Auto Mix Krystian Klapuch

Skrzyszów

Opinie o Auto Mix Krystian Klapuch

Paweł 2014-10-15 11:38:41
Wszystko perfekt po ich montażu, auto mi chodzi rewelacyjnie
1
Daf 2014-10-31 16:45:14
Nie, nie i jeszcze raz nie. Wymienili pół instalacji gazowej, bo coś było nie tak. Po dwóch tygodniach okazuje się, że problem był z uszczelką od głowicy. I uwaga, teraz najlepsze - części które był "popsute" oceniło dwóch innych gazowników i są w 100% sprawne. Poczytajcie sobie opinie na największym forum gazowym o nich. Złodziejstwo i tyle
10
Rkas 2015-04-24 16:13:01
zamontowalem 2 auta u nich, mercedesa a klasa i berlingo, które jeździ w firmie. Obydwa pracują bez zarzutu, berlino ma przez 3 miesiące naśmigane 30tyś i jest po pierwszym przeglądzie gwarancyjnym i nic nie czuć że jeździmy na gazie a koszta obcięte o ponad połowe
4
Mariusz Zajaczkowski 2015-10-28 10:59:01
Gorąco polecam, dla mnie serwis jak i montaż w tej firmy przebija większość warsztatów, a wierzcie mi ze troche ich już w życiu zwiedziłem.
1
vw 2015-10-29 17:54:15
lipa z serwisem. wielcy znawcy a wymieniają wszystko na nowe częsi bo tak wygodniej z braku wiedzy . Dużo kasują a później się okazuje że usterka leży zupełnie gdzie indziej .
2
Klient 2016-01-28 22:05:11
Witam,
Pisze żeby ostrzec innych przed tym zakładem. Wszystko jest ok miło i przyjemnie jak się zakłada gaz, gorzej się robi jak przyjedzie się na gwarancje po coś im nie wyjdzie i nie jestem pierwszym któremu spartolili robotę. Mianowicie, założona została instalacja gazowa w październiku a już po niecałym miesiącu były pierwsze problemy takie jak szarpanie po przekroczeniu 4tys obrotów, gaszenie się silnika na gazie gdy silnik zimny, przy przełączaniu na gaz strasznie było czuć gaz w kabinie. Zajechałem do nich z ww problemami, naprawa miała trwać 2-3 dni przedłużyła się o ponad tydzień. Gdy chciałem się dowiedzieć co z samochodem to cały czas coś robią wymieniają części bez wiedzy klienta, a potem przeciągali dni bo mają stawkę 110zl za roboczo godzinę i wymieniali mi parownik przez 4 dni który był nie odpowiedni do mocy silnika a przecież dokładnie wiedzieli jakie maja auto. Przez cały ten czas słuchałem ze już kończą itd i na 99% auto będzie gotowe na jutro, niestety te "jutro" trwało tydzień. Oddałem auto na gwarancje wymienili polowe cześci bo były niby złe a miesiąc wcześniej przed założeniem gazu samochód miał być sprawdzony czy wszystko będzie ok przed założeniem instalacji i widocznie był gdyż instalacje założyli i nikt mi nic nie mówił ze lewe powietrze ze złe jest to czy tamto wszystko było ok po wyjechaniu z warsztatu już chyba nie. Obsługa w sklepie przemądrzała w szczególności kobieta w okularach za biurkiem, pyskata i co to ona nie jest, chyba tylko jeden gość jest tam na poziomie i z nim właśnie załatwiałem potem sprawy co prawda bo wielkiej burzy w biurze ale za to na drugi dzień auto gotowe, rachunek pomine bo szkoda gadać ale dali upust aż 20zł!!!. Uwaga też na samochody zastępcze nie są ubezpieczone od nieszczęśliwych wypadków jak np szyba trafiona kamieniem, co się nie stanie z samochodem klient płaci. Nie jestem pierwsza osoba z tego co się dowiedziałem ze założą instalacje a potem i tak trzeba jechać na serwis i ogólny rachu
4
xA 2016-03-06 21:09:15
polecam
profesjonalna i miła obsługa, wszystko szybko, terminowo i bez problemów, Auto śmiga, instalacja działa prawidłowo, liczę na długą i udana wspólprace
pozdrawiam
1
Krystian Klapuch 2016-03-07 13:16:30
Witam.
Przeczytałem Pana komentarz chyba „ze 100 razy” i nie potrafię sobie wytłumaczyć co Panem kierowało opisując całą historie z Pana autem w tak zakłamany sposób.

Na początek wyprostujmy kilka faktów:
1. Montaż instalacji odbył się we wrześniu 2015 roku a nie tak jak Pan pisze w październiku, stan licznika wynosił 178tyś km.
2. Na serwis zgłosił się Pan dokładnie 19/01/2016 przy stanie licznika 186tyś km co potwierdzają zlecenia podpisane przez Pana, robiąc prosty rachunek nie był to miesiąc od montażu jak Pan pisze tylko 4 miesiące i 8tyś km później.

Przyjeżdżając na serwis zgłosił Pan głównie problemy na zimnym silniku, gaśnięcie przy wysprzęgleniu, brak mocy powyżej 4500 obrotów jeżdżąc na gazie i pojawienie się kontrolki check engine. Został Pan poproszony o odstawienie samochodu gdyż zgłaszanych problemów nie byliśmy w stanie zdiagnozować na miejscu gdy silnik był kompletnie rozgrzany.

Pracownik zajmujący się samochodami zastępczymi wydał Panu nasz samochód oczywiście informując Pana, że nasze starsze samochody nie są wyposażone w polise AC, jednakże dostał Pan również propozycję wynajęcia sobie samochodu nowego z pełnym pakietem ubezpieczeń, którego koszt wynosi 50zł na dobę a naliczanie opłaty kończy się po 3 dobie. Podziękował Pan za tą propozycję stwierdzając, że starszy samochód w zupełności Panu wystarczy i że jeździ Pan bezpiecznie. Pana auto trafiło na warsztat na diagnostykę gdzie okazało się, że musimy się zmierzyć z paroma problemami ale o tym później.

Wrócił Pan bodajże po 3 czy 4 dniach naszym samochodem zastępczym z wybitą szybą od strony pasażera stwierdzając, że kamień spadł z tira i tą szybę Panu wybił (kamienie w Pana świecie chyba latają w bok), dostał Pan propozycję zapłaty za wybitą szybę albo dostarczenie samochodu w takim samym stanie jaki Pan zabrał. Wyceniliśmy koszt wymiany szyby, wysprzątanie samochodu z miazgi po szybie i materiałem na 160zł. Stwierd
2
Krystian Klapuch 2016-03-07 13:18:49
Stwierdził Pan, że taką szybę można kupić na allegro za 30zł a u nas wymiana jest taka droga, jednak nie wziął Pan pod uwagę, że w naszym aucie szyby są o lekkim odcieniu zieleni i to nie te same co na allegro za 30zł i nie policzył Pan kosztów wymiany. Ostatecznie jednak nie skorzystał Pan z propozycji zwrócenia auta w takim samym stanie jak Pan zabrał mimo iż znalazł Pan szybę za 30zł.

Kolejna Pana wizyta w mojej firmie miała miejsce tego samego dnia, kiedy odwiedził nas Pan razem ze swoim ojcem czyli właścicielem samochodu, który wrzeszcząc i bluzgając zaczął walić pięścią w ladę, ku zdziwieniu pozostałych klientów i moich pracowników w sposób agresywny domagał się zwrotu samochodu, czego potwierdzenie mamy na zarchiwizowanych nagraniach z biurowego monitoringu. Tutaj chciałem również wspomnieć, że był Pan wcześniej informowany telefonicznie jaki jest problem z Pana autem i czym się aktualnie zajmujemy.

Naprawa Pana samochodu zakończyła się po 5 dniach roboczych, trzeba było zmierzyć się z kilkoma zagadkami, gwarancyjnie wymieniliśmy reduktor gazu, a pozostałe zgłaszane problemy leżały w osprzęcie silnika. Nie pracowała sonda lambda, która zacinała się i brzydko mówiąc „robiła nas w konia” a przepustnica powietrza można powiedzieć, że była „zabetonowana”. Sonda została wymieniona (starą sondę otrzymał Pan z powrotem) a przepustnica została gruntownie wyczyszczona i zaadaptowana, tutaj również chciałem zwrócić uwagę, że nie poniósł Pan nawet kosztów wymiany samej sondy co potwierdza poniższa faktura, która końcowo opiewa na 577zł:
1
Krystian Klapuch 2016-03-07 13:20:05
(usunięte przez administratora) Twierdzi Pan że spartoliliśmy robotę, że przeciągaliśmy naprawę bo liczymy za każdą roboczogodzinę, że wymieniamy części bez Pana wiedzy, co za obłuda, ja Pana pytam Panie Cegliński jak Panu nie wstyd? Czy rachunek, który Pan otrzymał opiewa na te wszystkie roboczogodziny przez które zajmowaliśmy się Pana autem? Czy ktoś Pana naciągnął na koszty? Przecież równie dobrze mógł Pan sobie pojechać do swojego mechanika wymienić sondę i zrobić porządek z przepustnicą. Ale po co? Skoro Pan wyszedł z założenia, że winna wszystkiemu jest instalacja LPG.

Uważa, Pan również, że obsługa w biurze jest pyskata, a ja pytam jak się zachowywać wobec człowieka, który obraża wszystkich dookoła, wali pięścią w ladę i zachowuje się agresywnie?

Na koniec również chciałem Panu przypomnieć, że jeden z moich pracowników kontaktował się z Panem telefonicznie po upływie jakichś 2 tygodni od naprawy, pytając jak się sprawuje auto. Odpowiedź brzmiała, że silnik pracuje wyśmienicie i że jest Pan bardzo zadowolony a mimo wszystko ma Pan taki tupet, żeby w tak obelżywy sposób przeinaczać fakty w swoich postach na chyba wszystkich forach związanych z motoryzacją.

Mam nadzieję, że znajdzie Pan sobie nowy warsztat do obsługi tej schludnie założonej instalacji (jak sam Pan ją ocenił w swoim wpisie), w naszych okolicach jest wiele warsztatów partnerskich STAG, gdzie być może będzie Pan obsługiwany gwarancyjnie o ile bramy tych warsztatów nie zostaną przed Panem szybko zatrzaśnięte.

Zaznaczam, że to nie jest jedyny odzew z naszej strony, bo nie pozwolę sobie na takie oszczerstwa na forum publicznym co szkaluje dobre imię mojej firmy. Od czasu Pana wpisu te nieprawdziwe obelgi mogło przeczytać dużo potencjalnych klientów co w konsekwencji mogło doprowadzić do strat finansowych mojej firmy. Proszę zatem oczekiwać na kontakt mojego prawnika.

Z poważaniem
Krys
1
Klient 2016-03-08 15:40:09
Nie dawno napisałem negatywną opinię na temat zakładu Auto Mix Skrzyszów, była to jednak opinia pisana pod wpływem nerwów i emocji, za którą chciałbym przeprosić właściciela, jak i wszystkich potencjalnych klientów, oraz za niewłaściwie zachowanie w biurze obsługi klienta. Teraz z upływem czasu widzę, że instalacja jest założona profesjonalnie a serwis był na najwyższym poziomie. Samochód po przejechaniu ponad 2000km od czasu serwisowania sprawuje się bez zarzutu. Była to usterka czasochłonna, gdyż działa się nie zawsze i niekiedy na zimnym silniku. Naprawa trochę trwała ale z biegiem czasu doceniam prace która zaowocowała działającą już w pełni instalacją. Części zostały wymienione na markowe (sonda NGK) i jak się dowiedziałem ponad stan (reduktor do 350KM). Po dokonaniu naprawy dostałem rabat na wymianę sondy, a części związane z instalacją były wymienione w ramach gwarancji. Koniec końców zawsze można się dogadać i są otwarci na klienta, po usunięciu wszystkich usterek polecam ten zakład.
1
Paweł 2016-03-21 22:37:16
Około 400 000 kilometrów przejechanych samochodami z instalacjami gazowymi zamontowanymi w "AUTO-MIXie" sprawiło, że wybór "gazowni", która zajmie się nowo zakupionym samochodem był oczywisty. Kolejna sekwencja w samochodzie. Jakość na najwyższym poziomie. Polecam :)
1
Adrian - Octavia, Peugeot 207 2016-04-07 20:56:37
Witam
Jestem bardzo zadowolony z usług firmy Automix, podejście Pana Krystiana jest rewelacyjne przed kupnem każdego samochodu konsultowałem z nim możliwości założenia instalacji LPG. Moja Skoda przejechał na gazie juz 380000km a Peugeot mojej żony cos koło 20000km - odpukać w niemalowane aby tak dalej sie tanio jezdziło. W poniedziałek odstawiam do AutoMix moje nowe auto Opla Insignię 1.6Turbo 180KM - oczywiscie przed zakupem znów konsultowałem z P. Krystianem jaka instalacje proponuje założyć do mojego auta.
Napewno napiszę jeszcze jak wyszedł montaz tej instalacji i podziele sie z Wami spostrzeżeniami. Pozdrawiam wszystkich fanów LPG :-)
1
Remi Pontiac transsport 3.1l 2016-04-29 14:46:07
Bardzo profesjonalne podejście do klienta,miła obsługa , samochód po założeniu instalacji gazowej został oddany w terminie, w przystępnej cenie, możliwość wypożyczenia samochodu zastępczego to ogromna wygoda. Polecam warsztat AutoMix bo mimo rzadkiego modelu samochodu instalacja gazowa jest założona w sposób estetyczny, nie stwarza niemiłych niespodzianek na drodze . Udana inwestycja, teraz koszty jazdy nie są takie straszne
1
czesław 2016-05-11 20:25:54
W mojej rodzinie w AUTO MIX SKRZYSZÓW montowało w swoich samochodach instalacje LPG już 5 samochodów ta instalacja były bardzo dobrze i profesjonalnie zamontowane i spełniały swoją role czyli oszczędności bardzo polecam ten warsztat.
1
Asbets 2016-09-09 18:33:15
Instalacja LPG wykonana tutaj jakieś 1,5 roku temu działa bezproblemowo. Poza tym wykonywałem kilka napraw niezwiązanych z gazem w tym warsztacie min. wymiana rozrządu. Wszystkie naprawy wykonane bardzo dobrze. Miałem okazję także korzystać z pomocy drogowej. Samochód pojawił się na miejscu szybko.
1
Jarek 2016-09-14 20:18:13
Jako jedyny zakład w okolicy gdy zadzwoniłem i powiedziałem jakie mam auto odrazu powiedziano mi że przy moim silniku potrzebna jest instalacja z lubryfikatorem, za co jestem szefowi bardzo wdzięczny. Instalacja wykonana bardzo fachowo , porządeczek pod maską wszystko pięknie poukładane i zamontowane, Instalacja chodzi prawidłowo można by rzec perfekcyjnie. Właściciel bardzo porządny człowiek pomimo iż okazałem się trudnym klientem bo niesłusznie przedstawiłem swoje pretensję zostałem wysłuchany ze spokojem oraz przyjęto moje przeprosiny. Szef zakładu jest bardzo poukładanym człowiekiem i potrafi doradzić oraz pomóc w trudnych chwilach, pełen profesjonalizm. Co do działania instalacji chodzi ona perfekcyjnie i przy tak wielkiej masie pojazdu spala niewiele gazu po prostu znakomicie wyregulowana . Cały warsztat to profesjonalny punkt obsługi, nie omieszkam wspomnieć o możliwości auta zastępczego co jest wielkim udogodnieniem. Polecam w 100%
1
Przemek.J. 2016-09-19 12:24:52
Witam. W Auto Mix Skrzyszów montowałem instalację gazową w swoim samochodzie (Skoda Favorit), bardzo profesjonalne podejście do klienta, solidny montaż instalacji, samochód na gazie działa bez problemu, polecam.
1
Agnieszka 2016-10-05 10:59:48
O AutoMix usłyszałam kilka lat temu w radio. Długo zastanawialiśmy się z mężem, czy warto. Teraz wiemy WARTO!!!
W sumie założyliśmy tam instalacje gazowe do 3 aut i z czystym sumieniem polecaliśmy rodzinie czy znajomym. Na wielki plus jest poczekalnia, gdzie można zaczekać na swój samochód, a nie pod przysłowiową "chmurą". Kolejny atut to samochód zastępczy. Firma świadczy usługi na wysokim poziomie oraz ma profesjonalne podejście do Klienta.
2
Krzysztof Grabiec 2016-10-11 08:23:37
Polecam Gorąco. Miła obsługa oraz serwis na bardzo wysokim poziomie.
Kris 2016-10-18 00:15:15
Bardzo solidna firma szybko i rzetelnie
1
Mariusz Wrożyna 2016-10-24 20:24:45
Bardzo polecam firmę Auto Mix. Jest to mój trzeci samochód, w którym firma Auto Mix założyła mi instalację gazową. Nigdy nie było żadnych problemów , a przejechałem łącznie około 120 tys. kilometrów. Szef konkretnie odpowiada na pytania. Rzetelne podejście do Auta - m.in. protokół przyjęcia do montażu LPG, ocena auta, diagnoza silnika przed przystąpieniem do montażu. Dogłębne wyjaśnienie nurtujących kwestii. Polemika z klientem na wysokim poziomie. Pani w okularach przyjmująca klientów jest bardzo miła z poczuciem humoru.
POLECAM
1
MarcinP. 2016-11-24 22:26:44
Witam,
10 lat temu zakładałem instalację w moim aucie w firmie Auto-mix i muszę przyznać że ten czas upłynął bezproblemowo mimo iż w pewnym momencie przestałem serwisować instalację w w/w firmie, co świadczy o tym, że instalacja była założona w pełni profesjonalnie a eksploatacja przebiegała bez żadnych problemów.
Po upływie 10 lat zmuszony byłem wymienić butlę gazu więc udałem się do Auto Mix.
Byłem świadom, że po takim czasie i przebiegu blisko 200 000 tyś km wymianie może ulec więcej rzeczy niż tylko butla, jednak oczekiwałem w razie takiej konieczności informacji o ewentualnym zajściu takiej potrzeby.
Mam parę uwag do firmy a mianowicie to , że nie było informacji o konieczności wymiany dodatkowych części, co spowodowało , że nie byłem przygotowany finansowo na taka sytuację a jeden telefon oszczędził by mi niemiłego rozczarowania, gdy zostawiałem samochód w serwisie dostałem informacje , że na drugi dzień auto będzie gotowe,ale zadzwonią do mnie. Na drugi dzień nie otrzymawszy żadnej wiadomości zadzwoniłem do Auto Mix i dowiedziałem się iż z uwagi na wadę nowego zbiornika gazu samochód nie będzie dziś gotowy, ale dostałem zapewnienie, że w kolejnym dniu auto będzie na pewno gotowe, tak więc przyjechałem do zakładu następnego dnia. Samochód nie był jeszcze gotowy ale otrzymałem informację, że niebawem będzie więc czekałem, co nie było dużym problemem.
Nadmienie, że chciałem wykonać w firmie przegląd okresowy, z uwagi na zbliżający się termin.
Ku mojemu niemiłemu zdziwieniu po otrzymaniu auta okazało się że w samochodzie awarii uległy hamulce( wyciek płynu) , na potępienie zasługuje fakt, że pracownik, który odstawiał auto nie przekazał tej informacji, a musiał się zorientować gdyż pedał od razu uciekł mi do podłogi. W samej firmie w sumie też nikogo ta sytuacja nie zainteresowała, więc byłem skazany tylko na siebie. Tak więc zostałem z uszkodzonym samochodem, bez przeglądu.( liczyłem na rabat)
Generalnie zastrz
1
MarcinP. 2016-11-24 22:37:37
Generalnie zastrzeżenia dotyczą lekkiego chaosu jeżeli chodzi o planowanie zakończenia napraw, oraz o brak informacji dotyczącej dodatkowych kosztów, czy przedłużonego terminu remontu.
Mam nadzieję, że właściciel firmy czyta to forum i może chodź trochę weźmie moje wypociny pod uwagę, gdyż firma generalnie jest OK godna polecenia.
1
Krystek 2016-11-29 11:45:28
Polecam wszystkim miła i profesjonalna obsługa. Liczę na dalszą współpracę. Kolejny samochód będzie gazowany u nich.
1
Zostaw swoją opinię o Auto Mix Krystian Klapuch - Skrzyszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auto Mix Krystian Klapuch