GABONA

Ożarów Mazowiecki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 29 ocen.

GABONA
2 29

Opinie o GABONA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GABONA

Rozczarowany

Ogólnie pracy w Gabonie (jako spółce która skupia wokół siebie mniejsze spółki, między innymi Trenę) nie polecam. Dlaczego nie polecam? 1. Za dużo rodzinnych układów w firmie, przez co wiele osób jest nietykalnych, pomimo złego wykonywania obowiązków. 2. Ten punkt to konsekwencja pierwszego - nierówne traktowanie pracowników - ogólnie w firmie o podwyżkę nie ma co się starać pracą, zaangażowaniem albo szeregiem pomysłów - wystarczy nawinąć makaron na uszy szefowi i może się uda, a może nie. 3. Pseudo korporacja - każde spóźnienie musi zostać odpracowane, nawet jeśli jest to 30 sekund, wszędobylskie kamery, które są w użyciu na bieżąco i nie służą bezpieczeństwu a raczej wścibskiemu podgladaniu, bałagan organizacyjny, w firmie jesteś lubiany przez kierownika tylko wtedy kiedy wchodzisz mu w tylek, podglądanie skrzynek mailowych, "oko szefa" na komputerach. W kilku słowach - chyba nawet w służbach specjalnych tak nie kontroluje się pracownika. 4. Niskie zarobki - szef ma podejście na zasadzie - jeśli nie chce pracować za tyle, to znajdę innego albo zrzuce obowiązki na obecnego pracownika. 5. Opóźnienia wypłat i płatności za faktury, które mają wpływ na codzienną pracę, intrygi jak w tanim serialu, masowe zwolnienia co jakiś czas (w ciągu kilku miesięcy zwolniono kilkadziesiąt osób). 6. Każda sprawa czeka na zatwierdzenie przez szefa, którego ciągle nie ma w biurze i którego za wiele nie obchodzi co się dzieje z jego biznesem. Generalnie Gabona to typowy przykład firmy, gdzie pracownik to maszyna do wykonywania tych samych obowiązków, codziennie, bez szacunku do człowieka, jego zdania i doświadczenia. Radzę omijać to miejsce.

Tadzik na Dole
@Rozczarowany 11.07.2018 06:51

PKT1 Trzeba sie z nim zgodzić w 100 % ale dobrze lizesz albo jesteś po za towarzystwem. PKT 2 Też 100% prawdy na rozmowie sciemniane o jakiś awansach wewnetrznych a i tak z góry wiadomo kto awansuje (koleżanka kolega kierownika -kierowniczki ktos ze znajomych szefa) PKT 3 Tu nie do konca ale 70 % kamery to juz standard w kazdej firmie wiec to nic złego PKT 4 Tu 100 % prawdy zarobki przecietne i zero kultury pracy słabe podejscie do pracownika nie ma przywiazania do pracownika nikomu nie zalerzy na czlowieku i tak przyjdzie nowy (ale chyba troche przespali to ze ludzie teraz nie szukaja pracy byle jakiej. PKT 5 100% prawdy PKT 6 Szefa ciągle nie ma w biurze bo tylko jezdzi w delegacje ... tak to sie ładnie nazywa.Nikt mu w kieszen nie zaglada ale oprócz wyplaty i jednej imprezy na boze narodzenie nic wiecej w tej firmie nie ma (zapomnialem jest jeszcze słynny pakiet medyczny oczywiscie podstawowy hahaha...)

Agnieszka

@Doceniony były Pracownik, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w GABONA? Czy firma prowadzi obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Polecilibyście aplikować do pracy w tej firmie? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii!

Agnieszka

@Celinka, widziałam, że byłaś zainteresowana pracą w GABONA. I jak, zdecydujesz się wysłać swoje CV do tej firmy? @Doceniona Pracownica, rozumiem, że te przywileje dotyczą każdego pracownika firmy, tak? Długo już pracujesz w GABONA? @Doceniony były Pracownik, dziękuję za Twoją opinię. Czy mógłbyś jeszcze dopowiedzieć, na podstawie jakiej umowy pracuje się w GABONA?

Doceniony były Pracownik
@Agnieszka 01.06.2018 12:59

zazwyczaj zaczyna się od 1mies umowy zlecenie, po której gdy obie strony są zadowolone ze współpracy dostaje się umowę o pracę na 3 mies, a następnie na 3 lata.

Celinka

Jakie warunki na młodszego specjalistę ds. zakupów? dadzą minimum 3tyś. na rękę na start?

Djdicjqkaoc
@Doceniony były Pracownik 29.05.2018 10:35

Szczerze odradzam. Ani nie dostaniesz dużych pieniędzy, ani tym bardziej nie będziesz mieć stabilności zatrudnienia. Kto wie, kiedy następna fala zwolnień wystartuje. Zewsząd w biurze będziesz obserwowana przez kamery, ale kto co lubi i na co się godzi. Jedyny plus to atmosfera, ale ją tworzą współpracownicy, a nie szefostwo. Taka dobra rada od serca

Agnieszka

Upominam osoby wypowiadające się poniżej, że pisanie w takim tonie jest niedopuszczalne. Forum GoWork.pl służy wymianie rzetelnych i merytorycznych opinii na temat pracodawców, a Wasze komentarze są od tego bardzo dalekie. Jeśli macie do powiedzenia coś konkretnego na temat pracy w GABONA w Ożarowie Mazowieckim - zachęcam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nmnmmmmn
@Pracownik 16.05.2018 18:50

Mogę ci się podpisać na twarzy ,oczywiśćie jak dobrze pociągniesz

Patryk J

Witam pracowałem w tej firmie ponad dwa lata na samym początku było dobrze, miła atmosfera zgrany zespół pieniądze całkiem niezłe. Po roku pracy nazattudnialo się dużo osób porobiły się grupki, różne spiski teorie twórcze itd. Atmosfera w pracy tez spadła poniżej jakiej kolwiek normy odchodząc z firmy pod koniec kwietnia atmosfera była czysta jak łza . Oczywiście zatrudniając się w firmie obiecywane były złote góry a skończyło się na g.ó.w.n.i.e czyli na pracy na magazynie,(oczywiście zwalniając się rządze wziąć na początek wypłatę zobaczyć ja na koncie a potem się zwolnić ) ponieważ możecie nie zobaczyć premii. Podsumowując nazwalniano w (usunięte przez administratora) osób obowiązki około 40 osób,pracujących na magazynie spadło na około 20.pieniądze nie są jakoś zaskakująco wielkie a pracy dwa razy więcej. Jeśli kibicie ostry z.a.p.i.e.r.d.o.l to polecam gorąco . Ja podczas swojej kariery w tej firmie w ciągu 2 lat byłem z 5/6 razy na l4 z powodu urazu pleców .

Pracownik

Dhjdudhd tak cie rodzice nazwali ładne imię chyba rumuńskie

Xyz

Firma, której naprawdę nie polecam ! Jeżeli ktoś dostanie w niej ofertę pracy niech się trzy razy zastanowi! Jedyny plus tej pracy to To, że jest pn-pt , 8-16.Żadnych innych zalet nie widzę. Atmosfera jaka tam panuje jest niezdrowa,nikt nikomu nie pomoże każdy ma każdego w nosie. Układy-układziki. Od stycznia co miesiąc zwolnienia.Traktują ludzi jak śmieci. Trochę takie małe korpo, tylko w korpo się więcej zarabia. Na rozmowie rekrutacyjnej opisują wszystko w różowych barwach a jak zaczynasz tam pracę zastanawiasz się co Ty tu robisz. Stanowczo odradzam pracę u tego pracodawcy.

Agnieszka

Przedstawilibyście aktualną sytuację jaka występuje w GABONA? Ostatnie Wasze wpisy sygnalizują jakieś problemy w tej firmie. Czy możecie coś więcej w tej kwestii powiedzieć? Wszystkie rzetelne i prawdziwe informacje o tym pracodawcy posłużą osobom, które są zainteresowane zatrudnieniem w tym miejscu.

Cjifujccjjc
@Agnieszka 25.04.2018 01:19

Sytuacja w tej firmie była jest i będzie tragiczna pierdolni....jakich mało

Agnieszka

Nie znalazłam żadnych ofert pracy w GABONA. Wiecie coś o przyszłych rekrutacjach w tej firmie? Może dysponujecie informacjami na ten temat? Będą one ważne dla osób zainteresowanych zatrudnieniem u tego pracodawcy. @ja jestem dziękuję za odpowiedź. @były pracownik wiesz, że regulamin forum zabrania opisywania konkretnych pracowników firmy, a tym samym ich obrażania? Twój wpis może zostać usunięty przez admina.

Hjkjhkjhkjh

Tak dobrze żarło aż zdechło

ja jestem

Agnieszka premia jest wypłacana z podstawa benefity to karta do opieki medycznej acz kol wiek premia jest ustalana na podstawie twojej pracy i widzi mi się kierownika. Popieram wypowiedz małolata niejaki (pan Jacek to brat Łukasza który ma problemy z tabliczką mnożenia bez kalkulatora ani róż , i trzeba go ignorować nie można zniżać się do jego poziomu) kolesiostwo to standard. atmosfera w robocie jest okropna brak poszanowania osoby, polecam prace żeby się zahaczyć i przezimować. Sam zobaczysz jak jest, zwłaszcza że wciągu trzech miesięcy odeszło trzech pracowników z co najmniej z dwuletnim stażem, to chyba o czymś świadczy.

Ja jestem
@Hfjjfjf 14.03.2018 20:49

To się nazywa dysleksja jeżeli wiesz co to jest

Agnieszka

@malolat, widzę, że pasują Ci warunki finansowe w GABONA. Czy do podstawowego wynagrodzenia możesz liczyć na jakieś dodatki w postaci premii? Jak przedstawiają się inne benefity, które opcjonalnie mogą zostać Ci zaproponowane przez tego pracodawcę?

malolat

Jak ktoś lubi popracować fizycznie w nie miłej atmofserze gdzie żądzą (dwuch kierownikó i mistrz nie jaki pan Jacek wiecznie coś mu nie pasuje i krzyczy)układy kolesiostwo i nie równe traktowanie (faworyzowanie starych pracowników ),to jak najbardziej polecam .Co do pieniedzy to nie jest zle jeden plus

Tadzik na góre

porażka porażka i jeszcze raz porażka w firmie panuje kolesiostwo i układy rodzinne o czym świadczy ostatnia ocena pracowników przez kierownika ogólnie praca nie trzyma się kupy wszystko obliczone na jak najszybszą realizacje zamówień Na chali panuje ogólny (usunięte przez administratora) zawsze czegoś brakuje albo jest nie na tym miejscu co trzeba co jest konsekwencją robienia wszystkiego jak najszybciej żeby towar od razu po przyjęciu trafił na półki Jedynym plusem jest elegancka pani Kasia z recepcji która przechadza się po magazynie i jest na co popatrzeć ;)

Fgh

Gabona i Trena.pl to firmy w których możesz pracować jeśli: nie przeszkadza Ci brak umów, aneksów. Jeśli lubisz gdy przełożony wrzeszczy, zamiast coś wyjaśnić. Jeśli lubisz pracować bez planu działania. Jeśli lubisz częste zmiany. Jeśli lubisz być obserwowany kamerami z każdego kąta.

Mjis
@Fgh 14.07.2017 22:54

zwolniony za lenistwo hejter to na pewno bardzo miarodajne źródło o firmie ;) Gabona daje możliwości rozwoju osobom, które naprawdę pracują, a nie piszą jednego maila przez cały dzień i siedzą na fejsie. Umowa również jest na czas.

anna

Pojawiło się ogłoszenie - pracownik magazynowy/ Czy kobiety też mogą tam składać cv? bez uprawnień na wózki widłowe ciężko będzie pracować?

Agnieszka

@młody napisałeś, że GABONA ma swoje plusy i minusy. Mógłbyś, bazując na swoim doświadczeniu, w tej firmie je wymienić? Twój komentarz będzie ważny dla wszystkich zainteresowanych rozpoczęciem współpracy z tym pracodawcą.

stary

Firma Gabona jest dobrą firmą która ma dobrej jakości towar. Praca w biurze nie jest chyba ciężka, pracownicy którzy przeszli z magazynu do biura nie słyszałem żeby narzekali. Ale żeby przejść z magazynu do biura trzeba mieć kogoś kto się wstawi za tobą. Natomiast praca na magazynie jest bardzo specyficzna, żeby praca ci odpowiadała kierownik musi cię polubić jeżeli tak się stanie to możesz robić co ci się podoba a jeżeli nie to masz dawaną najgorszą pracę z możliwych. I nawet jeżeli będziesz dawał z siebie 120% możliwości kierownik podejdzie i powie ci że za wolno pracujesz. Obserwowanie przez kamery pracy na magazynie to standard w firmie zobaczą że z kimś gadasz to ci utną premie. Wymagają żebyś się nie spóźniał a zebrania organizują po 16 godzinie w twoim wolnym czasie. I co najważniejsze brak szacunku do pracownika o urlop jednodniowy to prawie musisz błagać a jak weźmiesz na żądanie to ci utną premie. Jednym słowem odradzam chyba że strzelasz z ucha takich lubią.

młody
@stary 12.11.2017 17:20

W grupie koło 40 osób zawsze znajdzie sie jakaś czarna owca która musi wypocić sie w internetach.Szkoda że to zazwyczaj najgorszy pracownik.Kamery w magazynie to juz chyba standard wszędzie wiec dla osoby która nie ma nic na sumieniu to chyba żaden problem.Firma jak każda ma swoje plusy i minusy

Agnieszka

@Stix czy monitorowanie pracy za pomocą kamer jest jedynym powodem, dla którego nie polecasz tej firmy? Mógłbyś rozwinąć swoją opinię o pracodawcy jakim jest GABONA? Jakie są Twoim zdaniem plusy tej firmy?

Stix

Nie polecam. Firma jako firma super się rozwija jednak pewne osoby zamiast pracować obserwują na kamerach obraz z kamer...kto jak ruszy nogą/ręką, jak siedzi i kiedy wstaje

Bjjdjdjdjdjjd

Nie jest najgorzej jako magazynier dostaje się na początku umowe zlecenie po miesiącu jest umowa o prace na trzy miesiące a potem umowa o prace na 4 lata i co najwarzniejsze nie za najniższą krajową Praca na jedną zmiane 8-16 co rzadko zdarza się na magazynach Praca nie należy do najlżejszych tzeba się orobić zwłaszcza jako nowy pracownik ,atmosfera jest bardzo dobra

emka

A jak wygląda praca w księgowości? Jakie są tam zarobki i przełożony?

emka
@YYYY 28.09.2017 14:59

dzięki ! cenna podpowiedź :-) nie będę się pakować w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Maro

Bardzo kiepska firma,zapieprz, na poczatku umowa zlecenie,robisz wszystko na magazynie raz tu raz tam,zarobki 2000tys na start po kilku latach jak sie nie bedziesz spoznial do pracy nie bral wolnego to i zarobisz 3 ale to wszystko zalezy od kierownictwa,Nie polecam

Dżudi

jakie warunki na Sp. ds. zakupów?

Tynek

Jakie daja warunki finansowe na stanowisku magazynier i na jakie zmiany jest praca? Warto isc tam do pracy?

Hhjdhdhdhdh
@Tynek 07.08.2017 20:04

Pierwszy miesią umowa zlecenie pużniej umowa o prace na okres prubny na trzy miesiące ze stawką około 2700 brutto a puzniej umowa na 4 lata z bodobną stawką plus premia Praca tylko na jedną zmiane w godzinach 8-16

Denim

Na rozmowie o pracę dopytujcie jaki rodzaj umowy o pracę dostaniecie. Mówią że dają umowę o pracę (co normalny człowiek uważa że na czas nieokreślony), a potem dają umowę o pracę na czas określony: okres wypowiedzenia 1 miesiąc i możliwość wypowiedzenia bez podania przyczyny. Firma postawiona na kruczkach prawnych.

Hejter
@Denim 20.07.2017 07:29

Podpisujesz umowy bez czytania i masz pretensje, że nie jest taka jak "myślałeś"? Faktycznie strasznie Cie skrzywdzili. P.S. Nigdy tam nie pracowałem, pisze to charytatywnie z nienawiści do imbecyli.

Agnieszka

Jakie macie opinie na temat GABONA w obecnym roku? Czy w firmie nastąpiły jakieś ważne zmiany, o których warto powiadomić użytkowników, przyszłych kandydatów?

asia

Ja używam kosmetyki tej firmy, i moge polecic szczegolnie przypadły mi bardzo kosmetyki do włosów, polecam.

Pracownik

Damian musial zostać poinformowany o braku przedłużenia umowy skoro tak mówi o firmie ;) Gabona to miejsce gdzie dają Ci szansę rozwoju i zdobycia doświadczenia. Nie skreślają człowieka po jednym błędzie tylko dają mu inne zadania, w których będzie mógł pokazać na co go stać. Pracodawca, który daje możliwość robienia tego co sprawia Ci fun to rzadkość.

gosc

czy ktos zostal juz zatrudnony na to stanowisko?

Zostaw opinię o GABONA - Ożarów Mazowiecki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GABONA