GABONA

Ożarów Mazowiecki

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 71 ocen.

GABONA
3 71 6 1

Opinie o GABONA

Obecny pracownik....

Pracuje tu od niedawna nie zrazily mnie opinie z tego portalu i dobrze bo firma naprawdę spoko atmosfera ok nikt się nikogo nie czepia umowa o pracę od początku wynagrodzenie na czas tak że zdziwiony jestem tak negatywnymi opiniami

...
@Obecny pracownik.... 05.10.2018 21:16

Ciekawe co ci obiecali.

gabongabon
@Obecny pracownik.... 05.10.2018 21:16

W jakim dziale pracujesz? Pewnie nie magazyn? W marketingu też ponoć straszna lipa

Nick
@gabongabon 08.10.2018 19:30

Bo w marketingu nie ma kompetentnych kierowników. Amatorzy bez wiedzy i logicznego myślenia

Oo
@Nick 10.10.2018 11:12

Nie tylko w marketingu i magazynie kierownicy nie mają kompetencji

Były
@Obecny pracownik.... 05.10.2018 21:16

Ostatnio same negatywne opinie o firmie to trzeba było ocieplić trochę wizerunek.......

Okok
@Obecny pracownik.... 05.10.2018 21:16

Popracujesz dłużej to napisz wtedy opinie, ok? Ja się obudziłem po 4 miesiącach pracy.... Niestety, wszystko co tu ludzie napisali jest prawdą.

☢️
@Okok 13.10.2018 16:26

To i tak się szybko ogarnołeś.

Agnieszka

@Obecny pracownik.... Większość osób, które się tu wypowiadają nie mają dobrych doświadczeń związanych z tym pracodawcą - dlatego dobrze jest poznać nieco inną opinię o nim. Zdradź nam, jakie stanowisko obejmujesz w strukturach firmy GABONA. Piszesz o umowach - a czy wszyscy nowi pracownicy mogą dostać stabilną umowę, a może są jakieś wyjątki od tej reguły?

...

Nie polecam, Dlaczego? - trzymanie pracowników w pomieszczeniu z jednym oknem lub bez okna, brak możliwości wyjścia na świeże powietrze w czasie przerwy. - warunki pracy mają się nijak do zasad BHP - Szefowa działu jest niekompetentna osoba w skrócie, nie fajne miejsce, nie ładne, depresyjne, brak rozwoju, wszędzie dookoła otaczają cie kamery. Cudowni ludzie tam pracują natomiast szefostwo wprowadza tragiczna atmosferę pracy, że każdy boi się odezwać i zapytać o urlop który mu się należy. Jak lubisz być trzymany jak szczur w klatce to jest to idealne miejsce :)

Zaciekawiona
@... 25.09.2018 17:45

To jakiś (usunięte przez administratora) .

Zaciekawiony
@... 25.09.2018 17:45

O jaki dział chodzi?

www
@Zaciekawiony 26.09.2018 18:31

"Szefowa działu jest niekompetentna osoba " - marketing xDD?

...
@Zaciekawiony 26.09.2018 18:31

marketing

Agnieszka

@expracownik Piszesz, że w firmie GABONA nie ma szans na rozwój. Nie można zatem liczyć z ich strony na jakieś kursy doszkalające? A co z nowymi pracownikami - nie mają szkolenia wdrażającego? Proszę, żebyś jeszcze uzupełnił swoją ostatnią wypowiedź o te kwestie.

Pracownik
@Agnieszka 05.10.2018 16:00

Nie ma kursów, szkoleń. Wdrażają cię pracownicy, chociaż i tak większości trzeba się nauczyć samemu. Żadnych spotkań integracyjnych czy systemów motywowania. Siedzisz w tych barakach na odludziu 8h dziennie i codziennie to samo. Masz za to pensję stałą i umowę o pracę plus dofinansowanie do Enel-Med. To plus. Niestety musisz się przyzwyczaić do walczących ze sobą kierowników działów, prawie zerowego przepływu informacji i zbyt niestety wielu niekompetentnych osób na stanowiskach kierowniczych, które już wiele osób doprowadziły do rezygnacji z pracy tu.

Gość
@Pracownik 09.10.2018 20:29

To prawdziwy Mordor

info
@Gość 10.10.2018 10:40

W mordorze się chociaż dobrze zarabia i są szanse na rozwój, a tu raczej z tym lipa

Gabonaisthebest

Jak tam na magazynie? Zmieniło się coś? Czy nadal jest trzech kierowników?

Były pracownik
@Gabonaisthebest 23.08.2018 22:56

Kto jest trzecim kierownikiem

Daniel SSSS
@Były pracownik 24.08.2018 09:27

Kierownik tam jest tylko jeden a tym dwóm tak się tylko wydaje i tak (usunięte przez administratora) jak reszta...ha ha ha

Daniel S
@Daniel SSSS 25.08.2018 21:23

Nudzi ci się pajacu czemu się podszywasz pode mnie brak ci odwagi ,podpisz się własnym imieniem

Ja jestem
@Gabonaisthebest 23.08.2018 22:56

Jeden kierownik się zwolnia przechodzi na ciężarówki bo tabliczka mnożenia jest zbyt skąplikowana:)

♂️
@Ja jestem 02.10.2018 18:51

Ale mi z tego powodu żal, tam może wreszcie się spełni.

expracownik

Nie polecam. Nie ma tam możliwości rozwoju, przyjaznej atmosfery, podwyżek oraz szacunku do pracownika.

Agnieszka

@... Dobrze, że nawet mimo niesprzyjających warunków pracy, potrafisz znaleźć jej pozytywny aspekt. A próbowaliście zgłaszać te niedogodności już nie zarządowi firmy GABONA, a wyżej postawionym instancjom? Może to przyniosłoby jakieś efekty i poprawiłoby Waszą sytuację. Jak to widzisz?

D.M.

Pracowałem tam dłuzszy czas na magazynie.Wieczne zabieranie premii za nie wiadomo co.Ciągle za mało robisz według Pana Grzegorza który robi co chce bez żadnych konkretnych wyjaśnień.Ma swoich ulubieńców którzy co by nie zrobili to i tak nic im nie robi.Nierówne traktowanie na porządku dziennym jak zrobią z ciebie ofiare to bedą jechać po tobie az sie zwolnisz.Premia tylko wirtualna wiec zastaów sie zanim tam pojdziesz.Ludzi wiecznie za mało praca za dwoch na rozmowie nikt nie mówi ze praca ta polega tylko na przewalaniu kartonów 8 godzin dziennie zadnych innych prac nawet nie ma sprzatania bo najwazniejsze zeby zrobic jak najwiecej zamowien.Zero atmosfery ludzie zmęczeni nikt nie docenia ich pracy .Ulżyło mi jak sie z tamtąd zwolniłem lepsza prace znalazlem w kilka dni i nikomu nie polece tej firmy byc moze jak zmienie sie kierownictwo.Zastanów sie 2 razy znim tam pojdziesz ...

Daniel Sad
@D.M. 15.08.2018 13:52

Dokładnie ,traktowanie pracowników jest uzależnione kogo kierownicy lubią a kogo nie lubią

Były
@D.M. 15.08.2018 13:52

Na przewalaniu kartonów 8 godzin albo foliowaniu miliona palet dziennie bo szkoda trochę kasy na foliarke

Agnieszka

@Daniel S Dobrze chociaż, że firma GABONA jest winna Ci pieniędzy. Piszesz, że dzieje się tam dużo, ale tego już nam nie opiszesz. Proponuję jednak, żebyś to zrobił, bowiem w ten sposób możesz pomóc osobom, które są zainteresowane podjęciem tam pracy. @Były pracownik A próbowałeś się kontaktować w tej sprawie z pracodawcą?

Agnieszka

@D.M. Bardzo Ci dziękuję za Twój wkład w tę dyskusję. Proszę Cię tylko, żebyś nie używał tutaj danych personalnych konkretnych osób. Jak myślisz, w czym może tkwić główna przyczyna takiej sytuacji w GABONA? Chodzi o sposób, w jaki jest zarządzana? @Daniel S Nie potraktowano Cię tam w sposób właściwy. A czy wypłacono Ci chociaż należne wynagrodzenie?

Daniel S
@Agnieszka 15.09.2018 15:48

Wypłacono ale to jest główny obowiązek pracodawcy ale za resztę co tam się dzieje niech świadczy ocena firmy i pozostałe wpisy na tym forum

Były pracownik
@Daniel S 16.09.2018 13:57

tobie moze wypłacono ale ja sie zwolniłem po 20 i dostałem tylko gołą pensje bez premii ale to podobno tam norma

Daniel S

Pracowałem na magazynie prawie rok i kiedy nadszedł dzień w którym "wspaniałe kierownictwo" postanowiło się mnie pozbyć nie zostałem poinformowany rano że zamierzają zakończyć ze mną współprace tylko cały dzień przepracowałem i dopiero 10 min przed zakończeniem pracy zostałem poinformowany że zostałem zwolniony i jako powód usłyszałem że chodzi o tak zwane UŻ ,po to w ustawie zapisali że należą się takie dni urlopu i nie jest zabronione wykorzystywanie takiego urlopu jak jest potrzeba i jeszcze na koniec musiałem wysłuchiwać bełkotu kierownika na tak zwanym zebraniu jednym słowem dno

Były pracownik
@Daniel S 25.08.2018 00:14

(usunięte przez administratora) jaki z niego Pan to jest osobą która kodeksu pracy nie zna! Na rozmowie o pracę wydaje się konkretny a tak naprawdę to brak słów(usunięte przez administratora)

Były pracownik
@Były pracownik 12.09.2018 16:45

To nie idiota tylko Shrek.

Była pracownica
@Były pracownik 14.09.2018 14:34

Do Shreka może i podobny ale raczej to ten drugi na 4 kopytach-osioł..

Szeryf

Przykro mi ale tak to Gabony nie zbudujemy

Ha
@Szeryf 27.07.2018 14:31

Co ty możesz wiedzieć wózkiem jeździsz i robisz to co ci każą

Ha
@Szeryf 27.07.2018 14:31

Jak można zbudować coś co się rozsypuje prcujesz tu już kilka lat i widzisz co się dzieje i kto wydaje polecenia nieodpowiednie osoby na nieodpowiednich stanowiskach niektórzy to nawet pisuaru nie umieją przepchać????????

Były pracownik
@Ha 14.08.2018 05:32

Co tam się u was geje

Krysztof F.
@Były pracownik 14.08.2018 11:46

Jacek zadzwoń opowiesz mi wszystko co się geje

Jastrząb
@Ha 14.08.2018 05:32

Dobrze ze ci co trzeba potrafia...

Nicol

wielkie dno i 3 kg mułu.....przykre, nepotyzm i nic więcej!!

Rozczarowany

Ogólnie pracy w Gabonie (jako spółce która skupia wokół siebie mniejsze spółki, między innymi Trenę) nie polecam. Dlaczego nie polecam? 1. Za dużo rodzinnych układów w firmie, przez co wiele osób jest nietykalnych, pomimo złego wykonywania obowiązków. 2. Ten punkt to konsekwencja pierwszego - nierówne traktowanie pracowników - ogólnie w firmie o podwyżkę nie ma co się starać pracą, zaangażowaniem albo szeregiem pomysłów - wystarczy nawinąć makaron na uszy szefowi i może się uda, a może nie. 3. Pseudo korporacja - każde spóźnienie musi zostać odpracowane, nawet jeśli jest to 30 sekund, wszędobylskie kamery, które są w użyciu na bieżąco i nie służą bezpieczeństwu a raczej wścibskiemu podgladaniu, bałagan organizacyjny, w firmie jesteś lubiany przez kierownika tylko wtedy kiedy wchodzisz mu w tylek, podglądanie skrzynek mailowych, "oko szefa" na komputerach. W kilku słowach - chyba nawet w służbach specjalnych tak nie kontroluje się pracownika. 4. Niskie zarobki - szef ma podejście na zasadzie - jeśli nie chce pracować za tyle, to znajdę innego albo zrzuce obowiązki na obecnego pracownika. 5. Opóźnienia wypłat i płatności za faktury, które mają wpływ na codzienną pracę, intrygi jak w tanim serialu, masowe zwolnienia co jakiś czas (w ciągu kilku miesięcy zwolniono kilkadziesiąt osób). 6. Każda sprawa czeka na zatwierdzenie przez szefa, którego ciągle nie ma w biurze i którego za wiele nie obchodzi co się dzieje z jego biznesem. Generalnie Gabona to typowy przykład firmy, gdzie pracownik to maszyna do wykonywania tych samych obowiązków, codziennie, bez szacunku do człowieka, jego zdania i doświadczenia. Radzę omijać to miejsce.

Tadzik na Dole
@Rozczarowany 11.07.2018 06:51

PKT1 Trzeba sie z nim zgodzić w 100 % ale dobrze lizesz albo jesteś po za towarzystwem. PKT 2 Też 100% prawdy na rozmowie sciemniane o jakiś awansach wewnetrznych a i tak z góry wiadomo kto awansuje (koleżanka kolega kierownika -kierowniczki ktos ze znajomych szefa) PKT 3 Tu nie do konca ale 70 % kamery to juz standard w kazdej firmie wiec to nic złego PKT 4 Tu 100 % prawdy zarobki przecietne i zero kultury pracy słabe podejscie do pracownika nie ma przywiazania do pracownika nikomu nie zalerzy na czlowieku i tak przyjdzie nowy (ale chyba troche przespali to ze ludzie teraz nie szukaja pracy byle jakiej. PKT 5 100% prawdy PKT 6 Szefa ciągle nie ma w biurze bo tylko jezdzi w delegacje ... tak to sie ładnie nazywa.Nikt mu w kieszen nie zaglada ale oprócz wyplaty i jednej imprezy na boze narodzenie nic wiecej w tej firmie nie ma (zapomnialem jest jeszcze słynny pakiet medyczny oczywiscie podstawowy hahaha...)

Agnieszka

@Doceniony były Pracownik, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w GABONA? Czy firma prowadzi obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Polecilibyście aplikować do pracy w tej firmie? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii!

Agnieszka

@Celinka, widziałam, że byłaś zainteresowana pracą w GABONA. I jak, zdecydujesz się wysłać swoje CV do tej firmy? @Doceniona Pracownica, rozumiem, że te przywileje dotyczą każdego pracownika firmy, tak? Długo już pracujesz w GABONA? @Doceniony były Pracownik, dziękuję za Twoją opinię. Czy mógłbyś jeszcze dopowiedzieć, na podstawie jakiej umowy pracuje się w GABONA?

Doceniony były Pracownik
@Agnieszka 01.06.2018 12:59

zazwyczaj zaczyna się od 1mies umowy zlecenie, po której gdy obie strony są zadowolone ze współpracy dostaje się umowę o pracę na 3 mies, a następnie na 3 lata.

Celinka

Jakie warunki na młodszego specjalistę ds. zakupów? dadzą minimum 3tyś. na rękę na start?

Doceniona Pracownica
@Celinka 28.05.2018 10:38

Tak + premię, multisporta pakiet medyczny włącznie z dentystą roczną premię od obrotu raz na 3 miesiące integrację kwestia tylko tego jak dobrze się zakręcisz i co jesteś w stanie zrobić ...

Doceniony były Pracownik
@Doceniona Pracownica 28.05.2018 21:40

Doceniona Pracownica chyba nie jest wystarczająco doceniana i próbuje oczernic firmę. Pracowałem w Gabonie i mogę śmiało polecić dział zakupów, kierownik sympatyczny, a zespół młody, fajny i pełny energii. Kwestia finansowa zależy od tego ile jesteś w stanie zaoferować i od Twojego doświadczenia. A co najważniejsze są podwyżki, może nie co miesiąc,ale są. Opieka medyczna też jest.

Djdicjqkaoc
@Doceniony były Pracownik 29.05.2018 10:35

Szczerze odradzam. Ani nie dostaniesz dużych pieniędzy, ani tym bardziej nie będziesz mieć stabilności zatrudnienia. Kto wie, kiedy następna fala zwolnień wystartuje. Zewsząd w biurze będziesz obserwowana przez kamery, ale kto co lubi i na co się godzi. Jedyny plus to atmosfera, ale ją tworzą współpracownicy, a nie szefostwo. Taka dobra rada od serca

Agnieszka

Upominam osoby wypowiadające się poniżej, że pisanie w takim tonie jest niedopuszczalne. Forum GoWork.pl służy wymianie rzetelnych i merytorycznych opinii na temat pracodawców, a Wasze komentarze są od tego bardzo dalekie. Jeśli macie do powiedzenia coś konkretnego na temat pracy w GABONA w Ożarowie Mazowieckim - zachęcam.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Jeden się podpisał

Nmnmmmmn

Ale to konfitura

Pracownik

To czemu sam się nie podpisałeś nieudasie

Nmnmmmmn
@Pracownik 16.05.2018 18:50

Mogę ci się podpisać na twarzy ,oczywiśćie jak dobrze pociągniesz

Patryk J

Witam pracowałem w tej firmie ponad dwa lata na samym początku było dobrze, miła atmosfera zgrany zespół pieniądze całkiem niezłe. Po roku pracy nazattudnialo się dużo osób porobiły się grupki, różne spiski teorie twórcze itd. Atmosfera w pracy tez spadła poniżej jakiej kolwiek normy odchodząc z firmy pod koniec kwietnia atmosfera była czysta jak łza . Oczywiście zatrudniając się w firmie obiecywane były złote góry a skończyło się na g.ó.w.n.i.e czyli na pracy na magazynie,(oczywiście zwalniając się rządze wziąć na początek wypłatę zobaczyć ja na koncie a potem się zwolnić ) ponieważ możecie nie zobaczyć premii. Podsumowując nazwalniano w (usunięte przez administratora) osób obowiązki około 40 osób,pracujących na magazynie spadło na około 20.pieniądze nie są jakoś zaskakująco wielkie a pracy dwa razy więcej. Jeśli kibicie ostry z.a.p.i.e.r.d.o.l to polecam gorąco . Ja podczas swojej kariery w tej firmie w ciągu 2 lat byłem z 5/6 razy na l4 z powodu urazu pleców .

Pracownik

Dhjdudhd tak cie rodzice nazwali ładne imię chyba rumuńskie

Xyz

Firma, której naprawdę nie polecam ! Jeżeli ktoś dostanie w niej ofertę pracy niech się trzy razy zastanowi! Jedyny plus tej pracy to To, że jest pn-pt , 8-16.Żadnych innych zalet nie widzę. Atmosfera jaka tam panuje jest niezdrowa,nikt nikomu nie pomoże każdy ma każdego w nosie. Układy-układziki. Od stycznia co miesiąc zwolnienia.Traktują ludzi jak śmieci. Trochę takie małe korpo, tylko w korpo się więcej zarabia. Na rozmowie rekrutacyjnej opisują wszystko w różowych barwach a jak zaczynasz tam pracę zastanawiasz się co Ty tu robisz. Stanowczo odradzam pracę u tego pracodawcy.

Agnieszka

Przedstawilibyście aktualną sytuację jaka występuje w GABONA? Ostatnie Wasze wpisy sygnalizują jakieś problemy w tej firmie. Czy możecie coś więcej w tej kwestii powiedzieć? Wszystkie rzetelne i prawdziwe informacje o tym pracodawcy posłużą osobom, które są zainteresowane zatrudnieniem w tym miejscu.

Cjifujccjjc
@Agnieszka 25.04.2018 01:19

Sytuacja w tej firmie była jest i będzie tragiczna pierdolni....jakich mało

Agnieszka

Nie znalazłam żadnych ofert pracy w GABONA. Wiecie coś o przyszłych rekrutacjach w tej firmie? Może dysponujecie informacjami na ten temat? Będą one ważne dla osób zainteresowanych zatrudnieniem u tego pracodawcy. @ja jestem dziękuję za odpowiedź. @były pracownik wiesz, że regulamin forum zabrania opisywania konkretnych pracowników firmy, a tym samym ich obrażania? Twój wpis może zostać usunięty przez admina.

Hjkjhkjhkjh

Tak dobrze żarło aż zdechło

ja jestem

Agnieszka premia jest wypłacana z podstawa benefity to karta do opieki medycznej acz kol wiek premia jest ustalana na podstawie twojej pracy i widzi mi się kierownika. Popieram wypowiedz małolata niejaki (pan Jacek to brat Łukasza który ma problemy z tabliczką mnożenia bez kalkulatora ani róż , i trzeba go ignorować nie można zniżać się do jego poziomu) kolesiostwo to standard. atmosfera w robocie jest okropna brak poszanowania osoby, polecam prace żeby się zahaczyć i przezimować. Sam zobaczysz jak jest, zwłaszcza że wciągu trzech miesięcy odeszło trzech pracowników z co najmniej z dwuletnim stażem, to chyba o czymś świadczy.

Hfjjfjf
@ja jestem 08.03.2018 09:22

A ty widzę że bez słownika ani róż hahahahaha

Ja jestem
@Hfjjfjf 14.03.2018 20:49

To się nazywa dysleksja jeżeli wiesz co to jest

Agnieszka

@malolat, widzę, że pasują Ci warunki finansowe w GABONA. Czy do podstawowego wynagrodzenia możesz liczyć na jakieś dodatki w postaci premii? Jak przedstawiają się inne benefity, które opcjonalnie mogą zostać Ci zaproponowane przez tego pracodawcę?

malolat

Jak ktoś lubi popracować fizycznie w nie miłej atmofserze gdzie żądzą (dwuch kierownikó i mistrz nie jaki pan Jacek wiecznie coś mu nie pasuje i krzyczy)układy kolesiostwo i nie równe traktowanie (faworyzowanie starych pracowników ),to jak najbardziej polecam .Co do pieniedzy to nie jest zle jeden plus

Tadzik na góre

porażka porażka i jeszcze raz porażka w firmie panuje kolesiostwo i układy rodzinne o czym świadczy ostatnia ocena pracowników przez kierownika ogólnie praca nie trzyma się kupy wszystko obliczone na jak najszybszą realizacje zamówień Na chali panuje ogólny (usunięte przez administratora) zawsze czegoś brakuje albo jest nie na tym miejscu co trzeba co jest konsekwencją robienia wszystkiego jak najszybciej żeby towar od razu po przyjęciu trafił na półki Jedynym plusem jest elegancka pani Kasia z recepcji która przechadza się po magazynie i jest na co popatrzeć ;)

Fgh

Gabona i Trena.pl to firmy w których możesz pracować jeśli: nie przeszkadza Ci brak umów, aneksów. Jeśli lubisz gdy przełożony wrzeszczy, zamiast coś wyjaśnić. Jeśli lubisz pracować bez planu działania. Jeśli lubisz częste zmiany. Jeśli lubisz być obserwowany kamerami z każdego kąta.

Mjis
@Fgh 14.07.2017 22:54

zwolniony za lenistwo hejter to na pewno bardzo miarodajne źródło o firmie ;) Gabona daje możliwości rozwoju osobom, które naprawdę pracują, a nie piszą jednego maila przez cały dzień i siedzą na fejsie. Umowa również jest na czas.

anna

Pojawiło się ogłoszenie - pracownik magazynowy/ Czy kobiety też mogą tam składać cv? bez uprawnień na wózki widłowe ciężko będzie pracować?

Agnieszka

@młody napisałeś, że GABONA ma swoje plusy i minusy. Mógłbyś, bazując na swoim doświadczeniu, w tej firmie je wymienić? Twój komentarz będzie ważny dla wszystkich zainteresowanych rozpoczęciem współpracy z tym pracodawcą.

Zostaw opinię o GABONA - Ożarów Mazowiecki

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GABONA