brak logo

B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J

Warszawa

Opinie o B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J

Normals2 2013-08-01 13:17:35
Zgadzam się z poprzednikiem, kto chce mieć kasę i nic nie robić niech szuka pracy w polityce. Ja pracuję w pośrednictwie pracy i powiem tylko tyle, są sensowne osoby które naprawdę szukają pracy i takie, które czepiają się wszystkiego, a same nie wiele potrafią. Czasem to naprawdę ręce opadają.
1
straszny dwór 2013-08-01 16:24:57
Co wy wypisujecie za durnoty. Całkiem dobra firma i ludzi ma dobrych. Do mojej mamy przychodzi opiekunka i jest w porządku. Polecam.
Rodzina 2013-08-01 17:27:18
Opiekunka z Agencji zajmuje się moją niepełnosprawną babcią. Wcześniej babcią zajmowały się opiekunki z innej firmy i było tragicznie. Odkąd przychodzi opiekunka z Agencji w moją babcię wróciło życie, a ja spokojnie mogę wychodzić do pracy pewna, że babcia ma zapewnioną dobrą opiekę. Ja przychodzę do biura Agencji raz w miesiącu i zawsze trafiam na bardzo miłą obsługę.
Prawnik 2013-08-02 00:15:18
czrnyszerszen - 2013-08-01 17:17:13

Chamstwo ....oraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] div>Paragraf 8 pkt. 2 regulaminu: "Osoby zamieszczające wypowiedzi na Forum GoWork.pl, rozpowszechniają swoje wypowiedzi na własną odpowiedzialność. Każdy wyrażający swoje opinie na Forum GoWork.pl, ponosi odpowiedzialność za wszelkie roszczenia osób trzecich z tytułu naruszenia praw tych osób". A wy zapoznaliście się z regulaminem :-)
zażenowana 2013-08-02 11:58:46
Chyba uczestnicy tego forum całkiem nie zrozumieli mego przesłania:
- proces rekrutacyjny pozbawiony jakiegokolwiek profesjonalizmu,
- umowa cywilno-prawna, a to oznacza, iż koordynator odpowiedzialny jest za: jakość usług, które świadczą opiekunki, z tym związany jest bieżący ich monitoring i kontrola oraz monitorowanie i ocena stopnia zadowolenia samych podopiecznych,
- zastępowanie opiekunki w przypadku jej absencji( sprawowanie funkcji opiekuńczych w zastępstwie),
- bieżąca dokumentacja.
Bądźcie sprawiedliwi i obiektywni, Waszym zdaniem 1500 zł jest wystarczającym wynagrodzeniem, przecież tak naprawdę może to być czasami praca 7 dni w tygodniu!!! Sami przecież na ogół nie jesteście zadowoleni z warunków pracy w tej firmie! Serdecznie wszystkich pozdrawiam:)
4
fasola1 2014-01-19 17:23:56
calkowity brak profesjonalizmu przy zatrudnianiu ,nieznajomośc przepisów prawnych.UWAGA -ZAWIERANE UMOWY CYWILNE NIE ZAWIERAJĄ INFORMACJI O SPOSOBIE ZAPŁATY ITERMINIE WYNAGRODZENIA ZA WYKONANĄ PRACĘ .OSTRZEGAM-ostatnio warszawka zagościła w Toruniu.NIE POLECAM NIKOMU.
3
ina 2014-02-05 13:09:18
Witam czytelników
Nie polecam pracy w Ag.Służby Społecznej stawki godzinowe są bardzo nędzne.
Podopieczny który ma większą emeryturę rentę płaci dużo za 1h, zaś opiekunka zarabia grosze(usunięte przez administratora)
1
PIGI 2014-02-06 19:59:49
Niech Was reka BOSKA BRONI PRZED ZATRUDNIENIEM SIE W TEJ (usunięte przez administratora)FIRMIE.(usunięte przez administratora)
1
aszeraj 2014-02-07 11:27:44
Brońmy się sami przed zatrudnianiem osób, ale kto nas obroni przed osóbkami, które od nas " pożyczają", na przykład książki, swetry, parasolki....
magiczna 2014-03-05 16:16:11
ja tam pracowałam przez rok, na stanowisku o którym pisała zażenowana... naprawdę odradzam, to nie są i tak wszystkie obowiązki bo jest ich na 4 str. formatu A4, urlop? na jeden dzień przed planowanym mogą bez niczego Ci go cofnąć, NIE POLECAM
4
zoska samoska 2014-03-05 18:50:55
jakie sa warunki pracy w biurze na prochowej? jaka pensja, jaka umowa itp
5
j.bielanska@wp.pl 2014-03-12 17:42:26
To co napisane to kompletna bzdura.Opiekunki wiedzą za ile pracują'' 10''zł na godz.Pensja regularnie na koncie.Myślę,że te wszystkie wpisy to od osób z firm które przegrały przetarg.Trochę życzę im godności.Opiekunka z Gdyni.
j.bielanska@wp.pl 2014-03-12 18:23:17
Zapomniałam jeszcze opisać o warunkach zatrudnienia i jak to wyglądało.Przyjechały Panie z ASS z Warszawy,opiekunki stawiły się wszystkie.Podpisywałyśmy umowy.Atmosfera miła.Szczególnie jedna z nich( usunięte przez administratora ).Rekrutacja przebiegła sprawnie i naprawdę w miłej atmosferze.Wszystkie mamy umowę zlecenie,bo tak jest w innych firmach opiekuńczych.Kto się na taką nie zgadza;nikt go nie zmusza.Nadmieniam,że pracujemy w ciężkich środowiskach,ale to jest nasz wybór i dobra wola.Która chce i ma siły wyrabia po 200,lub więcej godz,ale to jest decyzja tylko i wyłącznie opiekunki.Nie mamy nacisku,ani od koordynatorów,ani głównych szefów.W tej sytuacji nie mogę zrozumieć wpisów opiekunek z Warszawy.Zieją nienawiścią,aż to czuć na Wybrzeżu. Pozdrawiam pracowników ASS Kościelak Warszawa i dzięki za pracę.
olena 2014-03-12 18:33:33
ja tez jestem zadowolna wszstko na czas. panie w biurze bardzo uprzejme i pomocne zwlaszcza pani( usunięte przez administratora )br /> a... i pracuje w warszawie.. iwiem ze ludziom w stolicy sie poprzewracalo w glowac..
kaska 2014-04-14 16:20:20
robota a nie praca. oferta pracy w biurze = smiech na sali 1800 pln za 8 godz. i czasem po godzi sie zostaje .. no coment
Ewa 2014-09-03 21:54:11
1800 zł na start? A gdzie? W oddziale w trójmieście oferują w tej firmie 1400 zł jako koordynator.
Irga 56 2014-10-02 20:32:18
wynagrodzenie jest ok i na czas, ale jeżeli chodzi o zlecanie usług ludziom z kierunkowym wykształceniem, niekoniecznie. Masz wybór, albo bierzesz to co "leci" albo do widzenia. Nie szanuje się profesjonalizmu i nie przedłuża się umów zlecenia, ponieważ nie chcesz przyjąć wszystkiego, a gdzie wybór oferty pracy? to nieetyczne!!!!!!albo koordynatorzy - to ludzie przypadkowi.
sarah 2014-10-08 15:21:42
Ja od 6 lat zarabiam jako opiekunka 7,60 brutto, nie miałam w tym czasie ani jednej podwyżki, umowa -zlecenie, w zeszłym roku w będąc w przychodni dowiedziałam się, że nie jestem ubezpieczona - okazało się, że pani z agencji "przez pomyłkę" mnie wyrejestrowała.Podopieczne są rzeczywiście bardzo różne - najgorsze jest to, że koordynatorki próbując rozpaczliwie znaleźć opiekunki,nie mówią prawdy o warunkach pracy, np. ja mając dość zrujnowany kręgosłup, o czym zawiadamiałam niejednokrotnie, dostałam podopieczną, mieszkajacą na 5 piętrze bez windy i przez pół roku wciągałam jej ciężki wózek na to piąte piętro.
KJ 2014-10-29 15:18:18
Firma jest na bardzo niskim poziomie. Zero kompetencji. Dyrektorka niepoważnie podchodzi do chyba życia w społeczeństwie.

Nie polecam ani tam pracować ani korzystać z ich usług.

Firma zamiast dać ludziom trochę serca liczy tylko na ZYSK.
8
Zażenowana usługami 2014-11-20 17:06:40
Proszę Państwa, chciałabym podzielić się swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi PSEUDO FUNDACJI KOŚCIELAK. Otóż miałam tą niewątpliwą okazję obserwować usługi na rzecz mojej sąsiadki. Poniewż znałyśmy się długo zależało mi aby opieka była rzetelna i profesjonalna, niestety efekt był odwrotny, brak zadeklarowanych wizyt, ciągłe wymówki o nagłych sytuacjach które się rzekomo wydarzyły.... - takowe informacje przekazywało biuro po naszych interwencjach telefonicznych.
Pomijam pracę Pań z opieki bo te miały po 15 podopiecznych i nie dawały rady wszystkich odwiedzić. Natomiast jeżeli chodzi o Panią właścicielkę osobę o usposobieniu pieniackim i nieeleganckim a nawet powiedziałabym aroganckim to tutaj pozostawiam dużo do życzenia, pomijam fakt skarg opiekunek na atmosferę w biurze, mobing itp. sprawy. Nasze sąsiedzkie telefony o poprawę usług były zbywane.
Nie wiem ilu jest takich samotnych ludzi ale szkoda patrzeć jak nieludzko można ich traktować nie ponosząc za to żadnej odpowiedzialności.
Nie polecam nikomu korzystania z usług Fundacji KOŚCIELAK.
4
zosia 2014-11-21 09:17:33
wspaniala agencja, sympatyczne panie i obsluga, polecam gorąco.
1
Sprawiedliwa 2014-11-21 14:28:18
No cóż na każdy negatywny post Panie z fundacji pod różnymi nikami próbują podnosić i tak już upadły poziom usług.
Podobna reklama dźwignią handlu...
5
gość 2014-12-03 20:54:31
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. W warszawie usługi świadczy co najmniej kilka firm i wszystkie mają jednakowe stawki godzinowe, ale jeżeli Panie opiekunki uważają inaczej to mogą w każdej chwili zmienić firmę, przecież nikt nikomu nie broni skończyć studiów i znaleźć pracę za parę tysięcy, tylko że Panie opiekunki są jak księżniczki najlepiej jakby praca przychodziła do nich sama i pieniążki przynosiła. Po co siedzicie w tej firmie skoro wam tak źle, tylko narzekać potraficie, a tak naprawdę te głupoty piszą ci, którzy pewnie nie napiszą ze po prostu ich wywalono albo nie nadawali się do tej pracy. Przez takie właśnie "byłe" opiekunki jest negatywna opinia o pracy opiekunek, krzywdząca te osoby, które przez wiele lat pracują jako opiekunki. Pracowałam w tej firmie i wiem ile z tych "niezadowolonych" pożegnaliśmy i z pewnością nie przez małe stawki ale ich nazwijmy to "przypadłości". I jestem pewna , że nie tylko my ale i inne firmy opiekuńcze.
gość 2014-12-05 16:50:48
Firma jest w porządku, pracowałam ponad 10 lat, pensja zawsze w terminie, zgodnie z ustaloną stawką, składki na zus odprowadzane regularnie, oczekują po prostu, żeby wywiązywać się należycie z przyjętych na siebie obowiązków, to nie jest firma gdzie czy się stoi czy się leży to kasa się należy. Tu trzeba uczciwie i sumiennie pracować a nie się obijać. Tyle w temacie.
3
Niezależna 2014-12-05 21:19:18
Nikomu nie polecam :(.
2
taka ja 2014-12-16 21:00:33
Pracuje w biurze na pradze. Zarabiam 2000 zl netto wiec jest fajnie. Polecam. A i pracuje juz ponad 5 lat :
pan D 2014-12-18 13:59:02
Potrzebuje nr do Prezesa tej firmy. Posiada go ktos i moglby go udostepnic?
1
bola 2015-03-05 09:51:55
oooooo. Gdzie opiekunki mają 10 zł na godz??????? Ja pracuję w tej firmie 3 lata za 5,50zł. I cały czas na umowę śmieciową. WARSZAWA WOLA
męska 2015-03-10 10:46:22
Nie mogę narzekać na pracę w tej firmie ale było by lepiej gdyby pani kościoła dała podwyżki. Przynajmniej tym osobom które mają dobrą opinią wśród swoich podopiecznych.
Lena 2015-03-11 19:07:27
Pracuje tu tylko i wylacznie bo jestem zaprzyjazniona z podopieczna i ze mam ubezp.ale to jest karygodne ze dostaje 5.05za godzine,bez komentarza.......i jeszcze mnie oszukali z wyplata za zwolnienie....dramat
joadka 2015-06-30 21:32:30
Nie narzekam na pracę w tej firmie.Tylko trochę za mało płacą ale za to regularnie.Zawsze 10 jest pensja na moim koncie i zawsze tyle co powinno być.W biurze Panie też bardzo mile na podopiecznych też nie mogę narzekać.Jednym slowem nie żałuje że pracuję w tej firmie.
była opiekunka 2015-07-12 20:37:12
Panie z Rumi idealnie potrafią skłócić ze sobą opiekunki,są w tym bardzo dobre.
gdynianka 2015-07-16 16:58:16
Podlegam pod oddział kaszubski w Rumi od kiedy biuro jest obsługiwane przez młody zespol wszystko można dużo szybciej i łatwiej załatwić. Zarabiam 10zl za godzinę na rękę pracując na terenie Gdyni wyplata zawsze na czas brak problemu przy kontakcie z paniami koordynatorkami,podopieczni wdzięczni za pomoc i ugodowi. Nie mam zastrzeżeń polecam Ass Kaszuby !
zainteresowany 2015-09-19 20:06:27
Jestem zainteresowany nawiązaniem kontaktu z pracownikami Agencji.
aniolek32bb@o2.pl
Zofia 2015-10-19 13:41:47
Witam ,od listopada maja przyjść do mnie opiekunki z tej fundacji .Wymagania mam duże ponieważ będzie to opieka ,pielęgnacja ,mycie i ubieranie syna w stanie wegetatywnym uzależnionym od aparatury medycznej .Do tej pory to ja sprawowałam wyłaczną opiekę lecz jestem zmuszona poddać się operacji kręgosłupa .Praca przy moim synu jest ciężka z powodu dźwigania..... .Chciałbym wiedzieć czy mogę liczyć na profesjonalizm?
2
k. 2015-11-03 18:26:01
Pracuję jako opiekunka w Agencji na Żoliborzu.(higiena ,prace gospodarcze).Pracuję z tak zwanego doskoku kiedy u mnie w firmie jest przestój.Do tego zawodu potrzebna jest empatia ,uśmiech i dużo cierpliwości.Płaca za taką pracę jest śmieszna-5.50.Panie dają mi dyżury na które inne opiekunki nie chcą chodzić,bo...Podopieczna za dużo wymaga, czepia się bzdetów,jest agresywna,albo różne inne śmieszne rzeczy wymyślają.A ja nie mam problemu z tymi podopiecznymi.Zawsze tłumaczę ,że nie będę z nimi długo ,bo pracuję gdzie indziej,a tu nie zarobię 2800 na rękę.Kocham pracę z moimi podopiecznymi.Ale Polska nie umie zapewnić właściwej pensji nam opiekunom a przede wszystkim naszym podopiecznym właściwej opieki.
1
sarna 2015-11-15 15:07:58
Witam. Opiekunka miała do mnie przyjść 12.10. Do dziś nikt się nie pojawił, mimo, iż umawiano mnie 2 razy. W piątek interweniowała Pani z OPS Wilanów. Obiecali Jej zadzwonić za chwilę. Chwila trwa 3 dobę. Zależy mi tylko na robieniu zakupów, ale strach się bać, jak ktoś potrzebuje większej opieki. Pomijam, że takie zachowanie to ch..., ale również brak profesjonalizmu!!!! Panie Opiekunki zarabiają grosze i nie wiem kto może mieć "władzę" nad agencją, aby zmienić ich arogancję i bezduszność. OPS nie ma wpływu na urzędasów z agencji.
w 2015-11-18 10:59:54
Z aktualnymi czy byłymi?
... 2015-11-18 11:24:14
8zł/h brutto to w/g ciebie nie jest mała stawka ? :)))))) gratuluję poczucia humoru ... podkreślam 8zł/h BRUTTO nie piszę ile to netto sami wyliczcie.Żenada
ania.p 2015-11-26 14:10:48
Moja Mama korzystala z uslug tej agencji na zlecenie z mops-u. Rzeczywiscie pani przychodzila tylko podac leki, otrzymywala stawke za godzine choc przebywala tylko 15 minut bo mowila, ze ma innych podopiecznych do "oblecenia". Wiec teraz zamierzam skorzystac z uslug opiekunki bez zadnego posrednictwa. Mysle, ze znajde mila, serdeczna osobe z Zoliborza dla mojej 86-letniej Mamy. Pozdrawiam. Ania.p
Michal. 2015-12-15 10:36:20
Mialem dzis rozmowe w tej firmie. Chcialem zatrudnic sie jako opiekun.
Ale stawka jest po prostu zalosna.
5.29 Netto.
Pracuje w ten sposob na wlasna reke i nie schodze ponizej 20 zl na reke za godzine.
Ludzie nie dajcie sie tak wykorzystywac.
Takie firmy qyrywaja nam pieniadze z rak razem z dlonmi.
Anna 2015-12-16 14:37:36
Michale, nie dajesz się wykorzystywać. OK, ale wykorzystujesz okazje u osób, które na to stać, a osoby z małymi dochodami są skazane na łaskę i niełaskę agencji i opiekunek, niestety, również wykorzystywanych przez agencje
niezadowolona 2015-12-18 20:15:03
Nie jestem zadowolona ze współpracy z agencją Kościelak. Do pewnego momentu pracowało się bez zarzutu, lecz od dwóch m-cy otrzymuję okrojoną pensję. Mimo próśb podania mi nr tel do księgowości i prośbie wyjaśnienia mi zaistniałej sytuacji panie koordynatorki "niby" są zainteresowane problemem, lecz zero efektów.
aniolek32bb 2016-03-01 16:52:07
z aktualnymi
jouissance17 2016-05-20 17:12:26
jestem przerażona funkcjonowaniem tej firmy,opiekunek które nic nie chcą pomóc,a jak robią to minimum tego,co jest w Umowie z OPS. brudne,śmierdzące Panie,brak kompetencji,brak inicjatywy. ZERO.kompletne ZERO. jestem zażenowana.
Niech WSZYSCY się dowiedzą,jak kompetentna Firma jest Kościelniak.
kierowca 2016-06-09 16:46:06
Pracowałem tam jako kierowca, rzekomo do rozwożenia obiadów dla podopiecznych.
Rzekomo. Brak zrozumienia ze strony biura, nawał pracy, brak profesjonalizmu. Samochody w stanie zagrażającym życiu, uszkodzone non stop - oczywiście trzeba setek próśb żeby dostać pieniądze na naprawę.
Oprócz rozwożenia obiadów zostałem gońcem. Wożenie pracownic biura, załatwianie spraw - od kupna artykułów biurowych po wożenie PANI DYREKTOR po Warszawie.
Oprócz tego lekceważące podejście do obowiązków i zwalanie wszystkiego niżej.
Płaca śmieszna - 1500zł netto.
Firma utknęła w latach 90 pod względem prac jak i mentalności - jak największy wyzysk jak najmniejsze płace.
1
polka 2016-06-22 18:40:36
To lekka przesada co nie ktorzy wypisuja o opiekunkach macie rodziny to niech wam pomoga a nie maja was gdzies i laske robia te opiekunki za 5 zl za godz wyzysku od takich wariatek ktore wyzywaja sie na opiekunkach hanba i upodlenie jakie co dzien dostaja od takiej pani ktora uwaza ze ma sluzaca anie osobe rowna sobie przystopujcie z obrazaniem opiekunek bo przyjdzie taki moment ze same sobie bedziecie tylki podcierac bo wlasna rodzina ma was w powazaniu
7
alion 2016-08-20 06:56:22
Korzystam z pomocy opiekunek tej firmy i mogę potwierdzić to Pani pisze. Jestem be nóg po 21 operacjach na raka pęcherza i 17 operacjach naczyniowych z trzykrotna amputacją prawej nogi. Opiekunki zapuściły mi mieszkanie, w ogóle nie chcą pracować a interwencje na ul kwiatowej są zbywane przez aroganckie Panie z biura. Natomiast porządne i uczciwe opiekunki, które pracowały u mnie, uciekają z tej firmy, bo nie są doceniane.
2
Aniela 2016-10-20 20:39:35
Pracowałam w tej firmie, powiem tak, właścicielka bez kultury chamstwo i prostactwo, potrafi tylko wydzierać się , co do opiekunek to wymogów raczej nie ma, minimum podstawowe wykształcenie, ale za 6zl brutto to kto im tam pójdzie i właśnie biorą jak leci. Organizatorki usług opiekuńczych muszą wszystko robić praca w biurze plus obsługiwać środowiska i to różne....... Dziennie organizatorki przez parę godzin zamieniały się w opiekunki a potem były jako panie pracujące w biurze. Sama najpierw szłam jako opiekunka do podopiecznej mieszkanie posprzątać, okna pomyć a za parę godzin do tej samej podopiecznej wywiad przeprowadzić, tak było codziennie, praca w środowisku, czyli opiekunka a potem praca biurowa a byłam zatrudniona jako organizatorka usług opiekuńczych Non stop w tej firmie jakieś pretensje. Umowy beznadziejne zlecenie albo kontrakty menadżerskie (urlop, L4 też bezpłatny) chyba gorsze od zleceń, bo w umowie zlecenie przynajmniej za nadgodziny wypłacą a w tym kontrakcie już nie , a po godzinach non stop trzeba było zostać. ta firma to jedna wielka porażka , nie polecam.
1
Null 2016-11-24 22:02:16
Jeśli wypłata wynagrodzenia następuję w dowolnym terminie, po 15 dniu kolejnego miesiąca, gdyż "nie wszyscy oddają karty pracy na czas" to jest to sprawa zastanawiająca. Jeżeli opiekunka jest traktowana jak człowiek "drugiej kategorii" dla Agencji Kościelaka, to jest to sprawa zastanawiająca. I na koniec, jeśli nie bierze się zleceń "jak leci", to należy liczyć się z faktem, że z czasem nie będzie ich otrzymywać. Ot tak, dla przykładu, aby pokazać co znaczy i kim jest dla Agencji Kościelaka. Zanim ktoś się zdecyduje na pracę w tej bardzo skompromitowanej już Agencji. to proszę liczyć się z konsekwencjami j. wyż. O współpracy z "urzędniczkami bez empatii" proszę zapomnieć i szukać w czasie pracy opiekunki innego miejsca zatrudnienia dla siebie.
1
Zostaw swoją opinię o B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J