logo Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Zeus 2009-06-18 15:06:30
Firma Raben kojazy mi sie ze slowem
stresujaca
Mozliwosc rozwoju zawodowego:niska
Negocjacje finansoweto:2000-2500zl netto
1
Wózkowy 2009-09-15 21:17:57
E tam narzekacie ja pracowałem w Lublinie to tam dopiero jest zawierucha z premiami ( których w dobie kryzysu nie ma i chyba nigdy już nie będzie, a imprezy firmowe jako słowo zostało wymazane ze słownika języka polskiego ) i kasą .
1
andrzej 2009-09-16 18:36:24
Przewoźników traktuja fatalnie, ciagłe kary i obcięte premie za byle co, zero szacunku dla człowieka, większa połowa myśli że wszystkim rozumy pozjadali, nie polecam!!!!!!!!
1
taki jeden 2010-04-21 22:58:17
Narzekacie.. też pracuje w tej firmie i nie powiem idealnie nie jest, ale nie jest najgorzej. Przyznawanie premii zależy od pracy pracownika, jeżeli była bez zastrzeżeń to premia zawsze była. Nowy pracownik zawsze ma ciężko, ale to wszędzie tak jest, wiadomo nowy nic nie wie, więc też nie ma nic do powiedzenia. Ale w sumie jakby mnie zwolnili, podając powód, że sobie nie radzę to też bym narzekał... Cieszcie się ludzie, że jest praca!!
anonim 2011-06-27 17:31:27
nie sądzę by był tu powód do radości, skoro ktoś sponiewiera ludźmi, a traktowanie współpracowników po partnersku jest większości obce... żenada
tq 2011-06-27 17:34:30
osobiście uważam, że jest to NAJWIĘKSZA PORAŻKA, kiedy ludzie wydają takie opinie o swoim były, obecnym pracodawcy!!!!
krzychu 2011-06-30 09:50:32
A ja jestem zadowolony z pracy u podwykonawcy rabena, placi na czas praca jak kazda inna, mysle ze nawet lepsza od typowej kurierki, bo nie musisz sie zajmowac malymi paczkami tylko wiekszosc palety. Moze i wspomniany wyżej pan W. zle traktuje pracownikow, ale są tam też inni normali przewoźnicy, którzy mają 2, 3 auta, sami też jeżdżą i traktują pracowników porządku. Osobiście polecam, można dobrze zarobić i praca głównie Wrocław i okolice.
2
pixi dixi 2011-08-22 01:04:40
Chciałem się tam zatrudnić. Rozmawiałem telefonicznie z (usunięte przez administratora)? Odzywa się jakby łaskę robił, a cały świat należał do niego. Już tam nie chce pracować.
m 2011-11-16 09:16:34
(usunięte przez administratora) to podwykonawca firmy Raben a nie firma Raben jako taka.
Ludzie, lokujcie swoje opinie w odpowiednich miejscach, bo to że pracujecie na rzecz Rabena, nie znaczy, że jest on Waszym pracodawcą.
związkowiec 2012-02-25 23:53:36
witam. Czy słyszeliście ze założyliśmy związek zawodowy w Raben Polska?Działamy od 04.10.2011 Pracujemy w gądkach pod Poznaniem jest nas już ponad 160 osób!!! Im więcej nas będzie tym więcej zdziałamy. już jeden oddział się sam odezwał do nas!! (usunięte przez administratora)
1
andrzej 2013-01-08 14:22:06
anonim - 2011-06-27 17:31:27

nie sądzę by był tu powód do radości, skoro ktoś sponiewiera ludźmi, a traktowanie współpracowników po partnersku jest większości obce... żenada
Panowie jezeli przwoznik dostaje na fakturze 80tyś to odlczcie vat 23% podatek, paliwa przy tej sumie w rabenie musiał zuzyc za 36 tyś zusy wypłaty podatek drogowy za kazde auto to nawet do 3 tyś, oc ubezpieczenie towaru obowiązkowe około ponad 10 tyś i wiele innych które jeśli zawali chodzby jeden miesiąc to rujna - przewożnicy pracujący w rabenie to chluba naszego narodu ostatni ludzie prawdziwej pracy,aby wyjść na czysto i co jakiś czas zmienić samochód cała rodzina musi być najczesciej zatrudniona w czyni rodzinnym oczywiście żona i dzieci soboty tak jak pracownicy nie mają-czy widziłeś kiedyś pracodawce który jak mu wypłacili fakture leci na zakupy -najpierw [podatki opłaty wypłaty ALE wyjścia niema bo co pójdą na kuroniówke im nawet to nie przysługuje .CIESZMY SIĘ ŻE SĄ LUDZIE W NASZYM KRAJU KTÓRZY PRACUJĄ I NIE NARZEKAJĄ A JAK KTOŚ WĄTPI TO ZACZNIJ SAM ZABACZYSZ JAK CIĘŻKO WALCZY SIĘ O PRZTRWANIE
jan 2013-01-08 14:36:13
PAOWIE-przewożnicy pracujący w rabenie są traktowani poniżej godności człowieka wykorzystywani a często też okradani z ciężko zarobionych pieniędzy pod pozorem pomyłki a tagże kar wymogi jakie raben ma do przewoziników są nie do spełnienia dlatego odpowiedzialność jest tylko na przewozinikach raben zabezpiecza sie na każdą sytuacje by nie mieć kłopotów , czesta kierowcy tez to odczuwają i winią za to boga duch winnego przewozinika
rudy 2013-01-19 18:37:28
anonim - 2009-06-18 14:53:16

Dodaj opinie o Raben - Wroclaw. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
TRAGEDIA zanim pójdziecie tam pytać o pracę zastanówcie się 100000 razy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tomasz 2013-08-14 14:00:55
Chciałbym uzyskać jakie ma zarobki kierowca w Raben Wrocław? Chyba nie może być aż tak źle bo jest to duża firma
1
Pawel wroc 2014-01-15 19:57:47
a ja chce się przyjąć na kierowcę do Rabena, są tacy co wiecznie narzekają. szkoda ze nie ma przyjęć ale poczekam
1
m 2014-02-04 23:55:10
zenada... pracowalem tam jakis czas jako magazynier. magazynierzy sa traktowani jak smieci!!! od kierownika wiecznie tylko slychac jacy to sa debile. a jak ktorys sie odezwie to zaraz pada tekst'' jak ci sie nie podoba to sie zwolnij'' moze zwiazki zawodowe zrobia cos z tym rabenem na bierutowskiej bo to jest masakra i szkoda tych ludzi ktorzy tam jeszcze sie mecza.
5
Tomek 2014-07-11 15:43:05
Witam! Posiadacie jakieś informację na temat magazynierów na wysokim składzie na Bielanach Wrocławskich?
lori 2014-09-01 13:26:11
jeśli chodzi o rozwiązania logistyczne to Raben jest jednym z liderów Polskiego rynku. Przede wszystkim dlatego , że działa w kilku najbardziej prestiżowych branżach . Świadczy usługi zarówno dla branży motoryzacyjnej, handlu detalicznego, elektroniki czy też e-commerce. Rozwijają się w dobrą stronę ;)
2
xxx 2014-11-22 15:04:03
Raben to pomyłka traktują cie jak śmiecia za wszystko kary. Rano na magazynie krzyk, szum każdy rzucą tą robotę bo ma dość. Zatrudniłem się u przewoznika pracującego dla nich popracowałem 2 miesiące i dałem spokój. Nie warto!!!!!!!!!!!!!! Na dniu próbnym przez ten czas było 8-miu kierowców C każdy zrezygnował.
sushi 2014-11-24 11:33:07
Witam , podobno na bielanach wrocławskich poszukują kierownika magazynu ? znowu, bo kilka miesięcy temu było tez ogłoszenie , tak ciężko tam że poprzedni nie sprostał ? Jak się pracuje w tym magazynie. Pozdro
odmorzapotatry 2014-12-01 19:45:40
Jeżeli ktoś z was czekał na nowe nabory w firmie Raben to polecam nowe ogłoszenie które wrzucili. Jest praca do wzięcia. W imieniu swoim i innych szukających pracy, obecnych pracowników prosimy o skomentowanie i poradę. POMOCNIK KIEROWNIKA ZMIANY (handling) Miejsce pracy: Sosnowiec Nr referencyjny: MLK/32/14 Twoją rolą będzie: Nadz&oa...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5723103?keywords=&region=
Bolo 2014-12-02 13:47:09
Ja nie rozumiem jednego, skoro pomiata jakiś tam kierownik czy inny krawaciarz pracownikiem, to czemu mu m.o.r.d.y. nie obić po za zakładem pracy? Ja tak zrobiłem 2 razy i byli potulni jak baranki. LUDZIE NIE DAWAJCIE SIĘ PONIEWIERAĆ! KIEROWNIK MUSI WYMAGAĆ ALE JAK UBLIŻA, NIE SZANUJĘ TO TRZEBA PO GODZINACH PRACY ZŁAPAĆ GO ZA R.Y.J.A I "WYTŁUMACZYĆ" NA CZYM POLEGA TO WSZYSTKO!!!!
ghg 2014-12-05 00:52:30
hejj czy rzeczywiście kierownik ubliża pracownikom ? czy istnieje szansa rozwoju w tej firmie i co z wynagrodzeniem jest adekwatne do wykonanej pracy ? czy pracodawca zatrudnia z doświadczeniem czy bez doświadczenia także mozna liczyć na zatrudnienie? jak to wyglada w tej firmie pozdrawiam serdecznie
nios 2014-12-18 17:18:30
Hej a jak wygląda w raben na bielanach wroclawskich praca biurowa (obsługa zamówień, księgowość, itp).
???? 2015-02-09 14:41:05
Jestem Pracownikiem Rabena już 4 rok i ogólnie Smrud , Brud i Obora. Pracuje dlatego bo trzeba gdzies pracować ale ogólnie z ludzi Robią niewolników , Niby firma rozwinieta logistycznie a tak naprawdę wiecznie jakies AWARIE KEWLILLA(System operayjny) zawsze sie cos nie zeskanuje a pózniej tylko szukają winnych i kary Nie wspomne o braku Premii która jest co 3 miesiące. Jak jestes starym Pracownikiem jestes Jakos Ustawiony jak jestes nowy Masz prze....... Naprawde nie polecam bo jest ciągła presja , Nerwy i pretensje. Magazyn bielany super Ludzie . Magazyn Bierutowska Same wieśniaki z miasta którym sie wydaje ze jak awansowali na Kieonika zmiany to ządzą tą firmą i nikogo nie szanuja.
5
aaaa 2015-02-12 15:49:01
to jak ci tak źle to się zwolnij
1
FightersWKS 2015-02-15 23:02:11
Dostałem te prace i bylem mega zadowolony dopoki tam nie zaczełem.Do pracy najlepiej byc na 6 szukanie towaru ktory masz rozwiesc to jakas porazka niby ma tam byc a jest zupelnie gdzie inndziej chodzisz wkurfiony i szukasz jak juz go znajdziesz to prosisz sie o jechany skaner no i ladujesz auto palety po 800kg zapomnijcie ze wozkowy wam pomoze bo czasu niema no i oczywiscie jak rampa bedzie wolna a nie jest wiec czekasz,z rabena wyjazd kolo 9 jesli masz lipny rejon a bedziesz go mial to juZ wiesz ze wczesnie nie wrocisz:)sama trasa jako kierowca nie przypomina pracy kierowcy ciezarowki tylko kuriera w ciezarowce soporo punktow rozladunkow pierdologi papierow odbierania tel a jak juz wszystko rozwieziesz to oczywiscie telefony z odbiorami gdziesz cos trzeba zabrac nieraz w sporo miejscach.Jesli chcesz byc magazynierem sekretarka i kierowca w miedzyczasie to polecam kierowcy ktorzy chca duzo jezdzic dajcie sobie spokoj.Sprawa kasy dostalem 2700 na czysto jest to niezla kasa na to co sie dzieje dookola ale jak sobie przeliczylem te godziny w pracy 6-17 praca odpowiedzialna jak by nie bylo, te stresy z telefonami karami za wszystko odpowiedzialnosc za towar to wypielem sie grzecznie i kazalem calowac w sam srodek;)
4
Paweł 2015-02-20 10:06:23
Powiem tak Coraz więcej ogłoszeń Pracy dla kierowców na rabenie ludzie już tam niechca robić kazdy wie kto tam robil dlaczego. przewoznicy maja problem moze wkoncu zmieni sie ta chora atmosfera na firmie
3
Gina 2015-06-10 12:55:33
Oddział we Wrocławiu jest jeden z lepszych. Atmosfera jest w porządku.
dorotka 2015-06-10 21:04:11
A mi się dobrze pracuje. Ludzie w porządku, przełożeni mogą być - zawsze można mieć gorszych, klienci jak to klienci. Szkoda, że nie było premii za I kwartał, ale zobaczymy. :)
Po innych padłach, w których pracowałam Rabena ocenam bardzo dobrze.
tereska 2015-06-13 11:13:16
Ludzie są w porządku, przełożeni super - zawsze wspierają innych. Czasami jest ciężko, ale adrenalina musi być. Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
1
./,m 2015-06-18 09:41:41
Ta firma to jest miazga. nie polecam. robilem na magazynie 54 ciagle tylko szybko szybko, czemu jeszcze nie zaladowane, zabiore ci premie, jak sie nie podoba to sie zwolnij. robilem 4 miesiace i to o 4 za dlugo. ludzie sa ponizani, kierowcy prosza o pomoc przy rozladunku a jak pomozesz i ci kierownik zobaczy to ci wspolczuje. tam magazynierzy albo cos cpaja albo maja naprawde twarda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zeby to wytrzymywac. NIE POLECAM WRECZ ODRADZAM!!!!
1
jak 2015-07-20 16:13:30
No niestety, ale Raben jest dużą firmą transportową, to i pewnie na magazynie jest ciśnienie i nowa osoba zanim się wdroży może trochę nie nadążać. Pewnie z kolejnymi miesiącami człowiek się przyzwyczaja. Ja się zastanawiam, czy nie zaaplikować tutaj jako kierowca międzynarodowy CE, ale jesli ma być podobnie jak na magazynie, to nie wiem, czy to dobry plan.
2
toto 2015-10-06 14:29:48
patrząc statystycznie na tą firme można się wiele dowiedzieć, przede wszystkim tego, że Raben Group posiada naparwde szerokie doświadczenie we współpracy z Klientami z branży FMCG non food i to co mnie zdziwiło, to to, ze 9% obsługiwanych firm należy do tego sektora, a to już jest naprawde spory udział.
ula 2016-02-02 18:42:00
kurcze jak jest aż takie ciśnienie to nie wygląda to dobrze, ale widze, ze pracuja już nad nową kadrą jako np kierownik kontraktu jest nowa oferta pracy.
1
fuj 2016-04-01 19:41:19
raben nazwa mówi sama za siebie.
Carbon 2016-07-10 08:24:22
MASAKRA. Pracowałem w biurze, odejście z ten firmy to jedna z lepszych decyzji. Nie polecam, brak ładu i składu, współpraca z magazynem - porażka. Dużo zbędnego zupełnie stresu. Nie wiele można sie nauczyć. Jeśli już to praca dla "świeżaków" ledwo po studiach, bez doświadczenia - przejdą szkołę życia...
1
Zostaw swoją opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.