Daar Personal Service GmbH

Weimar

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 73 ocen.

Opinie o Daar Personal Service GmbH

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daar Personal Service GmbH

anonim

(usunięte przez administratora)

DAAR

witam, zasadniczo wystarczy znajomosc jezyka na poziomie A1/B1 w wyjatkowych przypadkach B2-ale wowczas podkreslamy to w ogloszeniu. Czesto sie zdarza ,ze nasz potencjalny pracownik przez telefon odpowiada na zadane pytania w j.niemieckim a na miejscu nie potrafi wydusic kilku slow. Niestety zdarzaja sie takie przypadki i wtedy staramy sie znalesc prace w brygadzie gdzie nie jest wymagana znajomosc j.niemieckiego ale niezawsze jest to mozliwe.

Tob

Witam A w jakiej miejscowości Pan tak miał?Przy jakiej pracy

romek

witam,przepracowałem 2 tygodnie i ile wynosi czas wypowiedzenia?1dzien?2tygodnie?

Daar Personal Service GmbH
pracodawca
@romek 22.10.2017 15:45
witam,przepracowałem 2 tygodnie i ile wynosi czas wypowiedzenia?1dzien?2tygodnie?

Okres wypowiedzenia, jeżeli przepracował Pan do 2 tygodni wynosi 1 dzień. Powyżej 2 tygodni do 3 miesięcy wynosi 1 tydzień, natomiast powyżej 3 miesięcy do pół roku okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie.

Marcin Z

Jeszcze nie mogę wiele napisać na razie praca jest w miarę ok, z zaliczką wpadka napisałem 150 dostałem 100 diety mam 30 dziennie , dobrze że żona jest Niemiecką księgową więc lohn rozpracuje mi w 3 sek .

Szukasz pracy?

Darek

Czytam opinie i część z nich wzięta jest chyba z d**y!! Pracowałem w DAAR przez pół roku, później zatrudniła mnie bezpośrednio niemiecka firma do której byłem oddelegowany. Zawsze kasa na czas. Nie było żadnych problemów. Jeśli ktoś ma jakieś kwalifikacje i chęci do pracy to nie ma problemu. Zaznaczam, że jak startowałem mój niemiecki był mocno słaby. Nigdy nie było kłopotów z kontaktem z kimś w firmie. Załatwiają mieszkanie, wypłacają zaliczki itd itd ogólnie firma na plus. Ktoś, kto chce pracować będzie zadowolony ze współpracy z DAAR. Polecam!

Zygi

Witam, pracuje w DAAR Personal już trzeci miesiąc jako elektryk przemysłowy , do tej pory nie miałem z ta firmą żadnych problemów poza jednym niedomówieniem odnośnie noclegu. Zamawiałem pokój jednoosobowy a wylądowałem w dwójce, ale Pani Malwina okazała się w porządku i po tygodniu załatwiła mi jedynkę. Więcej uwag nie mam , umowa niemiecka OK i kasę yeż przesyłają regularnie. Ogólnie polecam Zygi

DAAR

Witam, Szczerze mowiac kazdy moze stwierdzic ze ma problemy z autem i z dnia na dzien porzucic prace,nie jestesmy w stanie tego sprawdzic,do kazdego przypadku podchodzimy indywidualnie. W takich przypadkach jesli pracownik ma faktycznie problemy z autem informuje nas o tym kiedy moze wrocic do pracy i za ten okres otrzymuje urlop.

adamo

witam,jesli uszkodzi mi sie samochod i niestety bede musial zakonczyc prace z dnia na dzien,to czy zostana wyplacone przepracowane godziny?bo wiem ze jest adnotacja w umowie ze jesli sie porzuci prace macie prawo nie zaplacic

dindong

witam,a jesli przerwie stosunek pracy z dnia na dzien z przyczyn nie odemnie zaleza takie jak awaria auta....to zostaną wyplacone przepracowane juz godziny?czy raczej jesli nie wysłało sie wypowiedzenia to macie prawo nie zapłacic jako porzucenie pracy... pozdrawiam

wlkp

Witam, czy istnieje strona z ofertami Daar P.S.?

DAAR
@wlkp 19.07.2017 11:43
Witam, czy istnieje strona z ofertami Daar P.S.?

Tak, zapraszamy na stronę http://daarps.de - zakładka "Dla kandydata" Informacje o aktualnych ofertach znajdziesz również kontaktując się z naszymi rekruterami - dane kontaktowe w stopce strony.

Luk
@wlkp 19.07.2017 11:43
Witam, czy istnieje strona z ofertami Daar P.S.?

Nie warto tam składać!

RAMBO

Pracowałem w tej firmie jako zbrojarz, w Niemczech za darmo pieniędzy nie dają jak wiadomo, firma tak jak zapewniała o diecie netto tak było, stawka godzinowa była zadowalająca. Otrzymywałem pieniądze na czas wszystko było w porządku. Otrzymałem też kindergelt w czym pomógł mi Pan Darek. Jedynym minusem było zakwaterowanie, które było dośc daleko od miejsca pracy. Ogólnie POLECAM tę firme!

Maro

Tak czy siak nie poleca tej firmy dużo osób

DAAR
@Maro 14.04.2017 15:39
Tak czy siak nie poleca tej firmy dużo osób

bardzo merytoryczna opinia,trudno sie to tego rodzaju wpisow odniesc.

Janek

Pracuję w daar prawie 3 miesiące i jak dotąd kasę mam na czas a diety wypłacane co tydzień. Jeżeli chodzi o mnie, to nie mam powodów do narzekań.

anonim

(usunięte przez administratora)

mechanik

A jak można to sprawdzić , gdzie szukać takich informacji? Możesz podzielić się swoją wiedzą ? Widziałem ich ogłoszenia i nawet byłem zainteresowany, ale patrząc na forum to mam wątpliwości :(

Daar

panie magik, czasy anonimowych wpisow w internecie sie skonczyly.Jeszcze jeden tego rodzaju wpis i pozwe pana o znieslawieni.

Ciekway2

Wazniejsza jest stawka godzinna a nie dieta. Cieniutka firma z porownaniem z innymi dzialajacymi w niemczech

DAAR
@Ciekway2 20.03.2017 20:39
Wazniejsza jest stawka godzinna a nie dieta. Cieniutka firma z porownaniem z innymi dzialajacymi w niemczech...

to zalezy (usunięte przez administratora) czy chce miec odprowadzane wyzsze skladki a co za tym idzie wyzsza emeryture-w tym przypadku korzystniejsza jest wyzsza stawka godzinowa. albo otrzymywac wyzsze wynagrodzeni tu i teraz-w tym przypadku korzystniejsza jest wyzsza dieta,poniewaz dieta jest nieopodatkowana.

ciekawy

Pytanie panie DAAR. Co to znaczy, że dieta jest nieopodatkowana przez jakiś czas? Od kiedy zaczyna być opodatkowana?

daar
@ciekawy 16.03.2017 11:35
Pytanie panie DAAR. Co to znaczy, że dieta jest nieopodatkowana przez jakiś czas? Od kiedy zaczyna być opodatkowana?...

witam, deita jest nieopodatkowana przez caly czas trwania stosunku pracy.

Krakuss

Pierwszy raz słyszę zeby kasa nie była na czas. Jesli ktoś ma dwie lewe rece to dobrze platnej pracy nie znajdzie, a po drugie jak słyszę ze ktoś przychodzi do pracy 1 dzien i mówi ze zna niemiecki, a potem sie go coś niemiec pyta a on udaje ze nie słyszy,bo nie rozumie,to jest dla mnie idiotyzm. Pracy dla fachowców jest dużo, tylko tych fachowców znających język jest garstka i taka jest prawda.

DAAR

Gratuluje panowie!typowe dla naszych krajanow,brac kase i sr....c we wlasne gniazdo,jesli wam zle to juz pisalem droga wolna. Jesli macie problemy to jest telefon,a tak nawiasem to naleznosci za grudzien wyplacane sa w styczniu.

?

Mam pytanie , Daar z Poczdamu to ta sama firma co w Weimar ?

anonim

(usunięte przez administratora)

DAAR

potwierdzama tak dzieje sie w przypadku gdy potencjalni pracownicy wypisuja w CV co im sie podoba ich fachowosc i to co mowia przez telefon odbiega od rzeczywistosci a w miejscu pracy jest to weryfikowane i sa odmeldowywani ,a my wysylamy ich w inne miejsce aby to dodatkow sprawdzic i dac im jeszcze szanse i historia sie powtarza.

zorientowany

Chyba powinno być tumanek. Finanzamt z automatu to wrzuca na 6 klase podatkową , a nie na pierwszą Ale jak się było w d..e i sie g..no widziało to potem pisze się takie bzdury !

tomanek
@zorientowany 07.11.2016 10:29
Chyba powinno być tumanek. Finanzamt z automatu to wrzuca na 6 klase podatkową , a nie na pierwszą Ale jak się było w d..e i s...

ty baranie.przydał by ci się kurs klasyfikacji podatkowej. albo nie wpisz sobie lepiej, jeśli już jeździsz po necie panie Darku "klasyfikacja podatkowa w Niemczech" matoł jeden.

anonim

(usunięte przez administratora)

DAAR

Panie Jerzy , jesli panu tak zle u nas to co pan u nas jeszcze robi?pracuje pan u nas mimo braku znajomosci j. niemieckiego, zarabia pan i mimo wszystko stac pana na szkalowanie naszej firm!tylko pogratulowac! To dopiero trzeba miec tupet!droga wolna!

anonim

(usunięte przez administratora)

DAAR

Syf to jest w tedy gdy pseudofachowcy pisza w CV I opowiadaja co im slina na jezyk przyniesie, oczekuja nie wiadomo czego a w praktyce nadaja sie do prac pomocniczych i mimo naszych staran z kazdej pracy po tygodniu sa odmeldowywani,a pozniej wypisuja takie dyrdymyly w internecie i nawet nie maja cywilnej odwagi podpisac sie imieniem i nazwiskiem. Prosze pamietac, ze czasy anonimowych wpisow w internecie dawno sie skonczyly.

Daar

panie hendrix, podejrzana jest pana aktywnosc tutaj,napewno nalezy pan do tej grupy pseldofachowcow i polinteligentow ktorzy nie ralizuja sie zawodowo bo ze wzgledow na swoja "fachowosc" nie moga! z kazdej firmy po dniu lub tygodniu firma ich odmeldowuje. Natomiast lubuja sie i upajaja tchorzliwymi wpisami.Moze gdy podpisze sie pan z imienia i nazwiska bedziemy mogli odnosc sie konkretnie do tego co pan tutaj wypisuje i niewykluczone,ze znajdziemu panu prace odpowiadajaca pana "wysokim" kwalifikacjom. Niestety w innym przypadku nie mamy takiej mozliwosci.

Roki

Nie polecam tej firmy, kasa za mała, ( usunięte przez administratora ) Lepiej sobie sprawdźcie tą firmę przed podjęciem zatrudnienia, bo jest wiele lepszych agencji!!!

Daar
@Roki 27.09.2016 17:57
Nie polecam tej firmy, kasa za mała, ( usunięte przez administratora ) Lepiej sobie sprawdźcie tą firmę przed podjęciem zatrudn...

tak ma pan racje,pewnie jako pomocnik bez znajomosci j.niem. chcialby pan zarabiac 20 eur!

DAAR

Jakoś wielu tu nie piszę, bo z naszej strony sprawy są załatwiane. Nie piszą bo dobrze zarabiają, średnio 2300-2900€ netto, dzięki temu, że staramy się naszym pracownikom o 1 klasy podatkowe w DE. Brednie Pan wypisuje, diety są nieopodatkowane tylko do pewnego czasu. Zachęcam do zapoznania się z prawem niemieckim, potem proszę się wypowiadać. Ale co do osób, które pracują 2 tygodnie, to na pewno dieta nie mogła być opodatkowana. Ilu jest tych "wielu" o których Pan pisze, może konkretnie ? Bo z "tych wielu" część wraca do nas i są zadowoleni ! Chyba są zadowoleni,tak nam się wydaje , bo nie sądzimy, że osoby niezadowolone wracają do wcześniejszego pracodawcy.

jon
@DAAR 20.06.2016 13:18
Jakoś wielu tu nie piszę, bo z naszej strony sprawy są załatwiane. Nie piszą bo dobrze zarabiają, średnio 2300-2900€ netto, dz...

pierwsza klasa podatkowa to raczej najgorsza bo kwota zwolniona z podatku najmniejsza i dostaje się ja z urzędu. Nie wiem dlaczego tak się tym chwalicie. :)

DAAR
@jon 28.08.2017 20:50
pierwsza klasa podatkowa to raczej najgorsza bo kwota zwolniona z podatku najmniejsza i dostaje się ja z urzędu. Nie wiem dlacz...

witam, z urzedu to przysluguje 6 kl. podatkowa i ze stawki godzinowej urzad podatkowy zabiera prawie polowe!

nowak

brednie

DAAR
@nowak 10.06.2016 22:02
brednie

Panie "Nowak" bardzo merytoryczna odpowiedz z pana strony. Bardzo konkretna i dużo mówiąca o Panu. Życzymy sukcesów i powodzenia w życiu zawodowym.

DAAR

My nie zakładamy, że każdy jest alkoholikiem! Skąd te wnioski? Zasady są takie, że trzeba przepracować min. tydzień by dostać zaliczkę. Firma nie wypłaca zaliczek na "zaś" bo mieliśmy przypadki, które opisaliśmy we wcześniejszym wpisie. Tylko tyle i aż tyle. Pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego :)

nowak

nie podoba mi się wasze podejście do pracowników, jeżeli z góry zakładacie,że każdy którego zatrudniacie jest alkoholikiem.

DAAR

A z kim mamy przyjemność pisać ? Proszę podać swoje dane, zweryfikujemy czy naprawdę Pan nie dostał zaliczki i jaki był tego powód. Ciężko odnieść się do tematu zaliczek, jeżeli nie wiemy o kogo chodzi. Zaliczki są wypłacane raz w tygodniu i jest nie możliwe że osoba zgłaszająca nie dostała zaliczki ! Ciężko też się odnieść do wpisu , gdzie 21.04 pisze Pan że będzie zaczynał, a po 2 tygodniach pisze Pan o braku zaliczki. Chyba, że jest Pan tą osobą, która podjęła pracę w Poniedziałek, a w środę chciała zaliczkę by już w czwartek nie przyjść do pracy bo alkohol był ważniejszy ?

nowak

ahaaaaaaaaaaaaaaa, lecz jeśli dane przesłanki są spełnione i dalej nic, to co w takim razie jeszcze trzeba zrobić?

anonim

(usunięte przez administratora)

DAAR

Zaliczka jest do wysokości diety tygodniowej. Warunek żeby dostać zaliczkę , jest jeden- TRZEBA WYSŁAĆ KARTĘ GODZIN !!! Jeżeli ktoś nie wysyła godzin potwierdzających pracę to nie dostaje zaliczki. Zaliczki są wypłacane we wtorki , więc ma Pan cały weekend i poniedziałek żeby dosłać kartę godzin, na której powinno być napisana informacja o potrzebie zaliczki ! Potem można mieć pretensję tylko do siebie.

byłem widziałem

Firma OK, niestety byłem tylko na krótko , koniec sezonu listopad, grudzień. Kasa OK, Ja dostałem 10€ na godzinę i 60 € diety. Fajnie bo udało się załatwić klasę podatkową na jedynkę, więc więcej kasy zostawało dla mnie. Co do klas podatkowych załatwiał to Pan Dariusz, fajny facet i pomocny. No i zaliczki wypłacane były co tydzień, lecz tylko do wysokości diet, ale jak pracowałem 5 dni to dieta wypłacana była 300€ i starczało na pensjonat i dla mnie na spokojne utrzymanie. Śmiało mogę polecić tą firmę bo jest inna niż inne agencje pracy. Za samo załatwienie klasy podatkowej warto tam podjąć pracę, bo skarbówka nie zabiera połowy twoich zarobków.

nowak
@byłem widziałem 06.04.2016 11:04
Firma OK, niestety byłem tylko na krótko , koniec sezonu listopad, grudzień. Kasa OK, Ja dostałem 10€ na godzinę i 60 € diety....

dopiero będę wstępować w jej szeregi,i mam nadzieję że podzielę twoją opinie.zapowiada się obiecująco, miła obsługa.zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie.nara.

Zostaw opinię o Daar Personal Service GmbH - Weimar

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daar Personal Service GmbH