Daar Personal Service GmbH
3 79

Opinie o Daar Personal Service GmbH

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daar Personal Service GmbH

Zainteresowany

Może ktoś napisze jak się pracuje?

   
Darek (misza)

Szanowni Państwo ! Piszcie opinie, które przydadzą się potencjalnym pracownikom DAAR. Ja taką opinią chce się podzielić i mam nadzieję, że wystawiona opinia będzie moim zdaniem obiektywna. Pracę w DAAR zaproponował mi kolega z Dolnego Śląska. Wstępnie ustaliłem, że pojedziemy razem. Następnie odbyła się rozmowa telefoniczna z Panią Malwiną, która omówiła warunki pracy i sprawy logistyczne. Po uzgodnieniu i zaakceptowaniu wszystkiego - nastąpił wyjazd. W Niemczech bez problemu trafiliśmy do zarezerwowanego hostelu. Pracę mieliśmy 17 km od hostelu. Więc bardzo blisko, dojazd zajmował nam około 20 minut. Pracowaliśmy na budowie od 7 - 18, zdarzało się, że było krócej. Zawsze w czwartki wypełnialiśmy druki na zaliczki, które na czas były przelewane na konto. W maju trafiliśmy na długi weekend - mimo to od 23 kwietnia do 9 maja wypracowałem z kolegą 100 godzin w 12 dni. Do Polski wróciłem 10 maja i bez problemu dostałem rozliczenie. Wiec moja ocena Agencji DAAR jest bardzo dobra. Wszystkie warunki uzgodnione telefonicznie były zgodne z rzeczywistością, również bardo dobry kontakt z DAAR. Warto jeszcze wspomnieć, ze podczas pracy i w hostelu spotkaliśmy sporo rodaków, którzy pracują bezpośrednio w Niemieckich firmach i po rozmowie okazało się, że zarabiają o wiele mniej niż płaci DAAR - bo są w 6 klasie podatkowej. BEZ PROBLEMU POLECAM RODAKOM DAAR !!!!!!!!

   
Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Daar Personal Service GmbH? Podziel się swoją opinią. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się bardzo ważne!

   

Szukasz pracy?

adam

witam,chciałbym zapytać bo jestem przed rozliczeniem w polskim urzedzie skarbowym,i musze wykazac dochody w picie ZG,które uzyskałem u was,czy diety też doliczać czy tylko same wypłaty?

   
Daar Personal Service GmbH
pracodawca
@adam 22.03.2018 09:12

Witam, generalnie nie powinien uwzgledniac pan diet jako dochodu,ale prosze sprawdzic u doradcy podatkowego bo nie znam realiow w Polsce.

   
rudi

Jestem zdania ze jest to jedna z wielu firm godnych polecenia. Bardzo mila i profesjonalna rekrutacja przeprowadzona przez pania Malwine.Jednym slowem goraco POLECAM!!

   
Jan Jendernalik

Przepracowałem trzy miesiące i nie mam powodu narzekać. Praca spoko, pieniądze zgodnie z umową i na czas. Podatku jeszcze nie rozliczyłem, ale babka która mnie zawsze rozlicza twierdzi że jakiś zwrot będzie z tej firmy, więc nie wiem od czego to zależy. Jak na razie jest ok - zobaczymy jak będzie dalej.

   
Zygmunt

Dlaczego w tej firmie nie ma zwrotów podatku a w innych jest? Strasznie dziwne rozliczenie wysyłajcie moim kolegą! Ja bym uważał panowie i dwa razy się zastanowił jakbym miał podjąć pracę.

   
Daar Personal Service GmbH
pracodawca
@Daar Personal Service GmbH 21.02.2018 09:04

Witam panie Zygmuncie, abym mogl konkretnie odniesc sie do tego co pan pisze prosze o pana nazwisko ,bo do tej pory nie mialem takiego przypadku.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Hebiu
@DAAR 05.07.2017 17:04

Chyba A2 B1 hehe. Widzę wielka wiedzę...

   
Igor

Czy tak dobrze się pracuje w firmie, że nie ma chętnego do pisania na forum? Szkoda, nowi szukają oceny firmy przez pracowników.

   
ciekawy

Pytanie panie DAAR. Co to znaczy, że dieta jest nieopodatkowana przez jakiś czas? Od kiedy zaczyna być opodatkowana?

   
Daar Personal Service GmbH
pracodawca
@Grześ 23.11.2017 17:11

Witam, dieta dzienna do 44 eur jest calkowicie wolna od podatku,czesc diety powyzej 44 eur opodatkowana jest w wysokosci 25%z czego 12,5% placi pracownik- przez calay czas trwania stosunku pracy.

   
romek

witam,przepracowałem 2 tygodnie i ile wynosi czas wypowiedzenia?1dzien?2tygodnie?

   
Daar Personal Service GmbH
pracodawca
@romek 22.10.2017 15:45

Okres wypowiedzenia, jeżeli przepracował Pan do 2 tygodni wynosi 1 dzień. Powyżej 2 tygodni do 3 miesięcy wynosi 1 tydzień, natomiast powyżej 3 miesięcy do pół roku okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie.

   
Marcin Z

Jeszcze nie mogę wiele napisać na razie praca jest w miarę ok, z zaliczką wpadka napisałem 150 dostałem 100 diety mam 30 dziennie , dobrze że żona jest Niemiecką księgową więc lohn rozpracuje mi w 3 sek .

   
Darek

Czytam opinie i część z nich wzięta jest chyba z d**y!! Pracowałem w DAAR przez pół roku, później zatrudniła mnie bezpośrednio niemiecka firma do której byłem oddelegowany. Zawsze kasa na czas. Nie było żadnych problemów. Jeśli ktoś ma jakieś kwalifikacje i chęci do pracy to nie ma problemu. Zaznaczam, że jak startowałem mój niemiecki był mocno słaby. Nigdy nie było kłopotów z kontaktem z kimś w firmie. Załatwiają mieszkanie, wypłacają zaliczki itd itd ogólnie firma na plus. Ktoś, kto chce pracować będzie zadowolony ze współpracy z DAAR. Polecam!

   
Zygi

Witam, pracuje w DAAR Personal już trzeci miesiąc jako elektryk przemysłowy , do tej pory nie miałem z ta firmą żadnych problemów poza jednym niedomówieniem odnośnie noclegu. Zamawiałem pokój jednoosobowy a wylądowałem w dwójce, ale Pani Malwina okazała się w porządku i po tygodniu załatwiła mi jedynkę. Więcej uwag nie mam , umowa niemiecka OK i kasę yeż przesyłają regularnie. Ogólnie polecam Zygi

   
DAAR

Witam, Szczerze mowiac kazdy moze stwierdzic ze ma problemy z autem i z dnia na dzien porzucic prace,nie jestesmy w stanie tego sprawdzic,do kazdego przypadku podchodzimy indywidualnie. W takich przypadkach jesli pracownik ma faktycznie problemy z autem informuje nas o tym kiedy moze wrocic do pracy i za ten okres otrzymuje urlop.

   
adamo

witam,jesli uszkodzi mi sie samochod i niestety bede musial zakonczyc prace z dnia na dzien,to czy zostana wyplacone przepracowane godziny?bo wiem ze jest adnotacja w umowie ze jesli sie porzuci prace macie prawo nie zaplacic

   
dindong

witam,a jesli przerwie stosunek pracy z dnia na dzien z przyczyn nie odemnie zaleza takie jak awaria auta....to zostaną wyplacone przepracowane juz godziny?czy raczej jesli nie wysłało sie wypowiedzenia to macie prawo nie zapłacic jako porzucenie pracy... pozdrawiam

   
wlkp

Witam, czy istnieje strona z ofertami Daar P.S.?

   
Luk
@wlkp 19.07.2017 11:43

Nie warto tam składać!

   
RAMBO

Pracowałem w tej firmie jako zbrojarz, w Niemczech za darmo pieniędzy nie dają jak wiadomo, firma tak jak zapewniała o diecie netto tak było, stawka godzinowa była zadowalająca. Otrzymywałem pieniądze na czas wszystko było w porządku. Otrzymałem też kindergelt w czym pomógł mi Pan Darek. Jedynym minusem było zakwaterowanie, które było dośc daleko od miejsca pracy. Ogólnie POLECAM tę firme!

   
Maro

Tak czy siak nie poleca tej firmy dużo osób

   
DAAR
@Maro 14.04.2017 15:39

bardzo merytoryczna opinia,trudno sie to tego rodzaju wpisow odniesc.

   
Janek

Pracuję w daar prawie 3 miesiące i jak dotąd kasę mam na czas a diety wypłacane co tydzień. Jeżeli chodzi o mnie, to nie mam powodów do narzekań.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Daar

panie magik, czasy anonimowych wpisow w internecie sie skonczyly.Jeszcze jeden tego rodzaju wpis i pozwe pana o znieslawieni.

   
Ciekway2

Wazniejsza jest stawka godzinna a nie dieta. Cieniutka firma z porownaniem z innymi dzialajacymi w niemczech

   
DAAR
@Ciekway2 20.03.2017 20:39

to zalezy (usunięte przez administratora) czy chce miec odprowadzane wyzsze skladki a co za tym idzie wyzsza emeryture-w tym przypadku korzystniejsza jest wyzsza stawka godzinowa. albo otrzymywac wyzsze wynagrodzeni tu i teraz-w tym przypadku korzystniejsza jest wyzsza dieta,poniewaz dieta jest nieopodatkowana.

   
Krakuss

Pierwszy raz słyszę zeby kasa nie była na czas. Jesli ktoś ma dwie lewe rece to dobrze platnej pracy nie znajdzie, a po drugie jak słyszę ze ktoś przychodzi do pracy 1 dzien i mówi ze zna niemiecki, a potem sie go coś niemiec pyta a on udaje ze nie słyszy,bo nie rozumie,to jest dla mnie idiotyzm. Pracy dla fachowców jest dużo, tylko tych fachowców znających język jest garstka i taka jest prawda.

   
DAAR

Gratuluje panowie!typowe dla naszych krajanow,brac kase i sr....c we wlasne gniazdo,jesli wam zle to juz pisalem droga wolna. Jesli macie problemy to jest telefon,a tak nawiasem to naleznosci za grudzien wyplacane sa w styczniu.

   
?

Mam pytanie , Daar z Poczdamu to ta sama firma co w Weimar ?

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
DAAR

potwierdzama tak dzieje sie w przypadku gdy potencjalni pracownicy wypisuja w CV co im sie podoba ich fachowosc i to co mowia przez telefon odbiega od rzeczywistosci a w miejscu pracy jest to weryfikowane i sa odmeldowywani ,a my wysylamy ich w inne miejsce aby to dodatkow sprawdzic i dac im jeszcze szanse i historia sie powtarza.

   
zorientowany

Chyba powinno być tumanek. Finanzamt z automatu to wrzuca na 6 klase podatkową , a nie na pierwszą Ale jak się było w d..e i sie g..no widziało to potem pisze się takie bzdury !

   
tomanek
@zorientowany 07.11.2016 10:29

ty baranie.przydał by ci się kurs klasyfikacji podatkowej. albo nie wpisz sobie lepiej, jeśli już jeździsz po necie panie Darku "klasyfikacja podatkowa w Niemczech" matoł jeden.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
DAAR

Panie Jerzy , jesli panu tak zle u nas to co pan u nas jeszcze robi?pracuje pan u nas mimo braku znajomosci j. niemieckiego, zarabia pan i mimo wszystko stac pana na szkalowanie naszej firm!tylko pogratulowac! To dopiero trzeba miec tupet!droga wolna!

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Daar

panie hendrix, podejrzana jest pana aktywnosc tutaj,napewno nalezy pan do tej grupy pseldofachowcow i polinteligentow ktorzy nie ralizuja sie zawodowo bo ze wzgledow na swoja "fachowosc" nie moga! z kazdej firmy po dniu lub tygodniu firma ich odmeldowuje. Natomiast lubuja sie i upajaja tchorzliwymi wpisami.Moze gdy podpisze sie pan z imienia i nazwiska bedziemy mogli odnosc sie konkretnie do tego co pan tutaj wypisuje i niewykluczone,ze znajdziemu panu prace odpowiadajaca pana "wysokim" kwalifikacjom. Niestety w innym przypadku nie mamy takiej mozliwosci.

   

Zostaw opinię o Daar Personal Service GmbH - Weimar

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daar Personal Service GmbH