STELWELD
2 390 6 1

Opinie o STELWELD

Michał

Panowie a jak tam warunki pracy i płacy w Utrzymaniu Ruchu ? Zastanawiam się czy aplikować, na stanowisko Technik-Mechanik ? Dzięki za podpowiedzi.

Lidia

Czy widniejące na stronie internetowej oferty pracy w STELWELD są aktualne? http://www.stelweld.com.pl/pl/kariera/26-kariera/61-aktualne-oferty-pracy zamieszczam również do nich link. Jeżeli tak, to jak uważacie skąd ich taka ilość? Czy związana jest z rozwojem tej firmy? Zachęcam do wypowiedzi na ten temat.

Bolo
@Lidia 18.09.2018 18:07

Chyba raczej z ogromną rotacją pracowników

Lidia

STELWELD rozpoczął budowę nowej innowacyjnej lakierni. W związku z tym pracodawca będzie potrzebował nowych pracowników. Czy już wiecie coś na temat przyszłych rekrutacjach? Taka informacja będzie ważna dla osób poszukujących aktualnie zatrudnienia.

Bolo
@Lidia 21.08.2018 19:03

Innowacyjnej? Takie malarnie już istnieją szereg lat w innych firmach. Żadna innowacja....

Polak Aplikant

Witam, czytałem wszystkie wypowiedzi, ale rozpoczęliśmy nowy rok, więc interesuje mnie obecna sytuacja w firmie odnośnie produkcji, konkretnie kwestia zarobków, możliwości szkoleń, oraz awansów. Stawiam zasadnicze pytania: 1) Jaka panuje atmosfera wśród załogi? (normalna, czy wrogość i konfidenctwo?) 2) Jakie są zarobki brutto na poszczególnych działach? (celuję w CNC) 3) Jakie są warunki zatrudnienia, poszanowanie pracowników itp.? (mobbing, oszustwa?) Do użytkownika @Dział ZZL: - bez propagandy firmowej, bo prawda i tak wyjdzie, a forum nie wybacza.

PolakAplikant
@Polak Aplikant 11.02.2018 15:34

*poprawka - pkt.2 zarobki "netto" na rękę.

Pracownik Michał
@Polak Aplikant 11.02.2018 15:34

Nie widzisz oceny tej firmy? Nie pchaj się tam.

anonymous
@Polak Aplikant 11.02.2018 15:34

Dział ZZL jest bardzo czujny. Niejedna wypowiedź zniknęła z tego forum. Panie tam pracujące nie lubią krytyki :) a ta, jak najbardziej, się im należy.

PolakAplikant
@Pracownik Michał 22.02.2018 20:36

To po co się tam zarzynasz?

Pracownik Michał
@PolakAplikant 24.02.2018 01:22

Przeniosłem się do fabryki obok. Bez porównania.... Polecam spawaczom i pracownikom CNC.

Nowy pracownik Może??
@Polak Aplikant 11.02.2018 15:34

Zrobiłem nie dawno uprawnienia na spawacza. Polecacie ten zakład do pracy jako spawacz?

Michał
@Nowy pracownik Może?? 02.03.2018 17:57

Nie polecam. Jeśli chcesz zrobić karierę w tym zawodzie to spróbuj w innym zakładzie. Zresztą, jeśli będziesz dobry to wszystkim Cię zechcą. Wszędzie bowiem brakuje dobrych spawaczy. Stawkę dyktuje spawacz. 28 pln netto za godzinę to absolutne minimum.

Nowy pracownik Może??
@Michał 08.03.2018 08:35

Hmm dzięki za informację. Ale z tego co widzę to w okolicy potrzebni są spawacze, tylko brakuje dobrych warunków pracy. potrzebuję zakładu gdzie mógłbym się nauczyć i pogłębić fach w ręku

Mateusz
@Nowy pracownik Może?? 09.03.2018 19:36

W atex w Oławie są dobre warunki i jedna zmiana ale stawki nie takie jak tu pewnie znacznie mniejsze z tego co słyszałem ale warunki dobre 3000 zł jakoś dostaniesz to max :-)

PolakAplikant
@Polak Aplikant 11.02.2018 15:34

Może się odezwie ktoś konkretny z rzetelnym info, o obecnych płacach w Stelweldzie ?

Tomek86
@PolakAplikant 11.03.2018 16:56

Pani od Bhp spokojnie 8 netto wyciągnie

PolakAplikant
@Polak Aplikant 11.02.2018 15:34

Tak myślałem, że nie macie nawet "jaj", aby napisać prawdę o pracy w Stelweldzie.

Jerzy
@PolakAplikant 06.05.2018 13:05

Naucz się czytać

PolakAplikant
@Jerzy 29.05.2018 10:44

Sam się naucz czytać, ze zrozumieniem.

~~jan~~
@Mateusz 10.03.2018 19:01

Gratuluję porównania "ATEXU"i dobrych warunków.Dyrektor z pełną władzą daną mu od właściciela i kaban Grzesiu sieją stres i dyskryminację wśród pracowników, zatrudnij się w ATEXIE ,a premie ujrzysz dopiero jak zaczniesz kapować, tam nie liczą się umiejętności ,tylko wiedza kto co powiedział i zrobił.W tej chwili najlepsi pracownicy to Ukraińcy , chociaż co trochę się po nich poprawia.Ostatnio fachman z Ukrainy pytał się czym zeskrobać odpryski z szkła od maski , od i fachowcy.

Norwegia Ukraina
@~~jan~~ 12.06.2018 15:43

Naipirewsz popatcz na sibie "fachowiec" ,niewiesz jak amperu ustawicz na spawarce ...

Przem76
@Mateusz 10.03.2018 19:01

Pracuje w atex. Teraz podniesli mozna wyrwac 4000 na ręke. Dają niezla premie od zyskow.

Wiktor

Czy wiecie coś o rekrutacji prowadzonej w firmie? Może ktoś podpowie więcej szczegółów?

Lidia

@~~jan~~ Dziękuję za to, że zdecydowałeś się na aktywne uczestnictwo w dyskusji o STELWELD. Pamiętaj jednak, że na forum publicznym nie wolno posługiwać się danymi personalnymi konkretnych osób. Wnioskuje, że jesteś pracownikiem w wyżej wymienionej firmie - co zatem możesz powiedzieć użytkownikom forum o warunkach zatrudnienia, jakie oferuje ten pracodawca?

Lidia

@PolakAplikant Może zatem Ty zabrałbyś głos na temat pracy w firmie STELWELD? Twoja opinia może okazać się niezwykle pomocna osobom, które planują się tam zatrudnić. Jeśli zatem posiadasz jakieś aktualne informacje dotyczącego tego pracodawcy (np. kwestia wynagrodzenia, dodatków pozapłacowych czy atmosfera), to zachęcam do podzielenia się nimi.

Lidia

@Jerzy Może Ty zatem wypowiesz się o firmie STELWELD jako o pracodawcy? Pracujesz albo pracowałeś tam? Jakie warunki zatrudnienia oferują nowym pracownikom? Zachęcam Cię do aktywnego uczestnictwa w dyskusji i odpowiadania na zadane przez innych użytkowników pytania.

Lidia

@ktos Dlaczego tak uważasz? Uzasadnij swoją opinię. Zadaniem moderatora forum jest aktywna pomoc jego użytkownikom, którzy poszukują aktualnych informacji o danym pracodawcy. Nie chcemy w żaden sposób im szkodzić.

Lidia

@Michał Nie jestem pracownikiem firmy STELWELD, tylko moderatorem forum GoWork.pl Moim zadaniem jest pomagać przyszłym kandydatom, w dotarciu do informacji o warunkach pracy w danej firmie. Twoja informacja o jakości powietrza w pracy jest niepokojąca. Czy próbowałeś na ten temat rozmawiać z przełożonym? Co o jakości powietrza sądzą inni pracownicy firmy? Czy rozmawiałeś z nimi na ten temat? Obowiązkiem każdego pracodawcy jest dbać o bezpieczeństwo swojego pracownika.

ktos
@Lidia 29.04.2018 17:43

Go work schodzi na psy. Dalej moderujcie strone to niedługo nikt z niej nie bedzie korzystał.

Lidia

@Mateusz Czy jesteś zadowolony z pracy dla firmy STELWELD i mógłbyś ją polecić innym osobom? @Michał Dlaczego nie polecasz pracy w firmie STELWELD? Czy mógłbyś podać konkretne argumenty, żeby Twój komentarz mógł być uznany za wiarygodny?

Michał
@Lidia 05.04.2018 10:43

Lidia, jeśli pracujesz w Stelweld to doskonale znasz bolączki pracowników. Jeśli nie to słaba z Ciebie kadrowa. A konkretne argumenty masz w poniższych komentarzach - począwszy od znikomych umiejętności zarządczych kierownictwa (a w niektórych przypadkach zupełnego ich braku) do tragicznej sytuacji BHP (w szczególności jakość powietrza na spawalniach).

Dawid

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje? Może dowiem się coś więcej o atmosferze?

dd

Zna ktos Poradę Piotra?

Waldi

Pisanie opinii na forum nie jest zarezerwowane jedynie dla negatywnych wpisów Jak ktoś nie ma chęci do pracy to może lepszym rozwiązaniem jest inna firma?

pracownik
@Waldi 10.01.2018 12:42

Brak pozytywnych opinii chyba o czymś świadczy...

Tomek Rz.

Miałem się wybrać na rozmowę o pracę do Stelweld, ale patrząc na 2 gwiazdki (po prawie 300 głosach) raczej zrezygnuję. Taka ocena nie wydaje się być rzetelna i prawdziwa. Opinie o pracy w tej firmie zasłyszane od znajomych również nie zachęcają.....

Tomek Rz
@Tomek Rz. 23.11.2017 13:47

Miało być: "taka ocena wydaje się być rzetelna i prawdziwa".

mycha

Tyle ostatnio fajnych fachowców uciekło, pytanie dlaczego ?... Pracuje już kilka ładnych lat tam.. ale takiej rotacji wśród pracowników jeszcze nie widziałam a w szczególności wśród administracji.

Dział ZZL
@mycha 03.10.2017 07:33

W odpowiedzi na powyższy post, informujemy, że zarówno wśród pracowników administracji, jak i produkcji rotacja osób wykazuje stale trend zniżkowy. Co ważne, jest jedną z najmniejszych wśród firm produkcyjnych w naszym regionie. Na dzień dzisiejszy nasza firma liczy ponad 500 Pracowników i stale się rozwijamy i powiększamy.

Marian.T.
@mycha 03.10.2017 07:33

Przyszli nowi. Ciekawe ile popracują.

baki
@Marian.T. 10.10.2017 09:44

a ile dobrze ze wogole przyszli bo tylko obiecują ci dużo a nic z tego nie ma(usunięte przez administratora)

Lidia

@Hsshsha dokładnie to samo miałam na myśli. Obecność kamer monitorujących często niepotrzebnie jest utożsamiana z kontrolą, często one służą też bezpieczeństwu pracownika. @mycha a powiesz w takim razie, co Ciebie zatrzymuje w STELWELD tak długo? Rozumiem, że są aspekty zatrudnienia, które sobie cenisz?

Hsshsha

Kamery to standard wszędzie, nikt w nie nie patrzy 24 dobę w żadnej firmie, raczej są po to by w razie wypadku czy podejrzenia kradziezy przejrzeć wstecz nagrania, myślę że u was jest podobnie... Właściwie to chciałem spytać o warunki pracy inżynierów? Ktoś wie na jakie zarobki mogą u was liczyć orientacyjnie? I jak ze szkoleniami? Czy firma inwestuje w rozwój pracowników?

Dział ZZL
@Hsshsha 03.10.2017 06:22

Zapraszam do procesu rekrutacyjnego na Inżyniera procesu. Proszę złożyć CV na rekrutacja@stelweld.com.pl

Lidia

@zatrudniony uchodźca myślę, że niezależnie od sytuacji w STELWELD - porównanie do obozu pracy jest zdecydowanie zbyt ostre. Ty jesteś nadal pracownikiem tej firmy? Monitoring w miejscu pracy to aktualnie bardzo typowe zjawisko - to pierwszy raz, kiedy się z tym spotykasz?

zatrudniony uchodzca

Obóz pracy z kamerami na stanowiskach ,jeszcze bat by się im przydał ,kasa mała ,nikt nie chce przysc do tej firmy to zatrudniają Ukraińców ,ciągle im mało mało ,

Lidia

Dobrze, że pracownicy mogą tutaj przeczytać wyjaśnienie i przeprosiny @Dział ZZL. Wiele osób pyta też tutaj o aktualne oferty pracy, może warto odnieść się także do tych pytań?

Dział ZZL
@Lidia 31.07.2017 12:13

Zapraszam do odwiedzenia strony Stelweld, tam znajdziecie Państwo zawsze aktualne oferty pracy: http://www.stelweld.com.pl

AAAAA

Byłem tam na rozmowie, brak szacunku dla człowieka, pomimo kilku zapewnień że nie zależnie od tego jaka będzie decyzja to oddzwonią, mija kolejny miesiąc i nie zadzwonili.

Dział ZZL
@AAAAA 09.05.2017 17:36

Standardem Stelweld jest kontakt z Kandydatem po zamkniętym procesie rekrutacyjnym z informacją i podziękowaniami. Jeśli w Pana przypadku coś nie zadziałało, to przepraszam i zachęcam do kontaktu w celu wyjaśnienia sytuacji na adres: rektutacja@stelweld.com.pl.

rfg4

@lep mozesz porbowac bo to ogloszenie nadal widnieje w internecie w ogloszeniu tam na stronie napisali ze oferuja miedzy innymi udział w budowaniu wysokiej pozycji firmy na rynku wyzwania dobrą atmosferę pracy nagrody za wyniki umowę o pracę dofinansowanie biletów do kina, teatru, wejścia na fitness itp.

xyz

bhp-owcy są już nowi, poprzedni idzie na emeryturę i a druga na macierzyński.

au2016

szukają BHP - owca, a dlaczego ten odchodzi

TyPytaszJaOdpowiadam

Multisport? Nie ma czegoś takiego u nas. Jest jedynie dofinansowanie raz na 3 miesiące do kwoty ok.120zł max. Rozliczane są właśnie: karnety na basen, bilety do kina, teatru itp...

bogdanS

na święta będzie dwa razy tyle co w zeszłym roku potwierdzone info

Stolc men
@bogdanS 18.12.2014 20:48

Wszyscy się cieszyliśmy ze na święta itd... Ale co dalej?

bolo

Pamiętajcie, że najniższa krajowa to nie jest żadne przestępstwo, ani wykroczenie. Jest wiele firm, które w przeciwności do Stelweld potrafia płacic znacznie mniej i do tego oszukiwac ludzi. Takze może warto docenić uczciwy zarobek? Nikt tez nie każe Wam sie zgadzać na te stawki, chyba uczciwie o nich informuja na rozmowach rekrutacyjnych, nie?

anonim

Nie polecam firmy.( usunięte przez administratora )Ale bałagan straszny panuje.Nikt nic nie wie.Odradzam firmę.

Ciekawski

Jak wygląda wynagrodzenie netto operatorów CNC ( laser giętarka itp. ), a jak to wygląda u ślusarzy ?

Zostaw opinię o STELWELD - Jelcz-Laskowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STELWELD