No limit
2 13 6 1

Opinie o No limit

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł "Kwiatek"

Z tego co widzę, firma chętnie nawiązuje dalsza współprace z osobami które chcą pracować i sprawdzają się w okresie próbnym.

Paweł "Kwiatek" Kwiatkowski

Generalnie nie jest tak źle jak opisujecie. Wiadomo że każdy chciałby mieć lepsza kasę, nie tylko w NoLimit tak jest ze osoby które przychodzą mają lepsza stawkę niż pracownicy wcześniej już zatrudnieni. W pewnym stopniu też to mnie wkurza i mogę czuć się pokrzywdzony i nie doceniony, ale rozumiem jak działa prawo rynku. Wirze że w przyszłym roku podstawy pensji się wyrównają (w tym roku była już podwyżka i wiem że nie maco liczyć na więcej). Co do monitoringu to chyba sami uczciwie przyznacie że bardziej nam pomaga niż szkodzi, kilka razy zadziała na moja korzyść (magazynu również) niż miałby działać przeciwko mnie. Długość przerwy jest powyżej ustawowej, można spokojnie zjeść, wypić kawę, to na duży plus. Palacze też chyba nie mogą narzekać na brak przerw. Zdarza się że nie ma kiedy pójść na śniadanie w czasie kiedy by się chciało, ale jest odpowiednio rekompensowane. Atmosferę tworzą pracownicy, czyli my sami, ja nie musze zgadzać się ze wszystkimi zmianami personalnymi, i nie zgadzam się, ale to akceptuje, przystosowuje się i staram się żeby na moim przysłowiowym ogródku wszystko funkcjonowało należycie. Sam jestem specyficzna osoba i rozumiem ze nie wszyscy musza mnie lubić i za mną przepadać. Dla tego bądźmy tolerancyjni dla siebie. Cenie pracodawcę za to gdy mój syn dość poważnie zachorował (często lądował wtedy w szpitalu), ówczesny kierownik nie odwrócił się ode mnie tylko pomógł przetrwać ten trudny dla mojej rodziny okres. W poprzedniej firmie z tego powodu musiałem się zwolnić bo moja dyspozycyjność spadła do zera. Do tej pory mogę liczy na wsparcie gdy zachodzi taka potrzeba. Można by wiele pisać ale jak to mawiał mój ojciec – żeby wymagać od innych trzeba najpierw wymagać od siebie..

K.
@Paweł "Kwiatek" Kwiatkowski 05.11.2018 12:21

W końcu ktoś się odważył i prawdę napisał. Prawdy naszych ojców to klucz do sukcesu." jak to mawiał mój ojciec – żeby wymagać od innych trzeba najpierw wymagać od siebie"

Paweł "Kwiatek"
@K. 17.11.2018 15:04

Ta "prawda" dotyczy każdego z nas, i nie trzeba mieć odwagi żeby publicznie wyrażać swoje poglądy i opinie.

fabi89

Mialem składać cv ale 2 osoby mi odradzaly i z tego co widze po opini nizej mieli racje. dobrze ze jest taka strona bo bzdury wypisuja w ogloszeniach i mozna sie niezle wkopac. A jak z platnosciami?

Paweł "Kwiatek"
@fabi89 12.11.2017 13:47

Jeżeli chcesz pracować i wykażesz co najmniej minimalne nastawienie na cele które realizujemy, polecam. Praca na X-Docku jednak nie należy do najłatwiejszych wyzwań dla "typowego" magazyniera. Działamy przede wszystkim pod presja czasu i nacisku na jakość (kompletacja towaru, załadunek/rozładunek towaru w widełkach czasowych). Z własnego doświadczenia i obserwacji wiem że wystarczy zaangażowanie, samodyscyplina, chęć do pracy i nauki aby przyswoić procesy magazynowe, aby bez problemu sobie samodzielnie radzić po okresie szkolenia (próbnym).

darek

Nie polecam zatrudnienia w tef firmie brak wypłat dla 15osób świadczy o podejściu do pracowników brak wypłat za miesiąc pażdziernik 20015 a jest listopad17!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Paweł "Kwiatek"
@darek 17.11.2015 16:59

Pracuje dłużej niż okres o którym piszesz. Pierwsze słyszę żeby ktoś nie dostał kasy. Ja mam umowę podpisana na wypłacenie wynagrodzenie do 10 każdego miesiąca z dołu. Zawsze dostaje pensje przed terminem, jedyny wyjątek to wtedy kiedy 10'ty wypada w niedziele, wtedy przelew jest następnego dnia roboczego.

lima ferreira

wyplata i premia zawsze na czas jest tylko się raz zdarzyło co dostałem 80% premia za nie przyjście do roboty z grafiku ;) ale kasa zawsze przed terminem. robota na umowę przez posredniaka, tam jakas wiara robi na umowe z nolimitu ale od lat tak nie zatrudniaja, to pewnie jakis myk zeby socjala robotnikom nie robic. w ciuchach robiłem na hali 1, czasami trzeba robic na maxa w nocy to jest zajazd totalny ale od rana nieraz nie ma wcale roboty ;) wiara rozna mozna sie z niekturymi dogadac a z idiotami nie kamery fakt były wszedzie,teraz nie wiadomo jak jest podobno sie pozmienialo na gorsze. bo ja wiem czy kolesiestwo moze i tak, tofakt mloda wiara pozostawala liderami a ci z starym zatrudnieniem nie, i kase lepsza dostali ci co przyszli z leroya z kolegami kierownikami.

Ook
@lima ferreira 21.08.2018 18:25

Przyszli z zewnątrz i dostali lepsze siano... Postawcie sie ma miejscu pracowników NL. Mogli napisac w wymaganiach ze najpierw należy iść do Leroy a następnie lizac tyłek i dostac przekierowanie do NL... Taka polityka...

lambo
@Ook 18.09.2018 20:44

Głupoty piszesz, dwa lata pod rząd były podwyżki. Zarobki w NL wyprzedzają okoliczne firmy na tych samych stanowiskach.

qretyn
@lambo 18.10.2018 21:02

wuprzedzaja ale bruto , gdzie indziej to daja tyle netto

lambo
@qretyn 30.10.2018 18:11

A konkretniej gdzie?

mambo
@lambo 05.11.2018 11:33

Pekabud Market, 3000 brutto jest premia Istkra 4500 brutto bez premii

Paweł "Kwiatek"
@qretyn 30.10.2018 18:11

Wynagrodzenie jest powyżej mediany dla stanowiska - magazynier (dla gminy, czy powiatu, o ile dobrze pamiętam.)

Ja

Podstawa bez problemu premia tez :)

Pracownik
@Ja 18.11.2017 11:33

Szkoda tylko ze wciąż kombinują i tną premię na czym sie da. Kiedyś chociaz zostałeś poinformowany za co i ile, teraz Ci utną cala i nawet nie wiesz za co.

Paweł "Kwiatek"
@Pracownik 20.11.2017 09:47

Ostatni raz miałem obcięta premie o 90 zł w grudniu 2015, po tym jak paletę z towarem do odbiorcy w Poznaniu wysłałem do Vilna. ;)

Realista

Dobry pracodawca, pozwala się rozwijać wewnątrz organizacji (w ostatnich dwóch latach, kilkanaście awansów pionowych) odpowiednio wynagradza za dobrze wykonaną pracę. Zgrana ekipa na magazynie, którą tworzy dobrą atmosferę.

qretyn
@Realista 18.10.2018 20:26

2 z to samo - sami se to piszczecie ? kilkanaście awansów pionowych

qwerty

Dla kontrastu... POLECAM, firma w której można się rozwijać PIONOWO, zawsze są awansowani ludzie wewnątrz firmy, nie są zatrudniani pracownicy na stanowiska zarządzające. Jeżeli ktoś chce coś osiągną rozwijać się, to myślę że powinien spróbować. Co do wynagrodzenia... podstawa ok premia zawsze większa niż podstawa....

Lidia

Zachęcam was do dodawania nowych komentarzy dotyczących pracy w firmie No Limit, najnowsze wieści dotyczące obecnego rozwoju tego pracodawcy będą bardzo przydatne na forum. Wiadomości związane z aktualnym poziomem płac i dodatków do pensji również będą istotne w tym wątku. @K.K, namawiam Cię do pozostawienia dłuższej opinii w temacie firmy No Limit, Twój obecny wpis jest bardzo krótki i nie mówi nam za wiele.

Pracownik

Gdzie stary dobry No Limit? Teraz samo kolesiostwo, 2 kierowników na magazynie, z czego jeden całymi dniami przegląda kamery bo do niczego innego się nie nadaje. Awanse dopiero po tym jak dobrze kablujesz, staż i doświadczenie nic nie dadzą. No chyba ze jestes kolegą kierownictwa z poprzedniej firmy, wtedy masz duże szansę. Parodia. Praca sama w sobie nie jest zła, ale kierownictwo totalne dno.

??
@Pracownik 02.11.2017 22:48

Masz jakąś konkretną osobę na myśli?? A ty co robisz w No Limit, jesteś kimś lepszym. Może szukał na kamerze co robisz !!!!!

Aaa
@Pracownik 02.11.2017 22:48

Wiem kogo masz na myśli i podpisuje sie pod tym @?? Troche bez składu jest twoja odpowiedz, jeszcze pomyśle ze sam kierownik to napisał heh.

joł
@Aaa 30.01.2018 13:51

Macie na myśli Pana Tomasza? :)

K.K
@joł 09.03.2018 00:52

Raczej chodzi tutaj o strefę x dock

Lidia

Jaka jest obecnie sytuacja z zatrudnianiem nowych pracowników, czy firma No limit tworzy obecnie nowe miejsca pracy i rozwija się prawidłowo? Zapraszam was do odpowiedzi, najnowsze wiadomości na temat tej firmy będą mile widziane na forum.

Zostaw opinię o No limit - Koninko

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie No limit