Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heesung Electronics

Pracowałeś w firmie Heesung Electronics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
123 - 2012-06-12 13:09:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja mam pytanie czy caly zaklad pracuje w systemie 4 brygadowym czy sa tez normalne zmiany ??????a 4 brygadowka jak dokladnie u was wyglada? odpiszcie prosze
zdjecie uzytkownika
stasiu - 2012-06-12 18:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety cały zakład pracuje w systemie 4 brygadowym, oprócz kadr, głównych menadżerów, osób zarządzających i cała kadra kierownicza, mistrzów, oni mają na rano od 7 do 15 od poniedziałku do piątku, a reszta roboli w tym systemie, jeszcze są (2) mistrzowie od produkcji i jeden menedżer na brygadzie ale oni razem z produkcją pracują czyli pilnują aby produkcja szła, chodż moim zdaniem powinien być jeden mistrz na brygadę.....w systemie oni 4 brygadowym
zdjecie uzytkownika
michal - 2012-07-01 19:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy kobiety sie tam szanuja
zdjecie uzytkownika
work - 2012-07-02 03:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
4brygadówka wygląda w ten sposób :
1 , 1 , 2 , 2 , 3, 3 , wolne , wolne
Pracuje tam już pół roku i w porównaniu do miejsc pracy w jakich robiłem jest dobrze, a gadanie że ludzie nie mili to o dupę rozbić bo nie idziesz do roboty porozmawiać sobie. Co do liderów i masterów to w mojej grupie dużo powiedzieć nie można, napewno nie dostali roboty za kwalifikacje. Rada dla tych którym jest tak źle, weźcie się za swoje życie, skończcie szkoły, studia i przestańcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ić że mało bo z takim podejściem nadal będziecie wycieraczkami pod buty niewykształconych liderów : )
zdjecie uzytkownika
kirer - 2012-08-13 14:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
racja to same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 3 dniach zostałem zwolniony miałem robić do końca i okazało sie wypowiedzenie umowy za porozumieniem powińi mi za płacic jeszcze za okres wypowiedzenia umowy za 7 dni
zdjecie uzytkownika
printingowiec - 2012-09-04 15:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co wy ludzie(usunięte przez administratora). że jest źle xD Ja już rok czasu robie na printingu i nie narzekam a 1700 to z palcem w dupie jest Wiadomo na produkcji za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co niektórzy mają ale to nie mój problem xD Pozdro ludziska Dobrze żew 10 blisko :D
zdjecie uzytkownika
prosiaczek - 2012-11-11 22:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwicie sie jakie slownictwo wystepuje w postach a jak tam traktuja ludzi teraz nawet dobrzy pracownicy bez l4 dostaja nie przedluzenie umowy bo zaklad nie chce grupowych zwolnien aby odpraw nie placic tak tak niby dobra firma nic podobnego coraz mniejsze zarobki a coraz wiecej pracy ludzie robia za 3 a w nagrode co brak umowy ciesze sie ze ja juz tam nie pracuje pozdro dla gr B
zdjecie uzytkownika
MaćkozBogdańca - 2012-11-28 20:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie 3 miesiące, było to tylko dla mnie praca na wakacje przed studiami. Pracowałem przy piłach i szczerze nie mogę złego słowa powiedzieć o tej firmie może fakt zarobki niezbyt wielkie, ale atmosfera u mnie na dziale była dobra nikt z wyższego szczebla się nie czepiał poza wyjątkami gdy naprawdę się coś spieprzyło był plan do wykonania i się go robiło. może to specyfika tego działu że tak było. I dziwi mnie to że ludzie narzekają na prace tam a mimo to pracuja tam dalej. jak się nie podoba to przecież można się zwolnić. Podejrzewam że gdyby nie te koreańskie fabryki to większość tych ludzi by była na bezrobociu mimo wszystko trochę pokory bo dzięki pracy tam macie chleb.
zdjecie uzytkownika
firma jak firma - 2013-01-25 22:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ldzie niedobre, od trojzmiany moze wysiasc serce, ostrzegam, bo dochody jak na biskupice przyzwoite wiec ludzie zadowoleni, scisla hierarhia ale branza zadza kobiety, duze i grupe chronia swoje poplecznice, ale ogolnie sa w porzadku, za to atmosfera na linkach nie do wytrzymania, palce zalane krwia od tych klockow , niestety panstwo w panstwie chamstwo w panstwie pare odcinkow traktowanych jak miejsca zeslan niewygodnych, opornych wladzy kobiet masterki traktuja jak caryca, ta spaczona mentalnosc wschodu... gdyby masterem zostal facet, wielki brutal z jajami jak w lg atmiosfera by sie poprawila, bo ludzie to zwykla tluszcza, wsrod roboli dominuja wiecznie obrazone stare panny i (usunięte przez administratora)z dzieckiem ktore jak ruskie dra sie tylko i wkolko macieja jakie toone biedne...tylko o swojej ciezkiej (usunięte przez administratora), .. niestety wrazliwych i za uprzejmych sie niszczy... nie wiem, czy jak wszedzie, ja wytrzymalem tam rok, szkoda, bo branza pod zadami tych dyniowatych masterek przypomina karcer albo poprawczak po roku dochodzi do gupich sytuacji, wyprasza sie opornych wladzy matron, dla mnie branza zarabia za dobrze, z porownaniem np. z LG gdzie placza po 10 h i 1000zl ale tam sam osoby.

heesung jest chyba zrobiony przez psychologow, bo nikt o pieniadzac nie mowi ale nikt jej firmy chyba dobre nie pamieta...
zdjecie uzytkownika
kika - 2013-05-30 22:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na imprezach integracyjnych rózne rzeczy się dzieją, czym się zasłużył ten Pan, ze zasługuje na wpis ?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-24 01:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jakieś ubezpieczenie w Heesung Electronics Wrocław?
zdjecie uzytkownika
Rocznica strajku w chung hong - 2013-06-27 01:54:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Apel o uczestnictwo w ogólnopolskiej manifestacji w pod-strefie kobierzyckiej przeciwko łamaniu praw pracowniczych i wolności związkowych.


Pracujemy za grosze lub ponad nasze siły – na linii produkcyjnej, na kasie, na słuchawkach, w usługach publicznych, przy tymczasowych projektach, jako trybiki w korporacjach lub publicznej administracji. Doświadczamy wyzysku, kurczących się środków materialnych, niestabilności naszego codziennego życia. Równocześnie stoimy w obliczu coraz głębszego ograniczania społecznych zabezpieczeń naszych podstawowych potrzeb (jak edukacja, opieka, zdrowie i dach nad głową).

Rok temu grupa naszych koleżanek i kolegów z fabryki Chung Hong w specjalnej strefie ekonomicznej LG pod Wrocławiem powiedziała temu dość i podjęła strajk. 28 czerwca 2012 prawie 30 osób odstąpiło od pracy na linii produkcyjnej w proteście przeciwko dyscyplinarnemu zwolnieniu swojego kolegi i związkowca Inicjatywy Pracowniczej, stawiając opór wobec wykańczających warunków pracy, głodowych pensji i anty-związkowych represji.

Po dwóch tygodniach strajku, zarząd fabryki zastosował lokaut – dyscyplinarnie zwolnił z pracy 24 strajkujących pracownic i pracowników, tym samym zdeptał jedną z podstawowych wolności wywalczonych przez ruchy robotnicze. Zwolnieni za strajk stracili jakiekolwiek źródła dochodu (nie przysługiwało im nawet prawo do zasiłku dla bezrobotnych), do tej pory część osób nie znalazło pracy i boryka się z problemami finansowymi. Obecnie toczą się sprawy w sądzie pracy, które mogą potrwać nawet kilka lat.

Zarząd zarówno Chung Hong, jak i innych strefowych fabryk LG wraz ze swoimi prawnikami z firmy JP Weber, podjął ogromne starania, by wyciszyć protest, represjonować (do dziś) członkinie i członków związku i osoby z ruchu społecznego, które wspierały strajk. Chcieli wymazać pamięć o oporze na strefie tak, by nie rozlał się na inne fabryki, tak by nie dopuścić do pracowniczej solidarności. Jak uświadomił nam strajk w fabryce, żyjemy w czasach, kiedy różne formy organizowania się są brutalnie tłumione tak przez państwo, jak i przez biznes. Ile z nas tego doświadczyło?

Teraz chcemy przypomnieć im, że jest odwrotnie i walka trwa. Dlatego apelujemy do wszystkich, które/którzy solidaryzują się z pracującymi w fabrykach LG i ze zwolnionymi za protest – dołączcie do nas na demonstracji przypominającej o rocznicy pierwszego strajku na strefie.

Demonstracja odbędzie się 5 lipca w pod-strefie kobierzyckiej (Biskupice Podgórne, 14 km pod Wrocławiem), start o godzinie 13.30 pod fabryką Chung Hong (ul. Innowacyjna 4), a koniec wtedy, gdy tego zechcemy.

Aby nie paść z głodu i wycieńczenia w walce, demonstracji będzie towarzyszył piknik z pokazami filmów, koncertami, jedzeniem i innymi kulturalnymi atrakcjami.

Więcej informacji na stronie Związku Zawodowego Inicjatywa Pracownicza.
Zapraszamy
zdjecie uzytkownika
anonim2 - 2013-07-07 15:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie coś o możliwości wyjazdy jeszcze w te wakacje, czy Heesung Electronics stwarza taką możliwość? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-04-01 22:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak jak tu nie tankować pracując w BP ponoć imprezy są świetne ja tam nie byłam nikt mnie nie wzioł;):-P karnety na basen to też blef faceci tylko się chwała ile (usunięte przez administratora)zaliczyli kobitki też nie lepsze w głowie im tylko melanźe..myślałam že dobrze trafiłam jedyne co jest git to wypłata 1400 ale ponoć podniosą do 2400 nara
zdjecie uzytkownika
smerfetka - 2014-04-04 23:54:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja bym nie nazwała tego obozem pracy.Jest to zakład w którym možesz odnaleźc samego siebie w którym możesz odnaleźć własną wartość ten zakład leczy z kompleksów pozwAla Ci zrozumieć drugiego człowieka jest niczym wielką rodzina w której jesteś słabszym lub silniejszym ogniwem jak w bio syntezie tak naprawdę tylko od Ciebie zależy kim chcesz być!! DOJAZD MASZ GRATIS Masz pieniądze na žycie jesteś niezależny pomyśl otym co byś zrobił gdybyś nie miał pracy? Każdy z nas jest inny zwróć uwagę na to, źe tak naprawdę nie chodzi o twoje wykształcenie wszyscy nie możemy być inżynierami liczy się to jakim jesteś człowiekiem czy lubisz samego siebie akceptujesz własne słabości bo každy je ma. Spotkanie w pracy jest niczym terapia grupowa u psychoterapeuty odkrywa nasze moniejsze i słabsze strony leczy dowartościowuje w pracy jesteśmy niczym anioły pomagamy albo diabły sprzedajemy
ludzi dla premi czy awansu jeżeli pasuje Ci ten system to pracujesz jeśli nie to odchodzisz.Ważne żebyś był człowiekiem nie świnią.
zdjecie uzytkownika
dudus - 2014-04-11 21:04:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smerfetka - 2014-04-04 23:54:07]:
Powinnas pisac poezje.marnujesz sie tam smerfetko
zdjecie uzytkownika
smerfetka - 2014-04-15 04:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie marnuję się ,marnowałam się w ( usunięte przez administratora )bo nikt tam mnie nie docenił,pozdrawiam wszystkie szczury
zdjecie uzytkownika
smerfetka - 2014-05-11 10:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jestem już pracownicą tego zakładu jednak pozdrawiam pana M.M który napisał śliczny wiersz ,,Szczęście''przeczytałam go dawno temu w gazetce zakładowej numer maj czerwiec na str.10 ..Cóż szczęściem zwana chwila,czy to schwytanie w locie motyla?..
zdjecie uzytkownika
fortel - 2014-05-11 21:10:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mieliście nawet swoją gazetkę zakładową? kto właściwie zajmuje się prowadzeniem czego takiego w Heesung Eletronics?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-05-15 19:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fortel - 2014-05-11 21:10:10]:
Niewi em chyba jakiś Walter Hess
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-22 13:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niemilo


W firmie bylo dobrze w pracy, a fastalnire w towarzystwie
nie pracuje od 2 lat w heesung, a ucierpiałem po wyjsciu z niej, jestem regularnie obrazany przez czlonkow firmy i zarzadu ktory mieszka w walbruchu i sekowany naulicy na ktorej 20 osonb dojezdza do zakladu

czy Stalking ?
zdjecie uzytkownika
koleś - 2014-08-23 21:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA NA DZIEWCZYNKE CO UDAJE CHŁOPCA MA CZARNE WŁOSY CZARNĄ SKÓRE I PUSTO W GŁOWIE :)
zdjecie uzytkownika
ooooo - 2014-09-05 09:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koleś - 2014-08-23 21:59:19]:
a czy chodzi ci o panią agnieszke T.?ze zmiany "C":) jak tak to znam ją dogłębnie to taka fałszywa kretynka
zdjecie uzytkownika
Stokrotka - 2014-09-28 06:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem nowym pracownikiem i wogole to jest moja pierwsza praca na produkcji.Praca nie jest zła ale atmosfera nosze żółty czepek co znaczy że jestem nowa ale niestet y zero zrozumienia pomocy czuje sie jak kot w wojsku który ma falę bo jest nowy.Brygadzistkę mam w porzadku ale za to wszyscy starzy pracownicy traktują mnie jak śmiecia zero pomocy na lince maja wręcz dobrą zabawe jak coś nie wychodzi w szatni,kantynie też nowych traktuje sie jak powietrze.Mam paroletnie doświadczenie w handlu i tam inaczej traktowało sie nowych pracowników.Chciałabym tam pracować ale nie wiem ile jestem w stanie wytrzymać pracując w takiej atmosferze
zdjecie uzytkownika
scandia - 2014-09-28 09:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzi im o pieniądze czyli czysta zawiść. Nowy zarabia 1700 zł a stary 1900 zł różnica minimalna... a w praktyce linka rusza a młody wbija guaidbossy czy wina konektory a stary... stary dostaje mniej bolesne dla palców stanowiska :) siedzi na celu lub na śrubkach. Zapraszam do Amazon z czystym sumieniem polecam. Pieniądze te same, dojazd ten sam a pracuje tylko 4dni w tygodniu. Przywoze do domu 1400 zł. Codziennie coś innego, inne zamówienie, inna hala. Do WC wychodzę kiedy muszę a nie kiedy mój przełożony ma widzimisię. Praca lekka ale biegowa :) szybko da się w niej odnaleźć. Rzuć Heesunga to praca dla ludzi bez wyobraźni i marzeń CD dla desperacko, żeby zarobić tylko na bilety gdzieś bliżej domu. Miałam dosyć nerwów na lince, że coś źle zrobione, dosyć poniżen prymitywnych prostackich przełożonych. Dla nich liczy się tylko sztuka dla mnie komfort pracy i rodzina. Bądź dobrej myśli, bo to one kształtują nasza rzeczywistość.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heesung Electronics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x