam okazji usłyszeć żadnych wyzwisk czy wulgaryzmów. Dostałam jasno swoje obowiązki i staram się je wykonywać. Także sytuacja klarowna, zanim podejmiesz jeszcze współpracę. Młody zespół, miła atmosfera. Póki co, nie żałuję ;)

antyDNA

Widzę, że znowuż szukają pracownika do Biura Obsługi Klienta, a także programistów, a to tylko świadczy o tym jak duża jest rotacja w tej firmie. Ludzie po prostu tego nie wytrzymują i odchodzą. Do tego jeszcze bezczelnie napisane w ogłoszeniu "Luźna, bezstresowa atmosfera". Nie dajcie się nabrać!

Obiektywny
@Pracownik 17.05.2017 20:28

Notoryczną rotację pracowników nazywasz rozwojem? Ile jeszcze będziesz "właził w dupę szefostwu"? Rozumiem, że Ci za to płacą, ale wszysto ma swoje granicę, nawet podlizywaniie się. Chyba, że to lubisz to zasuwaj po wazelinę zanim Ci sklep zamkną. Fakty są takie, że co chwilę puszczane są ogłoszenia o pracę, bo jest tu ciągła rotacja, która wynika z koszmarnych warunków pracy. Wieczne krzyki, pretensje, wyzwiska, do tego regularnie nadgodziny. Generalnie cała ta firma jest jednym wielkim absurdem - przerzucanie odpowiedzialności na podwładnych, zlecanie zadań nieleżących w Twoim zakresie obowiązków, a wszystko w atmosferze wyzwisk i krzyków. Także nawet nie aplikkujcie do tej firmy. Szoda Waszego zdrowia.

New

Polecam osobą, które chcą się rozwijać, mają ambicje oraz chęci do pracy . Ludzie fajni i zgrani z poczuciem humoru na czele z szefami.

Zostaw opinię o autoDNA.pl - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie autoDNA.pl