Opinie o STELWELD

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STELWELD

Tomek Rz.

Miałem się wybrać na rozmowę o pracę do Stelweld, ale patrząc na 2 gwiazdki (po prawie 300 głosach) raczej zrezygnuję. Taka ocena nie wydaje się być rzetelna i prawdziwa. Opinie o pracy w tej firmie zasłyszane od znajomych również nie zachęcają.....

Tomek Rz
@Tomek Rz. 23.11.2017 13:47
Miałem się wybrać na rozmowę o pracę do Stelweld, ale patrząc na 2 gwiazdki (po prawie 300 głosach) raczej zrezygnuję. Taka oce...

Miało być: "taka ocena wydaje się być rzetelna i prawdziwa".

mycha

Tyle ostatnio fajnych fachowców uciekło, pytanie dlaczego ?... Pracuje już kilka ładnych lat tam.. ale takiej rotacji wśród pracowników jeszcze nie widziałam a w szczególności wśród administracji.

Marian.T.
@mycha 03.10.2017 07:33
Tyle ostatnio fajnych fachowców uciekło, pytanie dlaczego ?... Pracuje już kilka ładnych lat tam.. ale takiej rotacji wśród p...

Przyszli nowi. Ciekawe ile popracują.

baki
@Marian.T. 10.10.2017 09:44
Przyszli nowi. Ciekawe ile popracują.

a ile dobrze ze wogole przyszli bo tylko obiecują ci dużo a nic z tego nie ma(usunięte przez administratora)

Lidia

@Hsshsha dokładnie to samo miałam na myśli. Obecność kamer monitorujących często niepotrzebnie jest utożsamiana z kontrolą, często one służą też bezpieczeństwu pracownika. @mycha a powiesz w takim razie, co Ciebie zatrzymuje w STELWELD tak długo? Rozumiem, że są aspekty zatrudnienia, które sobie cenisz?

Hsshsha

Kamery to standard wszędzie, nikt w nie nie patrzy 24 dobę w żadnej firmie, raczej są po to by w razie wypadku czy podejrzenia kradziezy przejrzeć wstecz nagrania, myślę że u was jest podobnie... Właściwie to chciałem spytać o warunki pracy inżynierów? Ktoś wie na jakie zarobki mogą u was liczyć orientacyjnie? I jak ze szkoleniami? Czy firma inwestuje w rozwój pracowników?

Dział ZZL
@Hsshsha 03.10.2017 06:22
Kamery to standard wszędzie, nikt w nie nie patrzy 24 dobę w żadnej firmie, raczej są po to by w razie wypadku czy podejrzenia...

Zapraszam do procesu rekrutacyjnego na Inżyniera procesu. Proszę złożyć CV na rekrutacja@stelweld.com.pl

Lidia

@zatrudniony uchodźca myślę, że niezależnie od sytuacji w STELWELD - porównanie do obozu pracy jest zdecydowanie zbyt ostre. Ty jesteś nadal pracownikiem tej firmy? Monitoring w miejscu pracy to aktualnie bardzo typowe zjawisko - to pierwszy raz, kiedy się z tym spotykasz?

zatrudniony uchodzca

Obóz pracy z kamerami na stanowiskach ,jeszcze bat by się im przydał ,kasa mała ,nikt nie chce przysc do tej firmy to zatrudniają Ukraińców ,ciągle im mało mało ,

Lidia

Dobrze, że pracownicy mogą tutaj przeczytać wyjaśnienie i przeprosiny @Dział ZZL. Wiele osób pyta też tutaj o aktualne oferty pracy, może warto odnieść się także do tych pytań?

Dział ZZL
@Lidia 31.07.2017 12:13
Dobrze, że pracownicy mogą tutaj przeczytać wyjaśnienie i przeprosiny @Dział ZZL. Wiele osób pyta też tutaj o aktualne oferty p...

Zapraszam do odwiedzenia strony Stelweld, tam znajdziecie Państwo zawsze aktualne oferty pracy: http://www.stelweld.com.pl

AAAAA

Byłem tam na rozmowie, brak szacunku dla człowieka, pomimo kilku zapewnień że nie zależnie od tego jaka będzie decyzja to oddzwonią, mija kolejny miesiąc i nie zadzwonili.

Dział ZZL
@AAAAA 09.05.2017 17:36
Byłem tam na rozmowie, brak szacunku dla człowieka, pomimo kilku zapewnień że nie zależnie od tego jaka będzie decyzja to oddzw...

Standardem Stelweld jest kontakt z Kandydatem po zamkniętym procesie rekrutacyjnym z informacją i podziękowaniami. Jeśli w Pana przypadku coś nie zadziałało, to przepraszam i zachęcam do kontaktu w celu wyjaśnienia sytuacji na adres: rektutacja@stelweld.com.pl.

rfg4

@lep mozesz porbowac bo to ogloszenie nadal widnieje w internecie w ogloszeniu tam na stronie napisali ze oferuja miedzy innymi udział w budowaniu wysokiej pozycji firmy na rynku wyzwania dobrą atmosferę pracy nagrody za wyniki umowę o pracę dofinansowanie biletów do kina, teatru, wejścia na fitness itp.

xyz

bhp-owcy są już nowi, poprzedni idzie na emeryturę i a druga na macierzyński.

au2016

szukają BHP - owca, a dlaczego ten odchodzi

TyPytaszJaOdpowiadam

Multisport? Nie ma czegoś takiego u nas. Jest jedynie dofinansowanie raz na 3 miesiące do kwoty ok.120zł max. Rozliczane są właśnie: karnety na basen, bilety do kina, teatru itp...

bogdanS

na święta będzie dwa razy tyle co w zeszłym roku potwierdzone info

Stolc men
@bogdanS 18.12.2014 20:48
na święta będzie dwa razy tyle co w zeszłym roku potwierdzone info

Wszyscy się cieszyliśmy ze na święta itd... Ale co dalej?

bolo

Pamiętajcie, że najniższa krajowa to nie jest żadne przestępstwo, ani wykroczenie. Jest wiele firm, które w przeciwności do Stelweld potrafia płacic znacznie mniej i do tego oszukiwac ludzi. Takze może warto docenić uczciwy zarobek? Nikt tez nie każe Wam sie zgadzać na te stawki, chyba uczciwie o nich informuja na rozmowach rekrutacyjnych, nie?

anonim

Nie polecam firmy.( usunięte przez administratora )Ale bałagan straszny panuje.Nikt nic nie wie.Odradzam firmę.

Ciekawski

Jak wygląda wynagrodzenie netto operatorów CNC ( laser giętarka itp. ), a jak to wygląda u ślusarzy ?

oooop

A nie wiecie jak wygląda praca pracowników biurowych.

Życzliwy
@oooop 17.12.2013 23:27
A nie wiecie jak wygląda praca pracowników biurowych.

Ale co masz na myśli pisząć "jak wygląda?" Jak pracują czy ile zarabiają? Praca jak praca w biurze, stosy niepotrzebnych papierów mimo tego że w firmie jest feeest drogi system SAP który, jak powiedział kiedyś były dyrektor(usunięte przez administratora)

Życzliwy

Zarobki: hala, ślusarz 1200-1800zł, spawacz 2000zł w 3500zł, CNC, 2200zł - 4000zł, magazynier 1200 - 1600zł, o reszcie się nie wypowiem bo nie mam pojęcia :---) W firmie nie ma systemu 4 brygadowego, na przygotowaniu produkcji (lasery, prasy,cnc) są 3 zmiany, na produkcji w zależności od zapotrzebowania ale raczej 1-2. Czasami na lakierni i robotach spawalniczych są 3 zmiany, częściej na robotach. Pozdr.

Życzliwy
@piotr 26.11.2013 12:19
Moze wiesz jakie stawki ma utrzymanie ruchu bo ciagle sa ogloszenia (usunięte przez administratora)

Jak wszędzie zależy od doświadczenia, masz uprawnienia SEP itp. Na wózek i suwnice to inaczej patrzą niz na "golasa"ale myślę ze od 1800zl na pewno.

gfgf
@piotr 26.11.2013 12:19
Moze wiesz jakie stawki ma utrzymanie ruchu bo ciagle sa ogloszenia (usunięte przez administratora)

A skąd Ty wziełeś te kwoty ? Chyba ,że masz na myśli wynagrodzenie brutto .

marian

Czy w firmie jest system 4 - brygadowy?

olek

A zarobki na hali i w biurze?

Andrzej

Praca w firmie ujdzie jeśli tylko uznasz ze jesteś doceniany! Praca w firmie STELWELD jest na 3 zmiany. Jeśli chodzi o awans to ciężko powiedzieć bo czasem awansują ludzie których nie brało się pod uwagę.

Krzysiek

Moje pytania: Jak wygląda Praca w firmie? Jaki jest system pracy 1,2 ... zmiany??? Możliwości awansu??

Marek

Firma dostala duzy kontrakt na zime. Zaczynają zatrudniac.

jan

Chciałem zapytać o sytuacje w firmie, zarobki.

?

Teraz nie ma tragedii...ale np. nadgodziny które robiles w kwietniu zapłacili dopiero...we wrześniu. Szansa że będzie lepiej zawsze jest, przecież każdy by chciał uczciwie pracować na sensownych warunkach i z godnymi zarobkami o co w okolicy ciężko (usunięte przez administratora)

wujek dobra rada

(usunięte przez administratora)Większość projektów to podzespoły do takich maszyn .Przez co mniej się produkuje i jest mniejsza kasa w firmie. Więc komu zabiorą żeby mieć tyle co zwykle???

wujek dobra rada

(usunięte przez administratora)Ale jeśli chcesz nauczyć się czegoś, lub masz jakieś ambicje to nic nie zyskasz. Chyba że chcesz "przesiedzieć" w tej firmie jakiś czas. Tylko się nie zasiedż. :)

wujek dobra rada

Dobry pracownik? tam nie będziesz dobrym pracownikiem ponieważ nie będziesz miał okazji się wykazać wiedzą i doświadczeniem. Będziesz dobrym jak pokażesz że zapie....asz i robisz dużą ilość danego wyrobu.

wujek dobra rada

zależy na ile jesteś dobrym pracownikiem i ile ,,wytargujesz,, Jedni nie dostają wcale a inni 10-15%więcej [brutto]

wujek dobra rada

Umowa normalna. Zarobki zależą od zajmowanego stanowiska oraz doświadczenia. Średnio zarobki [według mojego zdania] zaczynają się od (usunięte przez administratora)ł/h brutto. Do tego dziwne premie za niechorowanie i premia za wyrobienie. Atmosfera... hmm. trudno powiedzieć, ludzie ok. ale i tak pot po J..... i ciśnienie żeby się wyrobić, nie liczy się jakość lecz ilość. ''w firmie nie musisz myśleć wystarczy być silnym i odpornym'' tak mawiali koledzy. Każdy kto ''przychodził'' do firmy był w szoku, chcesz i ty doznać tego uczucia stelweld wita. Tam nic się nie zmieni, chyba że ktoś dostrzeże że tak naprawdę pracują tam ludzie a nie maszyny.

anonim

Chciałem dowiedzieć się o warunkach pracy w firmie, atmosfera, zarobki itp

XXX

Nie polecam i tyle... Kryzys się zbliża :D

adam

Chciałbym się dowiedzieć na temat tego na podstawie jakiej umowy są zatrudniani nowi pracownicy w Stelweld?

Były pracownik

to zależy na jakie stanowisko idziesz i ile mamsz doswiadczenia na maszynach |CNC możesz dostać(usunięte przez administratora) Netto... jesli jestes dobry i masz gadane to możesz tam dostac dobre pieniądze, powodzenia

xxl

Wszystko zależy od tego ile ściemniasz na rozmowie. Jak usłyszą to co będą chcieli to idzie wyrwać dobre siano.

xxx

Nie polecam. Sam zobaczysz, ten wpis usuną później. Chyba im wstyd!

bogdan
@xxx 12.05.2013 14:37
Nie polecam. Sam zobaczysz, ten wpis usuną później. Chyba im wstyd!

masz racje :D

bonzo

Mam pytanie ile zarabia spawacz w 8 godz. mam zamiar złożyć c.v jestem z Brzegu i nie wiem czy się bedzie opłacało

antony

Stelweld to najlepsza firma w Jelczu...

luki

jak tam sytuacja z płacami teraz?? I jak warunki pracy? Czy warto na produkcję się starać?

bobo

Idź ,Idź te opinie to tylko (usunięte przez administratora)którzy chcą aby im płacono za bycie w pracy a nie za pracę

niedoszły magazynier

witam ! Miałem przyjść w poniedziałek 12.03.2012 na rozmowę rekrutacyjną ale z tego co widzę nie ma po co. Dzięki za info

anonim

Czołem wszystkim, dobrze wiedzieć co tam się dzieje - rozważałem przyjść na spawacza, ciekawi mnie tylko jedno w takich firmach czy ta sytuacja dotyczy jak zwykle tylko nas - produkcyjnych czy biurowi też mają nie za ciekawie? Jak wygląda sytuacja biurowych - u nich pewnie jak zwykle luz-blues... Kasa na czas plus płatne nadgodziny?

Spawcio

Jeśli rozłożenie wypłat na raty ma pomóc jestem za. Szkoda mi tylko tych ludzi którzy potrafią tylko narzekać i chować się po kątach zamiat uczicwie wziąć się do roboty.

Zostaw opinię o STELWELD - Jelcz-Laskowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STELWELD