brak logo

B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J

Warszawa

Opinie o B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J

Sprawiedliwa 2014-11-21 14:28
No cóż na każdy negatywny post Panie z fundacji pod różnymi nikami próbują podnosić i tak już upadły poziom usług.
Podobna reklama dźwignią handlu...
8
gość 2014-12-03 20:54
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. W warszawie usługi świadczy co najmniej kilka firm i wszystkie mają jednakowe stawki godzinowe, ale jeżeli Panie opiekunki uważają inaczej to mogą w każdej chwili zmienić firmę, przecież nikt nikomu nie broni skończyć studiów i znaleźć pracę za parę tysięcy, tylko że Panie opiekunki są jak księżniczki najlepiej jakby praca przychodziła do nich sama i pieniążki przynosiła. Po co siedzicie w tej firmie skoro wam tak źle, tylko narzekać potraficie, a tak naprawdę te głupoty piszą ci, którzy pewnie nie napiszą ze po prostu ich wywalono albo nie nadawali się do tej pracy. Przez takie właśnie "byłe" opiekunki jest negatywna opinia o pracy opiekunek, krzywdząca te osoby, które przez wiele lat pracują jako opiekunki. Pracowałam w tej firmie i wiem ile z tych "niezadowolonych" pożegnaliśmy i z pewnością nie przez małe stawki ale ich nazwijmy to "przypadłości". I jestem pewna , że nie tylko my ale i inne firmy opiekuńcze.
1
gość 2014-12-05 16:50
Firma jest w porządku, pracowałam ponad 10 lat, pensja zawsze w terminie, zgodnie z ustaloną stawką, składki na zus odprowadzane regularnie, oczekują po prostu, żeby wywiązywać się należycie z przyjętych na siebie obowiązków, to nie jest firma gdzie czy się stoi czy się leży to kasa się należy. Tu trzeba uczciwie i sumiennie pracować a nie się obijać. Tyle w temacie.
4
Niezależna 2014-12-05 21:19
Nikomu nie polecam :(.
6
taka ja 2014-12-16 21:00
Pracuje w biurze na pradze. Zarabiam 2000 zl netto wiec jest fajnie. Polecam. A i pracuje juz ponad 5 lat :
1
pan D 2014-12-18 13:59
Potrzebuje nr do Prezesa tej firmy. Posiada go ktos i moglby go udostepnic?
1
bola 2015-03-05 09:51
oooooo. Gdzie opiekunki mają 10 zł na godz??????? Ja pracuję w tej firmie 3 lata za 5,50zł. I cały czas na umowę śmieciową. WARSZAWA WOLA
4
męska 2015-03-10 10:46
Nie mogę narzekać na pracę w tej firmie ale było by lepiej gdyby pani kościoła dała podwyżki. Przynajmniej tym osobom które mają dobrą opinią wśród swoich podopiecznych.
2
Lena 2015-03-11 19:07
Pracuje tu tylko i wylacznie bo jestem zaprzyjazniona z podopieczna i ze mam ubezp.ale to jest karygodne ze dostaje 5.05za godzine,bez komentarza.......i jeszcze mnie oszukali z wyplata za zwolnienie....dramat
4
joadka 2015-06-30 21:32
Nie narzekam na pracę w tej firmie.Tylko trochę za mało płacą ale za to regularnie.Zawsze 10 jest pensja na moim koncie i zawsze tyle co powinno być.W biurze Panie też bardzo mile na podopiecznych też nie mogę narzekać.Jednym slowem nie żałuje że pracuję w tej firmie.
1
była opiekunka 2015-07-12 20:37
Panie z Rumi idealnie potrafią skłócić ze sobą opiekunki,są w tym bardzo dobre.
2
gdynianka 2015-07-16 16:58
Podlegam pod oddział kaszubski w Rumi od kiedy biuro jest obsługiwane przez młody zespol wszystko można dużo szybciej i łatwiej załatwić. Zarabiam 10zl za godzinę na rękę pracując na terenie Gdyni wyplata zawsze na czas brak problemu przy kontakcie z paniami koordynatorkami,podopieczni wdzięczni za pomoc i ugodowi. Nie mam zastrzeżeń polecam Ass Kaszuby !
zainteresowany 2015-09-19 20:06
Jestem zainteresowany nawiązaniem kontaktu z pracownikami Agencji.
aniolek32bb@o2.pl
Zofia 2015-10-19 13:41
Witam ,od listopada maja przyjść do mnie opiekunki z tej fundacji .Wymagania mam duże ponieważ będzie to opieka ,pielęgnacja ,mycie i ubieranie syna w stanie wegetatywnym uzależnionym od aparatury medycznej .Do tej pory to ja sprawowałam wyłaczną opiekę lecz jestem zmuszona poddać się operacji kręgosłupa .Praca przy moim synu jest ciężka z powodu dźwigania..... .Chciałbym wiedzieć czy mogę liczyć na profesjonalizm?
2
k. 2015-11-03 18:26
Pracuję jako opiekunka w Agencji na Żoliborzu.(higiena ,prace gospodarcze).Pracuję z tak zwanego doskoku kiedy u mnie w firmie jest przestój.Do tego zawodu potrzebna jest empatia ,uśmiech i dużo cierpliwości.Płaca za taką pracę jest śmieszna-5.50.Panie dają mi dyżury na które inne opiekunki nie chcą chodzić,bo...Podopieczna za dużo wymaga, czepia się bzdetów,jest agresywna,albo różne inne śmieszne rzeczy wymyślają.A ja nie mam problemu z tymi podopiecznymi.Zawsze tłumaczę ,że nie będę z nimi długo ,bo pracuję gdzie indziej,a tu nie zarobię 2800 na rękę.Kocham pracę z moimi podopiecznymi.Ale Polska nie umie zapewnić właściwej pensji nam opiekunom a przede wszystkim naszym podopiecznym właściwej opieki.
3
sarna 2015-11-15 15:07
Witam. Opiekunka miała do mnie przyjść 12.10. Do dziś nikt się nie pojawił, mimo, iż umawiano mnie 2 razy. W piątek interweniowała Pani z OPS Wilanów. Obiecali Jej zadzwonić za chwilę. Chwila trwa 3 dobę. Zależy mi tylko na robieniu zakupów, ale strach się bać, jak ktoś potrzebuje większej opieki. Pomijam, że takie zachowanie to ch..., ale również brak profesjonalizmu!!!! Panie Opiekunki zarabiają grosze i nie wiem kto może mieć "władzę" nad agencją, aby zmienić ich arogancję i bezduszność. OPS nie ma wpływu na urzędasów z agencji.
w 2015-11-18 10:59
Z aktualnymi czy byłymi?
... 2015-11-18 11:24
8zł/h brutto to w/g ciebie nie jest mała stawka ? :)))))) gratuluję poczucia humoru ... podkreślam 8zł/h BRUTTO nie piszę ile to netto sami wyliczcie.Żenada
2
ania.p 2015-11-26 14:10
Moja Mama korzystala z uslug tej agencji na zlecenie z mops-u. Rzeczywiscie pani przychodzila tylko podac leki, otrzymywala stawke za godzine choc przebywala tylko 15 minut bo mowila, ze ma innych podopiecznych do "oblecenia". Wiec teraz zamierzam skorzystac z uslug opiekunki bez zadnego posrednictwa. Mysle, ze znajde mila, serdeczna osobe z Zoliborza dla mojej 86-letniej Mamy. Pozdrawiam. Ania.p
Michal. 2015-12-15 10:36
Mialem dzis rozmowe w tej firmie. Chcialem zatrudnic sie jako opiekun.
Ale stawka jest po prostu zalosna.
5.29 Netto.
Pracuje w ten sposob na wlasna reke i nie schodze ponizej 20 zl na reke za godzine.
Ludzie nie dajcie sie tak wykorzystywac.
Takie firmy qyrywaja nam pieniadze z rak razem z dlonmi.
2
Anna 2015-12-16 14:37
Michale, nie dajesz się wykorzystywać. OK, ale wykorzystujesz okazje u osób, które na to stać, a osoby z małymi dochodami są skazane na łaskę i niełaskę agencji i opiekunek, niestety, również wykorzystywanych przez agencje
niezadowolona 2015-12-18 20:15
Nie jestem zadowolona ze współpracy z agencją Kościelak. Do pewnego momentu pracowało się bez zarzutu, lecz od dwóch m-cy otrzymuję okrojoną pensję. Mimo próśb podania mi nr tel do księgowości i prośbie wyjaśnienia mi zaistniałej sytuacji panie koordynatorki "niby" są zainteresowane problemem, lecz zero efektów.
2
aniolek32bb 2016-03-01 16:52
z aktualnymi
jouissance17 2016-05-20 17:12
jestem przerażona funkcjonowaniem tej firmy,opiekunek które nic nie chcą pomóc,a jak robią to minimum tego,co jest w Umowie z OPS. brudne,śmierdzące Panie,brak kompetencji,brak inicjatywy. ZERO.kompletne ZERO. jestem zażenowana.
Niech WSZYSCY się dowiedzą,jak kompetentna Firma jest Kościelniak.
1
kierowca 2016-06-09 16:46
Pracowałem tam jako kierowca, rzekomo do rozwożenia obiadów dla podopiecznych.
Rzekomo. Brak zrozumienia ze strony biura, nawał pracy, brak profesjonalizmu. Samochody w stanie zagrażającym życiu, uszkodzone non stop - oczywiście trzeba setek próśb żeby dostać pieniądze na naprawę.
Oprócz rozwożenia obiadów zostałem gońcem. Wożenie pracownic biura, załatwianie spraw - od kupna artykułów biurowych po wożenie PANI DYREKTOR po Warszawie.
Oprócz tego lekceważące podejście do obowiązków i zwalanie wszystkiego niżej.
Płaca śmieszna - 1500zł netto.
Firma utknęła w latach 90 pod względem prac jak i mentalności - jak największy wyzysk jak najmniejsze płace.
8
polka 2016-06-22 18:40
To lekka przesada co nie ktorzy wypisuja o opiekunkach macie rodziny to niech wam pomoga a nie maja was gdzies i laske robia te opiekunki za 5 zl za godz wyzysku od takich wariatek ktore wyzywaja sie na opiekunkach hanba i upodlenie jakie co dzien dostaja od takiej pani ktora uwaza ze ma sluzaca anie osobe rowna sobie przystopujcie z obrazaniem opiekunek bo przyjdzie taki moment ze same sobie bedziecie tylki podcierac bo wlasna rodzina ma was w powazaniu
14
alion 2016-08-20 06:56
Korzystam z pomocy opiekunek tej firmy i mogę potwierdzić to Pani pisze. Jestem be nóg po 21 operacjach na raka pęcherza i 17 operacjach naczyniowych z trzykrotna amputacją prawej nogi. Opiekunki zapuściły mi mieszkanie, w ogóle nie chcą pracować a interwencje na ul kwiatowej są zbywane przez aroganckie Panie z biura. Natomiast porządne i uczciwe opiekunki, które pracowały u mnie, uciekają z tej firmy, bo nie są doceniane.
4
Aniela 2016-10-20 20:39
Pracowałam w tej firmie, powiem tak, właścicielka bez kultury chamstwo i prostactwo, potrafi tylko wydzierać się , co do opiekunek to wymogów raczej nie ma, minimum podstawowe wykształcenie, ale za 6zl brutto to kto im tam pójdzie i właśnie biorą jak leci. Organizatorki usług opiekuńczych muszą wszystko robić praca w biurze plus obsługiwać środowiska i to różne....... Dziennie organizatorki przez parę godzin zamieniały się w opiekunki a potem były jako panie pracujące w biurze. Sama najpierw szłam jako opiekunka do podopiecznej mieszkanie posprzątać, okna pomyć a za parę godzin do tej samej podopiecznej wywiad przeprowadzić, tak było codziennie, praca w środowisku, czyli opiekunka a potem praca biurowa a byłam zatrudniona jako organizatorka usług opiekuńczych Non stop w tej firmie jakieś pretensje. Umowy beznadziejne zlecenie albo kontrakty menadżerskie (urlop, L4 też bezpłatny) chyba gorsze od zleceń, bo w umowie zlecenie przynajmniej za nadgodziny wypłacą a w tym kontrakcie już nie , a po godzinach non stop trzeba było zostać. ta firma to jedna wielka porażka , nie polecam.
11
Null 2016-11-24 22:02
Jeśli wypłata wynagrodzenia następuję w dowolnym terminie, po 15 dniu kolejnego miesiąca, gdyż "nie wszyscy oddają karty pracy na czas" to jest to sprawa zastanawiająca. Jeżeli opiekunka jest traktowana jak człowiek "drugiej kategorii" dla Agencji Kościelaka, to jest to sprawa zastanawiająca. I na koniec, jeśli nie bierze się zleceń "jak leci", to należy liczyć się z faktem, że z czasem nie będzie ich otrzymywać. Ot tak, dla przykładu, aby pokazać co znaczy i kim jest dla Agencji Kościelaka. Zanim ktoś się zdecyduje na pracę w tej bardzo skompromitowanej już Agencji. to proszę liczyć się z konsekwencjami j. wyż. O współpracy z "urzędniczkami bez empatii" proszę zapomnieć i szukać w czasie pracy opiekunki innego miejsca zatrudnienia dla siebie.
7
AGA 37 2017-02-17 17:38
MÓJ SYM KORZYSTA Z USŁUG A.SS. NA ZLECENIE MOPS I SKUTEK TAKI ZE POD OPIEKA PROFESJONALNEGO NIBY PODEJSCIA DZIECKO COFNEŁO SIE PANIE KOORDYNATORKI PRZYSYŁAJA TERAPEŁTKI ALE AGENCJA NIE BIERZE ODPOWIEDZIALNOSCI ZA W/W USŁUGI SWOJEGO PERSONELU
OSTATNI TERAPEŁTA ROBIŁ MI ŁASKE ZE PRZYCHODZIŁ DO DZIECKA A AGENCJA NIC
PRAWDA TAKA ZE KAZDY KTO PODEJMUJE SIE PRACY ZA MARNE PIENIADZE NIE POWINIEN ODBIJAC SOBIE TEGO NA PODOPIECZNYM
zażenowana podopiecznymi 2017-02-24 21:16
"Opiekunki zapuściły mi mieszkanie"... i po tym jednym zdaniu od razu widać o jakie usługi Pani chodzi... proszę Pani opiekunki to nie SPRZĄTACZKI!!
7
Aga 2017-03-08 22:41
Oczywiscie ze te Panie nie sa sprzataczkami, ale w swoim zakresie maja tez codzienne sprzatanie . A jak np. jest niewidoma Pani, ktora sama porzadnie nie posprzata po sobie a Panie opiekunki zlewaja calkowicie sprzatanie bo wiedza ze niewidoma i tak nie sprawdzi albo zlewaja jej mowienie ze jest brudno bo co ona tam widzi jak jest niewidoma to po jakims czasie w koncu zapusci sie to mieszkanie ...
Pola 2017-04-13 13:33
Myslalam o tym żeby podjąć tam prace jako terapeuta dla osób ze spektrum autyzmu na terenie Trójmiasta. Ale chodzi o pojedyncze godziny. Czy ktoś coś na ten temat wie?
Joanna 2017-04-24 12:07
Z urzędu pracy zostałam skierowana do tej "agencji" na stanowisko terapeuty zajęciowej dla dziecka z autyzmem. Zaznaczam, nie pracowałam nigdy z takim dzieckiem, nie posiadam certyfikatów do zajęć z takim dzieckiem, pracowałam tylko z dorosłymi, też nie tak długo, tyle tylko, że posiadam dyplom psychologa, mam piątkę dzieci. To wystarczyło, aby pani w agencji zatrudniła mnie na pniu od razu. Do dziecka z autyzmem, zakupiłam literaturę, starałam się możliwie przygotować do zajęć z dzieckiem. Mama chłopca była bardzo zdegustowana dotychczasową pracą terapeutów, wciąż opowiadała jacy byli nieodpowiedni. Dużo też oczekiwała. Nie popracowałam długo z chłopcem, raptem 4 sesje, w sumie 10 godzin, oddałam kartę. Chłopiec wpadł w szał jak nie pozwoliłam mu na coś na co się uparł, rzucał przedmiotami, nie mogłam się z nim siłować bo był duży i o mało mnie nie pogryzł. Mama wciąż zamykała drzwi, bo chciała mieć święty spokój. Nie miałam siły już tam wrócić. To były pierwsze dni marca, do dziś nie zapłacili mi z agencji za te 10 godzin. Żadnych wyjaśnień, choć prosiłam, całkowita zlewka. Po pierwsze nie powinni mnie zatrudniać, nie miałam doświadczenia z takimi dziećmi, po drugie nie zaznajomili mnie że środowiskiem w jakim mam pracować, no to że chłopiec wpada w szał i jak to się objawia itd itd. Pani kierownicza lubi krzyczeć, a drugą pani szkoda słów. Kobieto niech Cię ręka Boska broni przed tą "agencją".
2
Mała_MI 2017-04-25 09:47
Czyżby fila Agencji przy ul. Zawiszy?
Joanna 2017-04-25 10:47
Nie, Gdynia Chylonia, ul. Gniewska,
1
Opiekunks 2017-06-01 01:51
Opiekunki mają za zadanie oprzatnąć okolice chorego oraz pomieszczeń z ktorych on korzysta. Nie mają w zakresach generalnych porządków. Maja utrzymać porzadek. Pozdrawiam
2
Wdzięczna 2017-07-02 01:45
Pracuję w Warszawie w dzielnicy Śródmieście. Jestem opiekunką. Koordynatorka ma empatyczne podejście do ludzi. Nie robi problemu jak chcę wziąć urlop. Mogę decydować o tym, ile godzin chcę pracować. Mogę porozmawiać o trudnościach z podopiecznymi i zawsze mi podpowie, jak sobie radzić w różnych sytuacjach. Kiedy proszę o zmianę podopiecznego, rozmawia ze mną o tym. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do współpracy i czuję ogrom wsparcia z jej strony. Wyrazy szacunku dla Pani Moniki.
1
Dominika 2017-07-22 16:04
@Wdzięczna Twoja opinia jest cenna dla wszystkich zainteresowanych ofertami pracy w B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J. Możesz napisać nam coś więcej o samych warunkach zatrudnienia?
2
Czarnazmija1979 2017-08-21 10:47
Ja tez pracuje w tej firmie juz prawie rok. Mam kilka podopiecznych na Śródmieściu i Mokotowie. Zdarzyło się czasem ze były problemy z podopiecznymi, które sądziły ze maja sprzataczke i służąca, ale to były pojedyncze przypadki. Owszem praca bywa nieraz trudna, ale są tez fajne chwile, które wszystko wynagradzają. Zdecydowanym plusem jest terminowa wypłata wynagrodzenia oraz elastyczność godzin. Pracuje tyle, ile moge. Pozdrawiam panie koordynatorki.
Dominika 2017-08-21 11:15
Czyli z konkretów w B. Kościelak Agencja Służby Społecznej, można liczyć na terminowość wypłat i na elastyczne godziny @czarnazmija1979, a mogłabyś dodać coś o rodzaju umowy i o pakiecie socjalnym, czy na coś takiego potencjalni pracownicy mogą tutaj liczyć?
Wdzięczna 2017-09-05 23:14
Podczas rozmowy rekrutacyjnej pytano mnie o doświadczenie w zakresie sprawowania opieki nad osobami starszymi. Musiałam je udokumentować, poprzeć doświadczeniem. Weryfikowany jest stan zdrowia opiekunek. W zespole są starsze osoby. Czasami sami podopieczni wręcz wymagają starszej Pani do pomocy, ponieważ wychodzą z założenia, że ze starszą osobą lepiej będzie im się porozumiewać.

Zdarzają się bardzo trudni podopieczni. Narzucający swoją wolę. Potrafią nie wpuścić opiekunki, bo np. nie mają na to ochoty. Dzwonią do biura i oskarżają opiekunki. Są prowadzone bardzo często wywiady u podopiecznych. Opiekunki mogą zgłosić się do koordynatora i omówić sprawy związane z trudnościami nie wynikającymi z winy opiekunek. Czasami naprawdę można poczuć się bezsilnym. Chciałoby się komuś pomóc, ale czasami wiek i trudny charakter robią swoje.

Ja np. mam drugą pracę i już na rozmowie zapytano mnie czy gdzieś jeszcze pracuję. Dostosowano mi grafik do tego, jaki mam w drugiej pracy. Jeśli chodzi o pensję, to każda opiekunka ma taką samą podstawę. Wiem, bo rozmawiałam z innymi opiekunkami. Co jakiś czas są organizowane szkolenia dla opiekunek i można z nich skorzystać za darmo. Czytałam powyższe opinie i myślę, że jakość współpracy zależy i od własnego podejścia i od tego, kto jest koordynatorem. Ja nie mam powodów do dodatkowego stresu.
1
Dominika 2017-09-06 09:50
@Wdzięczna, bardzo dziękuję za tę opinię. Oczywiście wiadomo, że w tej pracy wiele zależy od podopiecznego i jego rodziny. Dobrze też wiedzieć, że jest możliwość dostosowania grafiku, pod czyjeś wymagania. Masz duże doświadczenie w pracy w B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J?
Wdzięczna 2017-09-07 19:29
Nie wiem czy do duże doświadczenie, ale prawie 4 lata. W tym czasie miałam bardzo trudną sytuację rodzinną, a koordynator sam zaproponował, by zmniejszyć mi ilość godzin, żebym mogła zająć się własnymi sprawami. Podczas "tego" czasu mogłam liczyć na spontaniczną troskę i zapytania apropos mojej sytuacji.

Kiedy czytałam tyle negatywnych komentarzy, to postanowiłam podzielić się tym, czego ja doświadczyłam. Być może osoba, która chciałaby spróbować swoich sił, też zdecyduje się na przeczytanie mojej wypowiedzi.

Pensja fakt- na czas. Także z mojej strony nie mam zastrzeżeń.
Jedyna rzecz, to to, że często telefon jest zajęty. Ale jak rozliczam się w biurze z miesięcznej pracy, to nie ma chwili, by Koordynatorom nie zadzwonił telefon. Podopieczni dzwonią, opiekunowie.. Także to wszystko jest mocno zależne. Koordynatorzy mają naprawdę ciężki orzech do zgryzienia. Trzeba być człowiekiem i rozumieć pewne sprawy nie tylko ze swojej strony. Tak myślę.
1
Jurek 2017-09-13 01:12
Witam, jaka jest aktualna sytuacja w agencji - chodzi mi o płace (ile zarabia opiekun), jaki rodzaj umowy i proszę o opinie o tej firmie. Pozdrawiam
Nick 2017-09-13 15:25
Proszę o informacje , jak wygląda współpraca w Toruniu ?
Dominika 2017-09-19 19:00
@Jurek @Nick a pytacie w odpowiedzi na konkretne rekrutacje? Najlepiej wziąć udział w rektutacji, żeby poznać warunki oferowane w danym momencie. Natomiast wiele osób wskazuje, że warunki są godne polecenia. Ile trwa rekrutacja?
Czarnazmija1979 2017-10-06 13:24
Mam umowę zlecenie. Dostaje 10 zł netto za godzinę. I ubezpieczenie chorobowe oraz emerytalne.
Czarnazmija1979 2017-10-06 13:25
Jesteśmy opiekunkami a nie sprzątaczkami droga pani.
1
Dominika 2017-10-08 15:12
@Czarnazmija1979 czyli rozumiem, że ogólnie jesteś zadowolona ze współpracy z tą firmą? Wnioskując z Twoich wcześniejszych i aktualnych komentarzy - warunki są dla Ciebie zadowalając. A możesz opowiedzieć, jak rozpoczęła się Twoja praca w firmie? Znalazłaś odpowiednie ogłoszenie?
Zostaw swoją opinię o B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie B. Kościelak Agencja Służby Społecznej Sp. J