brak logo

B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J

Warszawa

Opinie o B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J

Ewa 2014-09-03 21:54:11
1800 zł na start? A gdzie? W oddziale w trójmieście oferują w tej firmie 1400 zł jako koordynator.
Banan 2014-09-24 19:02:53
Może nie chodziło jej o stanowisko koordynatora - przecież nie jest to jedyna możliwość pracy w biurze. Myślę, że pensje kształtują się standardowo w zależności od ilości obowiązków, ale obawiam się, że są one mocno niedocenione przez pracodawcę. Jest w ogóle jakaś możliwość negocjowania stawki, ew. podwyżki?
Irga 56 2014-10-02 20:32:18
wynagrodzenie jest ok i na czas, ale jeżeli chodzi o zlecanie usług ludziom z kierunkowym wykształceniem, niekoniecznie. Masz wybór, albo bierzesz to co "leci" albo do widzenia. Nie szanuje się profesjonalizmu i nie przedłuża się umów zlecenia, ponieważ nie chcesz przyjąć wszystkiego, a gdzie wybór oferty pracy? to nieetyczne!!!!!!albo koordynatorzy - to ludzie przypadkowi.
sarah 2014-10-08 15:21:42
Ja od 6 lat zarabiam jako opiekunka 7,60 brutto, nie miałam w tym czasie ani jednej podwyżki, umowa -zlecenie, w zeszłym roku w będąc w przychodni dowiedziałam się, że nie jestem ubezpieczona - okazało się, że pani z agencji "przez pomyłkę" mnie wyrejestrowała.Podopieczne są rzeczywiście bardzo różne - najgorsze jest to, że koordynatorki próbując rozpaczliwie znaleźć opiekunki,nie mówią prawdy o warunkach pracy, np. ja mając dość zrujnowany kręgosłup, o czym zawiadamiałam niejednokrotnie, dostałam podopieczną, mieszkajacą na 5 piętrze bez windy i przez pół roku wciągałam jej ciężki wózek na to piąte piętro.
Boziak 2014-10-11 13:11:12
W takim razie ja zastanawiam się dlaczego nie przejdziecie do firmy czy pośrednika, który zaoferuje zdecydowanie więcej? Rozumiem, że czasami dochodzi przyzwyczajenie do pracy, ale trzeba patrzeć przede wszystkim na własne potrzeby i to jak zakład traktuje pracownika. Nie otrzymując premii, podwyżek jest to naprawdę frustrujące.
KJ 2014-10-29 15:18:18
Firma jest na bardzo niskim poziomie. Zero kompetencji. Dyrektorka niepoważnie podchodzi do chyba życia w społeczeństwie.

Nie polecam ani tam pracować ani korzystać z ich usług.

Firma zamiast dać ludziom trochę serca liczy tylko na ZYSK.
7
sabina 2014-10-31 19:26:40
ale 1800 netto czy brutto? bo jak na rękę to wcale nie ma na co narzekać i warto pracować.wiecie jak u nich jest z urlopami i ewentualnymi l4 albo z elastycznością grafiku?
1
Zażenowana usługami 2014-11-20 17:06:40
Proszę Państwa, chciałabym podzielić się swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi PSEUDO FUNDACJI KOŚCIELAK. Otóż miałam tą niewątpliwą okazję obserwować usługi na rzecz mojej sąsiadki. Poniewż znałyśmy się długo zależało mi aby opieka była rzetelna i profesjonalna, niestety efekt był odwrotny, brak zadeklarowanych wizyt, ciągłe wymówki o nagłych sytuacjach które się rzekomo wydarzyły.... - takowe informacje przekazywało biuro po naszych interwencjach telefonicznych.
Pomijam pracę Pań z opieki bo te miały po 15 podopiecznych i nie dawały rady wszystkich odwiedzić. Natomiast jeżeli chodzi o Panią właścicielkę osobę o usposobieniu pieniackim i nieeleganckim a nawet powiedziałabym aroganckim to tutaj pozostawiam dużo do życzenia, pomijam fakt skarg opiekunek na atmosferę w biurze, mobing itp. sprawy. Nasze sąsiedzkie telefony o poprawę usług były zbywane.
Nie wiem ilu jest takich samotnych ludzi ale szkoda patrzeć jak nieludzko można ich traktować nie ponosząc za to żadnej odpowiedzialności.
Nie polecam nikomu korzystania z usług Fundacji KOŚCIELAK.
4
zosia 2014-11-21 09:17:33
wspaniala agencja, sympatyczne panie i obsluga, polecam gorąco.
1
Sprawiedliwa 2014-11-21 14:28:18
No cóż na każdy negatywny post Panie z fundacji pod różnymi nikami próbują podnosić i tak już upadły poziom usług.
Podobna reklama dźwignią handlu...
4
gość 2014-12-03 20:54:31
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. W warszawie usługi świadczy co najmniej kilka firm i wszystkie mają jednakowe stawki godzinowe, ale jeżeli Panie opiekunki uważają inaczej to mogą w każdej chwili zmienić firmę, przecież nikt nikomu nie broni skończyć studiów i znaleźć pracę za parę tysięcy, tylko że Panie opiekunki są jak księżniczki najlepiej jakby praca przychodziła do nich sama i pieniążki przynosiła. Po co siedzicie w tej firmie skoro wam tak źle, tylko narzekać potraficie, a tak naprawdę te głupoty piszą ci, którzy pewnie nie napiszą ze po prostu ich wywalono albo nie nadawali się do tej pracy. Przez takie właśnie "byłe" opiekunki jest negatywna opinia o pracy opiekunek, krzywdząca te osoby, które przez wiele lat pracują jako opiekunki. Pracowałam w tej firmie i wiem ile z tych "niezadowolonych" pożegnaliśmy i z pewnością nie przez małe stawki ale ich nazwijmy to "przypadłości". I jestem pewna , że nie tylko my ale i inne firmy opiekuńcze.
gość 2014-12-05 16:50:48
Firma jest w porządku, pracowałam ponad 10 lat, pensja zawsze w terminie, zgodnie z ustaloną stawką, składki na zus odprowadzane regularnie, oczekują po prostu, żeby wywiązywać się należycie z przyjętych na siebie obowiązków, to nie jest firma gdzie czy się stoi czy się leży to kasa się należy. Tu trzeba uczciwie i sumiennie pracować a nie się obijać. Tyle w temacie.
3
Niezależna 2014-12-05 21:19:18
Nikomu nie polecam :(.
1
kot szczekalski 2014-12-11 12:43:46
właściwie już podjąłem decyzję czy iść tam do pracy czy nie. komentarze i wyznania typu "pracuję tam już 10 lat" są dla mnie najlepszszą rekomendacją i reklamą firmy. bo jeśli naprawdę źle by się tam działo i warunki byłyby złe to nikt by przecież tyle tam na siłę wbrew sobie nie wytrzymał. natomiast ile nettosię u nich zarabia?
taka ja 2014-12-16 21:00:33
Pracuje w biurze na pradze. Zarabiam 2000 zl netto wiec jest fajnie. Polecam. A i pracuje juz ponad 5 lat :
pan D 2014-12-18 13:59:02
Potrzebuje nr do Prezesa tej firmy. Posiada go ktos i moglby go udostepnic?
1
bola 2015-03-05 09:51:55
oooooo. Gdzie opiekunki mają 10 zł na godz??????? Ja pracuję w tej firmie 3 lata za 5,50zł. I cały czas na umowę śmieciową. WARSZAWA WOLA
męska 2015-03-10 10:46:22
Nie mogę narzekać na pracę w tej firmie ale było by lepiej gdyby pani kościoła dała podwyżki. Przynajmniej tym osobom które mają dobrą opinią wśród swoich podopiecznych.
Lena 2015-03-11 19:07:27
Pracuje tu tylko i wylacznie bo jestem zaprzyjazniona z podopieczna i ze mam ubezp.ale to jest karygodne ze dostaje 5.05za godzine,bez komentarza.......i jeszcze mnie oszukali z wyplata za zwolnienie....dramat
joadka 2015-06-30 21:32:30
Nie narzekam na pracę w tej firmie.Tylko trochę za mało płacą ale za to regularnie.Zawsze 10 jest pensja na moim koncie i zawsze tyle co powinno być.W biurze Panie też bardzo mile na podopiecznych też nie mogę narzekać.Jednym slowem nie żałuje że pracuję w tej firmie.
jeko 2015-07-09 19:41:06
Z wypłacalnością w tej firmie chyba nigdy nie było problemów, przynajmniej od kąd wiem o tej firmie to zawsze pieniądze są na czas. Tylko no właśnie słabe pieniądze, ale no taka to już praca. Zarobi się nie wiele więcej jak najniższa krajowa, no ale za to atmosfera w pracy jest taka, żze jednak ludzi trzyma w tej firmie.
była opiekunka 2015-07-12 20:37:12
Panie z Rumi idealnie potrafią skłócić ze sobą opiekunki,są w tym bardzo dobre.
gdynianka 2015-07-16 16:58:16
Podlegam pod oddział kaszubski w Rumi od kiedy biuro jest obsługiwane przez młody zespol wszystko można dużo szybciej i łatwiej załatwić. Zarabiam 10zl za godzinę na rękę pracując na terenie Gdyni wyplata zawsze na czas brak problemu przy kontakcie z paniami koordynatorkami,podopieczni wdzięczni za pomoc i ugodowi. Nie mam zastrzeżeń polecam Ass Kaszuby !
Janka 2015-08-18 18:08:59
To, że jest wypłata na czas to akurat nie jest żadne wyróżnienie, każda firma ma obowiązek wypłacać wynagrodzenie w terminie. Skoro zarabiasz 10 złotych na godzine, to przy etacie 160 godzin wychodzi 1600 złotych, więc fajnie, że jest powyżej minimalnej krajowej, ale dla mnie to za mało, mam takie minimum 2000..
tyki 2015-09-18 01:35:17
@Janka ja Cię w pełni rozumiem, wiem, ze teraz 10 zł na godzine to jest średni astawka, ale jak ktoś chce wynając nawet mieszkanie to kosztuje.. teraz nie szukają osób do pracy, ale słyszałem, ze fajne u nich jest to, ze mają jakieś dodatki pozapłacowe jeszcze poza zwykłą podstawą i zdobytymi dodatkowo premiami.
zainteresowany 2015-09-19 20:06:27
Jestem zainteresowany nawiązaniem kontaktu z pracownikami Agencji.
aniolek32bb@o2.pl
fela 2015-10-18 13:35:03
10 zł z tego co piszecie na godzine to nie jest zl, a wiadomomo zawsze mozna wyrobic sobie jakies nadgodziny lub z kims sie zamienic jezeli jest komus malo, chyba ze nie przysluguje za nadgodziny dodatkowe wynagrodzenie a dzien wolny, ale takie rozwiazanie tez jest chyba ok, wiec do konca miesiaca ponad 1600 mozna wyciagnac
Zofia 2015-10-19 13:41:47
Witam ,od listopada maja przyjść do mnie opiekunki z tej fundacji .Wymagania mam duże ponieważ będzie to opieka ,pielęgnacja ,mycie i ubieranie syna w stanie wegetatywnym uzależnionym od aparatury medycznej .Do tej pory to ja sprawowałam wyłaczną opiekę lecz jestem zmuszona poddać się operacji kręgosłupa .Praca przy moim synu jest ciężka z powodu dźwigania..... .Chciałbym wiedzieć czy mogę liczyć na profesjonalizm?
2
k. 2015-11-03 18:26:01
Pracuję jako opiekunka w Agencji na Żoliborzu.(higiena ,prace gospodarcze).Pracuję z tak zwanego doskoku kiedy u mnie w firmie jest przestój.Do tego zawodu potrzebna jest empatia ,uśmiech i dużo cierpliwości.Płaca za taką pracę jest śmieszna-5.50.Panie dają mi dyżury na które inne opiekunki nie chcą chodzić,bo...Podopieczna za dużo wymaga, czepia się bzdetów,jest agresywna,albo różne inne śmieszne rzeczy wymyślają.A ja nie mam problemu z tymi podopiecznymi.Zawsze tłumaczę ,że nie będę z nimi długo ,bo pracuję gdzie indziej,a tu nie zarobię 2800 na rękę.Kocham pracę z moimi podopiecznymi.Ale Polska nie umie zapewnić właściwej pensji nam opiekunom a przede wszystkim naszym podopiecznym właściwej opieki.
1
sarna 2015-11-15 15:07:58
Witam. Opiekunka miała do mnie przyjść 12.10. Do dziś nikt się nie pojawił, mimo, iż umawiano mnie 2 razy. W piątek interweniowała Pani z OPS Wilanów. Obiecali Jej zadzwonić za chwilę. Chwila trwa 3 dobę. Zależy mi tylko na robieniu zakupów, ale strach się bać, jak ktoś potrzebuje większej opieki. Pomijam, że takie zachowanie to ch..., ale również brak profesjonalizmu!!!! Panie Opiekunki zarabiają grosze i nie wiem kto może mieć "władzę" nad agencją, aby zmienić ich arogancję i bezduszność. OPS nie ma wpływu na urzędasów z agencji.
w 2015-11-18 10:59:54
Z aktualnymi czy byłymi?
... 2015-11-18 11:24:14
8zł/h brutto to w/g ciebie nie jest mała stawka ? :)))))) gratuluję poczucia humoru ... podkreślam 8zł/h BRUTTO nie piszę ile to netto sami wyliczcie.Żenada
ania.p 2015-11-26 14:10:48
Moja Mama korzystala z uslug tej agencji na zlecenie z mops-u. Rzeczywiscie pani przychodzila tylko podac leki, otrzymywala stawke za godzine choc przebywala tylko 15 minut bo mowila, ze ma innych podopiecznych do "oblecenia". Wiec teraz zamierzam skorzystac z uslug opiekunki bez zadnego posrednictwa. Mysle, ze znajde mila, serdeczna osobe z Zoliborza dla mojej 86-letniej Mamy. Pozdrawiam. Ania.p
gacek 2015-12-04 23:21:18
Hej ho. Nie wiem czy też słyszeliście o tym , ale ostatnio podobno można było liczyć w firmie na jakieś dodatkowe pieniądze . Prawda to? bo pensja niestety chyba nie najwyższa
Michal. 2015-12-15 10:36:20
Mialem dzis rozmowe w tej firmie. Chcialem zatrudnic sie jako opiekun.
Ale stawka jest po prostu zalosna.
5.29 Netto.
Pracuje w ten sposob na wlasna reke i nie schodze ponizej 20 zl na reke za godzine.
Ludzie nie dajcie sie tak wykorzystywac.
Takie firmy qyrywaja nam pieniadze z rak razem z dlonmi.
XX 2015-12-15 13:39:07
Wiadomo, że pracując przez agencję dużo się nie zarobi. Ale zatrudniając się u nich można pozyskać pewne znajomości, a nuż postanowi się pracować na własną rękę i już klienci się znajdą.
Anna 2015-12-16 14:37:36
Michale, nie dajesz się wykorzystywać. OK, ale wykorzystujesz okazje u osób, które na to stać, a osoby z małymi dochodami są skazane na łaskę i niełaskę agencji i opiekunek, niestety, również wykorzystywanych przez agencje
niezadowolona 2015-12-18 20:15:03
Nie jestem zadowolona ze współpracy z agencją Kościelak. Do pewnego momentu pracowało się bez zarzutu, lecz od dwóch m-cy otrzymuję okrojoną pensję. Mimo próśb podania mi nr tel do księgowości i prośbie wyjaśnienia mi zaistniałej sytuacji panie koordynatorki "niby" są zainteresowane problemem, lecz zero efektów.
Mot 2015-12-31 02:19:38
A jak myślisz, dlaczego tak się dzieje, czy inni też mają podobny problem i czy nie wiem, nie możesz pójsć do księgowości sama? Bo to bardzo ciekawy temat swoją drogą
aniolek32bb 2016-03-01 16:52:07
z aktualnymi
fela 2016-03-10 16:06:29
niezadowolona, skoro posiadasz umowe o pracę i masz liste obecnosci to da się wszystko wyjaśnić, nie sądze by firma oszukiwała pracowników, może to jakieś przeoczenia z twojej strony, postaraj sie to wytlumaczyć
legecz 2016-04-09 17:10:49
profesa, ciężko cię zrozumieć, ale nie jestem przekonany czy słusznie jesteś nizadowolony
gawronik 2016-05-14 22:25:31
Ja osobiście nie mam powodów do niezadowolenia, firma spełnia usługi tak dobrze jak może i skutecznie @legecz
jouissance17 2016-05-20 17:12:26
jestem przerażona funkcjonowaniem tej firmy,opiekunek które nic nie chcą pomóc,a jak robią to minimum tego,co jest w Umowie z OPS. brudne,śmierdzące Panie,brak kompetencji,brak inicjatywy. ZERO.kompletne ZERO. jestem zażenowana.
Niech WSZYSCY się dowiedzą,jak kompetentna Firma jest Kościelniak.
kierowca 2016-06-09 16:46:06
Pracowałem tam jako kierowca, rzekomo do rozwożenia obiadów dla podopiecznych.
Rzekomo. Brak zrozumienia ze strony biura, nawał pracy, brak profesjonalizmu. Samochody w stanie zagrażającym życiu, uszkodzone non stop - oczywiście trzeba setek próśb żeby dostać pieniądze na naprawę.
Oprócz rozwożenia obiadów zostałem gońcem. Wożenie pracownic biura, załatwianie spraw - od kupna artykułów biurowych po wożenie PANI DYREKTOR po Warszawie.
Oprócz tego lekceważące podejście do obowiązków i zwalanie wszystkiego niżej.
Płaca śmieszna - 1500zł netto.
Firma utknęła w latach 90 pod względem prac jak i mentalności - jak największy wyzysk jak najmniejsze płace.
1
fela 2016-06-18 19:00:31
Stawka nie powala rzeczywiście @kierowca ale skoro to firma służby społecznej to pewnie budżet nie jest za wielki jak się domyślam, myślę, ze trzeba tutaj wyrozumiałości i nadziei, że coś się zmieni niedługo
polka 2016-06-22 18:40:36
To lekka przesada co nie ktorzy wypisuja o opiekunkach macie rodziny to niech wam pomoga a nie maja was gdzies i laske robia te opiekunki za 5 zl za godz wyzysku od takich wariatek ktore wyzywaja sie na opiekunkach hanba i upodlenie jakie co dzien dostaja od takiej pani ktora uwaza ze ma sluzaca anie osobe rowna sobie przystopujcie z obrazaniem opiekunek bo przyjdzie taki moment ze same sobie bedziecie tylki podcierac bo wlasna rodzina ma was w powazaniu
6
Wtok 2016-07-03 11:31:32
No jak dla mnie to również jest lekka przesada, bo praca normalna
alion 2016-08-20 06:56:22
Korzystam z pomocy opiekunek tej firmy i mogę potwierdzić to Pani pisze. Jestem be nóg po 21 operacjach na raka pęcherza i 17 operacjach naczyniowych z trzykrotna amputacją prawej nogi. Opiekunki zapuściły mi mieszkanie, w ogóle nie chcą pracować a interwencje na ul kwiatowej są zbywane przez aroganckie Panie z biura. Natomiast porządne i uczciwe opiekunki, które pracowały u mnie, uciekają z tej firmy, bo nie są doceniane.
2
tyki 2016-08-30 10:40:17
Ostatnio byłt oferty pracy na referentów ds. personalnych i recepcjonistów @rina, jeśli nadal Cię to interesuje. Super, że oprócz podstawy zarobków można liczyć na odpowiednie premie, a jak to jeszcze w ramach umowy o pracę, to rzeczywiście opłaca się załapać.
Zostaw swoją opinię o B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J