Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o YORK

Pracowałeś w firmie YORK i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
noki - 2015-01-05 22:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
noi jest kasa ,brawo panie biurowe,wyplatka na koncie
zdjecie uzytkownika
niepazerny - 2015-01-06 23:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Będzie odnośnie premii świątecznej. Przede wszystim zacznijmy od tego, że premii świątecznej nie ma nikt z nas zapisany. Więc z czym my tu dyskutujemy To przyjemny dodatek jaki co roku wywołuje uśmiech każdego z nas. Zarząd chyba jakoś nie do końca przejrzyscie wyraził się nt. zasad przydziału premii świątecznych. Już na pierwszej prezentacji pokazane były wzrosty wypracowane przez poszczególne działy. Ja wiem w jakim dziale pracuje więc dla mnie było jasne jaka będzie ta premia na tamten czas. Były też określone warunki przy jakich premia zostanie wypłacona: zysk, poziom wzrostu, absencja chorobowa. Ten kto wypłaca nam premię ustalił nam warunki. Poziom wzrostu sami widzicie jak jest. Nasz główny rynek załamał się. Znam jak to jest być na bezrobociu i wolę mieć przede wszystkim pracę. Absencja chorobowa. Słyszałem że ktoś tam ma coś ok 170 zł premii. To ile tyś "chorował"? Jak ktoś pracował przez cały rok bez chorobowego to ma 350 zł. To tylko 50 zł mniej niż rok temu. Zastanówmy się co znaczy te 50 zł. 3 paczki fajek, litr wódki, jedna impreza. Dla mnie te 50 zł to banknot. Nie sprawia że czuję sie ani bardziej bogaty ani biedniejszy. Jak każdy normalny dorosły człowiek cieszę się jak to 50 zł więcej jest w mojej kieszeni ale jak nie ma to też nie ma tragedii. Teraz spójrzmy jak to wygląda w ogóle. Większość osób u nas pracuje na różnych stanowiskach produkcyjnych (podstawowa, wtryski). Te osoby przy spełnieniu wymagań dot absencji i wzrostu dostały premie wyższe niż rok temu. Brawo!!! Dużo osób dostało większe premie niż we wcześniejszych latach. Ja się cieszę ich powodzeniem, choć sam mam 350 zł (bo ani dnia na L4). W jednej z wypowiedzi usłyszałem o głosie magazynu. Rozmawiałem z wieloma osobami we firmie.Z reguły Ci którzy mają bliżej do 350 narzekają mniej. Ci którzy są bardziej pomocni i serdeczni w pracy też nie narzekają. Z życia wiem że narzeka ten co ma dużo czasu i jest do tego przyzwyczajony :-) Ta więc Panowie plan na 2015 rok zmieniamy nawyki w dziedzinie narzekania i starajmy się wypełnić sobie czas w pracy (wydajność). Magazyn będzie wyglądał czyściej, mniej plotek będzie w alejkach. Ktoś to na pewno zauważy i za rok premie będą wyższe. Choć po tym roku sam mam nadzieję że premia będzie po 400 zł dla wszyskich jak było to we wcześniejszych latach. Wtedy nikt z nikim sie nie kłócił. Nie wychodziły nasze polskie przywary a sposób kalkulacji premi prosty jak budowa cepa. DO wszystkich tych których potrącenia z tytułu chorobowego tak bardzo bolą w sercu przypominam, że dopóki pracodawca będzie płacił nam pierwsze 33 dni zwolnienia wynagrodzenie chorobowe tak jak to jest w ustawie dopóty będzie on nas motywował byśmy mniej chorowali ;-) To też proste jak budowa cepa.
W kwestii kradzieży PP w pełni zgadzam się z magazynem. Skoro winowajca został ustalony osoby jakie zostały niesłusznie ukarane powinny otrzymać należną im rekompensatę
zdjecie uzytkownika
yorge - 2015-01-12 09:30:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakimi autami jezdza przedstawiciele handlowi? (Marka, model,z kratka czy bez, gps). Jakie zarobki, atmosfera?
zdjecie uzytkownika
helena - 2015-01-12 14:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to dlaczego nikt z 'Góry' nie pomoże Magazynierom i nie odezwie sie w sprawie zabrania pieniędzy za polipropylen? to od was powinno wyjsc z zreszta jak wy mozecie miec czyste sumienie wiedzac ze okradliście pracowników!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-01-12 15:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie oni zabrali niech oni teraz sie rusza i cos zrobia w tej kwestii, najlepiej cicho siedziec......ale jak ktos wczesniej napisał jak siedza tam barany to co sie dziwic!
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-01-15 15:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co raz lepiej w tej robocie się robi, kolejny złodziej złapany.
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-01-16 04:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2015-01-15 15:21:18]:
kto nic nie wiem????
zdjecie uzytkownika
nnn - 2015-01-16 19:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jaja kto to taki?
zdjecie uzytkownika
kriss - 2015-01-25 15:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiesz ? wszyscy kradną!!!!
zdjecie uzytkownika
bee bee - 2015-01-31 22:17:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yorge - 2015-01-12 09:30:09]:
dla ciebie to tylko 50 zl... dla kogos to tydzien jedzenia..jak siedzisz w biurze i zarabiasz duzo to 5 dych dla ciebie zwala..po pierwsze te wasze tabelki to co maja znaczy? niby mamy wglad jak firma prospruje tak. A w te tabelki to ty se mozesz nawet gowno wpisac. musial bys pokazac wszystkie faktury zebym mogl Ci uwierzyć. ta prezentacja co byla cala z zarzadem i dyrekcja to pic na wode. PRAWDA JEST TAK ZE MACIE GDZIES PRACOWNIKOW. Bo nawet jak tak wychodzi z tych tabelek waszych,to wstyd wam zebyscie dali takie smieszne sianio magazynowi... pizdzi tam jak w rzezni. A Ty kłamca kłamca przestan walic w ch... jestes jak marionetka, albo lepiej jak flaga. jak zawiej tak Ty stoisz. nic nie umiesz wywalczyc dla nas.
zdjecie uzytkownika
rysiu - 2015-02-10 20:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cieszmy sie że nie zwalniają,a te urlopy przymusowe nic dobrego nie wróżą
zdjecie uzytkownika
maurycy - 2015-02-11 13:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi się w Yorku podoba na magazynie.Siano tez nie jest najgorsze ☺
zdjecie uzytkownika
job - 2015-02-11 22:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podoba ci się nygusie bo stoicie tylko przy wrotach na produkcje i luzik śmichy chichy i dziewuszki oglądasz,ciekawy jestem kiedy tam kamery zawitają ?
zdjecie uzytkownika
zbulwersowany z produkcji - 2015-02-14 01:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
magazyn pierwszy wychodzi też z pracy równo z buczkiem, to ciekawe ile przed końcem pracy są już po pracy warto by było się temu przyjrzeć
zdjecie uzytkownika
albert - 2015-02-19 06:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gora woli takie bzdury-kto stoi kto szybciej wychodzi kto gada,,,,,,,a zeby kase oddac to juz nieeee,szok jakie młoty rządza ta Firma!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
jula - 2015-02-19 21:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dlaczego żle piszesz o firmie ,która cię karmi,nie chcesz pracować to wynocha!!!!!
zdjecie uzytkownika
lulu - 2015-02-20 20:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no
zdjecie uzytkownika
marti - 2015-02-22 21:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
odnosnie tych złodzieji to tolerancja w tym zakładzie nie zna granic .Ci ludzie czuja się bezkarni bo widocznie coś za to robią dla firmy .Polipropylen w porównaniu z innymi rzeczami jakie tu sie dzieją to szok ,życzymy powodzenia dyrekcji w dalszym tolerowaniu nie legalu .Dyrekcja otwórzcie oczy !!
zdjecie uzytkownika
ex-pracownik - 2015-02-24 10:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich,
kilka lat temu zatrudniłam się w YORKU. Pracowałam sumiennie, robiłam nadgodziny a co więcej zrozumiałam wiele procesów w YORKU.Pracowałam tam na tyle długo aby poznać większość ludzi i zapoznać się z funkcjonowaniem poszczególnych działów.
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to kompletny brak kompetencji wielu osób które pracują na stanowiskach mistrzów , kierowników a nawet dyrektorów.W tej firmie wszyscy tak jak większość zauważyła liczy się kolesiostwo - to prawda! Masz plecy, masz układy to masz dobrze. Jesteś zwykłym pracownikiem,"robisz jak koń w polu od rana do wieczora" po czym na koniec przyjdzie mistrz i niedorzecznym stwierdzeniem Cie wyzwie, zabierze premie która Ci przysługuje i będzie tak długo Cie mobingował aż się psychicznie wykończysz.Rzeczy jakie się dzieją w firmie nadają się tylko do programu Elżbiety Jaworowicz a najlepsze jest to,że po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawsze dostaje robol, a winowajca awans.
No i na koniec moja ogólna, prywatna opinia na temat firmy YORK.
Jeżeli jesteś młody/młoda, mieszkasz blisko, nie masz pracy a chcesz otrzymywać pensję reguralnie na konto oczywiści możliwie najniższą a do tego masz na tyle silną psychikę żeby wytrzymać pracę z furiatami i hipokrytami to składaj już dzisiaj tam podanie o prace... Zdecydowanie nie polecam tej firmy.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-24 19:17:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WSZYSTKO TO BZDURY I POMOWIENIA ,WYWALILI CIĘ I ROZGORYCZENIE CZUĆ NA KILOMETR!!!!!NAWET DOMYŚLAM SIĘ KIM JESTEŚ...
zdjecie uzytkownika
witek - 2015-02-28 14:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to ladne tutaj oskarzenia ida... no dobra to pracowniku jak wiesz lepiej niz ex pracownik to napisz jak jest naprawde w yorku bo przeciez trzeba by bylo zebyscie powiedzieli mi cos wiecej, generlanie to chcialbym sie dowiedziec tylko merytorycznyhc rzeczy a nie waszych ocen da rade cos takiego dostac?
zdjecie uzytkownika
przyjdzieCzas - 2015-02-28 16:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [albert - 2015-02-19 06:12:20]:
Uwazaj donosicielu,bo i Tobie sie kiedyś noga podwinie.
zdjecie uzytkownika
przyjdzieCzas - 2015-02-28 16:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedź jest skierowana do zbulwersowanego z produkcji,a nie do alberta
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-03-01 12:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak gadacie glupoty a nie poszukacie sobie nic lepszego
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-01 16:54:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co człowiek to opinia, w zależności kto jakie ma stanowisko i jak głęboko siedzi w D...e u przełożonego. Ogólnie w tym zakładzie panuje mobbing i donosicielstwo w wysokim stopniu. Wszystko to napędzają bracia B którzy kręgosłupa moralnego niestety nie mają, nie szanują nikogo i niczego więc też nigdy szacunku pracowników mieć nie będą. Atmosfera jest okropna ciągłe straszenie że cię zwolnią albo przeniosą, tworzenie sztucznych stanowisk szefów itp żeby człowiek czuł się coraz bardziej pilnowany i zaszczuty i wszędzie zaglądające przez ramie kamery. Jeśli ktoś lubi pracować w nerwach i stresie to polecam. Ale pamiętajcie na Yorku świat się nie kończy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YORK
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy YORK?
Zadaj pytanie